0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #320 -: Ноември 11, 2012, 08:04:43 am »
Пиле с картофи на фурна / в плик/, Шоколадов покрив

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #321 -: Ноември 11, 2012, 10:07:31 am »
:eat: вчера
Портокалово-лимонов кекс със шоколад
Спагети
Pancakes

 :eat: днес
Сандвичи "Бюрек"
Пилешки шницели
Картофено пюре със сирене
Мляко с мед
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #322 -: Ноември 11, 2012, 11:05:31 am »
Леле, от работа нямам време да се запиша.  :( Не че не готвим и ядем де.  :wink: :lol: Тези дни на пазара продават прясна риба и ние поппрекалихме май с нея.
Та така - вторник, сряда, четвъртък и петък:
 - варени картофи с праз-лук и пържен сафрид;
 - сафрид на тиган със салата зеле с чесън;
 - чернокоп на скарата с гарнитура картофена салата, пипер и лютеница;
 - свинско месо с праз-лук в тигана и домашен хляб;
 Вчера - събота - супа от телешко шкембе, свинско с ориз и спанак и за десерт - печена тиква.
Днес - дояждаме вчерашните ястия плюс пържен пипер и тиквеник.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #323 -: Ноември 11, 2012, 13:00:08 pm »
Имам въпрос - как приготвяте макароните на фурна?
Моите винаги изплуват от сместа(мляко, яйца и захар) и като се запекат стават твърди - това макраоните които са най-отгоре. Иначе надолу си е супер.

За днес менюто е:
Боб чорба
Мусака
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #324 -: Ноември 11, 2012, 14:47:24 pm »
Вчера

Зелена салата
Спагети с кайма, чушка и лук
Днес
Зеленчукова крем супа
Чушки със сирене и яйца
Кюфтета на скара

*

    anni1981

  • ***
  • 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #325 -: Ноември 11, 2012, 14:56:04 pm »
Макарони със сирене
Зелеви сърми с кайма ,
Варена тиква


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #326 -: Ноември 11, 2012, 15:14:19 pm »
Имам въпрос - как приготвяте макароните на фурна?
Моите винаги изплуват от сместа(мляко, яйца и захар) и като се запекат стават твърди - това макраоните които са най-отгоре. Иначе надолу си е супер.

Според мен трябва да добавиш още малко прясно мляко,
или ги изпечи в по-малка тавички.
Аз пък все гоня точно този ефект,
да са ми препечени отгоре и сухички!

...слагам и бучка сирене...ако не ме усетят! :P
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #327 -: Ноември 11, 2012, 20:24:45 pm »
Добавям и една зелена салата - марулки, лук и много пъдпъдъчи яйца!  :lol:
Кате, и моите макарони стават така и почти съм се отказала да ги правя, тъй като не ги и долюбваме много.  :wink:

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #328 -: Ноември 12, 2012, 16:48:25 pm »
:eat: днес
Пататник
Месо с ориз и кисело зеле
Плодове
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #329 -: Ноември 12, 2012, 17:06:42 pm »
мусака
млечна салата
салата домати със сирене, магданоз и зехтин
кекс
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #330 -: Ноември 12, 2012, 17:10:09 pm »
Пиле яхния с пресен лук и домати
салата айсберг с риба тон и царевица и майонезен сос
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #331 -: Ноември 12, 2012, 17:15:55 pm »
Таратор
Пилешки филенца на скара
Картофено пюре

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #332 -: Ноември 12, 2012, 20:05:17 pm »
За днес - салата зеле и пилешки бутчета с ориз.
Аз нямам такива проблеми с макароните, просто ги правя с повечко мляко - да ги покрият добре и на слаба фурна отгоре.
*

    birzata

  • ***
  • 225
  • След лошото винаги идва хубавото !!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #333 -: Ноември 12, 2012, 20:43:09 pm »
зелеви сарми с кайма
заек в гювече
пукани мариновани чушки 
зеле и моркови с майонеза
крем карамел
реване с орехи
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #334 -: Ноември 12, 2012, 21:25:58 pm »
Пъстърва във фолио на фурна

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #335 -: Ноември 12, 2012, 21:43:25 pm »
Бихте ли споделили кой колко мляко слага на пакет макарони, че моите пък никога не се запичат ако ще и 2ч да ги пека и само на грил и захар ръся допълнително, но...

И да не е спам съвсем за вечеря телешко варено, закуската качамак, а обяд пържола с пържени картофи.
« Последна редакция: Ноември 12, 2012, 21:44:57 pm от м-и »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #336 -: Ноември 13, 2012, 20:13:39 pm »
за днес свинско месо с картофи, гъби, моркови, лук, чесън и доматено пюре в гювеча, салата свеж карфиол, краставици и бяла дълга ряпа.
за утре ще сготвя една зеленчукова крем супа.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #337 -: Ноември 13, 2012, 20:57:52 pm »
Благодаря на всички за отговорите относно макароните.
Явно слагам малко мляко и което е по-важно моята фурна я включвам на силна фурна и отгоре и отдолу и явно затова стават хрупкави отгоре.
Добре де,ама как ги правят в заведенията за бързо хранене  :D

Моята рецепта е
400гр.макарони се сваряват и след това ги измивам обилно с вода
сместа е от 3 яйца, 2 ч.ч.захар, две ванилии и 2-3 супени лъжици масло
слагам 3 ч.ч. мляко.

За да не е спам - пържен сафрид за вечеря
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #338 -: Ноември 14, 2012, 09:45:09 am »
пататник
За пръв път ще го правя. Ако някой има изпитана рецепта или знае някои тънкости - моля споделете. Може и на лични.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #339 -: Ноември 14, 2012, 09:59:33 am »
:eat:днес
Пиле фрикасе
Тригуни с плънка


hope-love :P заповядай :photo: и Рецепта -

*** Пататник ***


Пазя тази рецепта от една родопчанка,
но тя пече пататника във фурна, а този е на тиган!
Този приом намерих в интернет и ми хареса повече.
За съжаление или не, моите домашни любими хора,
не харесват това ястие. Вероятно защото е без месо
и затова го правя рядко или за гарнитура към нещо друго!


* картофи 10 средни или килограм и малко
* 2 яйца
* бучка сирене
* 2 глави кромид
* 3 скилидки чесън
* кафена чашка прясно мляко
/това е моя добавка в рецептата,
за да е една идея не така сух/
* бучка масло и малко олио
* сух джоджан, чубрица, сол

Картофите и сиренето се рендосват на едро ренде,
и се смесват с разбитите яйца, ситно скълцания лук и чесън/ аз ги меля в блендера/.
Добавят се подправките и млякото, и всичко се разбърква добре!

Изпичането може да бъде в тава, като тя се намазва с малко олио/масло,
изсипва се сместа и отгоре равномерно се поставя маслото на малки бучки
или се разтопява в чаша и се полива отгоре пататника!
Пече се до готовност около40-50 минути!

Изпичането в тиган става така-половината масло с малко олио в тигана,
изсипваме ароматната картофената смес притискаме хубаво с лъжица
и печем 10 минути на слаб огън под капак , след това обръщаме пататника
в голяма чиния в тигана малко масло+олио и връщаме пататника
обратно с неизпечената страна надолу, следват още 10 минути печене!

Да Ви е сладко!
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 15:37:47 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)