0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета.
Живея в Лондон и в момента опитвам да забременея. Миналата година на 26 юни преживях спешна операция за премахване на извънматочна, цветна бременност в резултат на което премахнаха дясната ми тръба. Последваха няколко месеца на възстановяване след които установих че имам хламидия. Започнах лечение и вече нямам. Между временно направих кръвен тест за прогестерон, тъй като няколко месеца подред тестовете за овулация бяха отрицателни. Нивата на хормона бяхa 14 nmol/L. След този тест направих още един този месец на 18ти януари и резултата този път беше 7 nmol/L. Между временно започнах да измервам базалната си температура и на графиката ми се вижда, че нямам голяма разлика между двете фази на цикъла, което според мен потвърждава резултатите за нивата на прогестерона. Вчера направих кръвни тестове на функцията на  добровете, бъбреци, щитовидна жлеза, пролактин, тестостерон, пълна кръвна картина и фоликостимулиращ хормон. Днес получих резултатите от пълната кръвна картина и всичко е в норми. Другата седмица към края ще имам и другите резултати.
Джипито ми препоръча да продължа да измервам температурата си следващите два месеца и април месец ще направим отново контролен тест на прогестерона и ако има нужда ще ме насочи към гениколог.
Още след първия нисък резултат на прогестерона обаче, друго джипи ми каза, че ако и втория път резултата е нисък ще ме насочат към гениколог.
Сега се чудя какво да правя, защото реално първото джипи не ми предложи лечение за повишаване на прогестерона и не виждам смисъл да чакам два месеца.

При контролния тест за хламидия откриха, че съм развила млечница- гъбична инфекция, която сега ще започна да лекувам.
Исках да направя цветна снимка, за да проверя проходимостта на лявата си тръба, тъй като не съм наясно от кога имам хламидия, защото със съпруга ми никога не сме се тествали, но ми отказаха. Джипито ми каза, че в Англия трябва да мине една година от започването на опити за бебе ( при нас мина една година, като тази година завърши с цветна, извън маточна бременност) за да ми препоръчат това изследване.
Мъжа ми има среща с джипито следващата седмица за да реши дали той има нужда от спермограма ( как така ще разбере, идея си нямам). Ще отида с него, защото същото това джипи му каза, че няма нужда да се тества за хламидия щом аз съм пила вече хапчета, а след мое настояване го тестваха и се оказа, че  и той също е заразен. Тук на моменти се побърквам със системата им и с общопрактикуващите им доктори. Винаги трябва да си изключително настоятелен.
Някоя от вас сблъсквала ли се е със системата тук и как успявате да се преборите за да си направите нужните изследвания? На мен ми трябваха няколко месеца, докато убедя джипито ми да ме изследва за хламидия и да изследва нивата на хормоните ми. Разбира се вече знам къде да се изследвам анонимно за този вид болести, но ми трябваше доста време да стигна до тук.
Бихте ли споделили вашия опит и какво мога да направя за да стигна до гениколог?
« Последна редакция: Януари 31, 2013, 22:13:27 pm от doremi »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравей, doremi!

във Великобритания живеят няколко от момичетата в този форум - например, ollivia и vaci. надявам се да ти отговорят, можеш да им пишеш и на лично съобщение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

jam, благодаря ти. Ще им пиша лично съобщение с линк към темата. Дано имат възможност да пишат. :)
*
Здравей, doremi,

Да, постоянно се сблъскваме със системата тук, в Англия, и истината е, че няма две и две еднакви. Затова наистина трябва да си настоятелна, да знаеш какво искаш и по един или друг начин ще го постигнеш.

Аз бих те посъветвала, от опит, следното:
- Ако имаш възможност, смени си джипито. Тук джипито е тн gatekeeper, и ако е човек, който не те разбира, не ти предлага опции, и ако постоянно трябва да го тикаш и да искаш, значи, има какво да се желае
- Ако успееш/и смяната на джипи е вариант, на новото бих казала на твое място, че сте опитвали повече от година да забременееш, но не се е получило. Не е най-етичният вариант, но ще ти даде шанс за: 1) преглед при гинеколог, 2) други изследвания и/или тестове
- Ако имате частна застраховка, провери какво покрива. Много е възможно да покрива всякакви тестове или поне повечето. Първоначално ще ти трябва направление от джипито (за което е важно да имаш джипи, което ще ти даде такова).
- Джипито няма как да "разбере" дали мъжът ти има нужда от спермограма. Ние бяхме в сходна ситуация. Мъжът ми просто каза, че сме опитвали повече от година, и му насрочиха спермограма (за добро или лошо, се оказа че спермограмата хич не е прекрасна). Имаше частна застраховка, и тъй като проблемът му се откри след като вече имаше застраховката, тя покри повечето изследвания за него и мен след това, свързани с проблеми със забременяването, включително проходимост на тръбите (което струва 500 паунда поне).

