0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Гане, така е било и така ще бъде. Говоря за онези, които са високо в политиката. Те гърмят, само когато  се издънят сред своите и им вдигнат чадъра. Не мога да разбера кое те учудва. И това не е само в България. Законите са за масата.

Подкрепям протестиращите принципно, но съм против агресията.

Кое не ми харесва?

Да протестираш ефективно за мен означава да си готов с предложение за промяна. Не просто да ходиш да викаш "оставка", "долу" и пр. подобни прояви. Ето, и студентите протестират. Браво на младежта! Ама като им предлагат преговори - а, не щем. Какво искате? - оставка. Хубаво, разпускаме правителството и какво?
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Eлфи, принципно съм на твоето мнение, но ти от танците и "мирните" протести, някакъв ефект видя ли? В този смисъл, понякога нещата трябва да се вземат на юруш, както въстанията някога са били...Зер, те освобожденците, ако са се надАли на мирни преговори, до сега още фесове щяха да бродят по улиците...Тия двеста и четиреСе кратуни со благо не щат. Уважавам дипломацията, смятам, че е ефективно средство за постигане на цели с мирни средства, но те ще пращат полицията /която, апропо е част от народа и надали подскача от кеф при изпълнение на заповедите/ да бута и бие, а ний да подаваме буза? Но пък иначе, си напълно права за алтернативата и аз не виждам такава. И в частта за празните призиви също. Но как го виждаш ти да стане? Тия ли кратуни ще променим?
Жбрул, два са самолетите и малко повече танкове. Просто се моли, НАТО да държи на "думата" си, ако НЯКОГА се наложи  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Бубулина, признавам, че не следя в детайли събитията, та може да съм изтървала нещо конструктивно. Ако някой някъде е чул, видял, чел някого, който е изразил ясно какво предлага в замяна, аз ще го прочета и ще го подкрепя. Но прояви "на юруш" са непонятни за мен. Искам някой да седне и да ми каже "след оставката - това и това".

Иначе да вземем оставката на едните и да изберем другите, които се различават само по цвета, е безсмислено и хабене на ресурс.

Давам много елементарен пример - пътя Бургас - Сл. бряг. Тъъкмо се зарадвахме, че лятос няма да ни отнема час и половина да пътуваме 50-километрово трасе, щото Бойко се бе наел и почти направил широк път, и хоп - смяна на правителството. Сега, докато се натуткат да оправят формалностите, за да го довършат, ще се развали направеното. Хеле пък, ако сменим отново правителство, отиде ремонта за другата петилетка. Та такива ми ти работи.
« Последна редакция: Ноември 13, 2013, 14:26:08 pm от Елфи »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
На мен пък тия протести вече са ми смешни, жалки и нереални. Това не са протести, драги съфорумци, а някаква пародия. Протест, от който няма преки последици, които да доведат до някакви действия, не са протести. И какво правят там деца? Не им е мястото там на децата, съвземете се.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Гане, замерването с каквото и да било е проява на агресия. А агресията никога не е водила до нищо добро и градивно.

Ако за всяка друга сфера на живота мога и да се съглася, че агресията не е довела (и не води) до нищо добро, опре ли до политика - не бих могла. Даже напротив. Агресията именно води до преобръщане на обществени нагласи и промяна в хода на развитието на цели общества в положителна посока, по един винаги работещ механизъм. А именно осъзнаването, че е по-добре за всички да отстъпиш и да спреш да свинстваш във всякакъв смисъл, отколкото да бъдеш принуден да спреш с цената на агресия и цената да я платиш и ти и другите. За съжаление обаче, такова осъзнаване настъпва винаги след преживяната агресия, а не преди нея. Германия вземи например, или Япония... Кога тези държави тръгват нагоре във всякакъв смисъл? Едните след фиаското на Хитлер, другите след като отнасят атомните бомби. За СЪЖАЛЕНИЕ - все още в много уж умни и разумни, цивилизовани общества, познаващи и своята и световната история - е абсолютно неизбежно да си строшат главите сами, вместо да си извадят поуки от чуждите строшени глави.

