0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #80 -: Септември 12, 2014, 13:09:15 pm »
Ами Jbrul,аз понеже ги обичам солени освен,че са по-дебели се правят с кисело мляко,а не с прясно като палачинките...моята смес е следната 1 ч.ч кис мляко,1 ч.ч брашно,3 яйца,3 с.л.олио,1 к.л сода,100 гр.сирене,100 гр.шунка,100 гр.кашкавал всичко се обърква и се пече в гофретник...
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #81 -: Септември 12, 2014, 13:25:46 pm »
Оххх Смайли, на никъде "не бия"  :lol: Питам, защото никога не съм яла гофрета, виждала съм ги само по снимки, там все са гарнирани с плодове и сиропи и съм останала с впечатлението, че гофретата е нещо сладко по принцип. Т.е. самата смес за нея е сладка и допълнително я мажеш със сметани, сиропи, слагаш плодове и пр. Сега разбирам, колкото и да ти е странно, че самата смес за гофрети е...неутрална на вкус.
За мое съжаление, в нито едно от жилищата си не успях да направя голямата кухня, за която мечтая - с много шкафове, плотове, "островче" и пр. А притежавам буквално всякакви домакински уреди, за какво ли не, които естествено ми се налага да вадя при ползване и после да прибирам пак на някое не особено удобно място. Пък такова място всъщност вече и нямам. И понеже не обичам сладки неща - попитах какво представляват гофретите, за да преценя дали И гофретник да купувам. Щом стават и солени гофретите - може и да си купя.

Палачинките лично на мен не са ми хамалогия, ползвам миксер със стойка и въртяща се купа, която има и капак. От вечерта - сипвам да се разбие каквото е нужно, то си се разбива само, аз си върша нещо друго, после прибирам в хладилника и на сутринта - само ги пека на тигана. За тях имам и един черпак с улейче, който ми е точната доза за една палачинка, спрямо диаметъра на тигана ми за палачинки. Не бих казала, че ми е зор да ги правя, но може би гофрети се правят още по-лесно и бързо. Като пробваш и гофретите - ти ще кажеш кое е по-лесното.  :D

Алекс, мерси за рецептата!  :D
« Последна редакция: Септември 12, 2014, 13:29:00 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #82 -: Септември 12, 2014, 13:41:34 pm »
JBrul, аз не съм се сещала да синаправя сместта от вечерта. Идеята ми харесва.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #83 -: Септември 12, 2014, 13:55:05 pm »
Смайли, аз просто не закусвам. Никога не съм закусвала в живота си (освен като бебе вероятно) и в първия триместър като ме задрусаха хормоните. Съответно - закуска правя само заради Дани и ми е голяма мъка баш тя. Едно, че е трудно да ми щукне каква да е, след като нямам навик да ям сутрин. Второ, че буквално ненавиждам поне час след ставане да върша нещо, искам да пия кафе, да блея и да се разсънвам. Дани обаче се измъква от леглото минути след мен и почва да си търси закуската... Поради което - гледам въпросната да е измислена и при възможност - "заготвката" за нея да я направя вечерта, когато съм в пълна кондиция и не ми тежи.  :lol: Било смес за палачинки, било тост-сандвичи, които да сложа в машината само, та и зеленчуците са нарязани и в кутии, принцеси, ако ще една попара - надробена и готова да е и само да иска заливане. Такъв ми е организма, че просто съм като влечуго след събуждане и толкова. Та....по тази причина станах много изобретателна откъм закуски ;) И спряганите тук, вече няколко страници гофретници - ми привлякоха вниманието по тази причина де. Ако става бързо и лесно и да си ги забъркам вечерта - екстра. То най-голямата ми радост откакто ходи на ДГ е, че се оттървах от тъпите закуски.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #84 -: Септември 12, 2014, 13:59:17 pm »
Гофретките са страхотни  :* Мими
И снимки има, но тичам по-задачи :)
Усминат ден!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #85 -: Септември 12, 2014, 14:06:27 pm »
Тъй, понеже питате, да споделя моя опит - за мен е 100 пъти по-лесно да направя гофрети (моите са с прясно мляко, рецептата е като палачинкова, но се слага и бакпулвер, за да са пухкави). Не вися на котлона, за да дебна и обръщам, мога да си правя друго и на 2мин примерно да вадя и зареждам. По принцип има и гофретници и за вафлени гофрети, които са по-сладки, но аз предпочитам неутрални, защото за закуска ги давам със сирене и накравя "За десерт" по 2-3 със сладко или мед. По мое мнение рецептата ми е подобна на бухтите, но не се пържат, което е огромния друг +. Предполагам може и а се направят всякакви различни видове теста - сладки или солени, без да се налага да се гарнират с нещо допълнително.
И аз доволна, и лапетата са пощурели за тях, заради Енгри бърдс и Хело Кити :)
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #86 -: Септември 12, 2014, 14:54:08 pm »
JBrul, аз съм точно обратно. Сутрин съм голяма свежарка, вечер хич ме няма.
Но сутрин докато станат палачинките са отишли два часа, така че малко подготовка от вечерта не е излишна.
Закуската ми е най-любимото от всички яденета, макар и почти да не закусвам.
И аз напоследък имам склонност към купуване на всякакви уреди. Щом си купих и апарат за кръвно налягане при условие, че нямаме проблеми с кръвното ....  :lol:

Мими26
, хич не съм забелязала, че има Енгри Бърдс на гофретника. Племенникът ще е много доволен  :lol:

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #87 -: Септември 12, 2014, 14:57:10 pm »
Аз направих рецептата на Мими и тъкмо като бухти ми бяха :lol: Но бих казала, че тестото на вкус е тамън и за сладко и за солено. Иначе спрямо палачинковото е едно такова по-гъсто и се влачи :)
Аз палачинки много често правя и обичам да правя и съвсем не ми тежи, да не кажа, че забъркването на сместа е най-лесната и бързата част... Но определено гофретите са по-бързи ;)
Снимки нямам :oops:, но понеже мъжът ми ги допече, че аз да почина малко и реално половината бяха безформени (с доста смес около формичките :lol:), а другата половина заминаваха директно в корема му, та... Но при следващото печене ще се запиша със снимка ;)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #88 -: Септември 12, 2014, 19:34:05 pm »
Смайл, к`ви 2часа за палачинки бе човек?! Аз ако е само за детето и мен правя точно 10броя и с бъркането дори не знам дали отнема 30минути. И аз като Жбрул имам миксер с купа, но понеже е прибран, дори не го вадя за палачинките, то за 2мин. съм ги разбъркала  :lol:
Аз гофрети съм яла само купени и сладки, та нямам добри спомени  :)
Mousyt, я кажи големия мъж как е, ще си го вземате ли скоро   :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #89 -: Септември 12, 2014, 19:41:12 pm »
Палачинковата ми доза е с половин литър мляко+вода и едно яйце. Миксера я бърка за 10 секунди. Палачинките ги пека в два тефлонови тигана едновременно на два газови котлона. За по-малко от половин час правя около 12, +/-2. Силен огън и повечко тигани им е цаката.
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #90 -: Септември 12, 2014, 21:00:03 pm »
Смайл, к`ви 2часа за палачинки бе човек?!
Абе може и по-малко да е, ама ми се струва много.
А пък и аз като правя за нас, правя и за съседите (сестра ми, с мъжа си и децата живеят на горния етаж)  :lol:
« Последна редакция: Септември 12, 2014, 21:08:13 pm от 47 Smiles »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #91 -: Септември 12, 2014, 21:01:01 pm »
Честито! Днес тройка, утре - шестица  :bighug:
А дано, ама  :D
Четох преди време някаква странна стратегия за числата, които да се пишат. Понеже повечето хора попълвали рождените дни на близките си, било хубаво да се пишат големи числа. Тази стратегия проима успех 2 пъти (аз не играя тото често). Сега числата, които съм познала са 37, 38 и 41. Т. е. теорията е доказана.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #92 -: Септември 12, 2014, 21:16:54 pm »
Всеизвестно е, че съм Гицка. Даже и медал си имам за доказателство :lol:. Но днес си го заслужих наново. Докато бяхме на море, една от майките на дете от групата на Ники, ни покани на РД. Видях че е близо до нас, че няма да се видим преди въпросния РД, но реших, че няма проблем - все пък ни е поканила и сме потвърдили присъствието си. В началото си знаех, че се прибираме от море и след 1 ден отиваме на РД. Прибрахме се, купихме подарък и някак неизвестно как и защо в съзнанието ми събитието се премести на другия ден. Станахме, наконтихме се и отиваме, обаче .... РД нямааааа. :lol: Аз имам майката във фейса, но не и на тел. Прибираме се у нас и аз я търся в чата на фейса. Няма я, нормално тя организира РД на детето си, няма да виси у фейса я. Звъня на едната учителка - не била на работа. Звъня в градината - другата учителка втора смяна. А онова ситното ме гледа с едни тъжни очи .... драма. Все пак от ДГ ми дават тел- на майката, звъня - никой не вдига. Обяснявам на ситното, че явно няма да има купон, че много съжалявам обаче .... Накрая решавам (що накрая не ме питайте) да проверя чата който сме провели. Всичко е точно, мястото това на което ходихме и не бяха чували за детски РД. Датата същата - 13.09. т.е. днес според мен. И така, четейки съобщенията и верните място и дата, погледа ми се плъзва към долния десен ъгъл на монитора - 12.09., дванадесети !!! 8O
После ми се обади жената, разбрахме се, посмяхме се и те така. :lol:
И понеже се чувствах гузна и калпава майка взех че наготвих 4 манджи, да си успокоя съвестта.
Лека вечер и приятен уикенд от баба ви Гицка.
« Последна редакция: Септември 12, 2014, 21:33:09 pm от Pesheck »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #93 -: Септември 12, 2014, 23:10:20 pm »
У нас по-малко от 14 палачинки не се забърква доза...няма смисъл просто  :lol: :oops:
Иначе и на мен понякога (май главно когато е жега и котлона допълнително ми грее) ми се струва дълго пърженето на палачинки, но не бих се лишила заради това ;)
Смайлс, няма да питам каква доза правиш за всичкия този народ 8O :lol:
м-и, младежът стоя известно време в нисък старт, и сега стой та гледай :lol: Днес тежи 1920гр, вече няколко дни е изкаран от кувиоза на термолегло и вече дори чакаме всеки момент да го изкарат на креватче :) Започнаха да го учат на биберон и засега се справя, най-вероятно от наччалото на новата седмица ще започвам аз да ходя да го храня да свикваме заедно и на 2100гр се прибираме най-после у дома  :cheerleader:  Няма да излъжа обаче, че ме обзема лека паника тези дни :oops:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #94 -: Септември 12, 2014, 23:44:48 pm »
Mousyt, ти имаше много време да се паникьосаш, ние докат се освестим и ни изписаха  :lol: Много добре е пораснал, значи въпрос на дни е вече събитието  :balk_46:  :ballons:
Pesheck, поне е утре събитието, а не вчера  :lol: Имам чувството, че сме от една порода  :lol: Преди известно време звъня на приятелка да и честитя РД и тя седя, слуша и ми вика "Много ти благодаря, никой не ми е честитил до сега!" и аз  8O 8O 8O щото е почти обяд и следва "Цял месец предварително"  :lol: :lol: :lol:
И други подобни изцепки имам, но поне е весело  :D
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #95 -: Септември 12, 2014, 23:50:31 pm »
Моусит,страхотна новина относно Матей много се радвам,че скоро ще си го вземеш,не се шашкай всичко ще е наред ще видиш сега колко бързо ще навакса кг-ми  :bighug:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #96 -: Септември 13, 2014, 01:50:53 am »
Mousyt, няма какво да се панираш. Щом моето оцеля до 3 години и половина, въпреки че аз съм му майка - значи всеки може и ще се справи  :lol: Чакаме с нетърпение да кажеш, че сте си у дома заедно с Матей.  :D

JBrul, аз съм точно обратно. Сутрин съм голяма свежарка, вечер хич ме няма.
Твоето е по-удобно, просто защото светът е устроен за ранобудните, не за сови като мен ;) Ама...дълга тема това, а и не е възможно да обясниш на човек, как на теб ти се спи зверски в 9 сутринта, точно както на него би му се доспало в 2 посред нощ. И, че не зависи от теб дали е така, или не е. Много е гадно - повярвай ми. Как ли не се мъчих с години, то не бе режими, не бе чудеса...тцъ. Такъв ми биоритъмът просто и си нагласих живота според него в крайна сметка. Една от главните причини да избягвам неистово работа с нормирано работно време апропо.

Уреди, всякакви - винаги съм обичала да си купувам, по различни причини. Или някоя нова краста (като сушенето на зарзават сега  :lol:), или нещо видя и ми се стори, че ще ми улесни живота в битов план (обикновено не е така). И електронни термометри така ми събират прах, считах че с дете ще са ми баси удобството, ама не. Апарат за кръвно - ползван 2 пъти, тестово. Като бременна си го купих, въпреки че съм хипотоничка, че то нали като бременна... :lol: Някои, купени ей така от чиста краста са ми много полезни пък . Като машинката за отстраняване на "топченца" от плетени тъкани. Обикновено - не много скъпите и рекламирани уреди се оказват успешните ми покупки. Изключенията са няколко, ама за по-едрогабаритна техника.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #97 -: Септември 13, 2014, 05:48:32 am »
Добро Утро  :P

Mousyt, браво на момчето и не се притеснявай,
щом се съберете ще си създадете ритъм и ще се справите заедно.

Пеше, Баба Гицка и тази година  :bighug:

Обещаните снимки, а с тях и закуската  :photo: и :photo: Да Ви е сладко!
Не съм правила красив стайлинг на фотото и хапването, както обикновено тук се предлагат,
защото усмивките от втората снимка бяха крайно нетърпеливи да изядат съдържанието на първата  :lol:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #98 -: Септември 13, 2014, 08:26:17 am »
Mishanta, страхотни сладури и гофретки  :P
Ето и от мен:



PS. Мими26, страхотна е рецептата. Наистина приличат на бухтички. Хресват ми повече от купените гофрети.
За протокола - процеса ми отне 1.5 ч. (заедно с миенето на съдовете). Според мен дозата е за 4 човека. Ние преядохме с половината с мъжа ми, а другата половина занесох на племенниците. Някъде 8-10 зареждания на гофретника са.
Да попитам с какво мажете маслото (особено на горната част на гофретника)?
« Последна редакция: Септември 13, 2014, 09:31:26 am от 47 Smiles »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 6 - Съединението
« Отговор #99 -: Септември 13, 2014, 09:50:55 am »
Да попитам с какво мажете маслото (особено на горната част на гофретника)?
С четка.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.