Това ми хрумва на прима виста.
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 17:23:22 pm от vaci »


vaci, благодаря ти за отговора. Нямаме частна здравна застраховка ( предполагам това имаш предвид. За джипито ще се опитам да си запазя с час с друго в нашата болница, ако и то не ми помогне, ще видя дали не мога да сменя болницата към която сме.

По принцип ние наистина пробваме повече от година вече. Явно ще трябва да пробвам при другото джипи, което има понятие от женските проблеми в нашата болница.
*
По принцип ние наистина пробваме повече от година вече. Явно ще трябва да пробвам при другото джипи, което има понятие от женските проблеми в нашата болница.
Това е ключът, и това трябва да ти е водещ аргумент. Също, джипито, ако е на място, би трябвало да може да вземе проби за по-елементарните тестове, особено ако се води към болница, където на място могат да ти ги направят.
Аз ходя при джипи, което е към клиника. Има още 5-6 такива в тази клиника. Смених 3 преди да попадна на сегашното, което е по-свястно и при добро аргументиране от моя страна се съгласява да направи този или онзи тест.

За самите тестове - след като имаш премахната тръба, и извънматочна бременност, мисля имаш много добър аргумент да поискаш тест за проходимост на другата.
Ниски резултати на прогестерона и опити за забременяване от поне 1 година - отново - добър аргумент.


При нас трябва да се обадиш и да си запазиш час с медицинската сестра за да ти вземе кръв и да ги изпратят в лабораторията. Името на нашия центъре Claremont Medical Center, а кръвните проби изпращат в Kingston Hospital.
Ще изчакам да излезнат и другите изследвания в края на следващата седмица, след което ще се опитам да си запазя час с друго джипи. Лошото е, че при нас можеш да си запазиш час само в самия ден, неможеш предварително :?, а другата лекарка работи само един ден в седмицата в този център...

Дано успея да си запазя час и да се аргументирам добре. Много ми е трудно, защото аз самата неразбирам много неща, а за да ги накарам да направят нещо трябва да звуча така сякаш съм завършила медицина.. :?
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 17:51:44 pm от doremi »
*
Дано успея да си запазя час и да се аргументирам добре. Много ми е трудно, защото аз самата неразбирам много неща, а за да ги накарам да направят нещо трябва да звуча така сякаш съм завършила медицина.. :?
Не забравяй, че и джипито не е тесен специалист. Бъди уверена, дори ако не се чувстваш така! А и зависи от човека срещу теб. Може емоционалния аргумент да е по-ефектен (една година безуспешни опити, редица тестове, нарушен хормонален баланс, който не е ясно дали е следствие или причина) от рационалния (премахната тръба, потенциални усложнения)... Не съм специалист, не съм сигурна дали правилно се изразявам, но аз бих подходила по подобен начин...


Вече имам сравнителен прогрес. Вчера бях при друго джипи, защото ме търсеше да обсъдим резлутатите от тестовете. Първо си помислих, че са излезнали резултатите на другите хормони, но се оказа, че е видяля ниския прогестерон. Обърна внимание на всичко, което и казах. Взе под внимание и базалната ми температура. Сега иска да изчака резултатите от спермограмата и моите хормонални тестове. С нея ще се видим на 20ти фервруари, като тогава иска и съпруга ми да просъства за да може да ни зададе няколко въпроса. Също така каза, че е почти сто процента сигурна,че ще ни прехвърли към гениколог съдейки по изслдванията, които съм имала. Вече съм спокойна, все пак има голямо развитие. За сравнение ще кажа, че другото джипи е отбелязала в картона ми, че евентуално в края на юни месец ще ми даде препоръка за гениколог!
*
Здравей дореми, с vaci сте обсъдили основните неща. Аз само ще добавя, че е най- добре направлението от GP-то да е за репродуктивна клиника, а не за гинеколог. Така ще ви разгледат случая цялостно, а не само теб и ще продължите с изследванията. Проучи си клиниките и настоявай за referral за конкретната, която си харесаш -  имаш право за специалист да отидеш, където искаш по NHS дори извън Лондон, ако така си преценила.
Успех и ако имаш някакви въпроси, пиши :)




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Здравей, благодаря ти за отговра. Джипито ми каза, че евентуално след като се видим на 20ти ще ни даде реферал към фертилити пийпъл. Незнам дали това ще е някоя репродуктивна клиника. Честно да си кажа, нямам идея кои са тези клиники и какви точно трябва да са ми изискванията, по които да ги проуча.
Все още чакам резултатите от другите изследвания. След като излезнат ще преценя какво да правя. Надявам се, че ще ми помогнете със съвет. Благодаря ви отново че се отзовахте :).
Здравей,Дореми!
И при мен нещата не се задвижиха,докато не смених джипи с друго такова,специализирано в семейно планиране.Още при първото посещение при новото джи пи ми бе обърнато внимание и последваха контролни изследвания.Друг е въпросът ,че мина доста време,докато ме препратят към специализирана клиника по стерилитет,общо 3 години,но дългият срок е в следствие на едно мое естествено забременяване,което макар и завършило неуспешно поотложи допълнително задвижването на тромавата здравна система.Ако имаш въпроси,пиши ми на лични,ще се  радвам да помогна.
ПС.вече достигнах до крайните фази-инсеминации и инвитро!
И не ми стана ясно как си изследвала прогестерон без доказана овулация и какъв е смисълът на самото изследване?
« Последна редакция: Февруари 23, 2013, 14:51:05 pm от neli_london »
Здравейте. Аз вече имам сравнителен успех. Всички хормони са ми в нормата, както и спермограмата на мъжа ми. Джипито каза, че ще ме насочи към фертилити хората. От там щели да ми се обадят и да ми кажат към коя клиника ще ме насочат. Само не разбрах, кога ще ми се обадят, ни ще звънна сряда да попитам.

Нели, няколко месеца тестовете ми за ову бяха отрицателни и аз се срещнах с джипито, при което тя ми каза да изследваме щитовидна жлеза и прогестерон на 21ви ден от цикъла и така стана да го изследваме. Изобщо не е ставало дума да се проверява овулирам ли чрез преглед. Джипито искаше да види дали неовулирането (според тестовете) се дължи на прогестерона.

Вече почвам много сериозно да се ядосвам на системата тук и да се обърквам. На всичкото джипито ми тегли една лекция как трябва да съм спокойно, и че това ми пречи да забременея ( с това съм напълно наясно). Ама как да съм спокойна след като са тооолкова бавни и непоследователни...
Разбира се тук са царе на лекциите.Всъщност са ти пуснали прогестерон ,за да видят дали овулираш,а не дали той е причина за неовулирането.Ако цикалът ти е 28 дни е нормално на 21ви ден,но ако е по-дълъг е различно.Чудя се и аз ,защо те питах за прогестерона,май съм позабравила,че и при мен  процедираха така.
Само да ти кажа ,че въпреки старателното ми информиране  преди всяко посещение във фертилити клиниката и въпреки конкретните ми въпроси и съмнения относно бъдещи изследвания и резултати,нещата си протичаха по тяхният установен ред.
Хубавото е,че признават изследванията направени в България,така се печели време.Но пък след случая в който,консултантът ми,който е професор взе да рови в интернет ,за да интерпретира една от генните ми мутации...какво да кажа...
Разбирам. Лощото е, че аз нямам възможност да остана в България за дълъг период от време и да  си направя всички изследвания и да ги предоставя тук.

Вече наистина незнам какво трябва да направя за да се задвижат малко нещата. Имате ли представа колко време отнема на хората от фертилити центъра да ви се обадят и да си запазите час при тях.

Нели, аз вече незнам каква ми е дължината на цикъла. Обикновенно е 28-29 дни. Но вече втори ден закъснява. Според мен стреса вече се отразява стабилно.
Когато правех кръвния за прогестерон два цикъла под ред и двата цикъла бяха с еднаква дължина.

Искам да проверя чрез преглед дали овулирам. Пак ли трябва да се консултирам с джипито за това?

