0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Юли е - време за море
« Отговор #120 -: Юли 20, 2013, 11:52:28 am »
Аз предпочитам да изяде цял шоколад, но да не яде кренвирш, салами, пастет. ..
Разбира се, много рядко позволявам. Понеже не обича да яде много плодове, даже хич, и правя много фрешове. Така си взима дозата сладичко и не се сеща за вафли и шоколади. Така избягвам сладкото и аз. В противен случай, с моето кръвно 80 на 50 рискувам да събера очите.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Юли е - време за море
« Отговор #121 -: Юли 20, 2013, 23:25:54 pm »
Ма БЕБЕ 2013, разбира се, че ще го разглезиш! И как така не си давала още мед?! Ма що още си на кърма, то в нея няма нищо полезно! А с тия памперси, само съсипваш детето! Вече чети из а захранване, на 4ти месец сокче, иначе ще го държиш гласно детето.
Та като го отучиш от гушкането, захраниш с мед, купи проходилка и направо пращай детето на 6 месеца да ви купува бира от Фантастико, кво ще го глезиш, ааа-ма-хаааа.

Бебе, гледай на нещата реално. Няма как да обясниш на родата за повечето неща, явно не попиват.
Смени тактиката, ако не можеш да филтрираш. С ирония. След няколко месеца ще млъкнат.
И един съвет - вземи и филтрирай обажданията, които получаваш. не е въпрос на живот и смърт всеки път да вдигнеш телефона или да приемаш гости.
[/url][/url]
Re: Юли е - време за море
« Отговор #122 -: Юли 21, 2013, 00:24:21 am »
Щях да кажа, че вероятно само у нас глезанка е приспива на ръце до три години, обаче видях че и Блускай е от моя отбор Съвсем еднолично съм я дундуркала принцесата, с мноого редки включвания от баща и. Изобщо не съм мислила дали е разглезващо или не. Като новородената беше в кувьоз и термо легло и копнеех да я гушкам.. Колкото може по-дълго... Бързо растат децата, 15 килограмово не можеш да разнасяш безкрайно :)
*

    Crystal

Re: Юли е - време за море
« Отговор #123 -: Юли 21, 2013, 17:44:24 pm »
Бебе, докато са толкова мънички и безпомощни, искат да са сигурни, че когато заплачат някой ще се отзове. Някъде четох, че ако оставиш толкова малко бебе да плаче, то в един момент ще млъкне, но не защото се е успокоило, а просто ще се примири, че "няма на кого да разчита".  Гушкайте се, важно е да е спокоен и да се чуства на сигурно място. Нашата кака до 2 години я приспивахме и какво-да не е голяма драма това.  Ще мине без да го усетиш това време и после ще си спомняш с носталгия. А с роднините се съгласявай и после се прави каквото знаеш.  :?
Re: Юли е - време за море
« Отговор #124 -: Юли 22, 2013, 12:06:37 pm »
А моя глезльо сега е във фаза "мамо, бичкам те, много те бичкам!" Е кво - бива и да не го гушкам ли?!?!?!?!? Спира ми дъха като ми го каже, а от 2-3 дни ме манипулира с това изречение! И, вервайте ми - всичко му прощавам! Пък ко ще и да ме линчуват околните! Хич, ама хич не ми дреме! Гушкам си го, глезункам си го, пък и да ми се качи на главата - кво от туй - приоритет ми е и ми се пада  :lol:  :lol:  :lol:
Всичко е до време! Племенника ми /сега на 19г/ като малък също беше много гушкан. Докато не дойде деня, в който отказа тотално и завинаги да не иска да го гушкаме. И сега наказанието му е - да го гушнеш и да го цункаш  :lol: Хич даже не мога да кажа, че е разглезен - напротив - един нормален тинейджър е!

Хора, има си начини да отричате хорските приказки! Във всяка ситуация - различни, но винаги са налични! Водете се по децата - те са различни индивиди!

Моя хубостник за хората е кротък! И да - кротък е, но аз не викам, не повишавам тон! Е, сега да не си помислите, че съм идеална или пък, че съм една апатична една такава / напротив - много съм емоционална/! Просто го оставям да си направи каквото си е намислил, та било и да се намокри, изцапа, удари........ и той сам разбира, че това не е най-разумния начин за игра например! Обаче пък много интересно - че като не е свикнал да викам, не дай си боже някой го стресне изведнъж с "Нееееее" или "Не така" - чак подскача и ревва! Та май не знам дали действам правилно! Май трябва да го навиквам от време на време  :wink:
За капак - на яслата - гушка наред всички деца, а пък е силен и ги събаря от гушкане  :lol: Та ме питат там - кво праЙм  къщи - само се гушкаме ли?!?!?!?!  :lol: Само лИбовта Стаси, се гушка много мило и нежно  8) :lol: тя е друго нещо! хахахаха!

