0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Юли е - време за море
« Отговор #140 -: Юли 23, 2013, 13:51:15 pm »
Стеф, моето рядко кашля докато спи.
Но като се затича и заиграе и рано сутрин като стане, като го хване тази кашлица...точно на дърт пушач.
Други симптоми няма, даже яде нормално тези дни!
[/url][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Юли е - време за море
« Отговор #141 -: Юли 23, 2013, 13:52:09 pm »
http://moni.bg/?act=inside_product&product_id=2236&file_id=34431
тази количка си купихме ние, защото зимната ни тежи 100 кила и никъде не мога да мръдна с нея. Неизвестна за мен марка. Лека и бебето е напълно легнало, сенникът я затваря почти напълно, което пази от дъжд, слънце. Недостатък е, че няма амортисьори - след зимната, дето е с помещи се гуми и амортисьори, ми се струва много твърдо возеща. Другото е, че е доста твърда лежанката. Слагам едно одеало на два ката под бебе, че да му е мекичко ;)
Да питам - кога се слага възглавничка? В родилното ми казаха, че бебето нямало нужда, ама до кога няма нужда?


*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #142 -: Юли 23, 2013, 13:55:09 pm »
Бебе, племенника е на 2.5г и още спи без възглавница.Взе си една, за да е като мама и тати, обаче я прегръща вместо да спи на нея.

*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #143 -: Юли 23, 2013, 14:40:46 pm »
Бебе, сгъни една бархетна пелена и ето ти възглавница за твоя човек щом искаш да има. Иначе не му е толкова нужна поне още 2 години :lol:
Аз слагах  пелената по този начин главно поради потене на вратлето, а не за други нужди честно казано.
Стефи, моя син кашля нощно време към 1 часа, но също и като се събуди както Вени описва, а също и като се измори след тичане и пр. Дишането му е добре и сега вече търсим алергии-оказа се алергия от мухал и плесени, които в къщи липсват и от куче. Друго какво да следим идея нямам. Ходихме и на УНГ-нищо. Смятам да идем на по-известен УНГ и с това ми се изчерпват идеите-някаква хрумка?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #144 -: Юли 23, 2013, 14:58:38 pm »
Бебе, моята количка също беше без амортисьори, но с по-големи колела от показаната. Таткото много се притесняваше, като я извеждаме малката, че нашата улица паваж и много друсало. А тя така си заспиваше точно с това друсане, че съм избирала места и маршрути за разходка с павета или каменни плочи, за да може да заспи. На Гребната, която ми е най-близкият парк, не ходех, щото всички алеи са асфалтирани. Спи ѝ се, криви се и киселее, но не я ли друсне не заспива. Но пък 3 минути бяха достатъчни да отмърка здраво.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Юли е - време за море
« Отговор #145 -: Юли 23, 2013, 15:39:07 pm »
Мерси за възглавничките. Ми зачудих се, защото в комплектите за изписване даже има възглавници. А иначе си му слагам пеленка или сгъната калъфка.
И моят хубостник добре си заспива при друскане в безамортисьорната количка, ама аз се притеснявам да не му идва в повече.
Маги, много се радвам на подписа ти  :) Стискам палци всичко да е наред  :crossfingers:


Re: Юли е - време за море
« Отговор #146 -: Юли 23, 2013, 16:06:22 pm »
Магиии, зло да те забрави, сега видях!
Лека до  края и пухкав бебо, здрав и сладък!
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #147 -: Юли 23, 2013, 18:33:45 pm »
Маги, ЧЕСТИТО  и от мен. Много се радвам.


  
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #148 -: Юли 23, 2013, 19:16:28 pm »
maggie, честита бременност! Много се радвам на прекрасната новина. Пожелавам ти леки седем месеца и здраво бебе! :D
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #149 -: Юли 23, 2013, 19:19:17 pm »
Благодаря ви :) Цигу, пак да си дойдете.

*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #150 -: Юли 23, 2013, 23:11:35 pm »
шаноар, моят син много кашляше и то точно нощем. И го водих на лекар. Бил в идеална форма. Най-накрая новата педиатърка се сети да ни даде направление за УНГ. Ако се бях сетила преди, и сама щях да го заведа. Та се оказа, че има уголемени сливици, които при спане се доближават и секретират по-силно и това го дави. Отделно, че има полипи в носа (хърка) и течност в ухото. За сливиците специално ни каза докторът, че или да чакаме да го израсте (към шестгодишна възраст им ставала достатъчно голяма главата) или да ги смали с лазер. Като ще прави другите неща, вероятно и това ще оперира. След няколко дена имаме час и ще обсъдим операцията.

Стискам ви палци да не е нищо сериозно.

