0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #940 -: Март 30, 2013, 17:15:05 pm »
Боби,

според теб, хората, които се занимават с някаква научна дейност, по-умни ли са от останалите?

това, че имаш публикации в научни журнали, оценявани от външни хора, прави ли те по-умна, по-правилно преработваща информация, по-правилно и прецизно изразяваща се от останалите, които си вадят хляба в друга сфера на човешката дейност?
нима мислиш, че публикациите в научни журнали и защитата на научни трудове са единственото място, където човек бива оценяван от други хора по акъла си и уменията си да се изразява и формулира? какви научни доказателства можеш да представиш за тази твоя теза?  :D

да имаш синдром на Аспергер не е обидно. не съм тръгнала да те обиждам на личност, защото нямам какво да ти възразя по темата, която дискутирахме. напротив! аз написах - имам много какво да коментирам по темата, от която почнахме, но ми писна да се налага всеки път да започваме отначало да се обясняваме кой какво е казал и какво не. както и ми писна да споря с буквалисти. уморително е и аз времето го нямам.

докато ти в момента се опитваш да ме обидиш, като ми обясняваш, че трябва да си затварям устата, защото не съм дорасла да споря с теб. не съм достатъчно учена. и такива като мен, о чудо, са и всички останали тук. защото ти имаш проблеми в комуникацията с почти всички останали. и проблемите ти биват дефинирани от всички останали по един и същи начин. което би трябвало да ти сигнализира нещо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #941 -: Март 30, 2013, 17:45:28 pm »
като ми обясняваш, че трябва да си затварям устата, защото не съм дорасла да споря с теб. не съм достатъчно учена. и такива като мен, о чудо, са и всички останали тук. защото ти имаш проблеми в комуникацията с почти всички останали. и проблемите ти биват дефинирани от всички останали по един и същи начин. което би трябвало да ти сигнализира нещо.
1. Не го извъртай. Ти не спореше с мен. Ти написа пост оценяващ начина ми на преработка на информация. Всъщност 2 поста има засягащи моята способност за преработка на информация, нямащи нищо обшо с темата. Вместо да ме диагностицираш извъртайки, че това не било обидно, пък моето било, не е зле да вземеш някаква доза реализъм и да слезнеш на земята. Аз не си позволявам такива оценки за никого и никога не съм коментирала друго, освен нечии аргументи, така че да не си дорасла да ги правиш тези оценки. Резките изказвания и хвърляне на лични мнения не са характерни за тези, които са дорасли и те знаят, че не могат да ги правят за никого.  Та не е вярно, че всички тук са такива като теб, повечето не са такива. Манталитет ли е, лиспа на възпитания ли е, лиспа на образование ли е - не знам. Погледни какво направи от това, че съм казала, че хората нямат нужда от сос. Сега и другите ще ми се нахвърлят и ще го направят пак на седянка, каквото редовно правите с тези излишни коментари , че този бил такъв и онзи онакъв. Ако и сега не разбираш за какво говоря, а пак изкараш, че съм ти казала, че не можеш да спориш с мен, вече не знам как да ти го обясня.
 
2. Както вече казах, с когото е нужно нямам проблем с комуникацията.Нямам нужда от валидация от теб и компания.

Като дете само при мириса на месо ми се повдигаше. Не съм яла или много рядко. От това хемоглобинът ми никога не е бил нисък. И сладко мразех. Сега също не обичам месо, но ям ако е с много подправки и добре опечено/препечено, иначе ми мирише на кръв. Сладкото го открих и го обичам. По този повод никога не бих го насилвала, ако детето ми не иска месо, защото знам какво е да те карат насила. Прясно мляко не харесва и не го карам да пие. От време на време си иска малко кисело.
Оказва се, че яденето на много малко неща може да е симптом на СИД (сензорно интегративна дисфукция).
То важното е да ядеш животински продукти - сирене примерно. Веганите са опасни,но вегетариянството, което е само неядене на месо, но ядена на яйца, мляко сирене и т.н., не е опасно.  Вероятно дори е по-полезно, ама аз не мога съмвсем без месо, макар че карам по дълго време. Но пък сирене ям много и мляко пия много.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 18:07:28 pm от Bobbie »


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #942 -: Март 30, 2013, 17:59:18 pm »
Чакайте малко сега - доколкото аз разбирам под сос (предполагам и доктора това е имал предвид) е не да пльоснеш парче месо на скара примерно, залято с някакъв сос, а самото месо да е приготвено така, че да има собствен сос. Например моите много обичат печено във фурна във фолио с малко гъбки и марината, така месото става абсолютно крехко, дели се на нишки. В това сосче спокойно мога да им сложа средата на половин филийка хляб - нито хлаба е много така, нито трябва с лъжица да се яде. Супата е същата работа, не е необходимо да е тип - казармен чорбалак.
Докторе, обичам да Ви чета. Така съм уверена, че действам правилно.Благодаря Ви!
П.П. Моите още не знаят вкуса на зрънчото и кремвирша  :wink: Шоколад също не ядат. Значи може.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #943 -: Март 30, 2013, 18:09:17 pm »
Аз реших да напиша отново въпроса си към д-р Бърди и се надявам да получа така чакания отговор. Лошата миризма на пот при едно 5 годишно дете възможно ли е да е белег на здравословен проблем? В предишният си пост съвсем изчерпателно посочих правените изследвания на детето при ендокринолог, който в крайна сметка не каза нищо съществено - нито потвърди проблем, нито отхвърли такъв. Възможно ли е проблемът да е урологичен? Моля, поне ме насочете при какъв специалист да я заведа.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #944 -: Март 30, 2013, 19:23:51 pm »
като ми обясняваш, че трябва да си затварям устата, защото не съм дорасла да споря с теб. не съм достатъчно учена.
1. Не го извъртай. Ти не спореше с мен. Ти написа пост оценяващ начина ми на преработка на информация.

да, точно така. а ти ми написа в отговор, че не съм достатъчно учена, за да оценявам начина ти на преработка на информация. възражения по дефиницията?

ето, за това говоря през цялото време - преиначаване на думите от всеки следващ пост, в стил игра на развален телефон,докато накрая от круша стигнем до прасе, и аз нямам избор, освен да връщам всеки път към началото и да обяснявам кой какво казал... или просто да махна с ръка и да отмина. което и ще направя.

и за да резюмирам за останалите, дотук стана ясно, че на децата не им е нужен сос, зеленчуците се ядат сурови, jam има лош манталитет, няма образование, няма възпитание, няма реализъм и витае в облаците. подразбира се същото и за нейната "компания" - кофтито хора в тоя сайт. всички се надяваме, че някой ден ще се махнат най-после.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #945 -: Март 30, 2013, 19:30:19 pm »
Съгласно дефиницията за кофти хора, като се махнем/те, ще остане само Боби...
Аз на друго ще се надявам междувременно.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #946 -: Март 30, 2013, 19:33:35 pm »
Боби, понякога се чудя дали нямаш синдрома на Аспергер...
начинът ти на отреагиране и преработка на информацията от социалните общувания е доста сходен с това, което описват за синдрома.
Jam, малко много ми идват обидите ти, честно, щото не аз като нямам какво да кажа започвам да говоря за личноста на събеседника си.дори и да имах Аспергерс, което естствено е пълна глупост, не би било от значение, ако аргументите ми бяха валидни, нали? Аз съм доказала на тези, на които има нужда, че не знам как да отработвам информация и как да водя дискусия.Начинът  ми на разсъждение е отработен с години да е много точен и презицен и да говори конкретно по дадена тема, нещо което лиспсва на огромен брой от участниците тук, включитлено и на теб. Когато започнеш да публикуваш научни трудове в журнали оценявани от външни хора и когато ти започнеш да си представяш работата редовно пред 30-40 критукуващи я докторанти и професори, тогава може и да имаш някакво основание да изказваш пртенции, че можеш да ме оценяваш мен и начинът ми на преработка на информация.  А до тогава честно казано твоето мнение за моите разсъждения и следене на темата не е меродавно в ничии очи, които имат значение. до тогава явно ще си говорим празни приказки, щото ти пишешш точки, аз отговорям по тях и ти започваш да обиждаш личността ми, а не коментираш отговорите. Аз АЗ не мога да те разбера, значи проблемът е в твоят изказ.

Права си Буболина, писна ми! Приятен ви ден.

Практическата, всекидневната Педиатрия, е точно обратното на това, което пишете- тя не е писане на статии, или защитата им. Аз не съм "на изпит"- говорим си като приятели, споделяме впечатления. Не съдим, но страстта в дискусията е израз на страст в работата.
Има много неща, които са многостранни, и не могат да се опишат  "с една дума" защото има много варианти на едно нещо, и трябва всичките да споменете, за да сте изчерпателен. И да обхванете сферично темата.
Децата имат десетки предпочитания в храненето. Опитвате всичко. Затова описвам всичко-всеки би намерил своят път.

