0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #660 -: Юли 01, 2014, 14:23:23 pm »
Ще отида на лекар, но дотогава...и като знам колко лесно "личната" дава направления..И с тая работа не знам кога точно ще намеря време.  Та затова първо смятам тест да си направя, но въпросът ми е кой тест би отчел толкова ранна бременност ако има такава, защото в няколко форума четох, че не отчитали вярно някои, трябвало да мине повече време, а досега никога не съм си правила тест и не съм запозната.
Тези от вас, които са били бременни, усещали ли са болка ниско долу в областта на яйчниците и боцкания от време на време в първите седмици от бременността?
Кръвния тест е най-верния, но пак трябва да изчакаш още поне 2-3 дни, на пикловия тест може да се вярва (относително) едва след закъснение на МЦ. Лекар може да установи бременност (наличие на плоден сак) приблизително 10 дни след закъснението. Що касае въпроса с болките, може да има, може да няма, а може и да са плод на прекаленото вторачване предвид ситуацията.
Jbrul,  osi_9 както винаги изчерпателна. Аз не познавам АГ, което да твърди,  че противозачатъчните са вредни, а напоследък с доста такива специалисти съм се срещала, даже се чудя как има още останало подобнос схващане.


Благодаря за отговора! Всъщност мен от 2 дни нещо ми натежава десния бъбрек, преди имах цистит и оттам пиелонефрит, та тая болка от бъбрека май отива към областта на яйчниците. Ако не от бременност може това да е причината за болките там.
Хубавото е, че вчера успях да взема направление, но не знам при кой лекар да отида. Искам да е в Александровска болница или ВМА, защото ми е близо до работата, но задължително да е при жена, защото честно казано се притеснявам от мъже гинеколози.  :lol: Ако някой е ходил там би ли ми препоръчал добра лекарка? И бихте ли споделили на вас кои противозачатъчни ви действат добре? Тест ще си купя след няколко дни. На гинеколог ще отида ако не ми дойде другата седмица.

Момиче, не си изписвай сама противозачатъчни! Няма значение от кои сме доволна аз или комшийката. Може на JBrul други да й влияят добре. Трябва да ти ги изпише лекар.
Както са ти казали, прекъснатият полов акт не е надежден начин за предпазване от бременност.
За специалист не мога да ти дам дам съвет във ВМА или Александровска. Пусни си тема ето тук или ако не можеш, пиши ми лично съобщение, ще го направя вместо теб.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0

Дано да намериш правилния лекар и да имаш бебе, когато си го пожелаеш!

Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #661 -: Юли 01, 2014, 14:28:10 pm »
Дани86 Честито мила безпроблемна лека  бременност ти желая от все сърце.:)
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #662 -: Юли 01, 2014, 14:43:11 pm »
Дани86  честито миличка желая ти леко бременеене и здраво бебче  :babyflips: и на HrisiAni честито  и на теб,но за най-сигурно кръвен тест  :crossfingers:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #663 -: Юли 01, 2014, 14:43:46 pm »
Благодаря на всички,
след повече от 4 години опити и точно когато се бяхме отказали,шоколада си каза думата  :D
И макар аз да съм още съвсем в началото се надявам всичко да мине по мед и масло.
Хриси,честито мила,дано найстина сме повлекли крак и скоро всички да се преместим в другата темичка.Лека бременност и сладко бебче на края  :grouphug: :balk_83:
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #664 -: Юли 01, 2014, 14:54:56 pm »
Аз много добре знам, че не е толкова надежден метод, с приятеля ми понякога в по-рискови дни ползваме предпазни средства, но като цяло не, а и казах мнението на гинеколожката, при която ходех какво беше за противозачатъчните, та затова не съм взимала до сега, но съм решила, че искам сигурен метод за предпазване, каквито и рискове да крие.. Не мога повече да разчитам на случайността още повече след стреса, който преживявам сега в чудене бременна ли съм или не.. А и не съм толкова глупава сама да си купувам такива хапчета без рецепта - просто исках мнение на хора, които са пили кое на тях им е подействало добре и от кое да кажем им е ставало лошо или нещо такова, защото не всички са толктова добри..Чувала съм много позитивни отзиви за "Ясмин" например. Иначе естествено ще се консултирам и с гинеколог по върпоса. :)
*
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #665 -: Юли 01, 2014, 15:00:39 pm »
rose_92, само да потвърдя това което ти е писала и Блу за противозачатъчните. Не си самоназначавай такива, нито си купувай на своя глава някакви, които пие приятелка и е доволна и пр. Отиди на лекар, кажи му, че искаш да започнеш да ги пиеш - той ще ти препоръча какви.

