Пъстърва на фурнаrozovelka , защо не харесваш  пъстърва на фурна -   аз я пека  така  - в тавичка  на горен реотан  ,без вода, само с малко мазнина и резенчета лимон отгоре и е много  вкусна  . Фурната ми има и грил и на него става по -бързо и вкусно ,а -ма мирише като след включена скара  и по-рядко  ползвам .
 м-и ,  благодаря  - сега баядера ще правя   

, после що не ми стават дънките  

мише, благодаря за вниманието  
 Рибена чорба
Рибена чорбаЗа добрата чорба от риба май водещия фактор си е рибата .
 Последния път имах две големи глави от шаран , замразени , след като сме купували шаран  , предполагам от Никулден.
Сложих ги  във вода  със сол , след завиране отпених  и малко след това добавих   нарязани на ситно  глава лук  , 2-3 моркова  , 2-3 картофа на кубчета , шепа ориз ,  около 1/2 ч.ч. домати ,  и най-важната подправка за мен  -ДЕВЕСИЛ  . Уникално пасва за риба . Извадих след 15тина минути сварените глави ,  обезкостих  ги  , доварих зеленчука  и накаря върнах  месото  и варих още 5 минути . Не застройвам  -  бульона така е по-вкусен  .  Правила съм и с добавка на маслини   , гъби- добре се получава  .  От самата кост на главите , които се варят , бульона  става много ароматен и вкусен ,а и и имаше достатъчно месо . Да ви е сладко .С топли препечени филиики , ммм
За днес - пиле каша   , салата чери домати  , салата  кисело зеле