0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Елфи, разбрах те аз. Не викай сега подкрепление да ме бие де.  :lol:
Ааа, вратЪ мога да ти го загрея и без подкрепление  :lol:

Власт не се пуска толкова лесно, мечтай си ти за служебно правителство.
Особено с последните избори, съвсем ги вкопахме. Стискат, га че ли животът им зависи от това.
*
Власт не се пуска толкова лесно, мечтай си ти за служебно правителство.
Особено с последните избори, съвсем ги вкопахме. Стискат, га че ли животът им зависи от това.

Ми така де - не се пуска лесно, еле "с песни и танци на народите" и кротко седене пред НС - никак не се пуска. Пък животът им вече - не зависи на повечето чак толкова пряко от това, дали са на власт. Те са краднали за 20 живота да имат. Ама знаеш - ненаситна е човешката природа, а властта сама по себе си е наркотик и то силен. Веднъж като опиташ - нЕма пускане доброволно, дори да не стоиш там за да продължаваш да покардваш, ами защото е опияняващо сума ти народ да зависи от това дали днес си станал в добро настроение, или си киселяк. ;) Примерно.

Та по тази причина - продължавам да твърдя (въпреки некръвожадната си природа), че тази паплач  освен с "бой, стригане и....аре музиката да е по избор"  :lol: - нЕма измитане оттам дето се е окопала. Нито пък има секване на мераците на "колегите" им да правят същото, като се окопаят там на свой ред. ТрЕбе да ги е страх от нас, ама наистина да ги е страх.


П.П. Ай ся ще ми извиваш врата...нЪл насилието до нищо добро не води?  :lol: Спазвай си принципите молим!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
За мен протестите не са смешни, не са и жалки, нито безмислени.  Респект пред хората, които 150 дни неуморно излизат да заявят своята гражданска позиция, особено и на тия в последните по-рехави дни. Респект и пред студентите, пред тези млади хора, които ме накараха да повярвам или поне да се надявам, че България не е само чалга, силикон и евтини момчета и момичета. Впечатлена съм! Дано имат сили и достатъчно ефективни идеи.
На 200% подкрепям казаното от Жбрул. Без дране нищо няма да се получи. Управляващите от мирни, интелигентни, културни и цивилизовани искания не разбират. Или поне умишлено демонстрират това. Дотолкова окопани, дотолкова впити, като пиявици и стиснали здраво кокала, сякаш са удавници за сламка. Все едно това е последния им шанс, последен влак  :?  Смешни и жалки са. Гледайки ги днес, как се измъкват като мишки с "личните"си автомобили през задните улички около парламента, се зачудих тия хора нямат ли капчица лично достойнство? Как поглеждат децата си, след като заради техния личен комфорт пребиха други деца, докато те се изтегляха от работното си място? И какво, аджеба, ги държи там след всички унижения, на които бяха подложени през последните пет месеца? Тия хора принципи нямат ли или аз съм прекалено идеалистка?
По моему оставка трябва да има. Трябва да я има, най-малкото, заради факта, че са допуснали не една, а N на брой груби грешки. А пък като са толкова уверени, че народа ги подкрепя, кво й се плашат толкова?
А алтернатива има, винаги има.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
което отгоре на всичко е гражданин на държава, чиито президент преди месец готвеше ВОЕНЕН удар срещу Сирия. С оръжия. КОито разкъсват нещастните майки и деца на две. Та тази точно, МЕН да нарича ксенофоб...
Дааам, „на всичкото отгоре‟ :-).  Как не ме е срам да съм гражданина на някоя държава да не съм отговорна за външната и политика. Така де,   взимам си бележка и отивам да звънна на Обама, тук някъде ми се търкаляше номера му :-).


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
На 200% подкрепям казаното от Жбрул. Без дране нищо няма да се получи. Управляващите от мирни, интелигентни, културни и цивилизовани искания не разбират.

аз пък смятам, че тая теза, която започват да ни внушават отвсякъде в последните дни - че без насилие няма да се постигнат исканията на една обществена група - е изключително вредоносна и мирише на всичко друго, но не и на демокрация. няма да определям на фашизъм, комунизъм или на обикновен тероризъм мирише - всеки да си го определи сам според личните вкусове, но почнете ли да одобрявате смяната на политическата власт с насилствени средства и изобщо с други средства, различни от избори - вече скъсвате категорично с демократичните принципи на устройството на обществото.