Слънчев и усмихнат месец юли ви желая!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Юли е - време за море
« Отговор #125 -: Юли 22, 2013, 13:03:22 pm »
просто ще се примири, че "няма на кого да разчита".
Ако е вярно това, е много тъжно :( То да е спокойно милото, пък нека да е глезанче. Ами че аз и сега обичам да се гушкам - няма на кой да се метне я. Вчера следобед тука заваля, стана студено и изви страхотен вятър. Малкият стана много нервен - спи му се, а не може да заспи. И тати запали колата и обикаляхме докато заспи детето. Позната акушерка ми беше казала, че децата са особено чувствителни и нервни при вятър, а то това лято не спря да духа. Направо нищо не усетихме от лятото, а дрешките с къс ръкав ни умаляха, някои без да сме ги обличали. Дано се затопли поне август-септември.
Барбаронче, ама вие вече сте и с гадже :) Верно времето лети.
Вени, като каза захранване, дето ходим на консултация има едни стари табели с инструкции за захранване. Не знам от коя година са, но там още във втория месец въвеждат сокчета. А позната ми се хвали, че захранила нейното дете в 4тия с пилешка супа, щото кърмата и спряла, пък то така хубаво си я ядяло детето супата. Детето сега е голям мъж, слава Богу жив и здрав - сигурно ще да е от супата :)


Re: Юли е - време за море
« Отговор #126 -: Юли 22, 2013, 13:30:49 pm »
Я да питам аз тук: На 11,07, бяхме с малкия и приятели на плаж. Току що научих, че едното детенце е с варицела - няколко дни след плажа ни заедно. Има вероятност предполагам да е заразен Златомир, но до колко дни да наблюдавам? Не, че не искам да я изкара шарката, но просто да знам, че имаме уж планове, ама........
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Юли е - време за море
« Отговор #127 -: Юли 22, 2013, 14:50:33 pm »
Barbaronche, поне до 21 ден.
При нас едно бебенце на 3 месеца е с варицела. Сестра му го предала. Добре е, де, мисля, че ще мине без усложнения.

Забравила съм и искам да ви питам, на каква възраст бебе вече може да се слага в летен кош, имам предвид леко повдигнат, не изцяло, но не е със напълно легнало положение?
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #128 -: Юли 22, 2013, 16:27:44 pm »
моята количка нямаше зимен и летен кош, водеше се комбинирана с 4 позиции на облегалката, т.е. най-ниската беше изцяло легнала. На Деси може би на 2-3 м. й я повдигнах на следващото ниво, защото тя легнала не стоеше, така се набираше че стоеше на преса почти през цялото време :lol:
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Юли е - време за море
« Отговор #129 -: Юли 22, 2013, 16:32:02 pm »
Благодаря СтефиЗ, наша милост е същата, нещо невидимо я повдига  :P Значи спокойно ще я метна сега като навърши три месеца да се вози в лятната, на възможно най-легнало, че мъка и жега ни налегна.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #130 -: Юли 22, 2013, 16:47:14 pm »
А тук пък въобще не продават легнали колички. Легнали столчета за кола също няма, така че ако си има опор, няма значение дали е поседнало.


  
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #131 -: Юли 22, 2013, 17:22:20 pm »
ааа в Бг има всякакви вече, преди 7г. нямаше, но сега ела да видиш, едни като космически кораби са, само пари да имаш :lol:
по някога чак се чудя как може да има такива хора да дават маса пари за бебешка количка само, за да са по модата. не искам да обидя никой, това са си мои разсъждения като на една видна внучка на Скруч :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Юли е - време за море
« Отговор #132 -: Юли 22, 2013, 19:50:33 pm »
ааа в Бг има всякакви вече, преди 7г. нямаше, но сега ела да видиш, едни като космически кораби са, само пари да имаш :lol:
по някога чак се чудя как може да има такива хора да дават маса пари за бебешка количка само, за да са по модата. не искам да обидя никой, това са си мои разсъждения като на една видна внучка на Скруч :lol:
Какво има вече, че не разбирах? Легнали столчета за кола ли? Е, ние явно сме назад, щото и това няма тук. Нито легнали колички, нито легнали столчета за кола. Да се чуди човек как оцеляват :-).
То аз не разбирам как някой може да даде $1000 за бебешка количка, която дори няма кош да си носиш багажа, ама има всякакви луди. Не е грозна, но не е функционална, да не говорим че за тази цена трябва и бебето да храни :-). За Stokke говоря, ако си ги виждала. Моята количка е много по-функционала от този космически кораб.

