www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при жената => Темата е започната от: bebkaa93 в Декември 19, 2014, 13:07:32 pm

Титла: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
Публикувано от: bebkaa93 в Декември 19, 2014, 13:07:32 pm
Здравейте..Момиче на 21 год съм..От 7 месеца правим опити за бебе за сега безуспешно...Преди 10 дена бях на лекар видя ме на ехограф защото ми закъснявше и веднага заключи поликистозни яйчници и ме прати на ендокринолог изследвахме пролактин и щитовидни хормони бяха идеални и на другия ден при гинеколога..Каза че на 5 Януари ще пусне полови хормони и моя като направи спермотрама да идем..Направихме я и Понеделник отидахме...Лекарката вика-спермата на момчето е качествена и силни,жена с нормална овулация би я хванало от 1 път..ти имаш праблемна овулация,или нямаш такава..щом с идеална сперма и пролактин 337 не можеш да хванеш...Изписа от 5 до 9 ден от мензиса Клостилбигит...и от 11 ден Утрогестан вагинално тъй като се изтънявала лигавицата и ако евентуално съм хванела,да не го загубя...Според вас нормално ли е да ми го изпишат при такива обсотоятелства ...някой да даде мнение за това лекарство..Каза ми да ида на 5.01за да ми пусне хормоните...страх ме е да почна това лекарство, а така искам бебе,че нямам избор явно
Титла: Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
Публикувано от: Dodich в Декември 19, 2014, 14:45:56 pm
Спермограмата къде е правена? За да разчиташ на достоверност трябва да е правена в специализирана репродуктивна клиника и коментирана от такъв специалист.
По отношение на клостилбегита - такъв се пие само след доказано проходими тръби - с цветна снимка, хидротубация. Иначе е загуба на време и излишно наливане с хормони.
Поликистозните яйчници имат характерен вид при ехографски преглед, но това е комплексно състояние. Необходимо е изследване на полови хормони - показателно е съотношението на ЛХ и ФСХ. Също така е добре да се проследят няколко цикъла да се види как нарастват фоликулите, дали и кога се пукат.
Прибързани ми се виждат изводите и препоръките на твоята лекарка. Аз бих я сменила и бих се насочила към репродуктивна клиника.
Титла: Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
Публикувано от: jam в Декември 19, 2014, 14:53:20 pm
Bebkaa93,

отговорих ти тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50838.msg1076651#msg1076651
Титла: Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
Публикувано от: Galina_Tsankova в Март 04, 2015, 20:23:27 pm
Здравейте.Искам и аз да се включа.Съвсем скоро смених докторката си и тя ми откри кисти и на двата яйчника.Каза,че този месец ще пуснем хормонални изследвания,днес отидох-а тя все едно за първи път ме виждаше.Каза,че й е спешен прогестерона и пуснахме само него.Нито поиска да види кистите дали са променили големината си,нито нищо-говоря за д-р Барбова.Четох и добри,и не толкова добри коментари за нея,но ето на там съм.Първото ми и единствено забременяване до този момент беше чрез Клостилбегит,но след това не се получаваше с него.Дали би ми помогнал сега и редно ли е да го почвам преди да видя какво все пак ще се случи при тази докторка.Много съм отчаяна вече имам чувство,че и тя не приема на сериозно проблема ми.
Титла: Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
Публикувано от: Ефра в Март 04, 2015, 21:54:32 pm
Здравей Галина,
във форума има доста компетентни момичета и дано ти отговорят. От това, което прочетох до тук, аз лично не бих отишла при тази докторка. Аз съм ходила при д-р Владимиров и в сравнение с  д-р Барбова определено се държи доста по-добре и по-компетентно.  Виж във форума-справочник-адреси,клиники,лаборатории,лекари и си избери по добра клиника по стерилност. За клостилбегит-а знам,че не трябва да се пие ей така и че може да се пие едва ли не 2,3 пъти в живота. За това си помисли дали да ходиш при тази докторка и да не си губиш времето с нея. Може би трябва да ти се направят допълнителни изследвания, затова не го пий клостилбегит-а ако не ти каже доктор!
Дано някое от момичетата ти отговори.
Успех и не се притеснявай.
Титла: Re: СПКЯ и Клостилбегит на младо момиче
Публикувано от: f_33 в Март 14, 2015, 21:19:59 pm
Галина аз също подкрепя мнението и те съветвам наистина да си смениш лекаря и да не се доверяваш на сляпо. Клостилбегит не се приема без направена цветна снимка за проходимост на тръбите и  спермограма на мъжа ти. Със сигурност има в София и много други места където ще получиш компетентно, сериозно, задълбочено, коректно отношение и отговор на всички въпроси. Недей дасе отчайваш,това не е решение.