Днес - Печена патица
 rozovelka   ето рецептата 
Сладкиш  ,, Раят може да почака... "
 
Продукти:
400 гр натурален шоколад /или  4 бр. - като 2-та може да са млечни/  
10  бр. бишкоти /итал. Баллоко/:  нарязани на 4-5 парчета 
150гр. коктейлни череши - аз сложиш червени боровинки
50 гр. стафиди  
50 орехи, нарязани на едро/може др. ядки лешници,бадеми.../
50 масло
20-40 мл. Амарето  
2 сл. ликьор Шоколад, Кафе... по избор
Начин на приготвяне:
1. Стафидите се накисват с малко вода  
2. В купа:   бишкоти + орехите + череши /боровинки/ + стафиди + ликьора
3. Шоколадът се разтваря на водна баня + масло  
4. Прибавя се към бишкотите и леко се разбърква 
5. Изсипва се в малка правоъгълна тавичка, /в/у намаслена хартия за печене/.
6. Пече се 10 мин на 175 градуса. 
Готово е когато покрая леко потъмненее.
Оставя се да изстине и се нарязва на ромбове.
ПП. Понякога  правя шарки с бял шоколад след като изсипя сместа в тавичката.