www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Лек от природата => Темата е започната от: simona_2014 в Май 06, 2014, 15:19:29 pm

Титла: Билки и билкови лекарства след спонтанен аборт
Публикувано от: simona_2014 в Май 06, 2014, 15:19:29 pm
Мили момичета, със сигурност ще изчета всичко в този раздел от форума, защото съм от хората, които разчитат единствено на подобен вид лечение при нужда.
Но, това определено ще означава доста време четене, затова се обръщам към вас с молба за бърз съвет по конкретен повод - надявам се да не повторя някоя вече дискутирана тема.
Преживях спонтанен аборт в 7г. седмица след напълно естествено забременяване. Причините за случилото се могат да бъдат общо взето всякакви, но тепърва ще полагам усилия да разбера доколкото е възможно кое, как и защо е станало... Преживях изключително силен стрес, преди да се стигне до аборта (което е и водещата от "заподозрените" причини - и от лекарите и от мен самата); има също така и съмнения във връзка с токсоплазмоза, но всичко това е по-друга тема.
Моля ви, ако някой има личен опит или някаква информация за билки или билков препарат, който е подходящ за подпомагане на организма след спонтанен аборт, да я сподели! Убедена съм, че има както натурални билки, така и препарати от такива, които могат да подпомогнат организма да се справи по-добре с пълното изчистване, също и с връщането на хормоналните нива в нормалното им състояние. Ще питам за  подобни средства и лекарите, при които предстои да ходя, но се интересувам живо от вашия личен опит.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Титла: Re: Билки и билкови лекарства след спонтанен аборт
Публикувано от: simona_2014 в Май 09, 2014, 15:21:24 pm
Момичета, виждам, че темата представлява интерес, но за съжаление май никой не знае нещо конкретно. Явно, аз самата ще напиша отговор по-късно, когато го намеря от друго място...
Засега, мога да ви споделя единствено един мой опит, проверен от няколко години - чаят от червени боровинки върши чудеса с уринарния тракт като цяло. По принцип, се препоръчва при цистит и може да ви отърве от него за часове, стига да реагирате в самото начало на проблема и да не тормозите организма си с други токсични лекарства. Това няма съвсем пряка връзка със спонтанния аборт, но предвид, че подпомага изключително силно бъбреците да си вършат работата и не допуска възпаление в тях, както и в пикочния канал, със сигурност не пречи, а може би и допринася с нещо. Аз лично съм много доволна, а и чаят от червени боровинки е много приятен - особено, ако са били замразени или пресни, се получава нещо като сладко-кисел свеж компот - самите плодчета също са много вкусни. Важно е да отбележа обаче, че става дума за диворастящите червени боровинки - натурални, от планината, които може да намерите есенно време но пазарите и да си сложите във фризера за цялата година. Същите такива се продават и изсушени в билковите аптеки - равностойни са на другите. Култивираните американски боровинки обаче, подобни на стафиди за директна консумация - подсладени, оцветени, консервирани и омазани с глицерин, не зная дали биха свършили някаква работа.
Другото, с което 10 дена "утешавах" раненото си тяло, "галейки" вкусно стомаха, бяха супи с много коприва (постни, разбира се!) Копривата, както знаете, действа силно пречистващо на кръвта и е много богата на желязо - всеизвестен факт... Може би единствено това, че е изключително!! силна билка, е нещо което не се осъзнава така масово от хората, повечето от които просто я намират за много вкусна трева... Освен това, ако си я наберете от чисто място, е несравнимо по-екологична от който и да е спанак с нитрати.
Ами, това от мен засега - надявам се да е от полза някому. Бъдете здрави и вярвайте в силата на природата - тя е помислила за всичко, но ние сме тези, които й обръщаме гръб и сме се отдалечили в единствено наша вреда. Успех и сбъднати мечти на всички!
Титла: Re: Билки и билкови лекарства след спонтанен аборт
Публикувано от: simona_2014 в Май 09, 2014, 16:06:59 pm
P.S. !!! Не бива да се консумира коприва по време на бременност, тъй като може да предизвика маточни контракции и съответно спонтанен аборт!!!
Титла: Re: Билки и билкови лекарства след спонтанен аборт
Публикувано от: валерия в Август 08, 2014, 18:53:34 pm
simona_2014 След като и аз преживях спонтанен аборт в 6 г.с започнах да чета по темата ,до момента съм открила ,че много полезен може да бъде чаят от листа на малина ,също така коприва която съдържала много вит к ,и двете спомагали за изграждането на хубава лигавица.Тъй като именно това е важно от тук на татък ,да имаме време за възстановяване на матката и маточната лигавица.Смятам да го приложа върху себе си. Така че обещавам да споделям наблюденията си .Също така мисля да направя една детоксикация с дини тъй като сега им е сезона.Моята бремнност беше след ИКСИ и организма ми е достатъчно наблъскан с хормони и накрая за капак ,след аборта и с антибиотици ,смятам ,че и това би помогнало доста за вкарването на организма в ритъм.