*
Момичета, тук работят по протоколи и за добро или лошо ги следват като коне с капаци. Ако искате персонално отношение (за лечението) и интерпретации ще трябва да се насочите към частните клиники.
Задължително си следете резултатите от изследванията и изобщо прецедурите, защото на мен ми объркаха (измислиха) диагноза, която ми загуби 1.5 години.
Доре, извини ме за въпроса, но на колко си години?
Питам, за да си изясня дали имаш време да се позанимаеш със засичане на овулацията. Това, че ти е отстранена едната тръба не означава автоматично, че не можеш да забременееш естествено.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Знам, че премахнването на тръбата не означава автоматично, че немога да забремения, но базалната температура без промяна и ниските резултати при прогестерона, както и хламидозата ме накараха да проверя какво се случва с мен ида искам по-обстойни прегледи, което явно се случва бавно тук, но пък аз няма да се отказвам. Вярвам, че имам някакъв проблем, просто искам да бъде установен колкото се може по-бързо за да се предотврати усложняване евентуално.

Оливия, на почти на 25 съм. Винаги след като ми направят тест искам да ми принтират резултатите. Ще си направя тема във форум Дневници и там ще опиша всичко, което ми се е случило до сега.

Имате ли опити с частни прегледи? Ако имам прайвит медикъл иншуранс, трябва ли да доплащам за прегледите и изследванията?
Вчера звънях в един медицински център за да попитам колко струва частната консултация и ми казаха цена между £250 и £350.
*
Няма нищо лошо в обстойните прегледи :P точно обратното, ще ти дадат спокойствието, което ти е необходимо.
Правена ли ти е цветна снимка (hysterosalpingogram)? Ако не, това ти е първата стъпка, за да се изясни по кой път ще поемеш - естествено забременяване с прогестеронова подръжка или асистирана репродукция.
Ако всичко е наред с лявата ти тръба е добре да знаеш кога точно овулираш, за да започваш прогестероновите препарати непосредствено след това. Това, че цикъла ти е 28-29 дни не означава непременно, че овулацията ти е на 14-ти ден. При мен например е на 12-ти ден и имам 16 лутеална фаза, което пак прави 28 дни общо.  За съжаление, тук не практикуват фоликулометрия и засичането на овулацията си е няколко месечно внимателно следене на всички видове симптоми, графики, тестове и т.н. Ти пишеш, че от една година правите опити - какво точно си следила през тази година?

Зависи от нивото на застраховката, която имаш, може да ти покрива всичко. Обаче, ако тепърва ще я правиш, трябва да знаеш, че няма да ти покрива репродуктивни проблеми, защото вече си почнала да правиш изследвания по въпроса и ти е отразено в Health record-а.

Ходене до БГ може да ти спести много време и нерви, а може би и средства. При добро планиране изследванията няма да ти отнемат повече от 2-3 дни. Помисли и върху този вариант.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Не ми е правена цветна снимка, защото ми отказаха още в началото, когато попитах.
Джипито ми каза, че след като ме препоръча към фертилити центъра, те ще ми се обадят и ще насрочим среща, на която да се обсъди какво ще се прави. Тя каза, че е много вероятно да ми направят цветна снимка, поради това, че съм имала хламидия иначе нямало да ми направят такава ако аз искам без да има причина.

Реално правим опити от Август 2011 година. От началото на 2012 година до към март месец правех всеки божи ден ову тестове, които винаги бяха отрицателни. Понеже подготвях и сватбата отдавах не забременяването на силния стрес. В края на юни същата година ме оперираха и остраниха дясна тръба, заради напреднала извънматочна бременност. Няколко месеца си дадох физическа и психическа почивка, като междувременно пак пробвахме. Ноември месец си направих изследвания за хламидия, тъй като имах необичайно течение. Теста беше положителен и изкарах 1 курс на лечение, след което бях излекувана. Между временно имах среща с джипито и тя назначи кръвен за прогестерон на основания отрицателните ми ову тестове. Прогестерона беше с резултат 14 nmol/l ( мисля, че така беше мерната единица). Януари след мое настояване пуснахме и друготе хормони и още един тест на прогестерона. Всички бяха в норма освен прогестерона-7. Джипито назначи консултация, на която каза, че ще ме препоръча към фертилити пийпъл и те ще ми се обадят и ще обсъдят с мен какво ще се прави по натам.
Започнах да измервам температура от януари тази година

В общи линии това съм правила. Предполагам съм пропуснала някое изследване и ще се радвам да ме насочите, какво бих могла да направя.


