0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
« -: Декември 19, 2014, 13:07:32 pm »
Здравейте..Момиче на 21 год съм..От 7 месеца правим опити за бебе за сега безуспешно...Преди 10 дена бях на лекар видя ме на ехограф защото ми закъснявше и веднага заключи поликистозни яйчници и ме прати на ендокринолог изследвахме пролактин и щитовидни хормони бяха идеални и на другия ден при гинеколога..Каза че на 5 Януари ще пусне полови хормони и моя като направи спермотрама да идем..Направихме я и Понеделник отидахме...Лекарката вика-спермата на момчето е качествена и силни,жена с нормална овулация би я хванало от 1 път..ти имаш праблемна овулация,или нямаш такава..щом с идеална сперма и пролактин 337 не можеш да хванеш...Изписа от 5 до 9 ден от мензиса Клостилбигит...и от 11 ден Утрогестан вагинално тъй като се изтънявала лигавицата и ако евентуално съм хванела,да не го загубя...Според вас нормално ли е да ми го изпишат при такива обсотоятелства ...някой да даде мнение за това лекарство..Каза ми да ида на 5.01за да ми пусне хормоните...страх ме е да почна това лекарство, а така искам бебе,че нямам избор явно
Живота е хубав!
*
Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
« Отговор #1 -: Декември 19, 2014, 14:45:56 pm »
Спермограмата къде е правена? За да разчиташ на достоверност трябва да е правена в специализирана репродуктивна клиника и коментирана от такъв специалист.
По отношение на клостилбегита - такъв се пие само след доказано проходими тръби - с цветна снимка, хидротубация. Иначе е загуба на време и излишно наливане с хормони.
Поликистозните яйчници имат характерен вид при ехографски преглед, но това е комплексно състояние. Необходимо е изследване на полови хормони - показателно е съотношението на ЛХ и ФСХ. Също така е добре да се проследят няколко цикъла да се види как нарастват фоликулите, дали и кога се пукат.
Прибързани ми се виждат изводите и препоръките на твоята лекарка. Аз бих я сменила и бих се насочила към репродуктивна клиника.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
« Отговор #2 -: Декември 19, 2014, 14:53:20 pm »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
« Отговор #3 -: Март 04, 2015, 20:23:27 pm »
Здравейте.Искам и аз да се включа.Съвсем скоро смених докторката си и тя ми откри кисти и на двата яйчника.Каза,че този месец ще пуснем хормонални изследвания,днес отидох-а тя все едно за първи път ме виждаше.Каза,че й е спешен прогестерона и пуснахме само него.Нито поиска да види кистите дали са променили големината си,нито нищо-говоря за д-р Барбова.Четох и добри,и не толкова добри коментари за нея,но ето на там съм.Първото ми и единствено забременяване до този момент беше чрез Клостилбегит,но след това не се получаваше с него.Дали би ми помогнал сега и редно ли е да го почвам преди да видя какво все пак ще се случи при тази докторка.Много съм отчаяна вече имам чувство,че и тя не приема на сериозно проблема ми.
Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
« Отговор #4 -: Март 04, 2015, 21:54:32 pm »
Здравей Галина,
във форума има доста компетентни момичета и дано ти отговорят. От това, което прочетох до тук, аз лично не бих отишла при тази докторка. Аз съм ходила при д-р Владимиров и в сравнение с  д-р Барбова определено се държи доста по-добре и по-компетентно.  Виж във форума-справочник-адреси,клиники,лаборатории,лекари и си избери по добра клиника по стерилност. За клостилбегит-а знам,че не трябва да се пие ей така и че може да се пие едва ли не 2,3 пъти в живота. За това си помисли дали да ходиш при тази докторка и да не си губиш времето с нея. Може би трябва да ти се направят допълнителни изследвания, затова не го пий клостилбегит-а ако не ти каже доктор!
Дано някое от момичетата ти отговори.
Успех и не се притеснявай.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
« Отговор #5 -: Март 14, 2015, 21:19:59 pm »
Галина аз също подкрепя мнението и те съветвам наистина да си смениш лекаря и да не се доверяваш на сляпо. Клостилбегит не се приема без направена цветна снимка за проходимост на тръбите и  спермограма на мъжа ти. Със сигурност има в София и много други места където ще получиш компетентно, сериозно, задълбочено, коректно отношение и отговор на всички въпроси. Недей дасе отчайваш,това не е решение.