Ей го и у нас. Откак съм що годе съзнателно същество - слушам колко трябва да сме горди от своята "нежна революция" и как имаме най-прекрасния модел на Балканите (ако не и в света) за налагане на "етнически мир в обществото си".  Реалността е съвсем друга обаче. "Нежната ни революция" - доведе до безпроблемно трансформиране на бившите комунисти - в олигарси и пак те дърпат конците за всичко, а ние мизеруваме даже повече отколкото при соц-а - просто ни смениха декорите. Другото си е същото. Пък т.нар. задкулисие за 24 години "нежни и беззъби протести" само си затвърди мнението (и то с право), че моЙ си прави каквото си иска и както му изнася, че държавата му е вид бащиния, а всички ние сме крепостни селяни в нея, дето трябва да му бачкат и да целуват ръка. А пък несменямоето висене и папане на ДПС във властта - докара нещата дотам, че заради тази партийка - редовите етнически българи, да ненавиждат редовите етнеически турци, защото ги отъждествяват с ДПС. Пък последните обикновено - патят от ДПС повече и от нас и му обират плюските редовно. Иначе казано - настъпи "пълно извращение".

И в ситуация на пълно извращение Елфи - изобщо не считам, че рационалното решение е да умоляваш този дето те мачка - да спре да го прави (па на него му е гот да го прави) и сериозно да си вярваш, че той ще вземе да спре. Защото си достатъчно цивилизован да помолиш учтиво, вместо да му прережеш гърлото. Ти може и да си, ама той - не е. И затова - няма никакъв шанс да се разберете и позициите ви все тая за какво - някъде да се засекат. Та и да не искаш в един момент изборът ти е само - "или ти, или той" и за да си "ти" - не става без някакъв вид сериозна съпротива и принуда другия да отстъпи. Той доброволно - няма да го направи, по простата причина, че няма ни един разумен и смислен мотив да го прави.


Та както и за много други ситуации в живота ни - някой път нещата трябва да станат "наистина зле", а не само "на ръба", че да има осмисляне на същите и тръгване нагоре евентуално. Иначе има циклене. До дупка. Което гледаме 24-а година вече. Няма нужда да стигаме до гражданска война и пр. апокалипсиси, които всеки път се мятат за дъвка по медиите. Достатъчно е всеки път като не ни изнася нещо - на "ония горе" (все тая какъв цвят са се навапцали) - да им се трошат колите, главите, сградите които обитават.... Апропо сградата на Народното събрание е моя, твоя, на Бубата, на Ганка и на още няколко милиона души, не на драгите депутати, които сме благоволили да пуснем в нея временно - та мога да си я замерям с яйца, с домати, или да я троша през ден - колкото си искам ;) Понеже не ме кефят наемателите, пък те отказват да я напуснат, а полицията не съдейства на мен да ги изхвърля, ами на тях - да стоят там. В моята сграда. И твоята. И да ми определят живота по начин, който не мЪ кефи мен. И когато цивилизованите механизми да разкарам цялата тази паплач най-после са опорочени и не действат вече трето десетилетие - друга алтернатива освен насилие ( в разни форми) за справяне на с наглеците - няма. Допускам, че французите предълго са се молили на краля и благородниците си да помислят и за тях, преди да се видят принудени да ги "скъсят с една глава". Едва ли френският народ се състои от генетични садисти, които просто са имали въпиюща нужда да гледат повсеместни обезглавявания...


Та така за насилието. По принцип може и да не е добра идея, ама има частни случаи, в които е единствена разумна алтернатива просто.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Изчетох те  :D

Та така за насилието. По принцип може и да не е добра идея, ама има частни случаи, в които е единствена разумна алтернатива просто.
Добре. Да кажем - убедила си ме. И после какво?

пп Или по-скоро кой?/да сме в модерния тренд  :lol:/
*


Добре. Да кажем - убедила си ме. И после какво?

пп Или по-скоро кой?/да сме в модерния тренд  :lol:/
Добре де , по тази логика да седим и да гледаме какви ги вършат?

Може и да греша, но аз съм на принципа "докато не се затвори една врата няма как да се отвори друга". Читави хора в тази държава нима няма? Или просто са омерзени?  Или още по-вероятно няма кой да ги пусне, щото тези горе са само едни пионки и нищо друго и не са "сдали" защото не са им дали.
И въобще , какво им пука , как да им пука осъден до сега има ли ?
За Бисеров повече нищо няма да чуем (например) - така и ще си потъне .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Изчетох те  :D

Та така за насилието. По принцип може и да не е добра идея, ама има частни случаи, в които е единствена разумна алтернатива просто.
Добре. Да кажем - убедила си ме. И после какво?

