0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #700 -: Август 30, 2013, 17:02:03 pm »
 Crystal, не мога да разбера защо продължаваш. Няколко пъти се спомена, че възрастта на донорката е под рисковата. И в един момент както е, ама  така и не е не е фактор (Я е нейна, кръвта е моя).  Всяка клиника си има политика + спрямо закона, ние не можем да се месим в нея. Когато отида на ФМ (която не е задължително да ми е вклиниката по АРТ) и дам кръв  за БХС и кажа само, че съм със донорска Я и не си знам възрастта на донорката и ми излезе изследване с убийствен риск, какво правя ? За тази паника и този страх говоря - трябва ли точно тук да се нищят тези хипотези и по този начин , вместо да сме си в помощ някаква една на друга ние си подклаждаме излишно страховете.
И разбира се, че най-важното за нас е мнението на лекарите. Аз не виждам някой тук да е оспорвал това. Някой да е казал нещо противно на това - всички ценим и се водим изключително от мнението на лекарите , на които сме си дали доверието за най ценното си.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #701 -: Август 30, 2013, 17:04:35 pm »
moniks_s, и но шпа не помага :) имам ги от известно време. Будя се нощем от болка в гърба. Питах док, но ми каза, че спасение няма. Да не се обездвижвам и ако се налага да ползвам обезболяващи мазила, но само локално. Каза и че има много по-тежки случаи когато се стига до прием на лекарства и лежане.
За сега съм решила никаква химия спя колкото мога и после се раздвижвам. Болката преминава. А но шпа-то само я тушира леко.
Надявам се да отшуми бързо и при двете ни : osi_9

Приятен уикенд на всички  :)
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #702 -: Август 30, 2013, 17:24:55 pm »
Avallon, нали питаше? Сега пък защо ти отговарям. При БХС се отделят хормони, които са в кръвта на майката, но се отделят от плацентата. И  дали може и дали трябва да се прави БХС при донорски яйцеклетки не го решаваме нито аз, нито ти. Има си специалисти за това, които преценяват всеки индивидуален случай. Съжалявам, но мисля, че целенасочено се заяждаш мен. Ако мислиш, че пиша нещо нередно или обидно, информирай модератор.
« Последна редакция: Август 30, 2013, 17:58:04 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #703 -: Август 30, 2013, 19:53:14 pm »
Цитат
При БХС се отделят хормони, които са в кръвта на майката, но се отделят от плацентата
Това е колкот да се напише нещо, нямащо нощо общо с това, за което се говори.
Цитат
И  дали може и дали трябва да се прави БХС при донорски яйцеклетки не го решаваме нито аз, нито ти. Има си специалисти за това, които преценяват всеки индивидуален случай.

Това също колкото да се напише нещо. Аз не съм решавала нищо, а след преглед и разговори със водещи специалисти.  Едва ли някой тук прави нещо на своя глава точно по този въпрос. Повтарям: това, което от тях съм чула, това и съм споделила.
Не е редно , но ще кажа . Точно ти Кристал ми нахлу на лични с пулеща се емотикона и след като и въпреки, че на два пъти те помолих да не ми пишеш и но все пак ти отговарях (сгреших) на  писанията ти точно  след последното си ехидно пожелание си блокира пощата. Не че ми беше важно. Сега дойде и тук. Еми аз не смятам че съм тази, която се заяжда. Стига толкова.
Бременна съм, както и останалите момичета в темата и нямам намерение повече да ти чета постовете в контра и да се нервя, не са ми полезни, но не исках да подвеждаш хора на които тепърва им предстят подобни все пак притеснения , надявам се всички напълно основателни.
Зю пореден път - всичко написано го знам точно от специалисти - питала съм и интересувала обстойно, защото минах през ужаса да имам некоректно БХС  1:40, което както се оказа в последствие няма абсолютно нищо вярно дори и като статистическо  изчисление. Но какво преживях аз знам , това беше безмислен ужас в едно такова състояние. Ето за това писах.
Пиши си където, каквото и колкото искаш, на някого все пак може и да си полезна. Не съм в детската градина да ходя да "плача на госпожата" и да искам да ти се ограничават правата.
Просто не чета  :wink:

Момичета извинявайте.
Повече нищо от мен по този въпрос, наистина стана много досадно.

