0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #720 -: Март 12, 2013, 22:04:15 pm »
все едно описваш мен и ади. и ние бяхме така. слинга ни помогна много, щото ми освобождаваше ръцете. а пък ако можеш да го ползваш за "извинение" да си починеш и ти малко поне веднъж на ден "щото детето трябва да спи" още по-добре :)

боби, благодаря че ме поправи, не протеините, а мазнините са различни при кърмата и при ам,грешката е напълно моя, извинете
« Последна редакция: Март 12, 2013, 22:33:55 pm от Elena B »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #721 -: Март 13, 2013, 00:40:54 am »
боби, благодаря че ме поправи, не протеините, а мазнините са различни при кърмата и при ам,грешката е напълно моя, извинете
Протеините са си различни,щото са от крава, но това няма значение за енергийната им стойност. За мазнините не знам какви са, не съм проверявала.


  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #722 -: Март 13, 2013, 01:13:13 am »
аз това, което съм чела е, че едните - "кравешките" стимулират растежа на кости и мускули, щото млякото е правено за телета, а за тях е важно да растат на кокъл и маса; докато при кърмата - те са "насочени" към миелинизиране на неврологични пътища по-скоро, отколкото на скелет и мускули. ще го потърся да постна линк, но вече ми е много уморено. има специфични мазнини, които подпомагали неврологичното развитие.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #723 -: Март 13, 2013, 02:10:47 am »
Елена, ся вече ме притесни сериозно  :lol:
За протеините, които се раграждат до АК и чиито бази могат да бъдат само: аденин, тимин, гуанин, цитозин, като същите се свързват на комплиментарен принцип с двойна, или тройна водородна връзка, а "редът" им на свързване - няма никакво отношение към функцията и усвояването на същите, черз кърма, или АМ...
Та с "кравешките" и "човешките" липиди и принципът им на усвояване, що си мислиш, че нещата са кардинално по-различни и имащи отношение към тъканите и органите на организма, който ги приема?

Хайде моля те да спреш с тази "вестникарска грамотност" по въпроси, по които очевидно нямаш и базови познания и да внушаваш откровени глупости на четящите тук.

То ако все още някой ти вързва на безумията, да го втресе, че няма кърма и детето му хранено с АМ ще вземе да качва "на колъл и мускул", пък ще има "мозъчна недостатъчност", само защото не е кърмено егати.  :lol: За твоя информация - сивото мозъчно вещество не нараства след раждането при хората, нарства масата и обема на т.нар. бяло мозъчно вещество, което се случва и /и не само/ съизмеримо на телесната маса и в съотношение с пола на съответния човешки индивид. Поради което, обичайно мозъкът на един мъж в относително тегло е по-тежък от мозъка на една жена/средно с около 600гр./ - факт който няма грам отношение към менталите способности на въпросните индивиди и кой е кърмен, или не е кърмен.
Нищо против да прокламираш кърменето като най-добрата храна за новородено дете, но моля те престани да отиваш в космоса по темата, придържай се към всеизвестните, ДОКАЗАНИ и научно обосновани факти в полза на тезите си, без залитания в екзотични проучвания и псевдонаука.

Боби може и да знае, аз може и да знам, още 10 жени - може и да знаят и да хващат кога пишеш откровени глупости по темата. Много кърмачки обаче - нямат специфично образование, че да хващат на момента какви точно безумия лющиш през три поста в опит да кандърдисаш някого, че кърменето е безалтернативно и който не кърми - вреди на детето си все по някакъв начин. Ясно, че ти се ще да е така, ама то просто не е. Сори.
Нека си кърмят момичетата, по-хубаво от това няма, помагай им с практични съвети как да успеят, ако имат затруднения - още по-хубаво, но наистина престани с изцепките по темата в полза на кърмещите момичета, не в моя. От много мерак - шансът да навредиш неволно става висок и не е за първи път това. "В какво вярваш ти" - изобщо не е като да е реалност това същото. В какво вярвал някой си, пък бил го написал някъде все пак - също не е никакво доказателство за истинност на "вярата му".

Има си утвърдени медицински практики, изпитвани много години, на огромна база новородени и малки деца, че сериозно сега да обсъждаме, как на теб нещо като ти се струвало - то значи всичко друго е грешно, па твойто е вярно. Твоят "личен опит" - не може да бъде аргумент за нищо, както и моят не може да бъде, защото моят е напълно противоположен на твоя, двете имаме чудесни резулатати, пък на теория - моите би трябвало да са кофти. Пък те не са.;)

П.П. Виждала съм редица изключително кърмени бебета "напомпани" до пръсване, чиито гънки по крайниците се налагаше редовно да бъдат омазвани с кремове, че да не се подсичат. Не съм видяла нито едно бебе на АМ в подобен вид. Сега да взема ли да твърдя, че кърменето е вредно? Понеже хич не говоря за "сладко пухкави бебета" в случай първи, ами си беше страшна гледката. Или просто благоразумно да приема, че по-доброто усвояване на кърмата + модата "кърмене на поискване", води до този ефект, а именно - преяждане с високохранително вещество, с още по-висока усвояемост? И всички тези деца като бъдат захранени и кърменето им се редуцира драстично - изведнъж вземат, че придобият човешки вид. ;) И не, не е случайност от някакви лични мои наблюдения, наблюдението е И на местните педиатри. Бум на изключително кърмени деца, хранени на час и половина, надминаващи всякакви норми и кантари и след като ги захранят - вземат, че "внезапно" се върнат в графите на таблиците на СЗО, в които се помещават и хранените с АМ, между които случаи на такова свръхтегло като при кърмените деца - просто няма.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #724 -: Март 13, 2013, 04:26:16 am »
аз това, което съм чела е, че едните - "кравешките" стимулират растежа на кости и мускули, щото млякото е правено за телета, а за тях е важно да растат на кокъл и маса; докато при кърмата - те са "насочени" към миелинизиране на неврологични пътища по-скоро, отколкото на скелет и мускули. ще го потърся да постна линк, но вече ми е много уморено. има специфични мазнини, които подпомагали неврологичното развитие.
Абе човек, аз какво се хабих да ги пиша тези буквички :-). Това, ако верно си го чела, направо по-добре въобще повече там да не четеш. Не се майтапя. Вероятно за тях канибалите са най-здравословно хранещите се хора :-).

Организма си разгражда протеините на аминокиселини ( буквички) и после си ги взима тези буквички и си ги подрежда под какъвто ред си иска, че да станат неговите си човешки протеини. Той не взима кравешките протеини да ги ползва наготово. Протеините са това, което ни правят различни животински видове. Не може ти да вземеш крави протеин да правиш човешки кости. Кодирането на протеините е това, за което са ни гените. Ген значи закодирано „послание“ в дкн-то какви протеини да се произвеждат, нищо друго. Така че всеки организъм си прави неговите протеини като си чете днк-то и взима аминокиселините от разградените протеини,които е изял, за да си сглоби неговите си протеини.


Жбрул, базите са съставните части на днк-то и рнк-то, но иначе идеята е същата.
« Последна редакция: Март 13, 2013, 05:29:30 am от Bobbie »


  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #725 -: Март 13, 2013, 08:38:46 am »
Елена предлагам да се придържаш към въпросите, кратко, точно и ясно. Най-големи спорове се завихрят около теб и до сега веднъж не си била права(пък и не това е важно). Такива вицове, че детето е здраво като бик, щот го е хранила крава просто не са за тук  :wink:
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #726 -: Март 13, 2013, 08:52:41 am »
Аз имам пример с моите деца:
 - момче, родено 3800 гр, 51 см., хранено с кърма 1 месец и после с АМ, на 3 месеца тежеше 7 кг, 68 см.
 - момиче, родено 3800 гр, 51 см., хранено само с кърма, на 3 месеца тежи 5650 гр, 64 см.

Може разликата да е заради пола, може да е заради храненето...не твърдя, че едното или другото е по-добре, но като момичето не наддава колкото трябва, но не плаче от глад и е едно щастливо и енергично дете - да дохранвам ли, защото не изпълнява нормата?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #727 -: Март 13, 2013, 10:30:01 am »
Dragony :) , защо да не изпълнява нормата? Тук имам едни таблици за физическото развитие на момчета и на момичета и детето ти се вмества в нормата идеално. Моят син също на 3 месеца е 5,600кг и 55см. Доктора не вижда нищо обезпокоително в развитието му. Наистина той се роди много по-малък от твоята госпожица - 2,490кг и 47см. Явно затова все още не можем да насмогнем на см или просто си е по-дребно детето, но на кг наваксваме. И ние също сме само на кърма. :)

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #728 -: Март 13, 2013, 11:47:38 am »
Елена иска да каже ето това:

Храненето с адаптирано мляко води до по-нисък коефициент на интелигентност.
Най-новото изследване в тази насока е било направено в Нова Зеландия, като обхваща период от 18 години и над 1000 души, и показва, че тези от тях, които са били кърмени като малки, имат по-добри академични резултати и са по-интелигентни от хранените с адаптирано мляко.
Horwood and Fergusson, "Breastfeeding and Later Cognitive and Academic Outcomes", Jan 1998 Pediatrics Vol. 101, No. 1
Morrow-Tlucak M, Haude RH, Ernhart CB. Breastfeeding and cognitive development in the first 2 years of life. Soc Sci Med. 1988:26;635-639
Lucas A., "Breast Milk and Subsequent Intelligence Quotient in Children Born Preterm". Lancet 1992;339:261-62
Wang YS, Wu SY. The effect of exclusive breastfeeding on development and incidence of infection in infants. J Hum Lactation. 1996; 12:27-30

отдолу са цитирани източниците, който иска да ги провери.
Това не означава, че децата отгледани с АМ са глупави, малоумни или нещо от сорта!

tanita68, и ние имахме такъв период около вашата възраст. За жалост, сега пак сме в такъв период (вадим зъбки), но пак се успокоявам, че това е само период и ще отмине.
[/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #729 -: Март 13, 2013, 12:47:53 pm »
Краси, слез на Земята, моля ти се!  :lol:
Няма да споря кой глупав, кой умен, ама да се вменява вина по този начин, е меко казано грубо. Темата е за взаимопомощ, а не за мерене на кой е по, по, най. Освен това тук едва ли има някое момиче, което не е искало да кърми. Ами, не стига, че не става и му е кофти, а и като прочете нещо такова, как ще се почувства?! Не ми отговаряй! Само се замисли! Благодаря за вниманието!
« Последна редакция: Март 13, 2013, 12:51:29 pm от blue_sky »

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #730 -: Март 13, 2013, 12:54:52 pm »
Краси, слез на Земята, моля ти се!  :lol:
Мълчах,мълчах....и след като вече ми идва да крещя, ама да крещя!рекох да се изкажа, щото тука наистина се прекалява! Аз съвсем умишлено не се записах в тая тема, щото знам, че тука има някои хора, които ще ме наврат на куче в гъз, че не съм кърмила /не, че не исках/. И ще ме изкарат най-лошата и неспособна майка...
ОБАЧЕ, пък те вече прекаляват!!!
Краси, аз съм хранена изцяло с АМ и те предизвиквам да отидем да си премерим IQ-та, когато и където кажеш!  :balk_64:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #731 -: Март 13, 2013, 13:10:50 pm »
Елена иска да каже ето това:

Храненето с адаптирано мляко води до по-нисък коефициент на интелигентност.
Най-новото изследване в тази насока е било направено в Нова Зеландия, като обхваща период от 18 години и над 1000 души, и показва, че тези от тях, които са били кърмени като малки, имат по-добри академични резултати и са по-интелигентни от хранените с адаптирано мляко.


Най-новото изследване?  :lol: Аз виждам отбелязани 1998г., 1996г., 1992г., та дори откъм "новост" - не е ново. Също така е меко казано абсурдно, да не употребявам друга дума, да се обясняват по-добри и по-лоши академични резултати с кой бил кърмен и кой не бил.  8O  Академични резултати могат да имат деца ходещи на училище т.е. големи деца. Какви академични резултати има едно дете в училище - може да зависи от гените му, от семейната среда, от това кой, дали и колко се занимава и се е занимавал с неговото обучение у дома, или съответно не е. Може да зависи от преподаватели, система на обучение, оценяване и ред други. От кърма, или АМ - едва ли. Ако и да ви се иска на теб и Елена да е така - фантазиите ви са едно, реалността - съвсем друго нещо.

Престанете наистина да пишете глупости на килограм в тази тема, за не знам кой пореденн път ви моля и не само аз го правя. Темата е за съвети как да се кърмят успешно децата на желаещите да кърмят майки, давайте такива съвети колкото искате, там можете да бъдете полезни. Не се заигравайте през няколко поста с псевдонаука, спорни, или чисто смехотворни тези! Така на никого не сте полезни в крайна сметка - само можете да притесните, подведете и да объркате някого.
И в карйана сметка, аз едно не мога да схвана. Четящите и пишещи тук жени - очевидно искат да кърмят, кърмят и нямат нужда от никакви убеждения, че от кърмата няма по-добро за децата им. Тогава с каква цел е този постоянен напън и "носене на вода от 9 кладенеца", за да убедите някого, че кърмата е най-доброто?  :lol: Аз разбирам някой да седи и упорито да отрича това, ама не - няма такива. Вие обаче си знаете вашето и не спирате с изцепките по въпроса.

Елена иска да каже ето това:

Храненето с адаптирано мляко води до по-нисък коефициент на интелигентност...

Това не означава, че децата отгледани с АМ са глупави, малоумни или нещо от сорта!

А какво означава? И защо изобщо го написа? Кое беше важното, съдържателното, полезното за някого в този ти пост?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #732 -: Март 13, 2013, 13:14:22 pm »
Краси, ще те помоля да се въздържаш занапред от подобни "изводи", най-малкото, ако си беше направила труда да видиш годините на това, което си постнала, щеше да видиш, че не са най-нови изследвания.
Не съм разбрала да си оторизирана за говорител на Елена, за да обясняваш какво е искала да каже - каквото имаше да каже тя, каза го.
Интелигентността на човек зависи от изключително много неща, ако зависеше само от кърменето тогава ромите щяха да са най-интелигентни ;)
П.П. Ти с АМ ли си хранена?
« Последна редакция: Март 13, 2013, 13:20:15 pm от mimi26 »
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #733 -: Март 13, 2013, 14:07:01 pm »
Пак се почна с прекаляването и от двете страни, така на никой не сте полезни и с безкрайните разправии тук не виждам ни едно ново име да има. Аз затова спрях да пиша не ми се нравят и двете крайности.

Само да добавя за храненето и килограмите: Божидара е дълго кърмена и до сега яде твърда храна съвсем малко, на килограми и ръст последно я мерих преди около половин година, нямаше 11 кг. и беше около 86 см., племенникът ми е по голям от нея с 13 дена кърмен е месец и след това е на АМ, яде като разпран, на височина и кг. са еднакви с Божидара.

Краси, не тук мястото да постваш такава информация, няма смисъл и само ще се завихри нов скандал от който няма нужда.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #734 -: Март 13, 2013, 14:22:01 pm »
Здравейте,
Имам нужда от съвет... Кърмя дъщеря си на поискване ( на 2 месеца е). Преди около 2 седмици ми се появи малко бяло петно на върха на зърното. Информацията, която намерих е, че това е най- вероятно млечен блистер. Правих топли компреси, но за сега нямат резултат. Колко време може да имам този блистер и мога ли да направя още нещо ,за да го махна? Възможно ли е да е нещо друго (нещо по- сериозно, например)?
Благодаря предварително за отговорите
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #735 -: Март 13, 2013, 14:36:10 pm »
Краси, аз съм хранена изцяло с АМ и те предизвиквам да отидем да си премерим IQ-та, когато и където кажеш!  :balk_64:
Бубе, тя иска иска да каже, че иначе си щяла да бъдеш още по-умна  :-). добре, че не съм кърмена, че генийче шях да стана, ей :-).

Всъщност това е вярно, ама донякъде... щото в самото изледване те са написали, че може да има и друго обяснение и не е свързано с млякото ( аз нали объчам да проверява източнците, та и този го погледнах). Ама то с хора, които са на една или друга крайност човек трябва да вниамва с източниците. Щото никога няма да ви покажат пълната картинка, те си слагат само нещата, които им подкрепят тезата. Не визирам Краси, а тези, от които тя си взима информацията. Кой беше писал, че веднъж като си формираш мнение за нещо и трябва да спреш да четеш всичко, който може да е в противовес,а да четеш само това, което ти подкрешя идеите, че да не се разколебаеш... аааа, сетих се, чичко Хитлер го е написал това, а той хич не е пример за тесногръдие, не той е пример за прогрес ;-). Както и да е, това беше лирично отклонение.
 Има изследвания, които пък показват, че асоциацията с развитието започва ва става отирцателна, ако кърменето продължи след 6 месеца. Сега гледай как тези ще бъдат избирателно оборени :-).


  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #736 -: Март 13, 2013, 14:41:02 pm »
наниха, причинява ли ти дискомфорт това петно? има ли болка по време на или след кърмене? има ли подобни в устата на детето? това биха били знаци за "млечица", което е гъбична инфекция и се лекува сравнително лесно.

ако нямаш дискомфорт и е сигурно, че е от сукането - не мисля, че трябва да правиш нещо. понякога бебетата имат такъв блистер на устните и той си минава.


жбрул, ако не си прочела говоря за миелинизация, не за обем на сиво или друго вещество.
ако обичаш не ми казвай какво и къде да пиша, ама хич не зависи от теб, да знаеш.
ето това исках да кажа:

Mature human milk contains protein in the range of 1.3 to 2.07gm/100ml. The whey casein ratio is roughly 80:20. The human whey mainly consists of alpha-lactalbumin, and components of anti-infective proteins such a secretory IgA, lysozyme, and lactoferin. The lactalbumin results in formation of softer gastric curd, reduces gastric emptying time, and an important component of the enzyme system in lactose synthesis. Human milk also has higher levels of free amino acids, cystine and taurine.

The fat content of human milk is 4-4.5gm/100ml, more in hind milk, the fatty acid composition is about 42% saturated, and 57% unsaturated and rich in long chain polyunsaturated fatty acids which are important in brain development and myelination. Human milk contains a non-specific bile salt stimulated lipase and contributes to the infant's fat digestion.

The major carbohydrate in the human milk is lactose, about 7gm/lOOml. Lactose furnishes about 40% of energy needs. It is metabolized into glucose and galactose, a constituent of galactolipids needed for the development of CNS. It facilitates calcium and iron absorption and promotes intestinal colonization with Lactobacillus bifidus,-its growth further encouraged by bifidus factor. L. bifidus maintains an acid milieu in the gastrointestinal tract, inhibiting the growth of pathogenic bacteria, fungi and parasites.

The vitamin concentrations in human milk are almost always adequate for infants' need. The mineral concentration is lower in human milk than the cow's milk and is thus better adapted. Calcium is more efficiently absorbed because of high calcium: phosphorus ratio (2:1). The bioavailability of iron is high.

Human milk is protective and immunomodulatory. The anti-infective properties in colostrum and breast milk have both soluble and cellular Components. The soluble components include immunoglobulins (IgA, IgM, IgG), lysozymes, lactoferin, the bifidus factor. The cellular components include macrophages. lymphocytes, neutrophil granulocytes and epithelial cells. The concentrations of these constituents are very high in colostrum, decreases in mature milk, which is due to dilution effect by increasing milk volume.

Comparison of Human, cow’s milk and standard formula
Nutrients   Human Colostrum   Human mature milk   Cow’s milk   Standard formula
Kcal/100ml   67   67   67   67
CHO (Lactose- gm/dl)   5.7   7.1   4.7   7.0 - 8.5
Protein (gm/dl)   2.9   1.06   3.1   1.5 - 2.2
Whey : caesin   80 : 20   0   18 : 82   60 : 40
Fat (gm/dl)   2.95   4.54   3.8   3.5 - 4.5
Sodium (g/1)   0.50   0.17   0.77   0.25
Potassium (g/l)   0.74   0.51   1.43   0.80
Chloride (g/l)   0.59   0.37   1.08   .057
Calcium (g/l)   0.48   0.34   1.37   46 - 73
Phosphorus (g/l)   0.16   0.14   0.91   32 - 56
Calcium/ Phosphorus   3.1   2.4   1.5   1.3 - 1.5
Magnesium (g/l)   0.04   0.03   0.13   5.6
Copper (mg/1)   1.34   0.51   0.10   0.40
Zinc (mg/l)   5.59   1.18   3.90   5.0
Iodine (mg/l)   0   0.06   0.08   0.01
Iron (mg/1)   1.0   0.50   0.45   0.15
Vitamin A (mg/1)   1.61   0.61   0.27   1.5
Vitamin D (iu)   0   4 - 100   5 -40   41 - 50
Tocopherol (mg/l)   14.8   2.4   0.6   8.liu
Thiamine (mg/l)   0.02   0.14   0.43   0.47
Riboflavin (mg/l)   0.30   0.37   1.56   1.0
VitaminB6 (mg/l)   0.0   0.18   0.51   0.50
Nicotinic Acid (mg/l)   0.75   1.83   0.74   6.7
Vitamin B12 (ug/l)   0.06   0.34   2.48   2.0
Pantothenic acid (mg/l)   1.83   2.46   3.4   3.0
Folic acid (ug/l)   5.0   14.0   90.0   10 - 13
Vitamin C (mg/1)   72   52   11   6.7
Osmolality   290 - 300   0   0   300 - 380


боби, дай да ги видим тез изследвания, аз нямам против.
говори се за разлика от около 4 точки в IQ тестовете, което не е кой знае какво
само да успокоя - вземат се предвид "другите фактори".
има и друга теза, че всъщност връзката е с храненето на поискване, независимо от това с какво е хранено бебето.

пп - само да вметна - темата се казва "кърменето - материали и дискусии" :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #737 -: Март 13, 2013, 14:49:15 pm »
Елена,извини ме, но не си разбрала въобще. Горе спореше с Жбрула, че протеините в кърмата подпомагали миелинизацията, а  кравето мялко костите. Сега тук пише нещо, което е вярно -  мазнините помагат на миелинизацията. Точно така, миелина ( покритието на нервите,което прави бялата материя, за който не е запознат) е направен от мазнина.  Нали затова казват да се пие пълномаслено мляко до 2рата година. Това какво общо има с протеините, за които говореше преди това и какво общо има с разликата между кърмата и АМ? Не разбираш ли, че ползите от кърмата не са протеини, мазнини, въглехидрати или витамини? Това са тривиални неща, които винаги могат да се докарат така, че да са като оригинала и да се обяснява с тях полезността на кърмата само води до губене на позиция за кърменето. Ползите, заради които кърмата е по-добра са  в нещата, за които не знаем,специфични антитела и т.н. .

П.П. Нужно ли беше да го лепваш цялото това, вместо единственото изречение? Кой мислиш, освен мен, си е направил труда да го изчете.
« Последна редакция: Март 13, 2013, 14:57:45 pm от Bobbie »


  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #738 -: Март 13, 2013, 14:59:10 pm »
не, бе боби, разбрах и се извиних още същия ден, на теб лично ти благодарих, че ми показа грешката и казах, че всъщност са мазнините. иначе, да, напълно съм съгласна, че това са тривиални неща и не най-важното, така е. потвам всичко, откакто ми се скараха, че съм поствала избирателно  :).
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #739 -: Март 13, 2013, 15:00:39 pm »
Няколко пъти съм писала в темата и не съм публикувала постовете си. Ако трябва да съм честна поне 4 пъти. И все се отказвах да не би да обидя някого с поста си.

Отвращавам се, сериозно ви говоря.
Който както иска да го приема. И даже ви моля, обидете ми се, че ми писна аз да се чувствам наполовина майка заради постовете ви.

Добре, че не четях темата докато децата ми бяха бебета. Щяхте да ме вкарате в такава дупка и депресия с непрекъснатите си "глупости" за това прословуто полезно кърмене, че можеше да скоча и от третия етаж.

Ей Богу, щом сега успявате да ми вмените чувство на вина за това, че не успях и секунда да кърмя ни едно от трите си деца, представям си тогава какво щеше да е. Гарантирам ви, щях да "съм ви благодарна" цял живот.

Спрете се бе момичета.

Давайте съвети, помагайте ако можете ама моля ви от сърце, спрете с тези обобщения, анализи и разсъждения какви са децата хранени с АМ пък ако ще да го пише в най-дебелите книги на Харвард на най-умните кърмени професори.

По грозно нещо от това
Цитат
Храненето с адаптирано мляко води до по-нисък коефициент на интелигентност.
, скоро във форума не бях чела.

И не Йоана, няма да се развихри нов скандал, защото този път лично аз ще тегля такъв катинар на тази тема, че ако ще на папата може да се оплачете за злоупотребата ми с права на модератор.

АМАН. (как хубаво "български" звучи а? )

Останете си със здраве, аз ще пия едно горчиво кафе, дано ми се оправи вкуса в устата.