пп Или по-скоро кой?/да сме в модерния тренд  :lol:/


Моето мнение е в посоката на това на Авалон. Когато ситуацията за нещо е реално критична (в политически план) - възникват по естествен път лидери, които взимат добри и работещи решения, според обективната ситуация. Примери в световната история (че и в нашата дори) - бол. Когато се случи това и ситуацията в държавата започне да влиза малко по-малко "в релси" - около тези лидери се сформират групи симпатизанти, прерастват в партии после, те проповядват и налагат политики... Но ВЕЧЕ, след ситуация на форсмажор, която е преживяна а не се размята в публичното пространство, като някаква страшна хипотеза, която никога не ти идва до г**а - ставаш много "по-друг" в действията си. Много повече са ти широко отворени очите и ушите за нуждите и исканията на онези, които имаш претенции да предвождаш. Много по-чувствителен си по въпроса какво реално може да се случи, ако вземеш да оглушееш и да наглееш и какви са последиците. За теб и другите. Няма ли последици - няма замисляне реално.

Ако трябва да си сведа примера до нещо доста по-битово и разбираемо... Ако животът ми върви от зле по-зле с брачния ми партньор - той пие, бие ме пред децата, изнасилва ме редовно и пр. Да го моля да спре - не поема и не става. Да остана с него при тези обстоятелства - би било малоумие и безотговорност спрямо децата ни. И понеже в такава ситуация, аз все още не съм открила и избрала следващ партньор в живота си - това значи ли, че трябва да седя, да ме бият и е**т пред очите на децата ми докато съм сигурна, че съм открила друг мъж с когото да заменя настоящия. Не разбира се. Още по-сигурно е, че докато си стоя при насилника - шансът изобщо да срещна някой по-читав, пък и да го срещана да го забележа е напрактика нулев. Та затова, в подобна ситуация - човек се развежда и казва ясно и непримиримо: "Стига!". Не кърши пръсти в молби и вайканици, ся тоя като не е, ако и да е лош...кой друг ще е ваййй, ми то няма. Ми няма да има за такава жена, да. Никога няма да има. Постави нашето общество в ролята на жената от примера ми. ;) Или чакай пък ти мъжът от примера да вземе самоволно да стане по-добър, да спре да прави каквото прави, само щото ти за пореден път хлипаш пребита в ъгъла... Няма да спре никога, защото на него му изнася така първо, второ за да го прави - изобщо няма разбиране, че постъпва нередно. Да поиска той развод, или да се съгласи доброволно на такъв, ако ти искаш - забрави. Той проблеми няма, на него си му е ОК. На теб може да не ти е ОК, ама на него хич не му пука.

Та не е нужно изобщо да имам някаква алтернатива в точки и запетаи готова, за да не желая да приемам повече настоящето си каквото е. Практиката сочи, че ако посмееш да пожелаеш промяна и не отстъпваш от искането си по никакъв повод - алтернативата се появява. Винаги.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Добре. Да кажем - убедила си ме. И после какво?
пп Или по-скоро кой?/да сме в модерния тренд  :lol:/
Добре де , по тази логика да седим и да гледаме какви ги вършат?
Авалон, не, разбира се. Но ние не трябва да си разпиляваме добрите идеи и намерения. Трябва да имаме ясни цели за следване. По тази причина, аз, съзнавайки, че не мога да оправя държавата и всички несправедливости, колкото и да ми се иска, съм избрала да работя в една посока, с един екип и там да си "копам" дето се вика. Когато ме питат какво искаш и дай да ти видим предложенията, аз съм подготвена.  Говоря за работата за Зачатие, разбира се. 