Относно прайвит медикъл иншуранса- нямам и няма да правя, след като няма смисъл.
*
Факта, че си забременяла говори, че ИМАШ овулация :P
И индикации за цветна снимка имаш, защото въпросната бременност е била за съжаление извънматочна. Задължително ще ти направят такава, когато се прехвърлиш във фертилити клиника. Въпроса е колко време ще отнеме?!
Как правиш тестовете за овулация - по една и също време следобед между 3-7 часа, като не си пишкала поне 1.30-2 часа, за да е концентрирана урината?




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Тестове за овулация се стараех да ги правя сутрин като стана. Използвах тестовете на Clearblue, a в тяхното упътване пише, че дават точни резултати по всяко време на денонощието. Вчера си поръчах обикновенни тестове за ову от Амазон и утре ще пристигнат. Бях питала в темата за овуалционните тестове дали има разлика между по-скъпите и по-евтините, но никой не ми отговори. Незнаех, че трябва следобят да се мерят. Тези ще започна да ги правя следобяд по едно и също време.

Мислиш ли, че на този етап съм направила всички необходими иследвания?
Колко време ви е отнело на вас да се свържете с фертилити клиниката през джипито, след като то ви е препоръчало?
Знаете ли дали признават тукашните изследвания в България и дали на базата на тукашните изследвания биха могли да ми предпишат лечение или трябва да се правят отново същите неща в България? Питам защото ще си ходя за една седмица до България в средата на март.
*
Няма значение каква марка са тестовете за ову, само ги прави така, както съм написала в предишния си пост и не приемай много течности в този период. Идеята е да ти е по-концентрирана урината. Мери си и базалната температура, и си направи акаунт в http://www.fertilityfriend.com/. Календара там е много комплексен и ще ти помогне с изчисляването на овулацията.

Изследванията от тук ще ти ги вземат предвид, но предпологам че ще има и други. Пиши от къде си в БГ, за да те насочим към репродуктивен специалист и да не си губиш времето с някой обикновен гинеколог. Най-важното, което трябва да направиш е цветната снимка.

От пускането на изследванията ни при GP-то до първия преглед в клиниката минаха около 4 месеца. Насрочиха ми цветна снимка след още месец. Всичко зависи от натовареността на болницата и клиниката, към която ще те насочат.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Благодаря ти, още сега ще си направя регистрация. Аз съм от Пловдив.
Има ли някакви условия, които трябва да спазвам за цветната снимка и една седмица ще ми стигне ли да я направя- имам предвит дали има някакви предварителни изследвания преди нея, които трябва да се направят.