Ще ти дам и един пример, защо не се самоназначават контрацептиви. Пиех преди повече от 10 години определена марка хапчета, с години ги пих, перфектно ми понасяха. След като родих - реших да пия отново същите, но тогава не ми понесоха добре. За това време - настъпват промени в организма, това което като много по-млада е било ОК за мен, сега вече не е. И за в момента - друг вид орални контрацептиви са по-подходящи за мен, но те пък не биха били подходящи за теб. Надявам се е ясно какво ти казвам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #666 -: Юли 01, 2014, 15:04:03 pm »
Не сме казали, че си глупава, а че просто организмът на всяка от нас е различен и лекарствата може да ни подействат по различен начин. Може 10 човека да са доволни от някой продукт/лекарство/шампоан, ама не е казано, че и аз ще съм. Човешкото тяло не е математика.
Съвременните контрацептиви са доста усъвършенствани, така че не се плаши чак толкова. Ако някой не ти действа все пак добре, лекарят ти ще го замени с друг.
« Последна редакция: Юли 01, 2014, 15:10:23 pm от blue_sky »

Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #667 -: Юли 01, 2014, 15:47:16 pm »
Не сме казали, че си глупава, а че просто организмът на всяка от нас е различен и лекарствата може да ни подействат по различен начин. Може 10 човека да са доволни от някой продукт/лекарство/шампоан, ама не е казано, че и аз ще съм. Човешкото тяло не е математика.
Съвременните контрацептиви са доста усъвършенствани, така че не се плаши чак толкова. Ако някой не ти действа все пак добре, лекарят ти ще го замени с друг.

Аз като се знам колко съм чувствителна по принцип сигурно трудно ще ми понасят тия хапчета. Дано все пак има такива, които са подходящи за мен и ще се чувствам добре. :)
А лошото е, че в момента нещо ми е лошо (то на мен често ми прилошава по принцип де) и все повече се притеснявам за евентулна бременност..Утре или вдругиден ще си направя тест и след евентуално закъснение пак за по-сигурно. Стискайте палци да не е бременност, защото не знам какво ще правя.. :( Но определено каквото и да стане оттук нататък ще бъда много по-отговорна и няма да разчитам на случайността.
То когато не искаш идва неочаквано, а когато искаш - чакаш дълго..не при всички е така де, но в много случаи.. :(
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #668 -: Юли 01, 2014, 16:10:21 pm »
Честито на новите мамчета :ballons: Леко бременеене мили  preggo :bighug:
Дано найстина сте повлекли крак в темата... yahoo_17
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #669 -: Юли 01, 2014, 17:05:38 pm »
Дани86 честито, хайде дано на всички такова щастие!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #670 -: Юли 01, 2014, 17:48:12 pm »
Лелеее!  :bfp1:  Чудесни новини! Честито, Дани86! Честито и на теб, HrisAni !  Супер много се радвам за вас, момичета!  :cheerleader: Заредихте ни емоционално топло днес. Пожелавам ви най-сърдечно една безпроблемна бременност   preggo и здрави бебчета накрая!   yahoo_17  :babbycarrage:

Аз сутринта пуснах кръвен, но понеже пробите се изследват в София, ще получа резултат утре...
*
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #671 -: Юли 01, 2014, 18:29:00 pm »
А лошото е, че в момента нещо ми е лошо (то на мен често ми прилошава по принцип де) и все повече се притеснявам за евентулна бременност..Утре или вдругиден ще си направя тест и след евентуално закъснение пак за по-сигурно. Стискайте палци да не е бременност, защото не знам какво ще правя.. :(
rose_92, форумът е с такава насоченост, че повечето момичета, които пишат тук, включително в тази тема, се борят за бременност от години и влизат тук за консултация с огромен копнеж да постигнат мечтата си. Дискусията за една нежелана бременност е смущаваща за тази тема, още повече получи вече достатъчно насоки. Пожелавам ти най-добрия за теб изход от създалата се ситуация!
« Последна редакция: Юли 01, 2014, 18:31:15 pm от marsi »

Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #672 -: Юли 01, 2014, 18:48:01 pm »
Благодаря ви момичета,
аз се борих 4 години и половина и победата е сладка  osi_9
Не се предавайте и вие,но и не прекалявайте,иначе само гоните щастието си.Късмет на всички,които чакат  :bfp: ,благодаря и на всички,които ме подкрепяха и изслушваха.
Благодаря и че сега празнувате с мен  :grouphug2:
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #673 -: Юли 02, 2014, 10:58:39 am »
Определено много полезна тема.
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #674 -: Юли 02, 2014, 11:50:16 am »
Честито на Дани86 и HrisAni ! Много късмет и леко preggo Много се радвам за вас и да повлечете крачета!
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #675 -: Юли 02, 2014, 14:08:35 pm »
 :balk_145: момичета, май при мен не са добри новините. Току-що си получих резултатите онлайн : Резултат 0.5, единици : U/l , референтна стойност: 0 - 1; Метод : ECLIA
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #676 -: Юли 02, 2014, 14:40:38 pm »
Извинявам се много за въпроса, но mIU/ml  равно ли е на U/l, тъй като като гледах таблица с стойностите там мерните едници отговарящи на хормонна в различните г.с беше mIU/ml , а в моите изследвания е U/l.   :roll:
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #678 -: Юли 02, 2014, 19:21:58 pm »
Момичета,насочете ме към активна тема на бременни,но да не е статистическа?
*
Re: Дали съм бременна? - 7 част
« Отговор #679 -: Юли 02, 2014, 19:32:02 pm »
Дани86,

Заповядай при нас :)

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50381.msg1056780#new