0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Страх от бременност след операция
« -: Септември 21, 2012, 22:39:48 pm »
Докторът ни даде зелена светлина,но аз се ослушвам.Страх ме е!Дали матката ще издържи на натоварването или ще се получи руптура и ще си умра от кръвоизлив за 5 минути както любезно ми обясни един лекар от нашия град.
Горчев ме оперира,ходя си на прегледи,всичко е наред казва.Обаче мен си ме гризе и това е.Отлагаме за след Нова Година бебеправенето.Но тогава дали ще се чувствам спокойна?
Някой друг с бременност след операция на голяма миома?Как се е чувствал по време на бременността?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Страх от бременност след операция
« Отговор #1 -: Септември 21, 2012, 23:28:14 pm »
страх винаги ще има, това е нормално човешко чувство. въпросът е да го надделееш с други чувства - желание за дете и доверие в лекуващия лекар. между Горчев и градския лекар бих предпочела да се доверя на мнението на Горчев, макар че никой лекар никога не дава 100-процентови гаранции за нищо.

аз имам приятелка, която роди 2 деца след голяма операция на миома, за която каза, че буквално са й кърпили матката от парчета. как се е чувствала, не знам, но не е споменавала за някакви ексцесии.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Страх от бременност след операция
« Отговор #2 -: Септември 22, 2012, 09:21:43 am »
jam ,благодаря ти

Това,че твоята приятелка е успяла ме обнадеждава много.Аз имам едно секцио и операцията за миомата.Т.е стават две операции.
Re: Страх от бременност след операция
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2012, 20:55:58 pm »
В момента съм бременна в 11г.с. Преди две години ме оперираха от миома, операцията беше коремна и въпреки това докторът каза, че след 4 месеца може да започваме с бебеправененто. Оказа се не толкова лесна задача, но е то че се случи и засега нямам оплаквания.
Re: Страх от бременност след операция
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2012, 23:48:59 pm »
Аз също съм оперирана от професор Горчев,миома.Имам и секцио преди това.Забременях след около 2 години.Нямах проблеми през бременността.След раждането оператора ми каза,че матката ми е била силно изтъняла около разреза от миомектомията и не препоръчва трета бременост.Вероятно ще се съобразя,въпреки че с мъжа ми бяхме обсъждали,че няма да се пазим и ако стане -добре дошло.
Мисля,че щом професора ти е дал зелена светлина можешбда му се довериш.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Страх от бременност след операция
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2012, 14:56:35 pm »
След раждането оператора ми каза,че матката ми е била силно изтъняла около разреза от миомектомията и не препоръчва трета бременост.

А ако все пак искаш трето дете,какво каза,че ще стане операторът ти?
Re: Страх от бременност след операция
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2012, 18:57:50 pm »
Той каза,че не препоръчва трета бременност,предполагам,че се страхува от руптура на матката и опасен кръвоизлив.Ако все пак реша да имам трето дете,ще се консултирам поне с трима специалисти,за да чуя и тяхното мнение.В следващите 2 години няма да ми е тази тема на дневен ред,после ще го мислим:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.