0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тестове за овулация се стараех да ги правя сутрин като стана. Използвах тестовете на Clearblue, a в тяхното упътване пише, че дават точни резултати по всяко време на денонощието. Вчера си поръчах обикновенни тестове за ову от Амазон и утре ще пристигнат. Бях питала в темата за овуалционните тестове дали има разлика между по-скъпите и по-евтините, но никой не ми отговори. Незнаех, че трябва следобят да се мерят. Тези ще започна да ги правя следобяд по едно и също време.

Мислиш ли, че на този етап съм направила всички необходими иследвания?
Колко време ви е отнело на вас да се свържете с фертилити клиниката през джипито, след като то ви е препоръчало?
Знаете ли дали признават тукашните изследвания в България и дали на базата на тукашните изследвания биха могли да ми предпишат лечение или трябва да се правят отново същите неща в България? Питам защото ще си ходя за една седмица до България в средата на март.
*
Няма значение каква марка са тестовете за ову, само ги прави така, както съм написала в предишния си пост и не приемай много течности в този период. Идеята е да ти е по-концентрирана урината. Мери си и базалната температура, и си направи акаунт в http://www.fertilityfriend.com/. Календара там е много комплексен и ще ти помогне с изчисляването на овулацията.

Изследванията от тук ще ти ги вземат предвид, но предпологам че ще има и други. Пиши от къде си в БГ, за да те насочим към репродуктивен специалист и да не си губиш времето с някой обикновен гинеколог. Най-важното, което трябва да направиш е цветната снимка.

От пускането на изследванията ни при GP-то до първия преглед в клиниката минаха около 4 месеца. Насрочиха ми цветна снимка след още месец. Всичко зависи от натовареността на болницата и клиниката, към която ще те насочат.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Благодаря ти, още сега ще си направя регистрация. Аз съм от Пловдив.
Има ли някакви условия, които трябва да спазвам за цветната снимка и една седмица ще ми стигне ли да я направя- имам предвит дали има някакви предварителни изследвания преди нея, които трябва да се направят.

Предполагам и аз ще чакам няколко месеца тъй като в нашия район са натоварени здравните заведения.
*
Цветната снимка се прави в чистите дни преди овулация (5-11) и е добре да имаш микробиология, за да не се качи някоя инфекция по-нагоре.
Обади се на др. Даскалов тел: 032 81 06 83, www.invitro-plovdiv.com или пиши на Мели, съпругата му, която е медицински консултант на Зачатие и пише във форума.
Те са лекарите, които ми помогнаха на мен, а и на много други.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Доре,Оливиа е написала всичко абсолютно точно.Аз получих писмо от фертилити центъра и ми отне точно толкова време колкото и на нея.Дадоха ми час след 3 месеца и когато решиха,че ще ми правят цветна снимка също 1 месец.Препоръчвам същият доктор  :D и аз съм от Пловдив. Сигурно,е ,че овулираш,,но не е сигурно дали е всеки месец.Поне ако имаш шанс да отскочиш до бг. за една седмица в перода преди овулация за да може поне една фоликулиметрия да направиш,защото тук наистина не правят.Аз я правих на частно в Лондон и да не споменавам сумата...
Да допълня,че тестовете от амейзън вършат работа.Има сано един вид ,синя лентичка мисля,който се характеризира с много слабо наситени черти и е голяма чуденка,кой от всичките дни си в овулация.
Ако ще си правиш цветна снимка в Бг  още сега трябва запишеш час.Ако ще изчакаш тукашната да вметна,че не практикуват такава с упойка и няма гаранция от спазъм и евентуално резултата на дава гаранция на 100 %.При мен показа една запушена тръба,а при лапарото се оказа,че няма проблем с тръбите.
Също В Англия не правят микробиология преди цветна снимка и назначават антибиотик след това за всеки случай от инфекции.
*
..не практикуват такава с упойка и няма гаранция от спазъм и евентуално резултата на дава гаранция на 100 %.При мен показа една запушена тръба,а при лапарото се оказа,че няма проблем с тръбите.
Също В Англия не правят микробиология преди цветна снимка и назначават антибиотик след това за всеки случай от инфекции.
Да потвърдя и аз написаното - същата история с цветната снимка, само че мен директно ме засилиха за инвитро без лапароскопия. И така без необходимост правих две процедури, като през цялото време ме убеждаваха, че хидросалпингса в едната ми тръба е виновен за неслучването!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Оли,това твоето минава всички граници.Ако пък са били убедени в твърденията  си за хидросалпингс,който са "видяли"на цветната снимка нали е абсолютно задължително тръбата да бъде прекъсната преди  следваща процедура като инвитро например?
И аз заради тази цветна снимка се влачих още една година,защото твърдяха,че затова забременявам веднъж на 2 години,заради само "едната ми читава"тръба.И понеже нали цветната снимка прави "чудеса" след нея ми дадоха 9 месеца без час за специалист да продължавам да пробвам,защото 4 години не ми стигаха.
Поисках си резултата от нея,за да мога да се консултирам и  с друг лекар ,и получих само принтирано копие,а не диск.По този начин не  дадоха никакъв шанс на  друг ,уважаващ себе си, лекар да интерпритира.
Пфу, ужас! На мен вече ми дойде, което означава, че не мога да направя този месец цветната снимка. Мислите ли, че ако се обадя ще се съгласят да ми направят цветна снимка ако е минал 11ти ден? Ако пък не ще видя, кога най-скоро в този случай мога да се прибера в БГ за да я направя. Някаква идея колко струва цветната снимка и колко време трябва да отделя за нея? В смисъл един ден е достатъчен предполагам.
« Последна редакция: Март 01, 2013, 12:26:32 pm от doremi »
*
Да, един ден е достатъчен. На мен през септември 2011 ми струваше 350лв с упойката.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Оливия, благодаря ти! Сега писах на Мели лично за да ми каже, дали ще ми е достатъчно времето от 5ти март до 26ти март за да направя всички изследвания. Дано ми отговори днес и да успее да ме насочи.

