0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #580 -: Септември 01, 2014, 15:49:00 pm »
bonbolini, сигурно е по-мързелив бебчо, не се тревожи. Аз не съм много веща, защото моето бебе го усещам отскоро и то по веднъж на ден, но ако се притесняваш хвърли му един УЗ поглед на ЖК  :)
mih, ми то ние сме си едни адреналинки само, че с големи тумбачета  preggo preggo
Ами харесах си количка засега, една на Cam. Иначе нямам никаква представа какво трябва да купя като дрешки, принадлежности. Но с тях смятам да изчакам до октомври-ноември. Скоро започваме стаята на бебока  :) Ти как си, почивай си и ще видиш, че всичко ще си бъде ОК  :wink:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #581 -: Септември 01, 2014, 17:39:32 pm »
Ей ме и мен завърнала се от слънчева Гърция. Хич не ми остана време да се притеснявам за бременността покрай малкия. Толкова енергия и внимание изискваше сладурчето, да ми е жив и здрав :)

bonbolini, сигурно си почива бебока след емоциите на почивката :) Попитай на прегледа все пак

Някъде назад коментирахте д-р Белчева от клиниката на д-р Владимиров. На мен тя ми е на късмет и съм малко пристрастна. Когато постъпи на работа, ми проследи успешния ЗЕТ и последвалата успешна бременност. Сега пак при нея ходя, дано пак ми е успешна :) Това, което не ми харесва е, че не ти обяснява за пълния набор от изследвания. Предполагам го прави, за да не плаши бременните. Но за дългочакана бременност ми се струва разумно да се следи по изкъсо. Примерно аз настоях да си направя токсоплазмоза и листериоза, аз си питах всеки път за шийката, не беше запозната с лицевата аномалия, която бебето имаше. Но поне няма нищо против второ мнение и е супер позитивна.




   La vita è bella
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #582 -: Септември 02, 2014, 06:22:42 am »
Ехей  :D завърнахме сме, заредени със слънце и вкусна храна  :D В сряда съм на преглед къ ЖК,  но ме притеснява следното : в много от сайтовете пише,  че бебето трябва да прави около 10 движения на час. Моят понякога е много активен,  но има дни,  както е и днес,  и въобще  не го усещам  :( и съответно се вкарвам в разни филми ...  :? Пия кафе,  фрешове,  даже  го подрусвам, ама не мърда  :(
Аз така бях с Ивана. Тя се движеше много по-малко от колкото пишеше, че трябвало.  Знам, че това няма да те успокои напълно, но имай предвид, че много бебета не се вписват в тези норми. Аз пусках музика, понеже тук пишеха как се раздвижвало бебето и пак нищо. Дори бях решила, че сигурно е глуха и колко рев съм изревала без грам причина, сега ми е смешно, ама тогава ми изглеждаше съвсем логично.  Като сме бременни се притесняваме повече, нормално е.  Опитай се, до колкото можеш, да не се вкарваш във филми.


  
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #583 -: Септември 02, 2014, 08:35:33 am »
Здравейте коремчета  :) гледам общо взето сте добре и това е радостно...аз бях малко на море и вчера решихме пътьом да заведем Вера на Шипка и аз я изкачих луда работа :lol: мъжо се стресна и каза край вече си стоиш само в София  :lol: е поизморих се ама се чувствам добре в събота съм на преглед и ще видим как е младежа...
Наистина някои бебчовци са по-мързеливи и е излишно да се вкарвате във филми...стига сте чели какво трябва и какво не всички сме различни...
Хубав ден
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #584 -: Септември 02, 2014, 10:44:38 am »
Така ви се радвам,че ходите на море и сте активни.Аз от страх не мръднах никъде през цялата бременност.Само на работа и в къщи.Но може би е било за добро.Така ми подсказваше инстинкта.Иначе мисля,че почивка на хубаво място действа много добре на психиката и на физ. кондиция на бременната.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #585 -: Септември 02, 2014, 11:34:38 am »
Хоупче,хич не съм активна спрях работа още в 5 г.с. нали изкървях....лежах и кървях до към 14 г.с. от там така и не се върнах на работа все пак работя в болница в хирургия едно,че е стрес,второ от страх да не се заразя с нещо,след като док каза,че мога да ходя на море отидох два пъти  :lol: в началото и сега в края на сезона,доволна съм,заредих се,а инак само в къщи не се издържа после като се роди къде ще ида....все ще съм си тук :lol: тъй,че гледам да се възползвам максимално...
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #586 -: Септември 02, 2014, 14:26:23 pm »
Уф и аз ви завидях за моренцето и разходките :oops: Така ми се ходи някъде - така сме зациклили само с проблеми, ама нали важното е бебчо да си дойде пък другото лято ще го разхоооождам - само тати да има време, че сега е много зает :(
Иначе аз до раждането бебето я го усетех веднъж-два пъти на ден, я не. Единствено го усещах много осезаемо, когато се обръщаше и също се вкарвах във филми. Просто си е бил по-кротък - сега ако знаете как рита и маха с ръчички - опитва всички стени на кувиозчето  :lol: Та не го мислете това с усещанията - различни майки, различни бебета ;)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #587 -: Септември 02, 2014, 14:37:44 pm »
Моусит,радвам се,че Матей е добре и расте  :) дано скоро си го вземете у дома :crossfingers:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #588 -: Септември 02, 2014, 14:45:27 pm »
...след като док каза,че мога да ходя на море отидох два пъти..
Момичета, страхотни сте! Е как да не я обичам тази темичка!!!  :bighug:
Ние пропуснахме да направим бременно море, затова пък другата седмица заминаваме. Фук-фук   8)

Mousyt, това е част от майчинството. Аз последните две седмици просто полудявам, и дори не е бавно. Искам да си купя спокойствие, търпение и доброта. И най-вече здраве за бебка. Но знаеш, тия неща не се продават в моловете, ще трябва да сме силни. Горе главата и споделяй! Как върви изцеждането?
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #589 -: Септември 02, 2014, 15:37:02 pm »
Момичета и аз успях са се разпиша с море в началото на 4 месец,но после се поьвиха контракции и не посмях. А за движенията като че ли започнах да ги усещам след средата та 6 мес.доки от жк ме погледна странно,като му казах,но доки от фм каза,че е заради седалищното прилежание.иначе вече останав вкъщи.мисля да хробвам йога за бременни да видя как ще ми се отрази.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #590 -: Септември 02, 2014, 15:47:09 pm »
Лили, и аз така гледам да мисля... ама си мисля, че сигурно ако връзката с бебето и храненето му не минаваха през една помпа, няколко шишета, стъклото на кувиоза и сондата организма ми би трябвало да продуцира хормони дето да ме държат в по-стегнат вид. А сега само търча и се въртя в кръг като лудите  osi_15
Цеденето така върви, че никой не ми вярва, че фризера ми (а той е фризер, не е камера на хладилник ;) ) вече е почти пълен :oops: Майка ми вчера като го видя и и прилоша, а всеки ден и повтарям как е :lol: Минимума ми е 1200 на денонощие, а на Матей едва от 2-3 дни нося по 360-400, прави си сметка :lol: Цедя се редовно, защото не се издържа като ми се препълнят гърдите, а и гледам да поддържам лактацията, ама взех да разреждам интервалите и да не се цедя по много време, че да не се увеличава повече, че ще се свърша :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #591 -: Септември 03, 2014, 13:49:04 pm »
Вчера ходихме да видим ембриончето как му се е отразило морето. Расте си, вече е забележителните 2 см. Има ръчички, крачета. И тати го видя за първи път. Важен ден :)

Вие как сте, момичета? Мих, как са твоите бебоци? Подритват ли мама?



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #592 -: Септември 03, 2014, 13:53:08 pm »
Mousyt , тъкмо щях да ти пиша как сте с бебчо:)
Много е хубаво , че имаш кърма:) така ще си му от голяма полза:)
И ще расте бърЗо бързо:)

Аз съм на ръба да ви кажа:( снощи си поревах само стискам зъби , но ми се насъбра .
От сърбежите изобщо не спя ама хич:( преди поне по някой час ми се събираше сега нъцки .
Отделно и корема се втърдява и едвам дишам и то вечер е по болезнено . И тия дни така ме ритат особено момиченцето то е бая ниско долу и ме човърка наистина много ниско в слабините и тежи тежи. Чак пък толкоз да ми тежат може ли едва в 28 с.
Ох оплаках ви се иноще мога де:)

Много ви се радвам и аз за моренцето:)оттам дойдох, но така и не посмях да ида докато бях във Варна заради болежки и притеснения пак.
Лили, приятна и най- вече спокойна почивка ти пожелавам:) с бебето ще сте нали
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #593 -: Септември 03, 2014, 13:59:14 pm »
Руми , едновременно сме писали:)

Тъкмо се оплаках и за ритането:) хем им се радвам много , но явно психясах малко. То бивали само притеснения, а винаги съм искала като забременея да имам най вече позитивни емоции и така да зареждам бебоците, а то ко стана......