Приятен уикенд.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #704 -: Август 30, 2013, 19:57:54 pm »
Avallon, след като не ти е приятно, не чети какво пиша. Сложи ме в списъка с игнорирани и няма да ти излизат моите коментари. Не пиша тук за теб, нека другите сами преценят кой се заяжда. Но докато пишеш безсмислици от сорта на "по последни данни Даун се наследява от майката", ще се пуля, защото не е редно да заблуждаваш с неща, които си разбрала-недоразбрала. Както не мога да приема, че БХС е излишен и се прави за пари. И много държа да отбележа, че "безрискова" възраст за хромозомни аномалии на плода няма. Има по-малко рискова.
« Последна редакция: Август 30, 2013, 20:36:17 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #705 -: Август 30, 2013, 20:00:09 pm »
Здравейте и от една завърнала се от морето бременна.Изкарахме си супер, починахме, разнообразихме се.Аз съм много доволна от почивката.Другата седмица пак ще зачезна за няколко дни почивка и така.

Иначе гаденето изчезна почти, но корема ми изведнъж взе да изпъква.Както си обличах всички поли и панталони преди седмица, така в момента половината дрехи не ми стават в кръста.  8O Най-интересното е новата ми любима храна, а именно рибена чорба.Това нещо преди не го кусвах, елате да видите сега как само я изяждам с кеф.
« Последна редакция: Август 30, 2013, 20:15:28 pm от magi_st »

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #706 -: Август 30, 2013, 22:57:13 pm »
charizmana-много благодаря.При мен обаче опцията повече почивка я няма,малкия си иска своето.А ,но все пак като мога се опъвам  да полегна.  :D
Момичета ,от доста години съм във форума,отначало четях,после взех да пиша в теми ,които ме вълнуваха и т.н
Държа да кажа ,че винаги има особено компетентни и дружелюбни дами,които винаги се включват уж да помогнат и споделят,ама се получава обратен ефект!Това вече започва да ме забавлява!Само искам да кажа мнението си,защото ми омръзна момичета да се правят на по-по-най и да си мерят знанията.
Спрете никому не е нужно , а и това е форум за споделяне!Извинявам се за отклонението ,ама през 10стр.винаги има спор точно заради това!

*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #707 -: Август 31, 2013, 09:29:30 am »
Добро съботно утро! Как сте днес?
Доста мислих преди да пиша, но смятам, че не е нужно да се всява допълнителен страх, още повече, че тук пишат момичета, които са преминали дълга и болезнена борба, за да постигнат мечтата си.
Искам да ви попитам, от 2 дни имам кръвотечние от носа, по няколко пъти на ден, дали е нещо опасно?
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #708 -: Август 31, 2013, 10:00:10 am »
Ами и аз преди няколко години имах такова кръвотечение от носа(не съм била бременна)и настояха да ми пуснат ПКК.Оправих се само с витамини.Предполагам,че на този етап не е лошо и ти да се посъветваш с лекар.Въпреки,че и на мене във втори месец ми течеше кръв,но от зор за повръщане  :lol: Успех ти желая и по скоро да се оправиш.

Аз имам проблем с дебелото черво.Доста ме боли в ляво,дори корема ми е станал болезнен на допир  8O Много ми е притеснено.....моля ви се кажете къде и при какъв лекар да отида.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #709 -: Август 31, 2013, 10:05:51 am »
Добро утро момичета!
Маги добре дошла,радвам се че си добре.
cerise не мога да ти кажа ,но дано отмине.Да не би да е от кръвно  :oops:
Аз какво преживях вчера ужас-ставам сутринта пия си хаповете с вода не закусила ,че като ми се надигне като за повръщам  та така 4-5 пъти до 22 часа когато съм заспала и всичко отмина.Нищо не можех да сложа в уста само малко солети и плодово мляко и компотче от праскови.Днес по точно тази сутрин няма и следа от лошотия, дано е така и през целия ден.Та аз не съм повръщала в началото на бременността  8O,имах един два пъти гадене другото беше само ,че нямах апетит.Дали не е станало нещо на бебчо,как мислите?

*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #710 -: Август 31, 2013, 10:18:22 am »
Благодаря за отговорите, момичета! Имам ПКК от миналата седмица, лекарката каза, че всичко е наред. Високо кръвно нямам, първо и аз за това се сетих, 90/60 е, нормално за мен. Чудя се дали не е от фраксипарина, че и не спира бързо кръвта. Тази сутрин 2 блузки смених, както си седя изведнъж започва да тече... Направо не знам какво да правя  :?
Amanada,  и аз не съм повръщала от началото, но преди няколко дни през целия ден ми се гадеше, после си премина ей така, дано и при теб да е същото :)
Asenceto, за дебелото черво се обърни към гастроентеролог, те се занимават с тези неща :)
« Последна редакция: Август 31, 2013, 10:22:56 am от cerise »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #711 -: Август 31, 2013, 10:46:45 am »
cerise   благодаря ти,сигурно ще премине.А ти по добре сподели с лекаря си щом е толкова много.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #712 -: Август 31, 2013, 11:58:44 am »
Здравейте момичета!
Минавам само да кажа, че моето гадене и повръщане почти премина.
Явно всичко се дължеше на летенето със самолет. По някакъв начин го е провокирало.
За два дни отслабнах и се обезводних, но сега ще си върна формата  :P
Желая ви хубав уикенд!
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #713 -: Август 31, 2013, 13:45:39 pm »
cerise   ,да не е от слаби кръвоносни съдове?Но най-добре сподели с лекаря си ,няма какво да гадаем  :?
Аманда,аз най-редовно я правя тази грешка изпия на  гладно лекарствата и после съм като парцал....и днес даже го свърших и ми се гади много

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #714 -: Август 31, 2013, 14:49:18 pm »
moniks,и аз имам същите проблеми с кръста.Вчера пробвах колан за бременни за няколко часа и ми подейства доста добре.Може и ти  да пробваш.

Момичета, аз имам друг голям проблем - външен хемороид  :( (при положение,че нямам проблеми с дефекацията  8O ).Имам някакво кремче ,което става за бременни,засега лечението не води до подобрение.Четох някакви народни методи,но не съм пробвала още.Ако някой може да помогне със съвет....
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #715 -: Август 31, 2013, 16:00:56 pm »
neli_london, по време на последната ми бременност имах същия проблем. Мазах се с Pilex и за около седмица отшумя. Ти с какво се мажеш?
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #716 -: Август 31, 2013, 16:34:03 pm »
crystal,с проктогливенол се мажа вече 6ти ден и няма никакво подобрение.Ще потърся дали тук има Pilex,ако не ще помоля да ми го изпратят.Благодаря!
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #717 -: Август 31, 2013, 16:57:17 pm »
Благодаря Нели.Мъжът ми ме майтапи ,че съм за космодиск и май ще се окаже че наистина имам нужда от подобно нещо  :D Нямам колан за бременни, сега ще се разровя в нета да ги видя.Най-после да видя някой в моите седмици   :lol: ,да "вървим "заедно  :D

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #718 -: Август 31, 2013, 18:47:55 pm »
Здравейте момичета !!!Най -после се реших и аз да се запиша в  тази  темичка .
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #719 -: Август 31, 2013, 19:52:22 pm »
Много се радвам на нови попълнения в темата  :D Поредната за няколко дни.Добре дошла foveri  osi_9