0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Втори месец съм без доминантен. Този месец има 2 антрални в ляв яйчник, напредвам. Обаче едва ли има шанс един от тях да порасне и да имам О  :( Другия месец док има идея  да пробвам с клостилбегит, да разбутаме малко яйчника. Явно ще разчитам само на ляв яйчник, десния ми хич го няма.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Офф съжалявам много лилибел:-( неможе ли чрез някакви хапчета или стимулация да ги накарат да станат такива каквито трябва,то и аз не разбирам ама няма ли начин все пак в днешно време медицината е напреднала доста толкова ли няма лек за момичета с твоите проблеми ?:-( това чакане всеки месец,и то само за един преглед може да съсипе психиката на човек:-(
*
За съжаление не може  :( десния ми яйчник уж не бяха го рязали много, обаче се е свил и няма фоликули. Ще разчитам на левия ама дали ще изкара 1-2 яйцеклетки годишно не се знае. Мисля да звънна в Щерев ако може да се запиша в някоя донорска програма, нямам идея колко време се чака. В токуда още нямат донорска програма, искат да ходя до Словения и парите хич не са малко. Не знам дали мога да се запиша за донорска Я в няколко клиники?
Веситаа при теб как се развиват нещата, колко са се оплодили, как се развиват? Поне ти да кажеш някоя оптимистична новина  8)

Ми званни и се запиши,пак е нещо,няма значение че е донорска ти ще си го износиш,даже някъде бях чела че дори и донорска яйцеклетка плода наследява колко процента беше от твоите гени:-) така че давай:-) аз все още чакам,казаха ми че днес на обяд ще ми званнат да кажат колко са се оплодили:-) но това чакане ме побърква,стоя и вървя с тел че да не би да не го чуя ако званне:-) надявам се и се моля да се оплодят най-добрите,и всичко да приключи с много положителен резултат, това ми остава в момента докато чакам само да се моля,дано някой ме чуе:-)
*
стискам ти палци да завърши всичко успешно. От толкова много Я, не може да не се оплодят и развият поне няколко така че не се притеснявай.

Обадиха ми се :) от 8 добри, 7 са се оплодили:-) чакам утре да се обадят да кажат колко се делят и кога ще е трансфера:-)
Обадиха ми се :) от 8 добри, 7 са се оплодили:-) чакам утре да се обадят да кажат колко се делят и кога ще е трансфера:-)
Страхотни новини ! Браво на вас продължавайте в същият дух.
*
супер новини Веситаа, аз ти казах - имам някакво шесто чувство, че това ще е щастливия ти опит.

Браво, Весита :)
Страхотна новина :)
*
Веситаа, поздравления, миличка! Бавно и славно всичко се нарежда :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Благодаря ви момичета:-) лилибел надявам се шестото ти чувство да не ни разочарова:-) момичета даже и не смея да се зарадвам,на нищо в момента!
*
Няма да те разочарова шестото ми чувство  :lol: аз днес отидох с чувство, че няма нищо да стане този месец и то си излезе така. За сметка на това все още вярвам, че може би ще ми се усмихне късмета в следващите 1-2 месеца. Дано не са напразни надежди

Браво Веситааа :D много се радвам за теб:) стискам палци всичко да е успешно до края :)

Lilibell не зная как да ти вдъхна повече сила, защото знам чакането как действа и колко е трудно да останем положителни. Особено ако годинките си казват думата (както е при мен). Желая ти много много успех и дано се появят няколко яйчица в следващите месеци да те зарадват с едно бебче :) Колкото до донорските яйцекетки, това което съм чела е, че  правиш "заявление", пак има критерии за избор и в голяма степен от това зависи кога ще има яйцеклетка с твоите изисквания (ако са различни от наличните я). Вече по финансовата точка не зная нищо, но сигурно и тя е фактор за чакане :(. Но е шанс, начин да усетиш твоето бебче в коремчето и после да го отгледаш. Мен не би ме спряло.

Ние стопираме процедурата в този цикъл. Аз тъкмо се връщам от прегледа и фоликулчето вече е 22мм на 7 ден. Тъй като риска пак да го изпуснем, като днес бием овитрел-а, е твърде голям, решихме  да не правим нищо сега, а другата сряда отивам за потвърждение, че е минала овулацията и започваме инжекции за потискане на хормоните, т.е. дълъг протокол.

Дано женският месец донесе на всички ни много късмет и прекрасна бременност:) :bighug:

*
flyinggirl питаш ли ме - цял ден съм на работа и току ми се насълзяват очите. Нали ти беше с бързо растящите фоликули? Може ли да ми кажеш как сте засичали, че нарастват - в смисъл за колко дни с колко нарастват? питам защото според моята лекарка нараствали средно с 2 мм на ден. И на тази база смятахме, че днешните антрални, които са 5 мм няма да са достатъчно големи на 14ти ден. Обаче аз се чудя не е ли възможно да ми нарастват бързо за няколко дни?

lilibell аз съм с бързите, да. Ние сме ги засичали многократно, аз имам проследявана овулация не веднъж, която редовно е на 10 ден. От както почнахме инсеминациите обаче засякохме и големи фоликули още на 2-3-4 ден от цикъла, които дърпат много до към 6-7 ден (без стимулации, съвсем спонтанно) и след това забавят растеж и на 10 ден се пукат.