Мен не ми е ясно защо трябва да се вози детето легнало. Малко налконено назад е напълно достатъчно да го подпира и да не тежи на гръбчето. Така хем ще си гледка наляво-надясно. Моята голямата дъщеря спа няколко дена след родилният дом в столчето за кола, понеже другаде не искаше да спи. И аз вместо да си отдъхна от едноседмичният маратон, дето искаше да я държа за да спи, хукнах по интернета да търся дали пък не е вредно за гръбчето и. Абе луда работа.


  
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Юли е - време за море
« Отговор #133 -: Юли 22, 2013, 20:10:26 pm »
На мен ми дадоха в заем една количка, по-лека, иначе моята от Криси струва 100 лв. :) Ама я пробвах педи време в летния и се смъкваше, но след 10 дена 15 мисля да си я возя там. Нека свиква гръбчето, и без това само по корем спи.
Re: Юли е - време за море
« Отговор #134 -: Юли 22, 2013, 22:02:50 pm »
Леле, какви хиляди левове бе хора, кому е нужно?
То верно, гъзарийка казват, но аз отгледах Ники с колички втора употреба. Първата Тевтония, немска, сега гледа четвърто бебе вече (оргиналния собственик, Ники, племенника ми и още едно на приятелка). Другата на баткото - Чиковска, чадър, обаче само за къси разстояния ставаше.
третата на една хууубава председателка :lol:


Вени, като каза захранване, дето ходим на консултация има едни стари табели с инструкции за захранване. Не знам от коя година са, но там още във втория месец въвеждат сокчета. А позната ми се хвали, че захранила нейното дете в 4тия с пилешка супа, щото кърмата и спряла, пък то така хубаво си я ядяло детето супата. Детето сега е голям мъж, слава Богу жив и здрав - сигурно ще да е от супата :)

А да кажа ли мен как ме хокаха, че еди кой си навремето го захранили направо с паница с боб и хляб на 3-4 месец и нищо му нямало, аз какво съм го гледала толкова 8O Или съветите да си намажа зърната с мед, за да суче.

Абе смей им се на ум и следи схемата по СЗО, мисля, че няма да сбъркаш.

Ники пак ми прави някакви кашлици и пристъпи. Няма секрети, няма да му е зле детето, току се разкашля като дърт пушач и се опитва да вади...гадости от дробовете. Вече не знам какво отхрачващо да дам, само Зиртека, което е антихистамин успокоява положението часове наред :?
[/url][/url]
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #135 -: Юли 23, 2013, 11:10:47 am »
Вени, отдавна не съм се включвала, ама ти ме провокира с тези кашлици-влачим ги от сума време и вече не знам какво да го правя. Пие Ериус и шуслерови соли и му слагам разни пръскала в носа и въпреки всичко кашля, особено в 1 ч през ноща задължително се дере от някакви храчки, които не може да изкара понеже е малък.
Re: Юли е - време за море
« Отговор #136 -: Юли 23, 2013, 11:34:58 am »
То аз не мога, пък съм голяма.

Някакъв сироп да препоръчаш, нещо на билкова основа? Мисля за Грин Тус или Проспан.
[/url][/url]
*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #137 -: Юли 23, 2013, 11:54:25 am »
Пили сме Ен Ти Тус и Проспан и какво ли не-всичко е временно.Сега уж откриха алергия и борим нея, та да видим. Пробвай с шуслерови соли. На нас ни дадоха 4 и 8, два пъти на ден  по две от едното и от другото.Може да помогне, знам ли.
« Последна редакция: Юли 23, 2013, 11:57:14 am от shanoar »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Юли е - време за море
« Отговор #139 -: Юли 23, 2013, 13:08:46 pm »
момичета, относно кашлицата, ако е само нощем, няколко часа след като заспи детето се замислете и за евентуален рефлукс, но това в случай, че настина няма други симптоми на болест.