P.S. От вчера момчето ми е вече на четири. И е голям. Оказа се, че махането на нощния памперс е по-трудно от карането на колело без помощни колелца.  :lol: Второто го владее идеално.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #151 -: Юли 24, 2013, 07:38:42 am »
Блу, да ти е жив и здрав големия юнак!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Юли е - време за море
« Отговор #152 -: Юли 24, 2013, 08:59:32 am »
magi_st  :)  :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #153 -: Юли 24, 2013, 12:29:23 pm »
Оказа се, че махането на нощния памперс е по-трудно от карането на колело без помощни колелца

И при нас е горе-долу такава картинката. Кара си тротинетката (само с 2 колела, не с 3) все по-добре, но през 1, 2 вечери се изпуска. На мен ми е жал за детето обаче в тия жеги да му слагам памперс и постилам една непромокаема пелена под чаршафа, колкото да не мокрим матрака. После пера чаршафи и така. Аз съм била по същия начин до към 5г., така че не мисля че е притеснително, но е по-трудно за родителите.
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #154 -: Юли 24, 2013, 13:00:56 pm »
Маги, много се радвам, честито и лека бременност със здраво бебе на края!  :crossfingers:

Ох, не ми говорете за нощен памперс.... Стефан от 2 седмици е на дамски превръзки (по евтино излиза, а и уж да е полумокър, че да се сети, че му е некомфортно ;)), ами напикава се и това е хич не му пука. Аз като тръгна да си лягам го вдигам да пишка... Вечер говоря като ти се допишка нощес имаш гърне, стани и т.н., той ми поръчва на мен, аз да съм го събудела. Казвам му, аз не знам кога ти се пишка, а и аз нали спя, а той: ами като ме чуеш да мърдам, значи ми се пишка.... Ходи се разбери. Ели нямаше 3 години ставаше нощем и пишкаше на гърнето, ама той е съвсем различен. Денем дори се изпуска, и по голяма нужда. Ако се наака си пере сам гащите. Но играта е по важна, виждам го някой път, че се пристисква и го пращам в тоалетна, той дори тогава на моменти отрича, че му се пишка или пък трябва да си довърши спора със сестра си преди да иде. В градината също редовно се напикава на обедния сън и не само. Веднъж госпожата го видяла, че е мокър и му казала да се преоблече, че се е напишкал, той и казал, че бил се изпотил  8O. Още не съм съвсем изперкала на тая тема и ще го потрая още една година, пък после ще видим.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #155 -: Юли 24, 2013, 14:15:52 pm »
И аз съм на фаза махане на памперс. Жорко категорично отказа гърнето, съответно купих седалка за тоалетната. Там да седи няма проблеми.
Странното е, че когато сме навън не се напишква - стиска, докато не го изпишкам. В къщи положението е различно - пишка си в гащите и навсякъде из апартамента. Що така се получава, не знам.

Отмина ми еуфорията покрай рождения ден на Жорко. Направих го на една детска площадка в квартала ( заградена). Много добре се получи, обаче е доста изтощаващо, особено ако сам приготвяш храната и партито. За догодина ще си знам, поръчвам си някакъв кетъринг, да ми е мирна главата и да ми е спокойно на душата.

Лека полека започвам да приготвям багажа за морето. С нетърпение чакам събота сутрин, за да тръгнем  :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #156 -: Юли 24, 2013, 18:35:22 pm »
Ивана пък една нощ сама си стана, отиде си до талетната и пишка. И така 3 нощи поред. И аз се зарадвах, че нито сме се учили, нито нищо, а махна нощният памперс. Е, тези 3 нощи минаха и това беше, започна пак да се напикава. Няколко нощи я оставих, викам като е ставала веднъж, ще става пак - няма такива работи, напикава се и продълажва да спи в мокрото и въобще нито и е некомфортно, нито се буди от това. След като се къпахме няколко пъти посред нощ, сложих пак нощният памперс и пак си пишка в него. Само дето отказва да ляга с него, та ходя след като заспи да го слагам. Понякога я вдигам да пишка, но ефект от това няма, сутринта пак не е сух памперса. Не знам какво беше това с тези 3 нощи, но явно не е готова още. Тя така беше и с дневният - първо можеше, после започна следобедите да се напикава, после пак спря, пък пак почна и така напред-назад вървим с памперсите. Надявам се до към 4г да е махнала и нощният, но не виждам как да научиш някого да се буди, като спи толквоа дълбоко, че и мокрото не му прави впечатление.


  
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #157 -: Юли 24, 2013, 19:31:38 pm »
Благодаря ви за поздравленията!

Иначе и моят си пикае в гащите през деня. И като каже, че му се ходи до тоалетна, трябва на секундата да съм намерила. Иначе е пуснал няколко капки колкото да намокри гащите.
На рождения му ден баща му каза, че вече е голям и не му даде памперс. Два дена издържа, пък да видим. Вчера през нощта стана за вода и го накарах и до тоалетна да отиде.

*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #158 -: Юли 25, 2013, 11:57:46 am »
Ауу, Маги  :bighug: Честито! Безпроблемна бременост и здраво бебче (или са повече?  :lol: ) накрая!
Много се радвам за теб! Това е най-прекрасната новина в последно време :)
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #159 -: Юли 25, 2013, 12:20:56 pm »
Голяма съм патка - честитих на Блу, пък забравих Маги.
Маги, честита бременност, лека  и безпроблемна и здраво и хубаво бебе на финала!