Аз също зная, че при по-големия процент жени фоликулите растат между 1,5мм и 2мм на ден. От всичко, което съм изчела до тук, включително медицински статии на по-достъпен език, съм научила обаче , че има едно голямо НО и това, че при всяка жена е индивидуално. Има жени, при които антралните по принцип са по-големи (аз), при други са по-малки.При някои този темп на растеж се достига на 5 ден (при мен дори по рано), при други на 10, трети 18 и така. Именно затова има жени с ранна, нормална и късна овулация, което обаче се приема също за нормално в някакви рамки и те забременяват и раждат здрави дечица. Разбира се за нормална ранна се смята доколкото помня от 7 ден, за да може да има време да узрее яйцеклетката, а за късна мисля, че беше над 20 и някой ден дори, но не знам точно, понеже при мен не е имало нужда да се информирам за това.

В тази връзка вие засичали ли сте овулация с УЗ няколко месеца подред, за да знаеш на кой ден ти е обикновено? Защото може да имаш късна овулация и до 14 ден да не пораснат , но да пораснат до 20 или дори повече. По дължината на цикъла само не можеш да се ориентираш, защото може да имаш по-къса лутеална фаза с по-късна овулация.

Опитайте да ги видите и след 14 ден дали имат някакъв прогрес. АКо нямаш спонтанно ову, пак може да проверите след 14 ден, мисля, че ще бъде полезно.
Разбира се не гарантирам , че думите ми са 100% точни,все пак не съм специалист по репродуктивни проблеми нито дори медицинско лице :) това, което аз знам е от питане на лекари, четене и собствени анализи и набюдения. :)

Дано съм ти била полезна, извинявайте другите, че стана малко дълго, просто исках да обясня:)
*
Много ти благодаря за информацията, много ми е полезна. Аз също искам да си направя един контролен преглед, който да е по-късно. Макар че при мен проблемът е, че няма антрални, които да пораснат и да станат доминантни. Този месец имам повече от миналия - цели 2, може би някой следващ месец ще имам повече. Истината е,че един път когато бях мисля че при д-р Ганева в Щерев, тя ми видя ендометриалната киста на десен яйчник и паралелно с това един фоликул 13 мм на ляв яйчник. Тоест левия яйчник прави от време на време спонтанно фоликули, но не знам дали може да има случай, в който фоликула да не расте до 10ти ден и след това скоростно да достигне размери за О примерно към 15-16ти ден  :( т.е за 5-6 дни от 5 мм да стане 20 мм, чела ли си за такъв случай?

Мисля, че е напълно възможно, тъй като жените с късна овулация на 20 ден примерно или имат бавнорастящи фоликули, или такива, които не растат първите дни и после наваксват. Природа, всички сме себе си и различни :). Аз  ти предлагам да опиташ да ги видите 1-2 месеца по на често , за да знаете какво се случва с тях, хубаво е и хормоните да ти следят през това време. Така ще имаш повече отговори и по точни за теб самата:)

*
Ами така мисля да правя, разбира се когато има антрални. Защото когато няма антрални няма какво да гледаме. Сега съм решила тези двата да ги прегледам на 15-16ти ден, да видим поне нещо дали расте. Много странно, че всеки месец имам някаква двуфазност в графиката, включително и предния, в който нямах никакви антрални и съответно нямах О. Не знам на какво се дължи това, явно не мога да разчитам на температурния метод за определяне на О. От друга страна днес док ми каза да продължавам да следя температурата и при някакво колебание в стойностите да й се обадя да ходя да ми погледне фоликулите. Толкова се надявам да се случи чудо, че не знам как ще го преживея ако не успея. Добре че моя мъж е до мен, поне засега да ми дава кураж и вие момичета, без вас не знам какво щях да правя  :bighug: Веситаа нещо не се включва, сигурно си почива след емоциите последните 2 дни  :D

Не лилибел,даже немога и да си почивам,немога да спа,това чакане е най-страшно от всичко до момента което са ми правили:-( мисля че flyinggirl е права,трябва да ходиш и да следиш кога ти е овулацията,защото наистина Може да си с ранна или късна овулация,аз много не съм запозната с всичко и за това не взимам отношение,и аз преди съм си мерила темп защото лекаря при който ходих тогава ме караше понеже мислише че може и да нямам овулация,но честно да ти кажа правих го няколко пъти и спрях,понеже много ми действаше на психиката това мерене и това че нищо не показваше и спрях. Аз по горе бях писала за моите размери на фоликулите през стимулацията,аз съм с ендометриоза на ляв яйчник и не очаквах мн от него но образува два фоликула в началото с мн малко размери 9 и нещо не си спомням много и на следващия преглед пак стоя толкова но след като ми увеличиха дозата забелязах че бяха нараснали и те 14,5 мисля,едва ли от тях за взели яйцеклетка но пораснаха:-)
*
Ходенето на работа, ако е на бюро и без някой, който да ви ядосва, помага срещу чакането.