Иначе и аз искам да обърна света към по-добро  :D Ама само с искане не става.
*
Елфи, с целия ми респект към Зачатие и дейността му, ама и само с НПО - държава не се оправя. Разбира се, че по този начин - всеки от нас с нещо може да допринася нещата да бъдат по-поносими за едно, или друго, но не и кардинално да се решат проблеми касаещи ВСЕКИ един от нас. Все тая какви. Ако това беше начинът - проспериращите държави щяха да имат 20-ина влиятелни НПО начело и управление с граждански комитети - не партии и правителства.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Жбрул, явно не съм се изразила добре, защото не си ми разбрала идеята. Ох, къде е Ирина, бе?  :lol:




*
Елфи, повечето си "копаме"  някъде, кой с душата си , кой по наложителни причини и т.н. Но с това "аз сам не мога " категорично със сигурност не може. Да клише е , но то в един момент става начин на мислене. Незаинтересованст. Дори нихилизъм. Без да обиждам, но така се получава. Много хора казват "стигат ми моите дертове, не искам повече" , да така е ама ...  пазим себе си , но само за момента. В какво живяхме през последните 24 г. Мисля, че повече трябва да сме по "ангажирани".
Тъкмо на скоро спорих по въпроса за 50те лева  за второ дете. Еми масово се мисли "пак е нещо", "едни обувки ще купя с тези пари" , демек всеки за себе си, да , ама така до никъде , докато се интересуваме от собствените си задници(простете ама е така) , по натам от "нещото " и единия чифт обувки не стигаме  и никога няма да стигнем. Защото за мен точно с тия 50 лв. и 340 майчинство ни го забиха и не знам на какво , на кое има да им се благодаряме и да им плащаме и търпим. Останалото е принцип. 
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
В какво се изразява ангажираността, така че един човек да не изглежда незаинтересован?
*
E, добре,протестиращите искат и нов изборен кодекс?????!!!! нещо да сте чули да се обсъжда? Освен ,че милата ни Мая Манолова подготвила проекта след консултации"??? нещо като законопроектите н.за офшорните фирми и медиите на Цонев и Пеевски ли? Ами защо,леко ,леко,няколко партии в последните години си приватизираха възможността само те да участват в избори,да представлява най-добре народа и само те да са с най разумните и прогресивни идеи? Айде,мола ви се,ресто,не струва.Повече възможност за различни организации,не само политически във властта.Повече различни мнения,по голяма конкуренция към по-добре.Качествени хора има,но и други ще се върнат,ако видят че има светлина.Само дето тая светлина трябва ние да си я запалим,щото ние ги плюем,а те си мисслят ,че дъжд вали и така,така се чува за отваряне на проекта Белене,строеж на "Южен поток" но вече на двойна цена.4 млрд евро при твърде неизгодни за народа условия.Но изгодни за някои избраници на народа,май.Е,стига!!!
междудругото ,известната фраза на мария -Антоанета" Като нямао хляб,яжте пястие" е съвсем сериозна изречена и изказана.Те просто са нямали представа какво става с населението на Франция.В случая ,нея бих я оправдал,ама нашите "кралски особи"- НЕ!

п.п. по въпроса за живота вмв Сирия и навиците на сирийската нация,да попитам-някой живял ли етам преди конфликта и има ли инфо от първа ръка,защото ми се струва,че правим малко прибързани изводи.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
В какво се изразява ангажираността, така че един човек да не изглежда незаинтересован?
Елфи, мисля че знаеш и по скоро ме питаш провокативно  :wink:
Но във всеки случай не е това.   
Цитат
По тази причина, аз, съзнавайки, че не мога да оправя държавата  и всички несправедливости, колкото и да ми се иска, съм избрала да работя в една посока, с един екип и там да си "копам" дето се вика. Когато ме питат какво искаш и дай да ти видим предложенията, аз съм подготвена.
С което разбира се не омаловажавам другото, което вършиш.
От по-горния пост аз подразбирам, че ти просто не виждаш смисъла, може и грешно да съм разбрала и не видях твоята позиция по въпроса , това е някак си показва липсата на ангажимент - примерно.
И не мисля, че е разпиляване на добри идеи и намерения на човек - блогър , или протестиращ срещу , ако щеш и поддръжник  и ли прочие . Това е мнение , това е позиция, това е ангажираност. Защото ако всеки с мнение е там където трябва при това ВИНАГИ когато има за какво няма да сме на тоя хал. Защото си мълчим и всяко чудо за три дни , точно за това онези  там се чувстват и СА недосегаеми - вече. За това сега сме в безисходица , щото нито тия , нито ония са вариант вече. Те просто са едни и същи. И 24 години благодарение на НАС са едни и същи. Заслужаваме си го , позвлихме им го. С мълчанието си. Бунт , протест и после ... нищо , кучетата си лаят кервана си върви, сменяме едни , не търсим сметка от свалените. Новите си дерибействат, щото  знаят че каквото и да правят ще си останат ненаказани... и така.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Да протестираш ефективно за мен означава да си готов с предложение за промяна. Не просто да ходиш да викаш "оставка", "долу" и пр. подобни прояви. Ето, и студентите протестират. Браво на младежта! Ама като им предлагат преговори - а, не щем. Какво искате? - оставка. Хубаво, разпускаме правителството и какво?

Напълно съм съгласна с Елфи. Не съм против протестите, аз лично излизах по улиците на Хамбург в подкрепа на сънародниците, но според мене липсата на ефект не се дължи на това, че стачкуващите "действат меко" ('трябвало революция"), а на това, че не е ясна градивната цел, истинската идея. Защото истината е, че сред нас като цяло всеки може да каже "ПРОТИВ" какво е, но трудно може да отговори конкретно на въпроса, "ЗА" какво е... Иначе и аз подкрепям протестите и смятам, че е нормално точно студентите да са движещия механизъм. Не харесвам неуважителното отношение на някои към тях (примерно, на ректора на УНСС), както и снизходителните реплики, че те били "деца" и мястото им не било в този обществен живот... Но, както споменах, според мене малко повърхностно се подхожда, затова няма резултат...

Новият изборен кодекс е добро начало, но това не може да се иска ей така, крещейки от улицата, наред с други лозунги от рода на: "Кой не скача е червен"... Подходът е сбъркан нещо, но не яйцата са решение...

Относно бежанците - ситуацията е толкова грозна, че изобщо не ми се прави коментар. Права е Джам, само с четене в интернет не може да се види ситуацията, но пък смятам, че също така е вярно и друго - понякога някои (по-глобални) процеси могат да се видят по-добре и отстрани ("извън подводницата")...;)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
В какво се изразява ангажираността, така че един човек да не изглежда незаинтересован?
Елфи, мисля че знаеш и по скоро ме питаш провокативно  :wink:
Съвсем сериозно те питам. Аз харесвам такъв тип разговори. Провокации и заяждане не са моите начини на изразяване. Нямам никакъв проблем с хората, които са на различно мнение от мен, затова задавам въпроси.

Ето, за мен ангажираността е действие. Аз съм я изразила гласувайки.

Във вечерта на изборите, когато разбрах, че незаинтересоваността на хората даде властта на Доган /да не се лъжем, нали/, направо бях разбита. Информацията, че Сидеров му се е продал излезе доста преди изборите. И въпреки това,  много хора си останаха на диванчетата. А можеше да е различно. Поднесохме им държавата на тепсия - на най-големите мафиоти. Та така, за ангажираността. Аз отидох и с вота си казах - не искам да ме управляват Доган и Станишев.

Сега, като свалим правителството, каква ли ще е избирателната активност? Мислите ли, че вотът ще се промени?

пп Чандра, разбрала си ме много добре.
« Последна редакция: Ноември 13, 2013, 17:40:36 pm от Елфи »
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Eлфи,аз се чувствах по същият начин  :wink: Интересно ми е,как вие с Чандра, виждате възможност за излизане от ситуацията? Как трябва да се действа?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Бубулина, там е работата, че не виждам възможност. Ситуацията е патова. Дори и пуснат кокала управляващите, резултатите от изборите няма да са кой знае колко различни. Дано да греша, де.

Иначе надежда винаги остава.

*
Елфи, разбрах те аз. Не викай сега подкрепление да ме бие де.  :lol: Имах предвид, че с добрата воля и усилия на всеки един поотделно за нещо, или на група хора за нещо - не може да се подобри значително общата картинка у нас драстично просто. Нещата дотам са стигнали, че наистина не може. Но това си е моето мнение разбира се. И то изобщо не значи, че трябва всеки да вдигне ръце, да зареже каквото върши добро и свястно и да хукне да прави опити "да докара земния рай" тук, чрез насилие я.

