0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #560 -: Октомври 23, 2014, 08:55:55 am »
Принцеси с телешка кайма
Омлети със сирене и кашкавал
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #561 -: Октомври 23, 2014, 09:33:05 am »
От последните дни:
Палачинки със сладко
Грис със сирене и масло
Пилешки кюфтета
Салата зеле
Ньоки с дом. сос
Зеленчукова супа
Пиле с ориз
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #562 -: Октомври 23, 2014, 10:33:02 am »
Пилешка супа
пържоли на скарата + картофена салата

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #563 -: Октомври 23, 2014, 16:22:38 pm »
вчера:

пилешка супа
сладкиш с ябълки на marsi

днес:

солен пай с шунка, кисели краставички и сирене
пилешки сърца пане
салата маруля


Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #564 -: Октомври 24, 2014, 11:12:43 am »
пилешки хапки
сос тартар
пържени картофи
салата зеле

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #565 -: Октомври 24, 2014, 11:17:51 am »
снощи вечеряхме кебапчета на фурна и салата от маруля, краставици, домати, авокадо и царевица, абе какъвто зеленчук имаше в хладилника, общо взето :lol:

за довечера мисля миш маш с печени чушки да направя и пак салатка :)
« Последна редакция: Октомври 24, 2014, 13:41:22 pm от StefiZ »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #566 -: Октомври 24, 2014, 12:23:50 pm »
Баница
Спагети карбонара
Салатата ще е изчистване и на нашия хладилник  :lol:
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #567 -: Октомври 24, 2014, 15:44:41 pm »
Пилешки дроб на фурна, таратор, сладкиш с извара

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #568 -: Октомври 24, 2014, 18:16:24 pm »
Омлет с кашкавал + салатка домат краставица и сиренце
Десерт Медена торта + плодово мляко
 :eating:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #569 -: Октомври 24, 2014, 22:39:03 pm »
:eat: четвъртък и петък

Салата от зеле, моркови и ябълка
Салата от зеле с прясна краставица и магданоз
Паниран кашкавал и сирене
Млечно чеснов сос
Хрупкави пилешки хапки със сусам
Плодове


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #570 -: Октомври 25, 2014, 09:22:04 am »
Агнешко с ориз на фурна
салата от домати, краставици и печени чушки

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #571 -: Октомври 25, 2014, 16:32:03 pm »
:eat: днес

Трано /маКе домашен кус-кус/ 
Пиле фрикасе
Торта
/замислила съм вариант на Рафаело,
нещо ала Ледено Кралство, та да видим :)/

Момичета, идеи за свински пържоли в гювеч  :ask:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #572 -: Октомври 25, 2014, 16:46:02 pm »
Мише, аз правя едни в гювеч. Първо ги киснеш в прясно мляко и подправки, а после ги редиш... Ред пържоли, ред праз лук, или ако нямаш - кромид. Носят и друг зеленчук, ако желаеш. Едно време ги ядох за сефте на Боженци и от тогава редовно ги правя така.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #573 -: Октомври 25, 2014, 16:49:15 pm »
Последните 2 дни:
рибена чорба
скумрия на фурна с моркови и доматен сос
свинско със зеле на фурна
баница
ябълков сладкиш

Мише, правила съм по този начин: редя в гювеча пържоли и лук, нарязан на филийки и заливам с бяло вино, малко мазнина, чер пипер и сол. Може да сложиш и гъби.

Аз да питам за свински джолан в гювеч  :ask:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #574 -: Октомври 25, 2014, 16:58:37 pm »
Додич, ако ти харесват в този вид джоланите, да ти напиша рецепта?

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #575 -: Октомври 25, 2014, 16:59:37 pm »
:thankyousign: Jbrul, Dodich, отивам за пържоли .....
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #576 -: Октомври 25, 2014, 17:21:51 pm »
Додич, ако ти харесват в този вид джоланите, да ти напиша рецепта?

Много апетитен вид имат  :eat: Давай рецептата.  :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #577 -: Октомври 25, 2014, 17:29:30 pm »
Стана студено и свинско ни се яде  хаха
При нас: свинско със зеле и супа със свинско /по рецепта от нета, стана много хубава/  :P

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #578 -: Октомври 25, 2014, 17:38:53 pm »
Свински джолани в глинен съд (гювеч, или дълбока глинена тавичка)

Продукти:
1. джолани (2бр.)
2. кромид лук - 1 голяма глава
3. чесън - 5-6 скилидки
4. "Маги унисис"
5. ароматни треви (пресни, или сушени) - риган, мащерка
6. зехтин
7. масло
8. червен и черен пипер, сол

Аз сервирам със следната гарнитура: Гъби, моркови и картофи на фурна
За гарнитурата:
1. около 500гр. печурки
2. 4-5 моркова
3. 5-6 картофа

*Джоланите преди да ги сложа за печене ги заливам с бульона в който съм кипнала гъбите и морковите за гарнитурата. Може да се ползва и зеленчуков бульон, ако имаш замразен, може и чиста водица, ако не правиш гарнитура като тази.

Приготвяне:
Джоланите се "нацепват" на плитко с остър нож по дължината на мускулното влакно. В купа се смесват "Маги унисос" (не е задължително, но аз го ползвам, защото овкусява супер и дава чуден аромат), зехтин, сол, черен и червен пипер (на вкус). Джоланите се овалват хубаво в тази смес и се поставят в глинения съд. Дъното на съда се намазва леко с мазнина преди това. При джоланите слагаме главата лук срязана на две и ги поръсваме с нарязания "на филийки" чесън. Слагат се и зелените подправки. Съдът се долива до половината с бульон, или вода, поставя се капакът и се слага в НЕзагрята предварително фурна. Джоланите се пекат (задушават) 2 часа средно на умерено силна фурна, само на реотани. Проверяваш чат-пат месото докъде е, когато отваряш съда - поливаш с лъжица стърчащата част на джоланите с бульона, при нужда - доливаш бульон в съда. (В края на печенето - бива да имаш сос на около половината от височината на съда). Когато месото вече е готово - махаш капака, мажеш джоланите с няколко парченца масло и ги запичаш до приятно златист цвят.
« Последна редакция: Октомври 25, 2014, 17:41:12 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Какво ще готвим тази вечер - 20 !
« Отговор #579 -: Октомври 25, 2014, 17:41:11 pm »
:thankyousign: Jbrul, Dodich, отивам за пържоли .....

Мише, вземи гъби и сирене, както и червено вино. После ред пържоли, ред сирене, гъби, праз, докато напълниш гювеча, 100 мл вода и 100 мл вино и го забравяш във фурната. Да спомена, макар да е ясно, че не слагаш сол заради сиренето. След това допиваш виното. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу