0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета! Пиша тук защото снощи посетих лекция на тема "Как начина ни на живот въздейства върху фертилитета". Лекцията се водеше от док Ал Юзпи, втория най-възрастен репродуктивен специалист в Канада и директор на една от най-добрите клиники по стерилитет в Канада -Дженезис ( една съфорумка разказа за ин-витрото си в тази клиника в др тема). Там бяха още и ендокринолог и акупункторист и двамата специалисти по стерилитет. Та, това, на което наблегнаха най-много като причина за стерилитет при мъжете и жените е наднормено тегло. Знаете при хората от Сев Амерка това е голям проблем. Показаха резултати от изследвания и изхождайки от собствения си опит с пациенти разказаха, че в много случаи когато свалим килограми със спорт и здравословна храна шансовете ни да заченем по естествен път се удвояват. Разказаха, че когато хора с надморнено тегло се обърнат първо им правят изследване на BMI (body mass index) и според резултата ги връщат да отслабнат преди да направят по-нататъшно лечение. Не бях чувала такова нещо, но ако се интересувате записах стойностите и годините. Също споменха, че наднорменото тегло на бременната увеличава шанса за развитие на аутизъм ( за съжаление няма как да се докаже докато бебето е в корема) и забавено развитие на плода. Доктора каза, че за всеки BMI над нормата шансовете за забременяване намалят с 5%!!! Особено ако имаме и фактор възраст. Разказаха, че жени със СПКЯ и наднормено тегло имат огромно подобрение след сваляне на кг. Какво да ви кажа лекцията беше два часа и всеки от тях даваше съвети как да подобрим фертилитета си. Тези специалисти взимат по 10 000 на ин витро( тук не се поема от зк) , но през цялото време не споменаха изобщо нищо за лекарства. Спортувайте и се хранете здравословно, това беше съвета им! Дано е било полезно за някой.  :wink:
Здравейте, взех си изследванията, които ми назначи личния лекар- казах за цикъла всичко подробно, но малко ми се засмяха. Видяха изследванията на кръвната захар и урината- казаха, че съм здрава като бик. Кръвната ми захар е 5,3- нормална, кетони- отрицателни, билирубини- отрицателни, няма нищо особено. Но това не доказва дали има бременност, нали? С гинеколога е по- трудно да се срещна предвид, че съм на работа по цял ден. Но една жена обеща да ми съдейства да се срещна най- скоро с него където и да е. Кръвното ми също било в норма- 117/79. Поне е добре, че нямам диабет. Обаче все ми се ходи по малка нужда,чувствам напрежение в корема- повече отляво и е малко твърд, наболява ме леко като че ще ми идва. Световъртежи имам сутрин като стана от сън. Загубвам понякога апетит- има дни, в които ми се яде повече солено, а не както обичайно сладко.
Стефани, направиха ли ти изследване на TSH хормона? Това е хормона на щитовидната жлеза. Щом си на 35 год и правиш опити за забременяване и имаш странен цикъл задължително изследвай този хормон. Ако се съмняваш дали си бременна пиши в темата "Дали съм бременна", или направо си направи един кръвен тест за бременност поне да знаеш дали е това или не.
*
Честито на авторката на темата за хубавата новина!Лека бременност и здраво бебче на финала миличка!