драги революционерки,

никой не ви знае колко сте - тия, които искате смяна на управляващата власт. не са ви броили по достоверен начин. обаче по достоверен и доказан начин е преброено колко души са поискали да ги управлява сегашната власт. и това беше съвсем скоро - едва преди 4 месеца.
ако сега се насрочат нови избори, няма да получите съществено различен резултат. това го показват и социологическите проучвания.

няма друг демократичен и достоверен начин да се преброим кой какво иска и да изберем да ни управляват онези, които най-много хора предпочитат - ерго, демократично.

ако ще избираме ония, които удрят най-здраво или крещят най-силно - това ви казах какво е.
ама не може, милички. не ни позволяват, щото не сме вече сами - в Европейския съюз сме. поне привидно трябва да сме демократи. превратите не са позволени.


п.п. и моля ви - спрете да спекулирате с "пребитите деца". нито е имало деца на жълтите павета, нито някой изобщо е бил пребит. не ставайте проводници на лъжата, защото още Гьобелс е казал, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина.
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 11:41:37 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цитат
....... по достоверен и доказан начин е преброено колко души са поискали да ги управлява сегашната власт  ....
jam, ама ти това наистина ли го вярваш?

24 години се нагледахме на со кротце, со благо. Каква е рекапитулацията? Резултатане е нулев, ами със знак минус.
Ако трябва и со малко кютек само спрем се мъчим вече .

И да си призная хич не ми  мяза това до сега на демокрация. Ама хич.
Демокрация ли е това стълпотворение на полицаи от цяла България? Без отличителни знаци. Демокрация ли е да се арестуват хора щото викат и са недоволни. Демокрация ли е да се влачи протестиращо момиче за косата? Това са показани кадри. Демокрация ли е икономическа полиция да те привика до райнонното за справка и да се окажеш арестувана, та макар и за няколка часа? Изобщо кое в реакцията на управляващите в момента е демократично ? Кое? Тоя парламент вътре е заприличал на селска свада на площада. Ей това е миризливото вече. Цяяял ден са "ти на мене , пък аз на тебе" , цяял ден един друг се плюят , и ако случайно им остане време между препирните вземат та гласуват нещо на бегом , като между препирните са се договорили кой ще влезе, кой ще излезе , кога и прочие та да си осигурят или не (според зависи) кворума и съответно Сидеров на къде ще си го нагласи за да определи вота с гласа си.
Това ли са легитимно избраните ... м-не мисля.

Цитат
вече скъсвате категорично с демократичните принципи на устройството на обществото.
И да ти кажа това някак си плакатно ми звучи. Принципи , устройство ... дай да ги видим , да ги усетим , да ги пипнем .
Честно казано като на школа от АОНСУ ми навяват едни такива приказки.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Джам,всеки има право на свое мнение и своя гледна точка.Виждам,че харесваш това статукво,да не казвам повече-явно силно симпатизираш на управляващата коалиция или на една определена партия от нея. Това е твое право. Все пак да попитам,само преди 4 месеца,когато се  "брояха пилците" или по-скоро "балъците" на изборите, както и ти сама казваш,ако беше попитала някой гласувал за КБ дали иска управление съвместно с ДПС,то какъв щеше да е отговора му? А Ако беше попитал някой гласувал за ДПС иска ли да управлява с КБ,той какво щеше да ти отговори? Или,да приемем ,че тези комбинации за управление вече са исторически доказани / с много спорен ефект върху бъдещето на държават/ то ,попитайки преднит двама гласували,дали са искали правителството им да се крепи на най-ценния и важен пръст на Волен Сидеров,както и кворума на ППАтака,то какво щяха да ти отговорят те??? Така че,никой не е против КБ,ДПС или Атака даже,хората им писна от техните споразумения,разбирателства,задкулисни уговорки за разграбване на е без това оскотялата ни и опърпана държава,защото както се и вижда-всичко е за властта,тая пуста власт ,с нейните облаги и възможности за облагодетелстване. Това е .Иначе,като се много "ербап" айде на нови избори.Само 30 млн ще струват,ще ги намерят,но да видим кой ,какво и как.Но преди това доста промени в законите за изборите ще трябват.Само че,промяната им ще го прави служебно правителство,не мафията от КБ,ГЕРБ,ДПС и Атака.Те -вън.
п.п. някой да гледа по Нова ТВ Касим Дал сутринта?
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 12:15:16 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
avallon, като граждани на демократична държава-членка на ЕС, би трябвало да имаме повече разбиране за основните понятия в демокрацията.