Предполагам и аз ще чакам няколко месеца тъй като в нашия район са натоварени здравните заведения.
*
Цветната снимка се прави в чистите дни преди овулация (5-11) и е добре да имаш микробиология, за да не се качи някоя инфекция по-нагоре.
Обади се на др. Даскалов тел: 032 81 06 83, www.invitro-plovdiv.com или пиши на Мели, съпругата му, която е медицински консултант на Зачатие и пише във форума.
Те са лекарите, които ми помогнаха на мен, а и на много други.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Доре,Оливиа е написала всичко абсолютно точно.Аз получих писмо от фертилити центъра и ми отне точно толкова време колкото и на нея.Дадоха ми час след 3 месеца и когато решиха,че ще ми правят цветна снимка също 1 месец.Препоръчвам същият доктор  :D и аз съм от Пловдив. Сигурно,е ,че овулираш,,но не е сигурно дали е всеки месец.Поне ако имаш шанс да отскочиш до бг. за една седмица в перода преди овулация за да може поне една фоликулиметрия да направиш,защото тук наистина не правят.Аз я правих на частно в Лондон и да не споменавам сумата...
Да допълня,че тестовете от амейзън вършат работа.Има сано един вид ,синя лентичка мисля,който се характеризира с много слабо наситени черти и е голяма чуденка,кой от всичките дни си в овулация.
Ако ще си правиш цветна снимка в Бг  още сега трябва запишеш час.Ако ще изчакаш тукашната да вметна,че не практикуват такава с упойка и няма гаранция от спазъм и евентуално резултата на дава гаранция на 100 %.При мен показа една запушена тръба,а при лапарото се оказа,че няма проблем с тръбите.
Също В Англия не правят микробиология преди цветна снимка и назначават антибиотик след това за всеки случай от инфекции.
*
..не практикуват такава с упойка и няма гаранция от спазъм и евентуално резултата на дава гаранция на 100 %.При мен показа една запушена тръба,а при лапарото се оказа,че няма проблем с тръбите.
Също В Англия не правят микробиология преди цветна снимка и назначават антибиотик след това за всеки случай от инфекции.
Да потвърдя и аз написаното - същата история с цветната снимка, само че мен директно ме засилиха за инвитро без лапароскопия. И така без необходимост правих две процедури, като през цялото време ме убеждаваха, че хидросалпингса в едната ми тръба е виновен за неслучването!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Оли,това твоето минава всички граници.Ако пък са били убедени в твърденията  си за хидросалпингс,който са "видяли"на цветната снимка нали е абсолютно задължително тръбата да бъде прекъсната преди  следваща процедура като инвитро например?
И аз заради тази цветна снимка се влачих още една година,защото твърдяха,че затова забременявам веднъж на 2 години,заради само "едната ми читава"тръба.И понеже нали цветната снимка прави "чудеса" след нея ми дадоха 9 месеца без час за специалист да продължавам да пробвам,защото 4 години не ми стигаха.
Поисках си резултата от нея,за да мога да се консултирам и  с друг лекар ,и получих само принтирано копие,а не диск.По този начин не  дадоха никакъв шанс на  друг ,уважаващ себе си, лекар да интерпритира.
Пфу, ужас! На мен вече ми дойде, което означава, че не мога да направя този месец цветната снимка. Мислите ли, че ако се обадя ще се съгласят да ми направят цветна снимка ако е минал 11ти ден? Ако пък не ще видя, кога най-скоро в този случай мога да се прибера в БГ за да я направя. Някаква идея колко струва цветната снимка и колко време трябва да отделя за нея? В смисъл един ден е достатъчен предполагам.
« Последна редакция: Март 01, 2013, 12:26:32 pm от doremi »
*
Да, един ден е достатъчен. На мен през септември 2011 ми струваше 350лв с упойката.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Оливия, благодаря ти! Сега писах на Мели лично за да ми каже, дали ще ми е достатъчно времето от 5ти март до 26ти март за да направя всички изследвания. Дано ми отговори днес и да успее да ме насочи.

Разговарях и с Нели по телефона, много неща ми обесни за тукашната система и направо съм в потрес. Сега единственото, което искам е час по-скоро да се прибера в България за да направя всичко,което мога за времето, което имам.

Аз говорех с Нели, но забравих да попитам. Ако в Бг ми изпишат лечение- тук за задължени да ме снабдявам с лекарства, нали?
*
Аз говорех с Нели, но забравих да попитам. Ако в Бг ми изпишат лечение- тук за задължени да ме снабдявам с лекарства, нали?

Не е така. Тук ще ти изпишат лекарства само след консултация с местен лекар, особено ако става въпрос за здравната каса тук.


Ясно. Благодаря. Аз да ви кажа, че си изместих полета и утре заминавам за България и в 2 часа имам час при Даскалови за фоликуметрия и хормонален статус.
Тези дни ще си направя тема в Дневници, че тази прие много личен харекатер, и там ще пиша какво се случва с мен.
*
Успех, дореми! Виж каквито изследвания можеш да направиш в БГ (и които потенциално се дублират с тези тук), преди датата във фертилити клиниката, за да спестиш време, защото тук наистина се проточват нещата.


Благодаря ти Vaci!
Ако имате представа, кое се дублира тук може да пишете. Аз ще чета темата.
*
Дореми, тук има повече инфо за пренатални скрийнинг тестове.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0

Опитвам се да си намеря записките преди процедурата тук, с неуспех засега. Но това, което се сещам, от визитите ми при джипито, и това което направих тогава беше: кръвно изследване за рубеола антитела, Хеп А и Б антитела (по спомен), ХИВ; цитонамазка. Ако си намеря записките ще пиша пак. Момичетата може да допълнят.