Разговарях и с Нели по телефона, много неща ми обесни за тукашната система и направо съм в потрес. Сега единственото, което искам е час по-скоро да се прибера в България за да направя всичко,което мога за времето, което имам.

Аз говорех с Нели, но забравих да попитам. Ако в Бг ми изпишат лечение- тук за задължени да ме снабдявам с лекарства, нали?
*
Аз говорех с Нели, но забравих да попитам. Ако в Бг ми изпишат лечение- тук за задължени да ме снабдявам с лекарства, нали?

Не е така. Тук ще ти изпишат лекарства само след консултация с местен лекар, особено ако става въпрос за здравната каса тук.


Ясно. Благодаря. Аз да ви кажа, че си изместих полета и утре заминавам за България и в 2 часа имам час при Даскалови за фоликуметрия и хормонален статус.
Тези дни ще си направя тема в Дневници, че тази прие много личен харекатер, и там ще пиша какво се случва с мен.
*
Успех, дореми! Виж каквито изследвания можеш да направиш в БГ (и които потенциално се дублират с тези тук), преди датата във фертилити клиниката, за да спестиш време, защото тук наистина се проточват нещата.


Благодаря ти Vaci!
Ако имате представа, кое се дублира тук може да пишете. Аз ще чета темата.
*
Дореми, тук има повече инфо за пренатални скрийнинг тестове.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0

Опитвам се да си намеря записките преди процедурата тук, с неуспех засега. Но това, което се сещам, от визитите ми при джипито, и това което направих тогава беше: кръвно изследване за рубеола антитела, Хеп А и Б антитела (по спомен), ХИВ; цитонамазка. Ако си намеря записките ще пиша пак. Момичетата може да допълнят.


Тези,които vaci е споменала се правят(подновяват) всяка година при стерилитет(с изключение на цитонамамазката).Самите те отнемат седмица за резултати,но само ако GP ги е назначило.Ако са от фертилити клиниката пак резултата излиза за толкова време,само,че ти дават час след 3 месеца ,обикновено, и ти тогава ги научаваш.В предвид това,че Дореми е почти на 25 няма да и предложат цитонамазка преди да ги навърши и самият резултат отнема 6-8 седмици.Може би е удачно да я направи в България.
Здравейте момичета  :welcome:
Дълго време търсих някой , който е тук в Лондон и се бори да има детенце като мен. И много се радвам, че ви открих :)
Накратко ще разкажа моята история:
С мъжът ми правим опити да забременея от 5 години. Както всички знаем , че тук системата е... трябваше да чакам доста време преди да ми направят хормонални изследвания,цитономазка и др. понеже тогава бях и 'малка' според тях за да се притеснявам, че имам проблем.Тогава бях на 23г. Но понеже аз съм упорито магаре  :D успях да ги убедя и ми напраавиха желаните изследвания. Всичко беше наред, но бебчо не идваше и доктора не искаше да ми даде направление. После след няколко години  се преместихме в друг квартал и смених лекаря и добре , че попаднах на свястна жена :) Веднага ми даде направление да си избера клиника за репродуктивни проблеми. Спряхме се на Barts hospital. Отидохме направиха ни всички изследвания и според тях всичко беше наред. Каза ми да отида на цветна симка. Но докато чаках да ми дойде разбрах , че съм забременяла. Радост голяма но за два дни :( Направих спонтанен аборт и всичко сварши :( след известно време направихме цветна снимка и лапороскопия и се оказа, че имам еднорога матка :( Доки ме успокой , че много жени са забременяли и родили здрави деца. И така сега започнахме инсеминация , първата беше неуспешна. Сега почнах стимулация с Кломид.
Съжалявам за дългия пост :)
nataliana,здравей!След толкова години опити и последвал неуспех,мога да си представя как се чустваш.За съжаление нямам никаква информация за еднорогата матка,но искам да те попитам,защо те стимулират с кломид?Аз си мислех,че навсякъде практикуват  с гонадотропин,защото е по-ефикасен.
Здравей neli_london  :)
Наистина се чувствам ужасно, силно вярвах,че след толкова чакане за инсеминация ще имаме късмет, но уви... Но пък човек трябва да вярва...
Да ти кажа нямам престава защо ме стимулират с кломид. Това ми дадоха първия път , явно е по слаб незнам . Но добре ми подейства още на 10 ден от цикала ми имах два големи фоликула единият беше 22мм другият 18мм  и няколко по малки, бих си Ovettrile инжекция и на следващият ден ми беше инсеминацията. Сега за втората инсеминация пак пия кломид. Ти в коя болница си?