много се извинявам за сложния си изказ и речник - знам, че в наши дни това е само минус, но какво да направя, така съм научена.  :lol:

на мен пък изрази като "всички са маскари", "звучиш ми като АОНСУ", "кой не скача е червен" и други подобни ми миришат, честно казано, на фашизъм и анархизъм.

в главите на българите, нетолератността и недемократичността са изключително силно и трайно заседнали. ето ви дребен пример - г-н Рачо моментално ме квалифицира като симпатизант на конкретна партия само заради това, че не възприемам недемократичните методи за смяна на властта. кой не скача е червен. аз, приятели, този филм съм го гледала вече 3 пъти за последните 24 години.

и да, авалон - вярвам в резултата от изборите. и в тези, и в предишните. има достатъчно наблюдатели от всякакъв характер, които биха скочили веднага при опити за сериозни фалшификации. дребни нарушения и ментарджийство сто процента има, но като цяло - това са резултатите. аз им вярвах и тогава, когато народа си избра Иван Костов. вярвах им, когато си избраха Симеон. вярвах им на резултатите и тогава, когато народа си избра Бойко Борисов. защо да не им вярвам сега? ти тогава вярваше ли им? и как иначе смяташ, че може да се докаже обективно кои са повече и да се реши кой да ни управлява? пак питам - който бие по-силно ли трябва да управлява?

много сме далече още от цивилизовано общество и честно казано, напълно си заслужаваме управлението и дереджето. аз това ви го написах още пролетта по изборите - тия, дето си ги избрахме, не са дошли от Марс. от България са!




"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Но преди това доста промени в законите за изборите ще трябват.Само че,промяната им ще го прави служебно правителство,не мафията от КБ,ГЕРБ,ДПС и Атака.Те -вън.

много наивно.
служебно правителство няма правомощия за нищо друго, освен да подготви и проведе новите избори.

хайде сега да позная и аз на коя партия симпатизираш, щом нямаш против служебното правителство да ти кове законите :) кой го назначава, пита се в задачката?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Джам, на теория е както го пишеш, ама реално - не е. Кои са на власт в момента - първо не отразява изборът на хората (направили си труда да гласуват изобщо), защото партията получила най-много гласове е в опозиция, пък ни управлява коалиция от три партии, които ЗАЕДНО са взели съвсем малко гласове повече отколкото ГЕРБ сами. (Не симпатизирам на ГЕРБ, посочвам обективните факти). Та тези които са гласували на последните избори за ГЕРБ - естествено, че са недоволни след като с разни съвсем законни машинации - техният вот беше игнориран. А както казах - тези хора са почти толкова, колкото гласувалите за трите други партии (сега управляващи) заедно. По-голямата част от всички хора обаче, а именно негласувалите на последните избори - не подкрепят нито ГЕРБ, нито някой от сега управляващата коалиция, поради което и не гласуваха. Съвсем проста аритемтика е, че по-голямата част от българското население - не ще ГЕРБ на власт, ама сегашното правителство - още по-малко и от ГЕРБ го иска. Та е нелепо да си говорим, че управлението му било легитимно, щото резултатът от изборите бил легитимен. Легитимен е в чисто юридически аспект - да. Така са създадени правилата у нас, че дори когато реално губиш избори - накрая се оказваш между реално управляващите, класически пример затова е ДПС. Техни хора оглавяват повечето важни комисии в НС, при положение, че те са били трети по брой гласове на последните избори. Това не е баш демокрация, а извращение на демокрацията. И хората недоволстват срещу последното.

Напомням. В началото на лятото - имаше МНОГО ЯСНО издигнати искания на въпросните протести, за промяна в ИК. Исканията са абсолютно уместни, точно защото никой от нас не желае повече да живее в някаква "извратена демокрация", понеже механизмите за избиране - силно спомагат да ни се случва точно това м'найсе пъти вече. Мая Манолова уж обеща, че веднага ще се почне работа по въпроса с промените, па обществен съвет щяло да има, па щели да се вземат предвид предложенията на протестиращите...чудеса. Поне три месеца им трябвали обаче. Е, те минаха тези три месеца, ама ти да си чула нещо по въпрса с промени в ИК да се е случило? ;) Аз не съм, ама ако съм останала неинформирана чак толкова - моля, да споделиш какво е свършено в тази насока. И по-конкретно, дали е свършено нещо, за удовлетворяване на исканията на протестиращите за качествени, а не козметични промени в ИК, които нищо не променят. Щото на мен ми се струва, че въпросът, "по стар български обичай" - потъна нейде из дебрите на НС, с единствената цел - нищо да не се променя. Защото да се промени нещо - не изнася ни на сега управляващите, ни на бившите управляващи, ни на бъдещите такива (които и да са те). Те моЕ се драчат пред камерите формално и го правят от години, ама иначе - играят на едно хорце и си пазят гърбовете един на друг. И много се съмнявам, че това е някаква "тайна" за теб и чакаш аз да взема да те "светна" я.  :lol:


АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО е за каквото и да било да получиш различен и по-добър резултат, ако ползваш същите средства и техника, които са довели до катастрофален резултат за същото нещо десетки пъти вече. Малоумно е да вярваш, че ако продължиш да опитваш по същия начин, със следване на същите правила, същото нещо - то в един момент ще вземе да се получи най-накрая и то добре. Ей така, само защото ти тъпо и упорито не спираш да опитваш. Една жена с отстранени тръби, или ИЯР - знаем, че и да се счупи от секс - няма да забременее. Трябват други мерки просто. Ами прощавай, ама с нашите т.нар избори - ситуацията е аналогична. Чакай ти от умрял писмо дето има един лаф, ако ще - цял живот го чакай - нЕма да дойде.


Предостатъчно пъти опитвахме, да се променят нещата с избори - тихо, кротко, културно - не става. Опитахме на няколко пъти и с "по-така" протести - пак не стана. И не стана в голяма степен, защото след тях - пак ни забиваха на избори по тези правила, дето и без протести  - водят до същите калпави резултати. Редовно. Аз да ти кажа, не познавам ни един нормален човек у нас, все тая какви са му по принцип политическите убеждения, който да е доволен и да харесва как се живее в държавата ни и какво се случва в нея, във всякакви аспекти. И сега сериозно ли искаш да говорим, че е под въпрос колко от хората са реално недоволни, понеже изборните правила били спазени формално и поради това - вотът е законен и легитимен. Както е съвсем законно и легитимно - да си сглобиш к'вото ти изнася правителство от реално загубили този вот партии и те да управляват? Това, че е формално разрешено и законно да се прави - не означава, че е редно и нормално да се прави. Не означава, че цял един народ трябва да го приеме тихо и безропотно и да си кюта, че иначе някой ще му каже: "лумпени, варвари, простаци, неевропейци...". МноУ важно.


Дали редовни, дали предсрочни следващи избори - трябва да са по нов регламент. Ама те протестиращите баси са виновни, че искали оставка, а не промени в ИК? Ами не е вярно, те искаха, искаха промени в ИК, обеща им се, че ще ги имат - не се свърши това за пореден път. За пореден път някой им плю в лицата и опита да ги баламосва с до болка познати вече номера... Що искали пак оставка ся? Ами какво да искат джанъм? Преговори...с кого и за какво, като виждаш, че не става и не става. Правят се на улави "политиците", недосегаеми са отвсякъде, с избори, без избори...толкова години вече става. Да не е за сефте това? Ма не бил начина с протести, не бил с насилие. Ама и с избори не бил. Ами кой е начина тогава питам аз и то сериозно? Понеже КАК не става - знаем всички нали. Как да стане - никой не знае, ама критикува на корем онези, които поне опитват. Може и "грешно" да опитват, да. Ама поне го правят хората. Не седят безучастно да намират махна и да обясняват само кое как не ставало и защо не ставало и дотам... То за тази дейност си имаме политици да ти кажа. И те постоянно това обясняват - кое, как и защо не може да стане. Камо ли да стане нещо хубаво, пък в рамките на живота ни... И се питам аз - след като и те не могат и не знаят как да стане нещо хубаво - що е тоС напън тогава "да ни управляват". То и без тях не можем и не знаем как да стане. Или явно ни трябват върховни "незнаещи" за предводители, та да вървим към бездната с по-висока скорост. Че моЕм се замотаме иначе по трасето...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
JBrul, разсъжденията ти не са правилни.

1. изборите са си математика. печели онзи, който е събрал най-много гласове.
това, че още повече много не били гласували, си е техен проблем. и това е обяснявано многократно.
няма начин да излъчиш предпочитанието на онзи, който не го е заявил. иначе подменяш вота.

2. коалиране се практикува навсякъде по света. и обикновено хората знаят кой с кого се коалира и с кого - не. това го заявяват самите партии предварително, а и историческият опит също го показва. абсурдно е да се отхвърля легитимност на изборите заради последващо коалиране на партии.

3. каква точно промяна в избирателния кодекс си представяш? с две думи - промяна, която да гарантира, че ще ме управлява тоя, дето на мен ми харесва. :) ясно де, ама как точно?

4. с насилие не може, точка. революциите приключиха в цивилизования свят, поне.... ще опитвате с демократични средства, докато стане. няма друг начин.
щото, дори и да осигурим сега няколко литра кръв и да падне правителството, следващите избори ще ви доведат до нещо подобно. нека не ви припомням очевадния факт, че за 24 години се изредиха да ни управляват абсолютно всички възможни формации от всички краища на спектъра. резултатът е един и същ, защото не сме от Марс, а от България. и заради куп други геополитически предпоставки, разбира се...

5. всеки тук и навън иска "да се оправиме". разбира се, всеки си го тълкува както му е нужно на него. един иска 2000 евро заплата, друг иска улици без дупки, трети иска липса на корупция, четвърти - по-духовно и цивилизовано общество. нито един от тези процеси не трае кратко и не може да се реализира с щракване на пръстите.... трябва да си много далече от държавната машина, за да го вярваш това, че като сменят шапката отгоре и утре ще се събудим "оправени".  а колкото повече време се клатим в тоя абсурд, толкова повече се срива външното доверие към държавата - това е нестабилна държава, където всичко е възможно, утре може да дойде поредният недоволен и с достатъчно пари и сопи да катурне поредното правителство - изобщо, латиноамерикански и африкански сценарий. в такива държави външни капитали не влизат, освен корупционни.


6. по-малко се оставяйте да ви манипулират с похватите на Оруел и "новговора". прочетете книгата "1984" - който не го е сторил, изключително горещо препоръчвам.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз  съм против сегашните протести, защото те реално целят да махнат това заради което скачахме преди 20 години по площадит е- това нещо се нарича демократични избори. Никое 4 годишно правилтество не може да направи толкова лошо на България, колкото загубата на тези принципи. Тези протести започнаха седмици след изборите т.е. единствената им цел беше да се смени вота, който на протестиращите не се харесва..  Ми и на мен не ми харесват резултатите от изборите, ама какво  от това. Една маса хора, която само седмици преди това не успя да се обедини и да излъчи и една партия с над 4% изведнъж реши, че ще сваля правителство, което е напълно легитимно. И каква цел – не е ясно. Изборите точно бяха минали. Освен това  НИКОГА не е имало ясни искания. Писах си с една групичка такива яко надъхани, уж заедно протестират – ми  всеки един от тях си имаше различно виждане какво искал да се промени. Дори само като вземеш ИК, което е достатъчно конкретно. Ама не, всеки имаше различна идея како в ИК да се промени и как.  Не липсваха и тотално нереални идеи от сорта на това да има ценз или възраст. Въобще колкото хора, толкова мнения.  Така че една маса хора обединени от нехаресването на резултатите от изборите без никаква ОБЩА идея какво искат конкретно да се случи от този протест, освен падането на правителството,  не виждам как ще промени каквото и да е. А и да го промени, налагането на гласа им силово не ми се нрави.
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 14:38:58 pm от Bobbie »


  
*
Jbrul, разсъжденията ти са много правилни.
Цитат
АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО е за каквото и да било да получиш различен и по-добър резултат, ако ползваш същите средства и техника, които са довели до катастрофален резултат за същото нещо десетки пъти вече. Малоумно е да вярваш, че ако продължиш да опитваш по същия начин, със следване на същите правила, същото нещо - то в един момент ще вземе да се получи най-накрая и то добре.
osi_9

jam, добре е човек да си вярва по принцип. Добре е и обаче да види и очевадното. Речника ти не е сложен никак, напълно разбираема си , не се притеснявай.
Да ти кажа , не съм нито фашист, нито анархист , знам добре смисъла на тези думи и опазил ме господ и здравия разум за да съм далеч и дори от сходна нагласа.  Както се обърна с "драги революционерки" , макар и с ирония ... еми и това не съм (аз поне).
Не съм съгласна,   че изборите "са си математика и печели онзи, който е събрал най-много гласове", първо не са математика. Има ли смисъл да пояснявам и припомням, защо и какво се случва напоследък (и не само), та да не ми позволи да не вярвам в подобно твърдение. И кой спечели на последните избори и кой управлява. Повтарям  Jbrul
Цитат
трябва да си много далече от държавната машина, за да го вярваш това, че като сменят шапката отгоре и утре ще се събудим "оправени"
не знам дали някой го вярва това , но пък 24 години са си бая време , мого шапки се смениха   :wink: Утрето много пъти мина.
Не на последно място прекалено много сме манипулиряни за сме на това дередже.

Цитат
Аз  съм против сегашните протести, защото те реално целят да махнат това заради което скачахме преди 20 години по площадит
Bobbie, това пък от къде го измисли. Помниш ли добре за какво си скачала преди 20 години?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Цитат
Bobbie, това пък от къде го измисли. Помниш ли добре за какво си скачала преди 20 години?
Мисля, че съм описала предлено ясно от къде го „измислих“. Знаеш тук обвиненията към мен са, че съм била прекалено конкретна, та не би следвало да има пролбем да дешифрираш написаното от мен. Да свалиш правитество, защото не ти харесва демократичният избор на другите какво е според теб? И ти, и те сте отишли до избирателната секция няколко седмици преди това. Ти си загубил. И какво правиш - отиваш да протестираш и наричаш това „демократичен протест“.
Ако протестите бяха започнали сега, да им повярвам, че си имат друга причина. Ама те започнаха буквално веднага след изборите с единствената цел да отменят резултатите т.е. да отменят вота на гласувалите за сегашните управляващи.
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 14:48:17 pm от Bobbie »


  
*
JBrul, разсъжденията ти не са правилни.

1. изборите са си математика. печели онзи, който е събрал най-много гласове.
това, че още повече много не били гласували, си е техен проблем. и това е обяснявано многократно.
няма начин да излъчиш предпочитанието на онзи, който не го е заявил. иначе подменяш вота.

Джам, аз не претендирам за "правилност на разсъжденията", а само ги споделям публично, понеже това е темата тук. ;) Ако изборите са математика както казваш ти и печели онзи, който е събрал най-много гласове (в случая ГЕРБ) - то би следвало сега ГЕРБ да са на власт. А те не са. Следователно, в твоите аргументи по въпроса - има сериозно противоречие. Пак според твоите думи - дори при много по-висок процент гласували - резултатите биха били аналогични в процентно изражение. Т.е. ГЕРБ биха получили 1млн. гласа повече да кажем, другите партии - също биха получили повече в "брой гласове", но процентното съотношение между тези гласове - би било същото като сега. Т.е. тогава бихме говорили за по-висока доза представителност, но не и за съществена разлика в картинката на излъченото представителство. Та е все тая реално.

2. коалиране се практикува навсякъде по света. и обикновено хората знаят кой с кого се коалира и с кого - не. това го заявяват самите партии предварително, а и историческият опит също го показва. абсурдно е да се отхвърля легитимност на изборите заради последващо коалиране на партии.

Коалиране се практикува - да. Хората предварително знаят кой с кого би се коалирал - да. У НАС ОБАЧЕ, както сама знаеш - коалиции се правят безпринципно. И хората гласували за "Атака" например - категорично и посмъртно - не са имали очакване, че "Атака" ще се коалира де факто с ДПС, ама по механизма, че формално не го правели, ами само осигурявали кворум. ;) Та легитимността е оспорима, дори защото тези избиратели са били подведени, или направо излъгани от подкрепената от тях партия, чисто по етични съображения. Аз и в предния пост казах, че ФОРМАЛНО и де юре - легитимност има, но реално - не е така. Превръщането на нещо безкрайно пошло и нередно, в норма, с похватите на правото - изобщо не го прави автоматично редно и правилно. И именно това разминаване  - дава съвсем легитимно основание за недоволство, бунт и както искаш там го наричай.

По т.3 - още в началото на лятото, в тази точно тема (предно издание) - изписах страници сигурно. Ако наистина те интересува - седни потърси. И сама разбираш, че предвид моите обичайни обеми при писане - би било досадно най-малкото - да захващам да пиша всичко това отново. Та е и тудоемко, отделно че вече съм го писала. Не бягам от отговор на въпроса ти демек, мисля ме познаваш достатъчно добре, за да не се съмняваш в това. :)

По т.4 - явно имаме различни понятия за "насилие". За мен принудата някой да свърши нещо - не минава непременно през реално проливане на нечия кръв да ти кажа. Има достатъчно некървави и съвсем ефективни методи, ползвани във всички държави от ЕС, за да бъдат заставяни политиците да направят неща, които хората искат. Окупации, общонационални стачки, абсолютен отказ на цялото общество държавата да функционира в каква да е посока, докато исканията им не бъдат чути. Не броя мятането на яйца и домати за насилие баш, хайде да не преиграваме чак толкова.

По т.5 -твое разбиране си е, че аз конкретно - желая тук да се реализира "африкански сценарий" за "оправяне". Може би аз криво "обяснявам" - не го изключвам. Аз имам виждане, че като се изисква нещо - не трябва да се отстъпва от искането, а не виждане, че ако набучим на кол всичките 240 депутати (примерно) - ще текне мед и масло по улиците. Изобщо не считам, че цялото време на света обаче ще стигне да се "оправим", ако политическата ни система продължава да функционира както досега - извращавайки правилата на демокрацията, които в други държави са неписана норма, а у нас се прескачат безцеремонно САМО ЗАЩОТО не са изрично НАПИСАНА норма. Дребен наглед, но съществен проблем, който упоменах в горните точки...


И понеже се присетих за "биг бардър" покрай целия този разговор... Нали знаеш, че у нас има такова ТВ шоу? Знам, че не го гледаш, аз обаче го гледам. И въпреки, че на прима виста примерът ми ще ти се види "офф" - моля да го прочетеш докрая. Та нашенския "Биг брадър" разбира се се прави по лиценз на чуждестранна (европейска компания) и за всичко в него - важат правилата, които важат за същия формат навсякъде в Европа където той се прави. Между тези правила е и следното: За всеки играч - зрителите могат да пускат неограничено количество СМС-и, за да го подкрепят и той да спечели накрая. Победителят в тази игра - се избира пряко от зрителите на същата игра и следва да бъде излъчен като победител този, който е събрал най-много зрителски симпатии. Пряк, мажоритарен избор с елементи на бизнес  :lol: И въпреки, че не само у нас, а и навсякъде другаде - няма ограниченив колко СМС-а да цъкнеш за този когато ти подкрепяш - никога и никъде не е възниквало съмнение в манипулация на вота. Снощи обаче какво става у нас? Една съмнителна бизнес-дама (Ваня Червенкова), която се държа крайно неприятно през цялото си време в играта, се оказва с окол 90% положителен вот. Прецедент в цялата история на този формат, не само у нас. Забележи, че е "на пангара" в конкуренция с хора като Станка Златева, Тервел Пулев, Стойко Сакалиев...които се мандахерцат край нейния положителен вот с под 3%. Продуцентската справка показва, че 50% от нейните 90% подкрепа - са получени от само 4 СИМ карти ;) Останалите - от не толкова очевидно съмнителни СМС-и, но няма как да разследват "по-разхвърляната" подкрепа от кого точно идва и защо. За всеки следящ въпросния сезон на "Биг брадър", както и за самите продуценти - е пределно ясно, че това е напълно невъзможна картинка, ако този вот не е предварително оргазнизиран. В крайна сметка Джам - Червенкова се класира първа за финал, защото според регламента на самото шоу и неговите собствени правила - подкрепата която е получила е легитимна. Легитимно е да имаш приятели милионери, които да набият 100 000 лв. в СМС-и, защото те обичат и искат да си "нумеро уно". Това, че не е редно, не е морално да се случи и спрямо другите участници и спрямо всеки гледал и гласувал за някого в това шоу - няма никакво значение, щом формалните правила - не са нарушени. Резултатът е легитимен, ако и да е очевидно постигнат по крайно нереден начин и с нечисти средства. Не се захващай сега каква тъпотия е самия формат и какви лумпени ще седнат да го гледат. Съсредоточи се върху описаната ситуация просто. В нашата държава, на избори - тя е аналогична. Лошото е, че ако в тъпия "Биг брадър" - нЕма значение кой как шмекерувал, за да постигне нечестна, но формално легитимна победа, то когато същото засяга съдбата на цял един народ - има огромно значение. Па ти си прави изводите, щом даже едно ТВ-шоу ни е опорочено по такива механизми, за к'во става дума в "реалния политически цирк". Но да - революциите са опасно, морално остаряло и нецивилизовано нещо. нека траем и "да печели винаги Ваня Червенкова", защото го прави спазвайки всички зададени правила и печели "валидно".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
JBrul,

само две неща, защото нямам излишно време:

1. не всичко писано от мен се отнася конкретно за тебе и твоите мисли. справка - "африканския сценарий".

