www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Темата е започната от: Lilita_ в Септември 21, 2012, 22:39:48 pm

Титла: Страх от бременност след операция
Публикувано от: Lilita_ в Септември 21, 2012, 22:39:48 pm
Докторът ни даде зелена светлина,но аз се ослушвам.Страх ме е!Дали матката ще издържи на натоварването или ще се получи руптура и ще си умра от кръвоизлив за 5 минути както любезно ми обясни един лекар от нашия град.
Горчев ме оперира,ходя си на прегледи,всичко е наред казва.Обаче мен си ме гризе и това е.Отлагаме за след Нова Година бебеправенето.Но тогава дали ще се чувствам спокойна?
Някой друг с бременност след операция на голяма миома?Как се е чувствал по време на бременността?
Титла: Re: Страх от бременност след операция
Публикувано от: jam в Септември 21, 2012, 23:28:14 pm
страх винаги ще има, това е нормално човешко чувство. въпросът е да го надделееш с други чувства - желание за дете и доверие в лекуващия лекар. между Горчев и градския лекар бих предпочела да се доверя на мнението на Горчев, макар че никой лекар никога не дава 100-процентови гаранции за нищо.

аз имам приятелка, която роди 2 деца след голяма операция на миома, за която каза, че буквално са й кърпили матката от парчета. как се е чувствала, не знам, но не е споменавала за някакви ексцесии.
Титла: Re: Страх от бременност след операция
Публикувано от: Lilita_ в Септември 22, 2012, 09:21:43 am
jam ,благодаря ти

Това,че твоята приятелка е успяла ме обнадеждава много.Аз имам едно секцио и операцията за миомата.Т.е стават две операции.
Титла: Re: Страх от бременност след операция
Публикувано от: siska_ta в Ноември 04, 2012, 20:55:58 pm
В момента съм бременна в 11г.с. Преди две години ме оперираха от миома, операцията беше коремна и въпреки това докторът каза, че след 4 месеца може да започваме с бебеправененто. Оказа се не толкова лесна задача, но е то че се случи и засега нямам оплаквания.
Титла: Re: Страх от бременност след операция
Публикувано от: TEDI 81 в Ноември 04, 2012, 23:48:59 pm
Аз също съм оперирана от професор Горчев,миома.Имам и секцио преди това.Забременях след около 2 години.Нямах проблеми през бременността.След раждането оператора ми каза,че матката ми е била силно изтъняла около разреза от миомектомията и не препоръчва трета бременост.Вероятно ще се съобразя,въпреки че с мъжа ми бяхме обсъждали,че няма да се пазим и ако стане -добре дошло.
Мисля,че щом професора ти е дал зелена светлина можешбда му се довериш.
Титла: Re: Страх от бременност след операция
Публикувано от: Lilita_ в Ноември 05, 2012, 14:56:35 pm
След раждането оператора ми каза,че матката ми е била силно изтъняла около разреза от миомектомията и не препоръчва трета бременост.

А ако все пак искаш трето дете,какво каза,че ще стане операторът ти?
Титла: Re: Страх от бременност след операция
Публикувано от: TEDI 81 в Ноември 05, 2012, 18:57:50 pm
Той каза,че не препоръчва трета бременност,предполагам,че се страхува от руптура на матката и опасен кръвоизлив.Ако все пак реша да имам трето дете,ще се консултирам поне с трима специалисти,за да чуя и тяхното мнение.В следващите 2 години няма да ми е тази тема на дневен ред,после ще го мислим:)