0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Дани,
 това е от времеееее- оно, където го хвърлиш, такова ще стане детето, тааа и аз така, с моето също така са постъпили  :lol:


*
Да де, точно затова ми е чудно "закопаването"  8O.
Моят пъп е хвърлен в министерски съвет навремето, ама никога не съм стъпвала там. Сигурно нещо са объркали при хвърлянето нашите  :lol:
     
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Е аз ще го хвърля там, пък времето ще покаже останалото  :lol:


Лили,май могат и без теб да я кръстят,но мисля,че в кръщелното се пишат имената на майката и бащата
Вероятно от църквата ще поискат кръщелните на родителите. Но срещу познанство, услуга или някой лев може би ще минат и без това.
Не, не искат нищо такова.
Дори кръщелното на кръстника не искат в 99% от цървките.

Amanda, много интересно това с питката  :P
*
Днес имам превод от НОИ за месец октомври. Въпросът ми е около тази дата ли да си очаквам помощта всеки месец?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
да, след 20-то число мисля, че превеждат за предходен месец.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Днес имам превод от НОИ за месец октомври. Въпросът ми е около тази дата ли да си очаквам помощта всеки месец?

При мен -да  :lol:


*
Темата с пъпчето ми е ужасно болна. Ходихме в Краков, когато детето беше на 6 месеца. Освен че градът е уникален и ни е страшно любим, но и университетът там е страхотен (много стар и доста реномиран). Но глупавите майка и баща на нашия син, въобще даже не се сетиха да вземат пъпчето и да го хвърлят в университета :(
А за прощъпулника получавам много различни версии как точно се прави. Един ми казва, че се прави питка и се бяга до съседите, други ми казват за поставянето на предмети, които той да си избере. Май втория вариант го харесвам повече. Не се виждам да тичам из блока :)
lili2011, моята свекърва е била кръстена в църква от баба си без знанието на родителите й. Но това е станало преди повече от 60 години. Сега не знам дали може така. Макар че и аз съм на нокти нашите баби да не ни извъртят този номер и все се надявам, че няма да могат. Но пък и не вярвам, все пак, че биха го направили без наше съгласие :)
Здравейте, как почиствате отвътре нослето на детето? Аз слагам физиологичен разтвор, чакам да кихне и да изкара, ако има нещо, но и използвам един уред, с който се изсмукват секретите от носа... Чудя се дали това е правилно, защото първоначално педиатърът каза да го почиствам с памучен тампон и физиологичен разтвор...
*
bonbolini , от първия месец използвам физиологичен разтвор и аспиратор за нослето, който се включва към прахосмукачката. Много е зловещо, но е и страшно ефикасно. :) Все още продължавам по този начин, но е по-трудно, защото той вече почти не дава.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Бонболини впръсквам физиологичен р-р после изсмуквам с аспиратора, на Маример :wink: Това с прахосмукачката никога нямам намерение да го опитвам :x


Момичета, днес написах един пост, ама какво го направих, че не се появи така и не разбрах  :lol:

Бебо не спи нормално от около 2 седмици. Буди се много често с плач. Снощи например спа 2-3 часа без събуждане и после от 12 ч. до 7 сутринта се будеше през 20-30 мин. Най-дългото спане беше от 6 до 7 без прекъсване. На всяко събуждане трябва да стана да го гушна и да го люлея и веднага спира да плаче и това се повтаря около 15 пъти. Ако само го гушна в леглото номерът не минава. Не знам вече какво да правя.
Може да е от зъби, ама как да разбера. Опитвам се да мажа с гелче, но той ми облизва пръста още преди да успея да го вкарам в устата и на венеца нищо не отива.
Мислех, че е от газове. Смених от 2 дни млякото - от Аптамил на Лактана био. Пак няма резултат, а той дори не разбра, че му давам вече друго мляко.
От 3 дни не си яде пюрето (което преди е ял). Само по няколко лъжички изяжда.
Дайте някакви идеи и съвети.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
47 Smiles
това, което описваш и при нас го има на моменти, аз го отдавам на зъбките :( Слагаш ли му Дентокинд - хомеопатични в млякото. Аз в такава късна възраст не бих сменила млякото, обаче. Аптамил си е хубаво мляко!
Възможно е и нещо от храната да го смущава, освен мляко хапва и пюренца предполагам.


Дентокинд не съм давала. Не знаех, че може и в млякото. Пишеше, че във вода с чаена лъжичка се дава (май), но ще пробвам и в млякото.
Давам и пюренца, но най-безобидни. Въвела съм картоф, ориз, морков, тиква, тиквичка, зелена чушка, ябълка, елда. Тези дни не съм му давала нищо по-особено или нетрадиционно.
 :ask:
*
Смайли, опитай да видиш дали долния венец се е подул, също пипни, усещат се набождащите зъбки. Аз бих дала панадол вечер, ако стане нетърпимо, но не за повече от 3 дни. Пробвай и да масажираш венеца. Друго не се сещам, нямам опит, двата зъба, които има Нора разбрах, че излизат с напипване, беше вече на 8 месеца а нищо не се виждаше, дори нямаше или аз не можах да видя ппдуване, та реших да проверя. Вече месец и половина от тогава няма никакви признаци за следващи зъбки.
За млякото, наложи се за 2-3 дни да го сменя, не последва абсолютно  никаква реакция от различното мляко.
Дай му различно пюре, това, което не иска го "забрави" за малко.
А, между другото какво значи газове, свързано ли е болка, ние постоянно си пръцкаме но нищо не съм й давала за това.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Дентокинд не съм давала. Не знаех, че може и в млякото. Пишеше, че във вода с чаена лъжичка се дава (май), но ще пробвам и в млякото.
Давам и пюренца, но най-безобидни. Въвела съм картоф, ориз, морков, тиква, тиквичка, зелена чушка, ябълка, елда. Тези дни не съм му давала нищо по-особено или нетрадиционно.
 :ask:

Нашата педиатърка ми спомена за млякото, понякога денем им го слагам във водичката. Авалон незнам 8O


*
Смайл, най-вероятно зъбите тръгват. Аз бих мазала с обезболяващ гел, хомеопатичните не помагат. Имам приятелка, която твърди обратното, но синът и бил изпил поне един вагон  :lol:
*
Да много е вероятно да са зъбите, поне при нас е така като тръгнат.Буди се на често, проплаква голям е ужас.И тя не спи и аз не спя, само дето през деня тя е пълна с енергия а аз съм като пребита.Но и това ще мине.

Аз гелчетата ги мажа по биберона или директно на венеца, трудно е ама става.Давах и Дентокинд според мен не и действаше по никакъв начин, други казват че им помага.Всяко дете е различно нали.

Аз мажа с Дентинокс в момента, макар и трудно.
Снощи пак същото се повтори. Пипам венците, но не усещам да боцкат зъбки. Иначе от 2 месеца са бели и подути. Док каза, че са тръгнали много зъби на веднъж.
Ще дам и Дентокинд. Аз не съм против хомеопатичните, но знам че за да подействат си трябва натрупване.
Интересно, че през деня няма такъв проблем.
*
Те като почнат да боцкат са излезли и вече не болят  :D