2. "ФОРМАЛНО и де юре - легитимност има, но реално - не е така. " - легитимен значи отговарящ на закона, според закона. не може да има формална и неформална легитимност :)

онова, за което ти говориш, е друго - легитимно е, ама не ни харесва. сори. върховенството на закона е друг основен принцип.

ако на някой не му харесва - да си избере законотворци, които ще се ангажират да променят закона, дето не му харесва. ама първо трябва да ги намери.... е за това ти говори и Елфи. няма ги нещо тия законотворци...

спирам дотук, защото нямам време, нито желание. аз лично съм във вътрешна емиграция вече месеци наред и гледам да си пазя крехката психика, като не гледам много-много как се разпада окончателно тая страна. стара съм просто, затова.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Г-жо Джам,при положение ,че сте съгласна с водената от сегашното ни правилетлство политика,в която и да е сфера,а то е излъчено от настоящата конфигурация в парламента ни,то логично е да си помисля,че одобрявате действията и решенията  на управляващите. Дали сте член или само симпатизант,това не е съществен въпрос.Аз обаче не ги одобрявам и ако трябва да навлезем в подробности няма да ни стигне времето да ги "разнищваме" по детайли.
1.Изборите изглеждат чиста математика,но по-скоро са математически комбинации за избираните,не за избиращите.Това е просто очевидно.Чист избирателен инжинеринг.
2.Коалирането се практикува навсякъде по света и това е едно добро решение за национално отговорни политики,но безпринципни коалиции не се правят навсякъде по света,особено коалиции с цел "консумиране на властта на всяка цена".Прост пример-Белгия намаше правителство година и половина,ако не се лъжа,защото не искаха да се обединят в безпринципна коалиция.Тази в БГ на какви полезни роду принципи се основава?
3.Образователен ценз,възрастови ограничения,задължително гласуване и др/с което отговарям и на Боби/За мен,а и за много други,това са основи,на които задължително може да стъпи промяната в ИК.По-нисък  % за влизане в НС,мажоритарен елемент при избора-това с преференциалния вот не беше лошо,но явно не им хареса на настоящите ни "израници" и още ,и още.
4. Ами като не стаба "без революции4 май нецивилизованите методи са единствената алтернатива.Друг е въпросът-кой и как ги определи като нецивилозави. Ако искаме да си променим "старата" България,ще станем и марсианци,щом се налага,а то май е неизбежно.Явно,24 години не ни стигат ,за да разберен ,че "всички възможни" са просто едни и също"възможни" .Нима мислиш ,че в тази държава няма компететнти ,но необвързане с "възможните",които могат да направят нещо хубаво?
5. Много си права-смяна на държавната машина.Смяна на системата в държавната машина,защото както всички"шапки" се сменят на 4 години,така и всички от тях надолу в държавната машина се сменят на 4 години и това води до нулева заинтерисованост,партизанщина и шуро -баджанащина.за това всички "ревем" от тая " държавна машина"л
6.Благодаря ,че намеси и Оруел.Точна 24 години сме в "1984",ама добре е да се препрочете все пак.....
Боби,надявам се ,че ще намериш отговор и на някои твои мнения.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Аааа,писали сме заедно със JBrul, а и тя го е казала по-добре от мен. :wink:да добавя само,че протестите са и за това-да се променят глупавите ни закони.А промяната на тези закони става с промяна в състава на законотворческия ни орган-НС.
Аз пък остарях,докато ги чакам .......И продължавам ,ама то вече къде да започваме от начало..Терминал2 пълен само с млади хора :lol:
както и да е,явно и тук имам различни мнения,което е логично,хора на различни позиции.нека всеки си отстоява своите виждания.Аз на тези НЕ вярвам.Не ги харесвам и искам,ако е възможно,да ги няма.Искам нови правила в държавата/навсякъде/ и нови хора.Толкова ли е много..... :wink:
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 15:08:52 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Г-жо Джам,при положение ,че сте съгласна с водената от сегашното ни правилетлство политика

г-н Рачо, много те моля да ми цитираш моите думи, с които съм казала това.

ако не можеш - много моля да ми се извиниш за това, че ми приписваш мнения и изказвания по манипулативен начин!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Кой не скача е червен? До кога? Ако не протестирам и не подкрепям протестите в този вид комунист ли съм, член, симпатизант, функционер, ремсист или какво? Въпросът ми е риторичен. По-нататък ще напиша какво мисля по темата. Напълно подкрепям написаното от jam. Харесва ми да чета хора, които мислят аналитично.
« Последна редакция: Ноември 14, 2013, 15:19:11 pm от cygnus »