0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,днес ми е 19 ти ден от цикъла и видях две чертички на теста за овулация:) Безкрайно много се развалнувах и зарадвах.Но не е много наситена,но щом я има значи има хормон LH.Така поне знам.Донякъде си отдъхнах.Само,че този месец не започнах дуфастона от 16ти ден,а изчаках,понеже знам,че подтиска О.Явно нередовният секс оказва влияние.Малко си отдъхнах честно....
« Последна редакция: Октомври 08, 2012, 19:07:33 pm от pretty_shineee »



Pretty, втората черта трябва да е наситена колкото контролната или по-наситена, за да се смята, че има овулация.
Говорих с гинеколога ми,и той каза,че щом я има значи О наближава.За мен и това е нещо.В момента мъжа ми го няма,така че няма как да оцелим момента.Но чертата е там.Не при всички е наситена понякога.Щом е там,значи хормона е налице.



Чувствам боцкане ниско долу и срязване от време на време.



Хубавото,е че моят мъж утре се прибира и има малък шанс да оцелим момента  :oops:



Heaven_New-съжалявам може би не съм се изразила правилно опитите ни за второ бебче са от 11мес. правила съм изследвания на ЩЗ и се оказа че всичко е ОК и половите хормони са изследвани и там всичко е добре ,единствено не сме прави ли спермограма и цветна снимка на тръбите, но определено трябва да сваля някой друг килограм

Момичета днес ми е 20ти ден от цикъла.По принцип цикъла ми е 32-35 дни.Нормално ли е овуто да ми около 19ти ден да кажем.За моята дължина на МЦ мисля,че е добре,но все пак исках да попитам. :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:



За мен е напално нормално при такава дьлжина на цикала.На мен ми се иска друго да те питам, защото надникнах в графиката ти и виждам че БТ стойностите са нисички.Кьде мериш БТ и кога?
Ами анално в 8.00 сутрин.Доколкото съм запозната стойността като цяло не е важна.При всеки е различно.Важно е да има двуфазност,разлика с 0,4-0,6 между ФФ и ЛФ.
Днес 20ти ден от МЦ теста за ову е пак две чертички,но втората по-наситена от вчерашната,която ми се появи.От време на време ме срява ниско долу в ляво.Добре,че днес мъжа ми се върна и  :bed: :bed: :bed:
« Последна редакция: Октомври 09, 2012, 17:46:17 pm от pretty_shineee »



Да напьлно си права ,че за всеки е различно,просто на мен ми стана странно,защото моите са високички,затова попитах.Стискам ти палчета за ловуващия период!!! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
 :bighug: :bighug: :bighug:



 :bori_014: :bori_020: :bfp:
Пожелавам гооо на всички!!!
« Последна редакция: Октомври 09, 2012, 22:34:48 pm от pretty_shineee »



Здравейте, ако някой освен мен преглежда тази тема. Относно наднормените килограми и др. неща и аз има какво да кажа. Аз съм на 35 години и половина и имам един 5 год. син, като с първата си бременност нямах проблеми, бях наддала само 14 кг. От 53 бях станала 67 кг. Но в първата година след раждането започнах да пълнея. Вече съм 82 кг. и не мога да отслабна. Цикълът ми го нямаше 13 месеца след раждането, макар че вземах Дуфастон, Оргаметрил и какво ли не. Изследванията ми бяха идеални- и половите хормони и щитовидните. Така поне ги разтълкуваха докторите. Казаха, че при мен всичко е на основата на стреса. Оттогава ми протече редовно, но по- малко-  по 3 дни само. А преди беше по 4-5 дни. Никога не ми е било по много. Сега обаче стават и др. неща. Казаха, че трябва да отслабна, за да имам и др. деца. Освен това ми идва на 28, 29-я до 31-я ден най-късно. През септември ми дойде на 8-ми, на 29-я ден, но толкова беше малко, че трая само 1 ден / няколко часа/, и то само на тоалетната хартия си личеше като бледо кафеникаво петно. През октомври ми дойде на 6-ти- в 29-я ден пак, малко по- силно, но едва си личеше на превръзката, като кафеникаво петно. Трая 2 дни на пресекулки. Сега на 27-я ден от  последния МЦ още не е дошло, но днес много ме боля главата, чувствам напоследък умора, понякога ми е лошо привечер, спи ми се често по никое време, вие ми се свят днес. Кръвното ми е ниско. Направих си тест за бременност- отрицателен. Какво ми е? Възможно ли е да е от хормоните или от цветна бременност?
« Последна редакция: Ноември 01, 2012, 17:05:33 pm от Stefanipg »
*
Хормони на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност.Направи тези изследвания, защото и двете влияят на тегло, цикъл и т.н.

А как да стигна до тези изследвания- с направление от личния лекар ли? Аз съм от В. Търново. При кой ендокринолог да отида в моя край?
*
Щитовидната жлеза с направление от личния за ендокринолог, той ти дава направление за ТСх и фТ4, за инсулиновата не знам нека се включат момичета който разбират.За Търново специалисти не мога да кажа, ако можеш да дойдеш до Плевен тук работи д-р Катя Тодорова, но само платено, а аз ходя при д-р Генов в Авис Медика.

Stefanipg, за инсулиновата резистентност по принцип ендокринолозите назначават кръвна захар и реактивен инсулин, може и натоварване с глюкоза да ти пуснат. Чувала съм също, че най-точно било изследването на гликиран хемоглобин - защото показвало нивата на инсулина (или на захарта беше) за последните три месеца. За щитовидната може и ТАТ и МАТ да ти пуснат, освен тези, за които вече момичетата писаха. Все пак лекарят ще прецени кои от различните видове изследвания са най-подходящи за теб.

По въпроса за намалелия цикъл - аз съм почти на 35, винаги съм имала около седмица цикъл с около 5 дни сериозно кръвотечение. През последните 6 месеца цикълът ми се промени - сега е 5 дни с 3 дни сериозно кървене. Това е от средната възраст - при жените над 30 плодовитостта не е като при тези над 20, такъв е животът :) което не означава, че са безполодни. Но трябва да се вземе под внимание, че понякога е намалял и яйчниковият резерв и това може да удължи чакането на дете :) защото не всяка овулация е достатъчно качествена на тази възраст. Това го четох в една статия за ИЯР - ето линк http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1078&Itemid=17
Здравейте, момичета, днес сутринта рано с първата урина пак си правих тест за бременност "Шуър чек".И този както и първия тест преди 6 дни показа също отрицателен резултат. Значи не съм бременна. Обаче много ми се спи- вчера си легнах много рано - в 9 часа, спи ми се поникое време, и този път ми дойде- на 28-я ден, пак беше оскъдно като бледо кафеникаво зацапване, трая само 2 дни, на третия спря още сутринта. Едва си личеше на превръзката като малко петно. Вие ми се свят сутрин особено, Нещо загубих и апетит- вчера даже не вечерях, а имам по принцип добър апетит. Не ме влече вече и сладкото както по- рано. Имам и малко запек на моменти. Ще видя какво ще кажат докторите. Ще ходя до поликлиниката в почивката. 
Stefanipg, на твое място бих отишла на сериозен лекар, да видя защо такива вариации в цикъла. Особено, ако работите за бебе. При отрицателни тестове след идването на цикъла за бременност няма как да има съмнения.
*
Момичета в този подфорум има всичко относно графики, симптоми на бременност и т.н. http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=1.0  Въпросите ви не са за този раздел!