www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Медицински консултации и проследяване на бременността => Темата е започната от: eleonore в Януари 02, 2015, 17:08:29 pm

Титла: Бременност и тревожност
Публикувано от: eleonore в Януари 02, 2015, 17:08:29 pm
Здравейте,
искам да забременея, но имам опасения, че няма да се справя без успокоителни - природни или медикаменти.

Може ли да ме ориентирате какви билки могат да се пият по време на бременност при тревожност?

Знам, че всичко е на психична основа, но понякова не мога да се справя сама  :(
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: shinzou в Януари 02, 2015, 19:16:16 pm
на първо място защо си мислиш че няма да справиш без успокоителни  или разни билки?бременността е нещо съвсем естествено за всяка жена.ако си по -тревожна по натура,пиеш успокоителни  или се тревожиш как ще изкараш самата бременност-най-добре се консултирай със специалист,на който да обясниш какви са точно страховете ти.после като забременееш сама ще видиш как ще се справиш.наистина е много важно да си спокойна,за да успееш да заченеш и после да си спокойна през целият този период по време на бременността и след раждането,отглеждането на детето си иска много здрави нерви.аз съм спокойна по природа,но както забременях станах доста по-неспокойна примерно много се притеснявам преди всеки преглед ,преди всяко изследване.ама гледам много да не обръщам внимание и още от сега да изпадам в депресивни състояния мисля че само би могло да ми навреди.за билките по-време на бремененност се консултирай с хомеопат,защото повечето са забранени по време на бременност.желая ти успех :)
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: eleonore в Януари 02, 2015, 19:26:42 pm
Благодаря ти за отговора.
Аз не се притеснявам за самата бременност или за детето, а това, че може да съм много неспокойна и да се чудя какво да правя, понеже съм свикнала да взимам леки "природни успокоителни".

Въпросът е, дали може да се взимат чайове като мента или валериан, но четох, че по-скоро не  :(
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: shinzou в Януари 02, 2015, 22:12:39 pm
чаят от мента предизвиква контракции доколкото знам не трябва да се пие или ако пиеш само една чаша на ден.аз пия чай от лайка също е за успокоение доколкото знам  :wink: най-добре хомеопат ще ти препоръча нещо за твое спокойствие.
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: eleonore в Януари 07, 2015, 20:11:24 pm
Благодаря ти, аз имам едно дете и съм била бременна, но сега не знам защо ми се струва много стресово - може би заради повечето ангажименти в работата и в личен план... Иначе първата бременност мина като една голяма почивка  8)

Ако някой се сети за нещо безопасно, може да се включи  :D
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: ani79 в Януари 15, 2015, 18:42:52 pm
Здравей, Eleonore, най- добре е да се консултираш със специалист, но ... И за мен е втора бременност и започва много трудно. Още в края на първи, началото на втори месец започнах да получавам панически атаки - ужасно е и може да ме разбере само който го е преживял: сърцебиене, световъртеж, изпотяване на ръцете и т.н. И аз не знам от какво е: дали защото съпругът ми започна работа в чужбина и ще съм повече време сама с две деца, дали притеснения дали всичко ще е наред или нещо друго - кой знае.. Както и да е, изписаха ми седатиф /хомеопатични са/ и ги пих три дни. Могат да се ползват и по-дълго без да вредят, но аз реших, че трябва да се справям и без хапчета и за момента го правя :) И все пак - попитай лекар. Желая ви успех!
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: dess_dess в Януари 26, 2015, 21:49:34 pm
Може при последващо забременяване да нямаш изобщо нужда от каквито и да е било успокоителни, а в случай, че се нуждаеш, то смятам, че съответния лекар следва да ти ги назначи предвид бременността и развиващия се плод в теб :lol: Аз на своя глава не бих пила нищо :lol:
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: Rosali в Април 20, 2015, 00:59:20 am
Доколкото знам може да се приема Симпатил или Ремотив.
Титла: Re: Бременност и тревожност
Публикувано от: jam в Април 20, 2015, 17:45:01 pm
Нека препоръката за лекарства да оставим на лекаря...