0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Детски книжки
« Отговор #20 -: Ноември 14, 2012, 14:26:50 pm »
Много харесвах зайчето Питър като дете.
Ето една хубава поредица от книжки за оцветяване:

Прикачам ви и 2-3 сканирани странички. 2 книжки от поредицата съм ги купила и си ги сканирах, разпечатвам и давам да рисуват. То аз така правя с всички книжки, защото все още не сме на ниво "Рембранд" примерно, раздават го стил "Пикасо с ляв изтръпнал крак"  :lol:
Би ли казала на кое издателство е, че ми харесва и искам да я потърся?
*
Re: Детски книжки
« Отговор #21 -: Ноември 14, 2012, 14:52:09 pm »
На издателство "Фют".
Re: Детски книжки
« Отговор #22 -: Ноември 14, 2012, 15:01:15 pm »
Благодаря! Купувала съм други поредици от това издателство - оцветяването и задачки им за 5-6 годишните деца са супер. Ще потърся и тази.
И моят син сега е в художнически период, като напъва да рисува все "природни работи, ъ-ъ-ъ...природа". Думата пейзаж му е някак трудна още, но го влече...
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Детски книжки
« Отговор #23 -: Ноември 27, 2012, 12:18:45 pm »
Като споменахте рисуване - доволни ли сте от определени книги с идейни проекти за рисуване или с описание на стъпки как да се нарисува нещо? Симеон много обича да рисува, но въображението му не е най-силната му страна и затова засега предпочита да копира.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Детски книжки
« Отговор #24 -: Ноември 27, 2012, 14:28:43 pm »
Виждала съм преди време едни с шаблони /изрязани и на другата страница се налага и се рисува, после може да си го довърши, оцвети както реши или да включи нарисуваното с помощта на шаблон в по-голяма картина/. Не помня обаче издателство и пр. Мисля, че ако попитам в книжарница или изпишеш в нета книжка с щаблони за рисуване ще откриеш.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Детски книжки
« Отговор #25 -: Март 22, 2013, 12:49:41 pm »
http://www.book.store.bg/p79679/malka-prikazna-pytechka-komplekt-igri-za-2-3-godishni-deca-v-grupite-na-detskite-iasli-i-pyrva-a-grupa-na-detskata-gradina-liuboslava-peneva-mariana-mitkova-biliana-karamanoleva.html


Ще се радвам някой да сподели дали е ползвал тази книжка. Дали ще е забавна за дете  на почти 2 години. В линка има още книжки на същото издателство, на мен лично ми изглеждат забавни...

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Детски книжки
« Отговор #26 -: Март 22, 2013, 13:22:33 pm »
 deep, това са учебните книжки, които се използват в детските ясли за регламентираните им ситуации - както в големите групи си имат книжки и работни тетрадки. Те са утвърдени от министерство на образованието. Почти всички издателства, които издават учебници имат и комплекти за детските градини.
Специално за яслена група доколкото зная аз имат "Булвест" - която си показала ти и "Анубис". Другите издателства нямат /или аз не съм попадала за ясла/. Така или иначе детето, което посещава ясла ще попадне на една от тези две книжки. Хубавото е:
1 че не са под формата на книга, а на работни листове, по които детето работи
2 тези работни листове са по различни теми, по които децата "вървят" през цялата учебна година - Сезони, Празници, Домашни животни, Семейство, Облекло, Мебели, Хигиенни навици и т.н.
3. Специално този комплект на Булвест имат много за залепване, налагане и т.н.
Детето ти е още под 2 год. и бих ти препоръчала книжката на Анубис, там темите са почти същите, но картинките са много по-големи и конкретни /няма какво да разсейва/; цветовете са много по-наситени и може да учи и цветовете; разработени са много по-разбираемо за малките деца. Комплекта на "Булвест" е малко по-усложнен.
Ако обаче мислиш детето ти да посещава ясла е по-добре да вземеш други книжки, защото така или иначе в яслата ще бъде с една от двете.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Детски книжки
« Отговор #27 -: Март 22, 2013, 14:11:22 pm »
Благодаря cofee lungo, за коментара имах нужда от професионално мнение. Би ли ми дала линк към другото издание!

На този етап Хриси няма да посещава ясла и поради тази причина търся специализирана литература, за да се занимаваме в къщи. Ще съм ти благодарна ако ме насочиш към подходяща. Приемам всякакви съвети, за това как да процедирам с обучението на детето в къши.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Детски книжки
« Отговор #28 -: Март 22, 2013, 15:21:36 pm »
Диип и на мен ми стана интересно и ето това са на Анубис: http://anubis.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8?class=69&subject=0&edition=0
Re: Детски книжки
« Отговор #29 -: Март 25, 2013, 11:08:49 am »
deep, аз лично предпочитам да работя с комплекта на Анубис. Трябва да подчертая обаче, че работя с деца с умствена изостаналост на възраст 3-7 години със сериозни проблеми във възприятията, устойчивостта на вниманието, паметта, мисленето.
На Матин в яслата са по комплекта на Булвест /избраха него, защото миналата година са били по Анубис, а много деца са за втора година в яслената група и да не са по същите книжки/ и аз допълнително се занимавам с него отново с комплекта на Анубис. В него всеки работен лист има и допълнителни насочващи въпроси, на които детето да отговаря. Най добре е да идеш в книжарницата и да разгледаш и двете книжки и да прецениш кое ще е по-интересно за твоето дете.
С Марти съм се занимавала по книжките през зимата /но не целенасочено/, но сега, когато времето се оправя и има възможност да е повече време навън забравям за всички книжки.
Като питаш за професионално мнение е - на тази възраст децата не трябва да бъдат занимавани по строго определен график, разпределение на теми и други глупости - децата трябва да се оставят на мира да се наиграят, а чрез игрите се научава всичко, което трябва да знаят.
Принтирай си големи картинки за оцветяване, мачкайте пластилин и глина и прекарвайте колкото може повече време навън...
« Последна редакция: Март 25, 2013, 11:13:52 am от cofee lungo »
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Детски книжки
« Отговор #30 -: Март 28, 2013, 17:16:00 pm »

