0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и тревожност
« -: Януари 02, 2015, 17:08:29 pm »
Здравейте,
искам да забременея, но имам опасения, че няма да се справя без успокоителни - природни или медикаменти.

Може ли да ме ориентирате какви билки могат да се пият по време на бременност при тревожност?

Знам, че всичко е на психична основа, но понякова не мога да се справя сама  :(
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #1 -: Януари 02, 2015, 19:16:16 pm »
на първо място защо си мислиш че няма да справиш без успокоителни  или разни билки?бременността е нещо съвсем естествено за всяка жена.ако си по -тревожна по натура,пиеш успокоителни  или се тревожиш как ще изкараш самата бременност-най-добре се консултирай със специалист,на който да обясниш какви са точно страховете ти.после като забременееш сама ще видиш как ще се справиш.наистина е много важно да си спокойна,за да успееш да заченеш и после да си спокойна през целият този период по време на бременността и след раждането,отглеждането на детето си иска много здрави нерви.аз съм спокойна по природа,но както забременях станах доста по-неспокойна примерно много се притеснявам преди всеки преглед ,преди всяко изследване.ама гледам много да не обръщам внимание и още от сега да изпадам в депресивни състояния мисля че само би могло да ми навреди.за билките по-време на бремененност се консултирай с хомеопат,защото повечето са забранени по време на бременност.желая ти успех :)

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #2 -: Януари 02, 2015, 19:26:42 pm »
Благодаря ти за отговора.
Аз не се притеснявам за самата бременност или за детето, а това, че може да съм много неспокойна и да се чудя какво да правя, понеже съм свикнала да взимам леки "природни успокоителни".

Въпросът е, дали може да се взимат чайове като мента или валериан, но четох, че по-скоро не  :(
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #3 -: Януари 02, 2015, 22:12:39 pm »
чаят от мента предизвиква контракции доколкото знам не трябва да се пие или ако пиеш само една чаша на ден.аз пия чай от лайка също е за успокоение доколкото знам  :wink: най-добре хомеопат ще ти препоръча нещо за твое спокойствие.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #4 -: Януари 07, 2015, 20:11:24 pm »
Благодаря ти, аз имам едно дете и съм била бременна, но сега не знам защо ми се струва много стресово - може би заради повечето ангажименти в работата и в личен план... Иначе първата бременност мина като една голяма почивка  8)

Ако някой се сети за нещо безопасно, може да се включи  :D
*
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #5 -: Януари 15, 2015, 18:42:52 pm »
Здравей, Eleonore, най- добре е да се консултираш със специалист, но ... И за мен е втора бременност и започва много трудно. Още в края на първи, началото на втори месец започнах да получавам панически атаки - ужасно е и може да ме разбере само който го е преживял: сърцебиене, световъртеж, изпотяване на ръцете и т.н. И аз не знам от какво е: дали защото съпругът ми започна работа в чужбина и ще съм повече време сама с две деца, дали притеснения дали всичко ще е наред или нещо друго - кой знае.. Както и да е, изписаха ми седатиф /хомеопатични са/ и ги пих три дни. Могат да се ползват и по-дълго без да вредят, но аз реших, че трябва да се справям и без хапчета и за момента го правя :) И все пак - попитай лекар. Желая ви успех!
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #6 -: Януари 26, 2015, 21:49:34 pm »
Може при последващо забременяване да нямаш изобщо нужда от каквито и да е било успокоителни, а в случай, че се нуждаеш, то смятам, че съответния лекар следва да ти ги назначи предвид бременността и развиващия се плод в теб :lol: Аз на своя глава не бих пила нищо :lol:


Re: Бременност и тревожност
« Отговор #7 -: Април 20, 2015, 00:59:20 am »
Доколкото знам може да се приема Симпатил или Ремотив.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Бременност и тревожност
« Отговор #8 -: Април 20, 2015, 17:45:01 pm »
Нека препоръката за лекарства да оставим на лекаря...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!