lilibell аз съм с бързите, да. Ние сме ги засичали многократно, аз имам проследявана овулация не веднъж, която редовно е на 10 ден. От както почнахме инсеминациите обаче засякохме и големи фоликули още на 2-3-4 ден от цикъла, които дърпат много до към 6-7 ден (без стимулации, съвсем спонтанно) и след това забавят растеж и на 10 ден се пукат.
Аз също зная, че при по-големия процент жени фоликулите растат между 1,5мм и 2мм на ден. От всичко, което съм изчела до тук, включително медицински статии на по-достъпен език, съм научила обаче , че има едно голямо НО и това, че при всяка жена е индивидуално. Има жени, при които антралните по принцип са по-големи (аз), при други са по-малки.При някои този темп на растеж се достига на 5 ден (при мен дори по рано), при други на 10, трети 18 и така. Именно затова има жени с ранна, нормална и късна овулация, което обаче се приема също за нормално в някакви рамки и те забременяват и раждат здрави дечица. Разбира се за нормална ранна се смята доколкото помня от 7 ден, за да може да има време да узрее яйцеклетката, а за късна мисля, че беше над 20 и някой ден дори, но не знам точно, понеже при мен не е имало нужда да се информирам за това.
В тази връзка вие засичали ли сте овулация с УЗ няколко месеца подред, за да знаеш на кой ден ти е обикновено? Защото може да имаш късна овулация и до 14 ден да не пораснат , но да пораснат до 20 или дори повече. По дължината на цикъла само не можеш да се ориентираш, защото може да имаш по-къса лутеална фаза с по-късна овулация.
Опитайте да ги видите и след 14 ден дали имат някакъв прогрес. АКо нямаш спонтанно ову, пак може да проверите след 14 ден, мисля, че ще бъде полезно.
Разбира се не гарантирам , че думите ми са 100% точни,все пак не съм специалист по репродуктивни проблеми нито дори медицинско лице
това, което аз знам е от питане на лекари, четене и собствени анализи и набюдения.
Дано съм ти била полезна, извинявайте другите, че стана малко дълго, просто исках да обясня:)