Принтирай си големи картинки за оцветяване, мачкайте пластилин и глина и прекарвайте колкото може повече време навън...


Гледам, че твоят син е малко по-голям от моя. Подходящо ли е пластелин и как се справя с оцветяването? Моя от второто нищо не вдява, пастелите ги яде, пластилин изобщо не смея да купя  :oops:
*
Re: Детски книжки
« Отговор #31 -: Март 28, 2013, 22:39:54 pm »
Вземи му аквадудъл, освен да изпие водата, друго няма какво да направи. Още е на почит у нас.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Детски книжки
« Отговор #32 -: Март 29, 2013, 14:40:28 pm »
Пастели и пластелин аз  не съм давала за игра  , а с моливи и флумастери разбра , че се   рисува  - драска ...
Една приятелка знам , че правеше за по -голямо от нас дете  домашен пластелин от брашно и още нещо , и сладкарска боя, но мисля, че ни е рано .

мими , такова чудо не знаех ,че има  :lol: -сега се разрових  и ми стана интересно .Много благодаря :D

Иначе много обича да разгръща детски книжки с картинки , да ги разглежда. Даже си има любими  :wink:
« Последна редакция: Март 29, 2013, 14:46:56 pm от nimika »


Re: Детски книжки
« Отговор #33 -: Април 02, 2013, 14:14:26 pm »
Днес - 02.04. - бил международен ден на детската книга. Приемам бързи предложения за подходящ подарък по случая - книжка за 6-годишно дете. Ако някой е купувал или видял скоро нещо интересно за тази възраст, моля споделете.
Re: Детски книжки
« Отговор #34 -: Април 03, 2013, 22:26:01 pm »

[/quote]

Гледам, че твоят син е малко по-голям от моя. Подходящо ли е пластелин и как се справя с оцветяването? Моя от второто нищо не вдява, пастелите ги яде, пластилин изобщо не смея да купя  :oops:
[/quote]

м-и давам солено тесто /равни количества брашно и сол и хладка водичка за тесто което да не се лепи по ръцете, ако искаш да е някакъв цвят оцветявам със степ-разтвърен във водата/. Не може да се яде от децата защото е мноооогоооо солено. Имаше и рецепта за домашен пластилин, но все още не съм правила. Работила съм обаче с такъв - много е приятен и става за ядене :oops: безвреден е... Давала съм и бяла глина, но тя мирише някак остро и моя човек я захвърли.
Пастели давам - само веднъж опита да яде оранжевото, не му хареса и от тогава само драска. С малки парчета пастел децата се учат да имат правилен захват при писане, рисуване или драскане както е в нашия случай /пинсетен/
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Детски книжки
« Отговор #35 -: Април 03, 2013, 22:51:52 pm »
Благодаря  cofee lungo май ще понаправим малко курабийки за този сезон и вече на есен може да меся тестото със сол и брашно.
Сега рисуваме с флумастери и химикал, много обича да очертава ръце :D
А виждали ли сте подходящи книжки за оцветяване? В смисъл, предполагам, че трябва да са по-големи нещата, че с дребните няма шанс да се спазят очертанията  :D
Re: Детски книжки
« Отговор #36 -: Април 08, 2013, 16:49:31 pm »
За оцветяване използвай подобни на тези http://ocveti.com/index.php?page=plodove големи, с малко елементи. Сега си мисля, че тези големи картинки могат да се запълват и по други начини:
1.с добре размачкан и затоплен пластилин, който се натиска и залепва така, че да запълни желаното място
2. с накъсани на дребно цветни листчета - тип апликация
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Детски книжки
« Отговор #37 -: Април 08, 2013, 17:01:59 pm »
Чудесна си! Благодаря ти!
*
Re: Детски книжки
« Отговор #38 -: Май 14, 2013, 16:47:35 pm »
Вижте на какво попаднах вчера: http://prikazka-igra.com/
Много ми хареса и смятам да я поръчам на децата за 1ви юни.
Някой вече има ли я? Отзиви?
Ето една статия с отзиви: http://asktisho.wordpress.com/2013/05/10/talasamche/
« Последна редакция: Май 14, 2013, 16:49:31 pm от mimi26 »
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Детски книжки
« Отговор #39 -: Май 14, 2013, 18:51:11 pm »
От вчера Ели си има първа самостоятелно прочетена книжка :) Дай Боже да е дъъъъълъг списъка!!!
http://www.trud.cc/?cid=9&pid=10682&lng=bg