Руми , голямо станало бебешочито :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #594 -: Септември 03, 2014, 15:45:41 pm »
mih, може да рита така. Аз още от 24 седмица бях така - като се завъртеше нанякъде - особено седалищно и имах усещането, че ми е вече във влагалището буквално 8O Усещането е доста неприятно и стряскащо, ама да те успокоя като заизлиза бебето въобще не е същото усещане, така че не се шашкай :lol: Както ми обясни докторката ми един път - то не рита наистина там, просто е много ниско и ние така го усещаме ;) Но предполагам при теб особено като са две и е още по-осезаемо :?
Аз да ви се похваля, че днес ми дадоха да го погаля :cheerleader: Добре, че едно момиче попита докторката нещо си и тя пусна идеята, че това са си нашите бебета и естествено, че можем да ги пипнем дори и в кувиоза (е след надлежно измиване и стерилизиране де ;) ), защото нямаше да ми хрумне да попитам... е после се наложи да убеждавам акушерката, че докторката ми е позволила и т.н. - явно не им е много кеф, но няколко секунди, в които го докоснах и погалих си заслужаваха всичко - направо едвам не се разплаках от вълнение 8)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #595 -: Септември 03, 2014, 15:54:28 pm »
Румииии, честити ръци и краци!  :bighug:
Наистина свидни моменти!

Михче, поплачи си миличка! Дори когато забременеем ние си оставаме нормални хора - понякога много се ядосваме, понякога много ни е мъчно, а понякона просто имаме нужда да бъдем гушнати... Но помисли си - в теб растат четири ръчички, които скоро ще те гушкат денем и нощем, когато плачкат и когато се смеят, четири ръчички готови да ти дадат безусловната си любов! Гушни ги и си поплачи, ако ти е нужно. И все пак знай, че вече не си сама!  :bighug:

Моис, мацка, непременно да ми пратиш адреса си на лични! Ще минем с Калина през вас за по едно малко  :D Мноооого ти завидях на количествата, честно!  :oops:  С каква помпа си?   
Много се развълнувах, като прочетох че сте се пипнали!!!!  :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:
Страшно зареждащо! И знаеш ли какво? За първата усмивчица ще сте си вкъщи! Ще видиш!
« Последна редакция: Септември 03, 2014, 16:03:09 pm от lili2011 »
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #596 -: Септември 03, 2014, 15:59:16 pm »
Моусит,страхотно напълно те разбирам какво си изпитала...невероятно чувство :)
Михче,офф и аз от два дни го усещам ниско долу много е гадно с тези ритничета там...направо звезди ми излизат посред бял ден,а кака му снощи взе и да му се кара само тормозиш мама ще видиш ти като излезеш... :lol:
Руми,браво за добрите новини само така до края :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #597 -: Септември 03, 2014, 16:35:22 pm »
Алекс, сигурна ли си, че виждащ звезди посред бял ден? Да не би просто с каката да минавате покрай огледало?? :D

Ох, а аз обмислям да подготвя курс за бременни. Има много съществени теми, необхванати от сегашните такива. Пазарна ниша, един вид   :D . Ще включа уроци като 'Как да не си накапем бебето, докато се храним' (урок от изключително важна практична точка), 'Как да пишем във форума докато държим с едната ръка бебе, а с другата котка', 'Как да произвеждаме кърма' с гост-лектор Mousyt. Имаше още няколко много важни, но в момента се съсредоточих върху бебето, котката, котето, котето и телефона и забравих какви бяха. Ще пиша пак като се сетя.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #598 -: Септември 03, 2014, 17:30:17 pm »
Лили,много добре си го замислила браво  :lol: аз ще се включа с тема как да не позволявате на децата си да не ви се качат на главата още от бебета  :lol: какво е това непрекъснато на ръце? То ясно,че са много желани и чакани ама чак толкоз... :lol: лелееее,ще видя и аз какви ще ги свърша :lol: с каката цареше дисциплина,а сега ще видим... :)
Виж за котката не мога да дам мнение,че нямам  :lol:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #599 -: Септември 03, 2014, 17:53:04 pm »
Lili и Алекс  :lol: :lol: :lol:
Алекс за мен е късно вече за този курс. Научихме се на ръце и туй то  :?
Добре че тези дни е хладно, та го нося в раница в къщи и ръцете ми са за малко свободни.  :lol: