0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хайде на училище
« Отговор #120 -: Юни 18, 2015, 16:18:27 pm »
Стеф, имат време да учат езици и да ги научат добре.

За раницата не мога да се разправям повече. Има и по-евтини, ама баща му като си е решил, че ще е тази, не мога да го разубедя. И без това бабата и дядото искат да му я подарят.
Поръчвам я от ибей, мъжът ми я плаща, неговите родители му дават парите и си свиркам.
Не че аз имам толкова скъпа чанта. Дори и за половината пари нямам.  :lol: Ама друго си е Made in Germany.

*
Re: Хайде на училище
« Отговор #121 -: Юни 18, 2015, 16:35:36 pm »
Стеф, имат време да учат езици и да ги научат добре.


а да, далеч съм от мисълта, че на 10 г. ще говорят перфектно 3 езика, живеейки в България :)

Дес, тази която влачих е такава, само че друг десен и струваше 40 евро :)
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/376_1793_2394/products_id/56182?osCsid=cd91873c4fcac3877e1f247095b01c4e
а в родна България й искат майка си и баща си...
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Хайде на училище
« Отговор #122 -: Юни 19, 2015, 10:06:31 am »
Не една колежка сестра й с племенниците живее в Германия. И колежката като разбра, че моето голямото е в първи клас много държеше да ми донесе раницата, с която нейните племенници са ходили в началните класове. Анатомична, олекотена... и с динозаври. Аз бях безумно учудена, защото предполагах че ще прилича на раница, която е ритана от Германия до тук по асфалта. Но тя беше съвсем като нова. Моето дете също я носи известно време и не мръдна. Беше мисля на Scout. Не зная как ги правят, но ако си харесам немска раница хич няма да й гледам парите.
Проблемът на тази раница беше анатомичния гръб. Сигурно за децата е удобен. Но ние живеем далече от училище и раницата я носех аз, а на мен ми беше много неудобна, ръбава... Бях купила едни колелца от ориндж. На тях се закрепваше идеално и хлапето я влачеше така. Сега още си е като нова, та няма да купувам от този тип.

Когато големият трябваше да тръгва в 1 клас си харесах една свежа раница в спортен магазин. Не беше евтина (60 лева на промоция), но аз си мислех, че ще остане за мен и я купих, като резервна за детето. Все си мислех, че хлапето ще иска нещо със Star Wars, Ben 10, Sponge Bob... или някое друго кратуунче. Но не би. Тази раница наистина я риташе по земята, влачеше по стълбите, защото по негово време децата не можеха да си повдигнат раниците. И до сега е здрава. Но понеже е светла, вече е много захабена и изглежда мръсна, дори и прана.

Купихме на прехваления Габол раница, но за месец се скъса страничния джоб за водата. Разбира се виновно беше детето, че я влачи по земята, а не я носи. Но... не мога да похваля и марката.

№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Хайде на училище
« Отговор #123 -: Юни 19, 2015, 23:04:13 pm »
супер е тази раница и аз ги гледах тук,но са ми много скъпи,пък имат много хубави и момчешки.Жалко,че няма как и аз да купя от Германия  :lol:
 Ние записахме Георги в кварталното училище.Много го умувах и се колебаех между нашето,125-ти и 145-то (сдружението Дикенс).В крайна сметка избрах нашето- близо е ,ще бъде при много добра госпожа (похвалена ми от 5 различни места ) ,имат занималня до 4-ти клас и са все първа смяна ( за разлика от 125-то ),имат курсове по английски в училището - АВО-Бел,та няма да се налага да го водя далеч.До 4-ти клас ще е там,после ще го мислим.
<br />
*

    Rib4o

  • ***
  • 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Re: Хайде на училище
« Отговор #124 -: Юли 12, 2015, 15:13:15 pm »
Записах близнаците в 76. ОУ "Уилям Сароян". Намира се на бул. "Тодор Александров", съвсем близо до кръстовището с бул. "Христо Ботев". Водещи в избора ми на училище бяха мненията на майки на деца от училището, и по специално на тези, които имат седмокласници там. Работя в близост до училището и имам преки контакти с тези родители. Иначе, живея в ж.к. "Гоце Делчев", но с трамвай 7 стигам бързо. Това, което майките споделят, е че децата им получават стабилна подготовка по всички учебни предмети, а на тях не им се е налагало да плащат частни уроци. Резултатите от НВО на випуска са много добри. Мисля, че за БЕЛ споменаха успех 4,60. При четвъртокласниците резултатите са отлични, т.е. над 5,50. На сайта на училището видях, че в часовете по литература е гостувал единственият наследник на Ботев - Боян Ботйов. Правят смесени уроци по различните учебни предмети. Използват интерактивни методи на преподаване и мултимедия. Имат и спортни изяви. Според бивши вече родители децата им са учили, докато се забавляват, а знанията им очевидно са трайни и задълбочени. Хареса ми и обстановката. Детето е поставено в центъра и към всеки ученик се прилага индивидуален подход. Това бяха моите съображения при избор на училище.
« Последна редакция: Юли 12, 2015, 15:17:08 pm от Rib4o »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Хайде на училище
« Отговор #125 -: Юли 12, 2015, 15:34:40 pm »
Ние записахме Георги в кварталното училище.Много го умувах и се колебаех между нашето,125-ти и 145-то (сдружението Дикенс).В крайна сметка избрах нашето- близо е ,ще бъде при много добра госпожа (похвалена ми от 5 различни места ) ,имат занималня до 4-ти клас и са все първа смяна ( за разлика от 125-то ),имат курсове по английски в училището - АВО-Бел,та няма да се налага да го водя далеч.До 4-ти клас ще е там,после ще го мислим.

много правилен избор си направила!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Хайде на училище
« Отговор #126 -: Юли 21, 2015, 14:08:09 pm »
Ние записахме Георги в кварталното училище.

И ние така. Училището ни е съвсем близо, дори улица не се налага да се пресича. Колко е добро - не знам, нямам и мнения и впечатления от учителката, при която ще е. Дано да има късмет и акъл...



Re: Хайде на училище
« Отговор #127 -: Юли 28, 2015, 21:11:20 pm »
Е,Неда,за акъла на Тео знаем от "бисерите."Дано учителката му да е ниво. :)
Извинете ме за спама,но не се сдържах.
Успех на всички тазгодишни първокласници!
Нашата първа година мина леко и безпроблемно.Само аз дето толкоз се вълнувах и притеснявах в началото.
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #128 -: Август 02, 2015, 23:03:12 pm »
Е,Неда,за акъла на Тео знаем от "бисерите."Дано учителката му да е ниво. :)

Ааааа, знаете за Коко, за Тео тепърва ще научавате  :lol: :lol: :lol:
Колко често и аз им бъркам имената, не е истина...



Re: Хайде на училище
« Отговор #129 -: Август 06, 2015, 11:33:17 am »
Моля, споделете наблюдения относно децата родени в началото на годината-кога е по-добра идея да започнат училище на 6,5 г. или на 7,5г.
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #130 -: Август 06, 2015, 11:46:54 am »
Аля, и аз това си мислех тези дни!
Рано е още за Стаси, но... да си имам едно наум!
Хайде мамите с по-големи деца да кажат.
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #131 -: Август 06, 2015, 11:53:20 am »
Труден въпрос, според мен си зависи от детето.
Ели ще тръгне на училище на 6г. и 6м., не бих си и помислила да я оставя още една година в ДГ. Първо защото това не е нейното място, изобщо не й харесваше да ходи. Второ, доста е напред с материала за възрастта си и би било чиста загуба на време да стои в ДГ още една година с деца, които дори не могат да говорят хубаво. Учудващо за мен, на тържеството им за края на годината (иначе не контактувам с деца и родители от групата й) половината деца бяха с говорни дефекти и това са деца на 7+ години, тя е най-малката. Трето, адаптивна е, не е чувствителна, умее да се оправя сама в трудни ситуации и не би било шок за нея да попадне в нова среда с по-големи деца.
Но, питай ме пак към декември, за да ти кажа дали са се харесали и с госпожата, защото това е единственото ми притеснение на този етап. :lol:

Аз съм тръгнала на 6г. и 1м. на училище, винаги  съм била най-малката в класовете през които съм минала. Нямах никакви проблеми, завърших с най-висок успех от класа и основно и средно образование - да не се чете като хвалба, искам да кажа, че наистина не съм чувствала никакво по различно отношение, например. :)
Аз също не обичах да ходя на ДГ, много исках да тръгна на училище.
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #132 -: Август 06, 2015, 12:33:57 pm »
Ние тръгнахме на 6.5 месеца,сега ще са втори клас,добре се справиха децата и то на чужд за тях език,ако си бяхме в България обаче нямаше да ги пусна година по рано въпреки,че смятам детската за загуба на време нищо не научиха там докато ходеха.
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #133 -: Август 06, 2015, 13:07:11 pm »
Аси, има голяма разлика Бг и чужбина, където децата си започват първи клас на навършени 6г., което ще рече че всички са на една възраст. Отделно системите на обучение са съвсем различни, така че сравнението не е съвсем удачно в случая :)
Re: Хайде на училище
« Отговор #134 -: Август 06, 2015, 14:10:44 pm »
Стефи, а как практически прескачате последната година в детската градина? нали, за да я запишат в училище искат свидетелство за завършена предучилищна? Тъй като Явор е роден февруари и аз се бях замислила за всичко това, дали може да тръгне на градина преди да е навършил 3. Ами оказа се, че не може, просто няма класиране за набор 2013 и няма да има додогодина, затова, когато тръгне живот и здраве на градина ще бъде на 3,7 години, съответно после ще тръгне и по-късно на училище. От друга страна си давам сметка, че няма никаква полза да тръгва по-рано на училище. Завършвайки по-рано, какво печели -повече възможности за по-добра реализация??! Няма закъде да бързаме. сега друг е въпросът, че може да му е скучно.  Аз съм тръгнала на 7 и всичко ми беше супер, но на детска градина не съм ходила, само на предучилищна и всичко беше доста по-различно.
<br />[link=http:
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #135 -: Август 06, 2015, 15:49:00 pm »
Мешко, не сме я прескочили :)
Елена е набор 2009 г., поради ред причини я гледах доста до късно, след това посещава частната градина известно време и като дойде време да кандидатстваме за държавната вече беше на 3.6 г., приеха я, но както знаеш във филиала няма всяка година първа група, а аз държах да е там, при сестра си. Говорих с директорката и тя ми каза да подам молба свободен текст, че искам детето да започне директно втора група, защото ... причините по горе. Не мисля, че изпусна нещо като не е ходила точно там в първа група, напротив, получи й се перфектно :)
Re: Хайде на училище
« Отговор #136 -: Август 06, 2015, 15:59:23 pm »
Ясно, тя всъщност е тръгнала от втора група. :)
<br />[link=http:
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #137 -: Август 06, 2015, 16:04:05 pm »
Да, с набор 2008 г.  :)
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #138 -: Август 06, 2015, 18:14:59 pm »
Стефи, системите на обучение и възрастта на класа са без особено значение.

Последните няколко години се публикуваха резултати от много изследвания, които потвърждават отколешното мнение на добрите детски педагози и психолози: началото на образованието да се отложи, вместо да се почне по-рано. Проследени са много деца в продължение на години. В крайна сметка започналите по-рано не постигат по-добри резултати и ползи, дори обратното: много деца се повлияват отрицателно.

Погрешно е да се мисли за свободната игра като загуба на време. Децата научават много важни умения точно играейки и общувайки с други деца в неструктурирана среда (разбирай, не строени на чинове, със задачи и занимания под строй, стремейки се към определни резултати, и под командата на възрастни).

Аз не съм изправена пред този избор - и двете ми деца ще тръгнат на училище на почти навършени 7 години, защото са родени в края на годината. (В Пенсилвания ги разделят на родени преди и след 1ви септември.) Но ако не бяха, щях да направя каквото е възможно, за да ги оставя да играят още една година. Само като си представя какво ги чака после, бих им дала на вяка цена още една година свобода.
*
Re: Хайде на училище
« Отговор #139 -: Август 06, 2015, 22:04:04 pm »
Така е Цигу, никога няма да има единно мнение по този въпрос, аз затова започнах с - всичко си е до дете.
Повярвай ми, твоите са малки още, но след 2-3-4 г. ще имаш наистина идея дали или... :)
Аз също Деси не бих я пуснала по-рано, добре че нямах тази дилема, защото и тя е в края на годината, та беше почти на седем в първи клас.

Пак казвам, не мисля че имам травма или не добри резултати тръгвайки на 6 г. и 1м., баща им също е тръгнал на 6 г. и 3 м., не мисля че са лоши резултатите, поне при нас, на 100% добри са :wink: