0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили момичета, със сигурност ще изчета всичко в този раздел от форума, защото съм от хората, които разчитат единствено на подобен вид лечение при нужда.
Но, това определено ще означава доста време четене, затова се обръщам към вас с молба за бърз съвет по конкретен повод - надявам се да не повторя някоя вече дискутирана тема.
Преживях спонтанен аборт в 7г. седмица след напълно естествено забременяване. Причините за случилото се могат да бъдат общо взето всякакви, но тепърва ще полагам усилия да разбера доколкото е възможно кое, как и защо е станало... Преживях изключително силен стрес, преди да се стигне до аборта (което е и водещата от "заподозрените" причини - и от лекарите и от мен самата); има също така и съмнения във връзка с токсоплазмоза, но всичко това е по-друга тема.
Моля ви, ако някой има личен опит или някаква информация за билки или билков препарат, който е подходящ за подпомагане на организма след спонтанен аборт, да я сподели! Убедена съм, че има както натурални билки, така и препарати от такива, които могат да подпомогнат организма да се справи по-добре с пълното изчистване, също и с връщането на хормоналните нива в нормалното им състояние. Ще питам за  подобни средства и лекарите, при които предстои да ходя, но се интересувам живо от вашия личен опит.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Момичета, виждам, че темата представлява интерес, но за съжаление май никой не знае нещо конкретно. Явно, аз самата ще напиша отговор по-късно, когато го намеря от друго място...
Засега, мога да ви споделя единствено един мой опит, проверен от няколко години - чаят от червени боровинки върши чудеса с уринарния тракт като цяло. По принцип, се препоръчва при цистит и може да ви отърве от него за часове, стига да реагирате в самото начало на проблема и да не тормозите организма си с други токсични лекарства. Това няма съвсем пряка връзка със спонтанния аборт, но предвид, че подпомага изключително силно бъбреците да си вършат работата и не допуска възпаление в тях, както и в пикочния канал, със сигурност не пречи, а може би и допринася с нещо. Аз лично съм много доволна, а и чаят от червени боровинки е много приятен - особено, ако са били замразени или пресни, се получава нещо като сладко-кисел свеж компот - самите плодчета също са много вкусни. Важно е да отбележа обаче, че става дума за диворастящите червени боровинки - натурални, от планината, които може да намерите есенно време но пазарите и да си сложите във фризера за цялата година. Същите такива се продават и изсушени в билковите аптеки - равностойни са на другите. Култивираните американски боровинки обаче, подобни на стафиди за директна консумация - подсладени, оцветени, консервирани и омазани с глицерин, не зная дали биха свършили някаква работа.
Другото, с което 10 дена "утешавах" раненото си тяло, "галейки" вкусно стомаха, бяха супи с много коприва (постни, разбира се!) Копривата, както знаете, действа силно пречистващо на кръвта и е много богата на желязо - всеизвестен факт... Може би единствено това, че е изключително!! силна билка, е нещо което не се осъзнава така масово от хората, повечето от които просто я намират за много вкусна трева... Освен това, ако си я наберете от чисто място, е несравнимо по-екологична от който и да е спанак с нитрати.
Ами, това от мен засега - надявам се да е от полза някому. Бъдете здрави и вярвайте в силата на природата - тя е помислила за всичко, но ние сме тези, които й обръщаме гръб и сме се отдалечили в единствено наша вреда. Успех и сбъднати мечти на всички!
P.S. !!! Не бива да се консумира коприва по време на бременност, тъй като може да предизвика маточни контракции и съответно спонтанен аборт!!!
Re: Билки и билкови лекарства след спонтанен аборт
« Отговор #3 -: Август 08, 2014, 18:53:34 pm »
simona_2014 След като и аз преживях спонтанен аборт в 6 г.с започнах да чета по темата ,до момента съм открила ,че много полезен може да бъде чаят от листа на малина ,също така коприва която съдържала много вит к ,и двете спомагали за изграждането на хубава лигавица.Тъй като именно това е важно от тук на татък ,да имаме време за възстановяване на матката и маточната лигавица.Смятам да го приложа върху себе си. Така че обещавам да споделям наблюденията си .Също така мисля да направя една детоксикация с дини тъй като сега им е сезона.Моята бремнност беше след ИКСИ и организма ми е достатъчно наблъскан с хормони и накрая за капак ,след аборта и с антибиотици ,смятам ,че и това би помогнало доста за вкарването на организма в ритъм.