0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Това, което се случва в София е повече от отвратително и грозно! Просто нямам думи.





Бореща се за една мечта.
Много ми е любопитно,как малките общини правят всичко възможно да отделят някаква сума за семействата с репродуктивни проблеми,а Столична Община мълчи.Има много семейства като моето,които са използвали 3 процедури от Фонда,и още 2-3 самофинансирани опита.Ние на кой да разчитаме за помощ :(
« Последна редакция: Май 06, 2015, 19:04:48 pm от bisko72 »
И аз задавам същия въпрос-как по-малките могат, но не и Столична?!

Ние също няма на кого да разчитаме, надяваме се скоро Фондът да ни одобри, защото имаше голяма неразбория с документите ни и дано успеем с опит по него да имаме живо и здраво детенце.





Бореща се за една мечта.
Дам дано има някакво развитие по въпроса
Дано, но за съжаление не съм оптимист.





Бореща се за една мечта.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Интересно как всичко, което държавата и общините правят към днешна дата се приема за даденост. Ако знаете какво беше преди фонда и общинските програми....
Не ме разбирайте погрешно, знам много добре колко е трудно всичко, аз не съм ползвала Фонда нито веднъж, а имам 3 опита ИКСИ. Но, не мога да подмина изказвания от типа "на кого да разчитаме, нямаме помощ" от хора, които вече са ползвали ФАР 3 пъти!!! За Бога, това малко помощ ли е? Защо я приемате за даденост, бе хора! Имате ли идея колко много време и усилия ни отне, за да го има този Фонд? Недейте така. На тази бедна държава, с тази продънена здравна система, все пак се заделят милиони за ФАР.
Знам, че сега ще ми скочите и ще се разсърдите. Не ви упреквам, но мисля, че е добре все пак да си даваме сметка за реалността и да не забравяме къде се намираме и каква помощ ВЕЧЕ е възможна за двойките нуждаещи се от АРТ.
Ако някой тук трябва да се възмущава, то това са двойките с ИЯР, те наистина не получават НИКАКВА помощ от държавата, НИКАКВА!!! Да не говорим за десетките хиляди двойки, които не са за АРТ, а не могат да си позволят елементарни базови изследвания, защото касата почти нищо не покрива от тях. На тези хора им отнема години да стигнат само до диагноза, да не говорим за лечение.
Линчувайте ме на воля, няма да се сърдя.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Sixsens,няма да те линчувам.Стана ми доста неприятно,но каквото -такова.Май някои клиники мислят за ФАР,че е даденост.Не може да правиш опит след опит с диагноза запушени тръби и в последствие в друга клиника да се установи ,че са с хидросалпингс и двете,а ти да се надяваш на чудо.Доста често съм се чувствала като банкомат.А колкото до самофинансираните опити са 3 на брой+доста операции.Дано на никой не му се наложи да мине по моят път.И не на последно място искам да кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ,за ваучера,който спечелих.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Биско, разбирам те, повярвай ми! Но при положение, че все пак си ползвала държавната помощ три пъти, просто е невярно да твърдиш, че няма помощ за теб. За съжаление, не сме сред държавите, които финансират АРТ до живо родено бебе. Иска ми се,  но....засега това е положението.
Съжалявам, че си попаднала на такава клиника. Тук в този форум постоянно пишем точно за това, което ти се е случило и непрекъснато съветваме потребителите преди да правят АРТ, да си проверяват щателно тръбите.
Много пациенти си затварят очите пред пропуски на лекарите си, а когато ние тук им ги посочим и посъветваме смяна на клиника или поне второ мнение, ни се отговаря, че те имали доверие на лекаря, слушали какво той  казва, ние плюем и т.н. Не е като да няма информация какви са правилните медицински практики при лечение на стерилитет, но за жалост, продължава да има подведени пациенти :?
Не говоря за теб конкретно, а по принцип, не един такива случаи има, за голямо съжаление. Искрено ти пожелавам да успееш в най-скоро време! Съжалявам, че си се почувствала неприятно от коментара ми, не ми е целта да обиждам, а да накарам хората да се замислят и да си дадат сметка за реалността!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Документите ще стоят 1м. на сайта на общината за обществено обсъждане и след това ще се гласуват на ОС.
*
Имам чувството че се използва летния период, за да мине без много шум всичко.

Определено ще използват лятото, за да мине тихо. Отново по български се правят нещата...





Бореща се за една мечта.
*
И пак за изследвания няма да има пари.  :x

Няма, тяхната идея явно е отчитане на дейност, а не свършване на работа.





Бореща се за една мечта.
*
Пуснах писмо от името на сдружението, че не подкрепяме програмата в този вид, т.е. не подкрепяме разделянето на пациентите и предлагаме да се направи обща програма за подпомагане както на донорските процедури, така и да се предвидят пакети за диагностика и лечение различно от ин витро.
Не че очаквам да има ефект, но сме длъжни да мрънкаме :)
Дано да има ефект! И да се случат нещата.





Бореща се за една мечта.
*
Столичният общински съвет е одобрил програма за подпомагане на двойки, нуждаещи се САМО и ЕДИНСТВЕНО от донорска процедура http://m.novini.bg/news.php?id=290538.
Може да "благодарите" на фондациите Майки за донорството и Искам бебе.
     
За мен това не е правилно и определено е супер несправедливо! Но отново българска работа и свършена наполовина и се гледа само интересът на едни!





Бореща се за една мечта.
*
Сигурно и вие имате такива познати като мен. Не са от София, от малки градчета са и двамата, живеят във Варна. За техен късмет единият има апартамент. Така. И решиха да има дете. Като не стана една година, им казах да отидат да си направят изследвания. Да, де. Ама тя работи в МВР за 400 или 450 лв. май бяха (млада е, няма много опит). А той има фирма за почистване на прозорци. И понякога изкарва повече, но май по-често е по-малко. Нямаха пари за изследвания и просто се надяваха чудото да стане. За щастие, мисля, че тя забременя след още една година. Ами ако не беше станало? Знам, че много хора теглят кредити само и с единствената цел да направят една крачка към своето дете. Но защо трябва да е така?! Защо не се плащат от Касата такива изследвания, назначени от гинеколог при съмнения за стерилитет?! И не са само те. Като тях са много. А иначе в богатата София (в която дори и не всички млади имат големи заплати) ще се дадат 300 000 лева само за донорски програми. Ами, другите хора къде остават?!
Съжалявам за словоизлиянието, но такива неща истински ме натъжават.  :(

*
Навсякъде има такива хора, което наистина е тъжно.
Деси, не са 300000лв средствата, само 70000лв са. И максимума за двойка е 2500лв. На повечето от нас е ясно колко струва една донорска процедура и как тези 2500лв са наистина помощ, но не особено голяма. Но пък 2500лв са почти достатъчни за пакет изследвания.
Лично аз съм възмутена от хвалбите на представители на "Майки за донорството", че това била единствената програма, подпомагаща нуждаещите се от донорска процедура. Това не е вярно! В нито един правилник на останалите общински програми няма условие, което забранява използването на средствата за такива процедури! Но.... всеки търси неговата изгода  :?