Едно дете изобщо не яде месо, защото няма интерес да опитва нови храни. Повечето деца са така. Но пък яде кайма и супа топчета.
Друго яде само ако е много добре сварено, много, много, дребно нарязано.
Трето яде пасирано до 5-6 годинки.
Четвърто яде само манджички, и нищо в "сухи комбинации".

Тук не се "съдим" един друг- това не е изпитна комисия. Никой не Ви съди и не исканищо от вас ( постижения, стандарти, подобно).
Нямаме "изисквания" към никого.
Говорим си като приятели, познати- стремим се да дадем всички варианти, за да може всеки да избере за себе си пътя.

***********

Англо-саксонците обичат истината от "последна инстанция", казана от амвона.
При всичкото ми уважение към достиженията и знанията им, другите в професията знаят също не по-малко, и могат също не по-малко ( Бг Педиатрия и Руската, моля да се поизвадят от този контекст). Винаги слушам и чета внимателно, но съм антипатичен към подхода, да ми налагат техните истини с упоритост, надменност и високомерие. Каквото сметна за нужно- си го вземам и сам.
Смятам, че по проблемите на възпитанието и отрастването на децата, англо-саксонския подход не е най-удачния. Поне не за нас, Европейците, където много неща от тяхното "Евангелие" на мен ми се струват тежички за смилане. Но тази тема е голяма... . Колкото и интересна книга за деца да искаш да напишеш, колкото и добра тя да е, заглавия от типа "F...ck them up"са израз на профанщина, простащина и неглиже.


« Последна редакция: Март 30, 2013, 20:51:05 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #947 -: Март 30, 2013, 19:47:12 pm »
Докторе, виждам, че сте на линия. Не искам да нахалствам, но много бих се радвала да ми отговорите на зададения малко по-нагоре въпрос.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #948 -: Март 30, 2013, 20:09:42 pm »
и за да резюмирам за останалите, дотук стана ясно, че на децата не им е нужен сос, зеленчуците се ядат сурови, jam има лош манталитет, няма образование, няма възпитание, няма реализъм и витае в облаците. подразбира се същото и за нейната "компания" - кофтито хора в тоя сайт. всички се надяваме, че някой ден ще се махнат най-после.
Точно така, не им е нужен сос. Ако не искат няма нужда да ядат сос, за да са здрави.

другото пак си го извъртяла. Нито искам някой да е маха, нито имам намерение аз да се махам ( сори мишле, че ти попарвам надеждите), нито те смятам за тъпа, напротив, смятам те за доста интелигентен човек, ако до сега не си го разбрала. Не смятам също, че хората са „кофти“( компания беше за това, че и други не комуникираи добре с мен). Искам нормална дискусия без лични нападки и ако имаш аргумент за нуждата от сос, да го дадеш него, а не вместо това да ми обясниш, че вероятно съм високофукнционален аутист. Това не е аргумент, това е обида, колкото и да се опитваш да го извъртиш, че не е. И затова си получи подобаващ отговор, който сега извърташ както си намериш за добре. Не мисля, че има какво още да го дъвчем това, ако имаш нещо за соса да кажеш, с удоволствие ще го дискутирам, за другото, не виждам смисъл повече да говорим. Абсурдно е да седна да ти се аргументирам защо нямам аутизъм.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 20:12:40 pm от Bobbie »


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #949 -: Март 30, 2013, 20:29:22 pm »
Обмислям да се изнеса към бг татко скоро...Някой от кофтито хора тук ако иска може да ме последва :D


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #950 -: Март 30, 2013, 20:49:20 pm »
Аз пък не мога да разбера защо тези които се интересуват от засегнатите въпроси не четат онова което ги интересува ,защо постоянно трябва да се разтягат няколко страници за недоразумения не ми е приятно да чета нападки и мисля че на никой не е,няколко пъти съм попадала на такива разговори и ми става кофти, та нали сме тук да споделяме опит и мнения не можем всички да сме с едно мнение това е ясно всеки гледа през негови очила.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #951 -: Март 30, 2013, 20:57:59 pm »
докторе, вие си говорите с хората като с приятели, ама не всички са като вас. а колкото до книгата, всъщност е много добра и изключително добронамерена към децата. за сравнение, книгите на джина форт са с един много любезни заглавия, но са драконовски по отношение на децата.  :wink: и пак в тази връзка - моя приятелка се премести да живее в англия, покрай мен и детето е постоянно с други деца и майки, непрекъснато казва как има огромна разлика в отношението към децата - никой не вика, не шамари, не обижда, говори се мило и с любов, дори коментира как в бг много рядко ще чуеш някой да ползва думи като sweety, honey, и тн. нищо не е, естествено, че можеш да си посиняваш детето и да му викаш "сладкишче", но пък и думите са важни. та мисълта ми е, и в англия има нормални хора, които си обичат децата и се грижат за тях :)

джам, в един други страни за такова изказване биха те съдили, да не говорим, че нямаш никакъв ценз да посатявш подобни "диагнози"(достъпът до wikipeadia, не е ценз).

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #952 -: Март 30, 2013, 21:20:21 pm »
Ти сериозно ли го вярваш 8O?Отдавна спрях да опонирам на Б.
Виж това:http://www.spasovo-pyramid.com/hrani.htm
Изобщо не е толкова просто разделението на алкални и киселинни храни.Топни лакмус-виж цвета :oops:Такова опростяване е просто лаишка закачка.
Даааа...и белтъчната и въглехидратна  храна Е КИСЕЛИННА,Номине.
Има една наука-биохимия.Тя разглежда всички процеси,които се случват с храната когато я поемем.Има едни цикли за всяка група продукти...участват определени ензими...не е само механично сдъвкване и разреждане с течност...доста е сложно да обясня,но киселинните имат краен продукт,който подкиселява организма(ацидоза),а алкалните водят до алкализиране(алкалоза)
ТА ТАКА...лимонът е алкална храна,Бубулинаи мога да го докажа с лист и молив,ама това е друга тема.

Оле, как съм го пропуснала това, извини ме :-). Това е точно обратното на това, което се случва. Първо, говориш за болестни състояния предимно , в торо,не въглехидратите, а липсата им, води до ацидоза, понеже поради това започват да се разграждат мастни киселини. И коя диета е рискова за това, знаеш ли? Нисковъглехидратната диета или гладуването.  Я си преговори науката,за която така парадираш, че разбираш.


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #953 -: Март 30, 2013, 21:38:43 pm »
Докторе, обичам да Ви чета. Така съм уверена, че действам правилно.Благодаря Ви!
:balk_81:  :thankyousign:
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #954 -: Март 30, 2013, 21:46:03 pm »
докторе, вие си говорите с хората като с приятели, ама не всички са като вас. а колкото до книгата, всъщност е много добра и изключително добронамерена към децата. за сравнение, книгите на джина форт са с един много любезни заглавия, но са драконовски по отношение на децата.  :wink: и пак в тази връзка - моя приятелка се премести да живее в англия, покрай мен и детето е постоянно с други деца и майки, непрекъснато казва как има огромна разлика в отношението към децата - никой не вика, не шамари, не обижда, говори се мило и с любов, дори коментира как в бг много рядко ще чуеш някой да ползва думи като sweety, honey, и тн. нищо не е, естествено, че можеш да си посиняваш детето и да му викаш "сладкишче", но пък и думите са важни. та мисълта ми е, и в англия има нормални хора, които си обичат децата и се грижат за тях :)

джам, в един други страни за такова изказване биха те съдили, да не говорим, че нямаш никакъв ценз да посатявш подобни "диагнози"(достъпът до wikipeadia, не е ценз).


За отношението към децата сте прави. Не съм писал или казвал че се отнасят лошо с децата си, макар че като процент към цялото, англичаните са с най-висок процент "неортодоксалност" може би в цяла Европа.
От друга страна, англичаните са доказали че на думи са перфектни. Но виж- на дела- е друго нещо.

http://www.childmigrantstrust.com/
и всичкото гадно около това, характеризира англичаните най-добре. Този поток от добри думи, благи намерения, обществена "ангажираност", навързани обаче с най-гадните практики съществували в континентална Европа някога към деца изобщо.
Няма друга страна в цивилизована Европа правила подобни неща. Дори и оня, мустакатия, откачения, и подобните около него, с изпънатата ръка, за която ( ръка) Чаплин каза че, "изпитвам непреодолимо желание, всеки път когато видя тази ръка изпъната така, да сложа отгоре и набор мръсни чинии".
Четете скъпа Елена- четете. И ще си промените мисля мнението.


Всяко нещо, казано, написано с мярка- "хваща".
Всяко нещо написано с такива бомбастични заглавия- отблъсква.
Мярката е важна.

Нека тези дечица от снимката, натоварени на кораб, със сменени имена, при живи родители, насилствено отнети от живите им родители, винаги е в паметта Ви. Разпратени като евтина работна ръка по Британските колонии, само и само защото в добрата стара УК издръжката им била лира, а в колониите- шилинги.
Никой и никога не е правил такива неща с деца, ако изключим робството, турското иго и т.н. .
Апропо-чухте ли наскоро- майка в УК си запалила 8-те деца, пък после излязла заедно със съпруга си на пресконференция с невинен вид, и молеща за "разследване" на инцидента.
Нито в Бг, нито в Гърция, такива неща са възможни, освен по крайно рядък инцидент.
УК е една лудница в действие. Параноично общество.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 22:04:26 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #955 -: Март 30, 2013, 21:47:03 pm »
Ако говорим за Монтесори, или за ДГ в Дания, ШВеция, Холандия, Финландия, Австрия, Германия- ДА, аз съм за такива ДГ.
Поради принудата да се "запишем" на ДГ мн скоро след като бебето се роди, обходихме доста градини из квартала и Монтесори бяха едни от предпочитаните от нас. Интересното (и малко тъжно) е обаче, че кредото на Монтесори е уважение към детето, и създаването на един по-прост свят около него, загърбване на прекалената стимулация и най-новите джаджи в един свят, в който материалното е мерило за успех (поне тук, в консумеристична Англия).


Детето пие толкова, колкото и когато поиска.
Дайте Хумана 3 още 4-5 месеца.
След това смесвайте прясно с Хумана 3 по схема, и ще свикне с прясното мляко.
Не съм давала АМ никога, отказваше упорито бутилка от малка. Затова ми се искаше да въведа прясно мляко, ако започна да я отбивам от кърма, но и тук се сблъсквам със стена. Ще опитам отново с АМ, щом според Вас е по-добре от Пмляко.
Някой беше споменал до 500 мл на ден. Това ли е препоръчителното количество за дете над 1 година?
« Последна редакция: Март 30, 2013, 21:52:26 pm от vaci »


*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #956 -: Март 30, 2013, 21:49:54 pm »
Ако не сте давали никога АМ, тогава опитайте с кисело мляко, разредено 2/3 к.м. и 1/3- вода.
После може да опитате с прясно след 1-2-3 месца.
250-250 мл.

Вие бяхте с детето с т-ра, и Респираторно-синцитиалния вирус (+) ( аденовирус ?)... и перфектните изследвания??
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #957 -: Март 30, 2013, 21:52:46 pm »
Vaci, aз проверявах и се окaза, че те нямат задължително някаква акредитация, а ако решиш да се наречеш Монтесори, се наричаш така и толкова. Поне тук. И аз трябва да им вярвам, че правят нещата по тази теория. На тях славата им идва от това, че има едно изследване, че в първи клас децата се справяли малко по-добре, ако са посещавали Монтесори градина, но пък същото казва, че това предимство изчезва с годините и каот теглиш чертата, май не е много важно. Но общо взето от това, което аз съм видяла, са добир градини.


  
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #958 -: Март 30, 2013, 21:53:25 pm »
Да Докторе. Ще опитам с кисело мляко. От това, което бяхте писали преди за киселото мляко, помня че не препоръчвате консумация след 4 следобед - предполагам това остава в сила. В момента тя има вечерно мляко (кърма) -това значи ли, че е време да го премахна?

Боби, тук повечето имат акредитация, поне това твърдят в брошурите си.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 21:56:28 pm от vaci »


*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VII
« Отговор #959 -: Март 30, 2013, 21:56:58 pm »
Vaci, aз проверявах и се окaза, че те нямат задължително някаква акредитация, а ако решиш да се наречеш Монтесори, се наричаш така и толкова. Поне тук. И аз трябва да им вярвам, че правят нещата по тази теория. На тях славата им идва от това, че има едно изследване, че в първи клас децата се справяли малко по-добре, ако са посещавали Монтесори градина, но пък същото казва, че това предимство изчезва с годините и каот теглиш чертата, май не е много важно. Но общо взето от това, което аз съм видяла, са добир градини.
Има изследвания, и то много пресни, и то Американски, доказващи и на "теория" огромното превъзходство на Монтесори ДГ пред останалите.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.