Безумна наглост се лее от страна на т.нар. "политическа класа". Какви преговори, какви 5лв. и за какво? Гледам снощи "Референдум" по темата и какви са изказванията: "Те студентите, не трябвало да протестират така и за това, то не бил тяхна работа"  8O "Можело да протестират, само на тема образование, да искали нещо в тази насока, ама не и оставка на правителството...". Ти скиваш ли за какво безочие става дума?!! Че студентите 99% са пълнолетни български граждани, с право на глас т.е. съвсем логично е да издигат чисто политически искания, да са доволни, или недоволни. Че може от тях пък да има много гласували за партиите, които в момента са на власт и да не им харесва как работят и да не желаят да ги чакат да творят простотии до следващи редовни избори...всичко може да е. Но то вече се посяга съвсем открито върху правото на цяла категория хора в нашето общество да протестират за каквото си искат. Това е недопустимо нахалство! И от тези какво да очаквам аз? С тях за какво да преговаря който и да било?

Другият аспект. В началото на протестите реагираха с: "Абе к'ви протести са това, това е маскарад, клоунада, несериозно е, така ли се протестира...". Каквото и конкретно искане да се подочуеше отнякъде - също веднага биваше разкоствано от-до от "дежурните авторитети" като безсмислено, тъпо, то нищо нямало да промени... Хората този театър техния го гледат от години, все така протича. И накрая им казаха: "Марш оттук. Оставка! Не щем повече да ни се обяснявате какво можело и не можело. Да го направите свястно - очевидно също не можете. Чао.". Ааааа викат ония: "Ама то това не е искане, не е конструктивно, то за вас е вредно ние да подаваме оставка..." И седят. Сега като няма "клоунади", а окупация на университети и леки мелета пред НС ...ся пък не им уйдисва, че окупацията била незаконен акт, а протестиращите били агресивни, не можело така да се протестира то.

Аз нещо тотално се обърках да ти призная и не се шегувам. Как аджеба е редно да се протестира за нещо и то се приема "насериозно"? Ако е наистина мирно - било "цирк и разходка", ако спре да бъде такова - било незаконно, било "агресия, нецивилизовано", н'ам какво си. И ПАК не спира опяването за какво трябвало и не трябвало, можело и не можело да се протестира...това от устите на онези, срещу които се протестира и скоро ще вземат да си направят зидана ограда около НС та да ги пази от "народната любов", ама - не бе! Седят там и не мърдат и нямат намерение да мърдат.


И в крайна сметка - все тая какви ще са последствията за онези дето не те щЪт (вече над 150 дни ще стане) за теб дето си на власт, ако я стискаш тази власт от много загриженост за тях, ами не от грижа за теб самия (както е в случая). Подаваш я пуста оставка и ги оставяш да си трошат главите и като осъзнаят колко си "бял и добър" - връщаш се на бял кон ;) Ама тя оставката ти се иска "за цялостно творчество" и всички знаят, че не си "бял и добър" и очевидно не си там където си от много мерак да се грижиш за народа си и да твориш добрини. Та затова - не я подаваш, щото ти е ясно, че скоро не можеш пак да долазиш до власт, ако го направиш.


И мен, ако питаш - трябва да имаме служебен кабинет, програмно правителство, но не и нови избори скоро. Явно за избори не сме достатъчно освестени баш в момента. Майските избори - също бяха грешка и това е очевидно. Народ, който е склонен да избира, кой да му определя бъдещето заради обещания за 10лв. отгоре, дърва за огрев и от сорта и вика "ай ся голяма работа" по въпроса, че гласува за хора дето крадат и са крали милиарди - нЕма вътък просто да избира. Рационално и разумно - може да избират "ситите". Та на нас ни трябват бюрократи, които да движат държавните колела така, че да ставаме все по-сити и да почнем да мислим за бъдещето си "извън сметката за ток" масово. Ник'ви "идейни платформи", планове и стратегии до 2680 година и розови мъгли. Ако имаше чалъм - аз бих издигнала искане да ни бъде назначено служебно правителство съставено от немци и да ни управлява докато средният доход у нас стигне поне половината от средния в германия.  :lol: Като колония баш. Ай да видим ако се наложат правила за спазване и няма клинчене под път и над път, безнаказано крадене и далавери - дали пък толкова сме продънени и неспособни като държава и икономика да постигнем благосъстояние. Щото съм убедена, че не е така. Ама когато всяка властова позиция в държавата е в ръцете на групи, кланове, кръгове, цели фамилии и всичко това оплетено като свински черва воглаве със съдебната система дето трябва да е коректив...ми няма да има оправяне - да. И всеки месец да правим избори - все тая.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!