Тези,които vaci е споменала се правят(подновяват) всяка година при стерилитет(с изключение на цитонамамазката).Самите те отнемат седмица за резултати,но само ако GP ги е назначило.Ако са от фертилити клиниката пак резултата излиза за толкова време,само,че ти дават час след 3 месеца ,обикновено, и ти тогава ги научаваш.В предвид това,че Дореми е почти на 25 няма да и предложат цитонамазка преди да ги навърши и самият резултат отнема 6-8 седмици.Може би е удачно да я направи в България.
Здравейте момичета  :welcome:
Дълго време търсих някой , който е тук в Лондон и се бори да има детенце като мен. И много се радвам, че ви открих :)
Накратко ще разкажа моята история:
С мъжът ми правим опити да забременея от 5 години. Както всички знаем , че тук системата е... трябваше да чакам доста време преди да ми направят хормонални изследвания,цитономазка и др. понеже тогава бях и 'малка' според тях за да се притеснявам, че имам проблем.Тогава бях на 23г. Но понеже аз съм упорито магаре  :D успях да ги убедя и ми напраавиха желаните изследвания. Всичко беше наред, но бебчо не идваше и доктора не искаше да ми даде направление. После след няколко години  се преместихме в друг квартал и смених лекаря и добре , че попаднах на свястна жена :) Веднага ми даде направление да си избера клиника за репродуктивни проблеми. Спряхме се на Barts hospital. Отидохме направиха ни всички изследвания и според тях всичко беше наред. Каза ми да отида на цветна симка. Но докато чаках да ми дойде разбрах , че съм забременяла. Радост голяма но за два дни :( Направих спонтанен аборт и всичко сварши :( след известно време направихме цветна снимка и лапороскопия и се оказа, че имам еднорога матка :( Доки ме успокой , че много жени са забременяли и родили здрави деца. И така сега започнахме инсеминация , първата беше неуспешна. Сега почнах стимулация с Кломид.
Съжалявам за дългия пост :)
nataliana,здравей!След толкова години опити и последвал неуспех,мога да си представя как се чустваш.За съжаление нямам никаква информация за еднорогата матка,но искам да те попитам,защо те стимулират с кломид?Аз си мислех,че навсякъде практикуват  с гонадотропин,защото е по-ефикасен.
Здравей neli_london  :)
Наистина се чувствам ужасно, силно вярвах,че след толкова чакане за инсеминация ще имаме късмет, но уви... Но пък човек трябва да вярва...
Да ти кажа нямам престава защо ме стимулират с кломид. Това ми дадоха първия път , явно е по слаб незнам . Но добре ми подейства още на 10 ден от цикала ми имах два големи фоликула единият беше 22мм другият 18мм  и няколко по малки, бих си Ovettrile инжекция и на следващият ден ми беше инсеминацията. Сега за втората инсеминация пак пия кломид. Ти в коя болница си?
 Аз съм в North Middlesex Hospital.Не съм я избирала,това ми е районната.Попитах защо с кломид,защото това е по-евтиното средство,но щом при теб дава добри резултати(просто си мислех,че тук практикуват само с гонадотропин) Моля те, не се отчайвай!И на мен ми беше разочаровано след първото инсе.Предполагам имаш право на 6 инсеминации.Аз все си мисля,че щом имаш естествено забременяване няма начин да не стане от инсеминация,но всичко зависи и от таймирането на инсеминацията.И все пак да не забравяме ,че обикновено не правят последващ ехограф,за да се види спукали ли са са фоликулите и съответно реинсеминация.А това понякога ни държи в неведение дали наистина има реален шанс за положителен резултат от самата инсеминация.
Благодаря ти за  милите думи. Наистина много бях разочаравона от първото инсе.  На мен ми дадоха да си избера от две болници. Аз избрах Barts Hospital понеже имаше по близка свободна дата. Засега съм доволна, поне ми отркриха проблема. И аз си мисля, че с инсеминция ще успея ама ще видим. Да имам право на 6 инсеминации , но първо ще пробваме с 3 и ако няма успех ще се насочим към инвитро, понеже казаха , че след третия опит с инсе после намалявал шанса с тази процедура. За съжаление най- много ме притеснява точно това , че не се знае дали са ми се спукали, явно разчитат на късмет незнам. Сега в сряда съм на преглед да видя този път дали се е получило с кломида. Силно се надявам да се получи.
*
Здравейте момичета, живея в Уелс UK и Току що преминах през поредното разочарование, и силно се надявам да получа малко яснота тук във форума. Вчера имах час в клиниката за започване на втори опит по NHS, след неуспешно прлючил парви опит в края на агуст. Бях много развалнувана, но уви не за дълго. Казаха ми да продължавам да бъда търпелива, и че след 9 есеца ще ме се обадят. Сега се чудя, ако започна лечение на частно в друга клиника, имам ли все още право да е възползвам от опита по NHS ,ако при евентуален неуспех. Благодаря ви предварително момичета.