0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #820 -: Ноември 01, 2012, 08:34:59 am »
Благодаря момичета,

Боби логично и аз така си помислих да и кажа :lol:,че то в такъв случай все едно като си пиеш вода и бактериите се отмиват и изчезват,така го мисля де изобщо не съм компетентна по въпроса,но щом и ти потвърди днес като отида за резултатите ще и кажа :P,но него ден замълчах :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #821 -: Ноември 01, 2012, 08:51:33 am »
Bobbie ,това е точно така,но аз казвам какви са изискванията на лаборантите и лекарите ,за да се види дали има патогенни микроорганизми.
ми тук няма такива изисквания, затова го казвам.

Бина, напълно си компетентна да и кажеш, че логиката куца. дали има смисъл е друго работа, вероятно не :-).
« Последна редакция: Ноември 01, 2012, 09:03:15 am от Bobbie »


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #822 -: Ноември 01, 2012, 17:46:35 pm »
Здравейте д-р Бърди и на всички които пишат редовно!
Пиша относно моите малчугани естествено по не много приятен въпрос а именно доста често боледуване.Баткото ходи на градина(5 дни е на градина и съответно 2 седмици вкъщи)буквално без да преувеличавам  :(....та доста често заразява и малкия и съответно и двамата се "тръшват" болни както са и в момента гъсти сополи(бистри) вече 6 ден и двамата баткото накашля от време на време суха кашлица а малкия е с къртеща и вдигна Т. док. изписа АБ-"Ксимебак","проспан" и капки "коларгол"...хремата все още е на лице на големия не изписаха АБ а "Цинабсин" за хремата капки за нос"Олинт"и"Цилоксан" сироп за кашлица "Проспан"и както всеки път "изопринозин"......
 Та въпросът ми е понеже прочетох мнението на д-р Бърди за изопринозина  та да попитам в лечението ли е грешката или аз вече се вманиачавам че просто медикаменти от рода на изопринозина ,инфлуцида,цинабсина са "афиф" работа.....
Ще съм благодарна да чуя мнението ви д-р Бърди,а и както на всички останали майки!
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #823 -: Ноември 01, 2012, 20:07:20 pm »
Бих искала да чуя д-р Бърди по темата за фебрилните гърчове.Детето ми е на 4г.11 месеца, досега е имал 2 такива- миналата година и тази. Правиха му и ЕЕГ-та, които бяха добри.Това, което ме притеснява е, че при него няма бавно покачване на температура, тръгне ли нагоре за 10минути е от 37 на 39 и аз тогава давам Нурофен и хексалгин заедно и резултат има чак след 1 час - ето това се случи преди 3 дни. Така се изплаших да не последва гърч, че дори се опитах да сложа малко диазепам,(не че успях ), защото реших че изпада в безсъзнание, а то явно детето е било отпуснато заради високата температура. Идва времето на гриповете .....толкова ме е страх, че дори на градина не го пускам.
Доц. Литвиненко в една статия пише, че се надживява след 5.5г, на други места срещам около 6-7години, от какво зависи, как да се предотврати такова състояние, какво да правя, за да не го допусна, как да реагирам спешно.......
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #824 -: Ноември 02, 2012, 22:54:37 pm »
Violet, с моето дете сме преживели същото. Контрол над температурата е превенцията. Ако може така да се изразя.
Още на 37 давам калпол или нурофен и ако тръгне рязко нагоре, веднага хексалгин и ако е над 38,50 душ с хладка, не студена вода. В тази връзка те съветвам да не разчиташ на свещички, защото действат по-бавно. И двата ни гърча бяха след свещички, които би трябвало да овладеят положението - обаче не.
Обтриване с влажна кърпа и това е. И следене денонощно. Съчувстам ти.
Диазепамът е нож с две остриета, първо действието му е краткотрайно и се прилага при настъпил гърч, не можеш да предвиш кога  ще се случи и тогава да го таймираш. За това се слага при гърч над три минути. Освен това е опасен за дишането и ако не излезе само детето, тогава се слага.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #825 -: Ноември 04, 2012, 20:53:50 pm »
Здравейте,
след като Габи пи 3 дни Агументин и тепърва започна да вдига висока Т, ни приеха в болница с диагноза бронхопневмония. Направиха снимка на синуси, казаха че има синузит, съмняват се и за трета сливица, но консултацията с УНГ ще бъде във вторник. Вливат и венозно АБ и КС, в нослето капем коларгол и ксилофарм, пие флавамед, но все още кашлицата не е отхрачваща и днес изписаха и Ериус сироп 2*5мл (тя е 18кг) за 5 дни и след това само вечер пак по 5мл. Докторката каза, че било хубаво да го пие поне месец.
Докторе, ще съм благодарна на мнението ви за лечението и дозировката и продължителността на Ериус-а. И на всеки друг, който разбира.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #826 -: Ноември 05, 2012, 03:18:44 am »
И Максим кашля, вече 3 седмици.При трима лекари съм го водила и казват, че е здрав, да ама той не спира.Имаше и сополи ту бистри, ту много гъсти, отгоре на всичко и 4 кучешки му растат и е като малко бебе само точи лиги.Температура не е имал и може би затова казват, че нищо му няма.Гърди все чисти, гърлото само веднъж му беше леко зачервено, а съм го водила на 9-10 прегледа.
Досега са го лекували само с изопринозин, тантум верде, проспан или ацц,  капки за нос няколко вида + зиртек.Обаче ефект имаше само за 2 дни и вече се бях успокоила когато започна пак да кашля.Нищо друго, но този път кашлицата беше не влажна, а суха.Та такава си е досега вече 4ти ден.Нищо не са ни изписали за кашлица, а само капки за нослето Гаразан и зиртек.
Та последния лекар при който го водих ми каза, че това е най-вероятно алергичен ринит и в тази връзка ни назначи кръвни+диференциално броене и ако не се лъжа цпр и ренген на бял дроб и сърце.За кръвните е ясно, че ще ги направя, но за снимката се колебая-вие какво мислите? Ще поясня само, че лекаря я иска за да отхвърли вероятността да има чуждо тяло.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #827 -: Ноември 05, 2012, 07:12:01 am »
tanj74 ,няма страшно за снимката според мен.Какво те притеснява?Явно това е начина да се отхвърлят разл.вероятности и да се приложи адекватно лечение.Ние ходихме цяла седмица всеки ден заради сополи,потене и други неща които забелязах и така и нищо не излезе,накрая на снимката се видя пневмония.Така че според мен е правилния избор.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #828 -: Ноември 05, 2012, 07:56:33 am »
Ако варианта ти е да гледаш как се мъчи детето, защо се колебаеш за една снимка? Докато се чака може да стане по-лошо.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #829 -: Ноември 05, 2012, 14:59:43 pm »
Бих искала да помоля д-р Бърди най-общо на теория да разсяни, кога е препоръчително премахване на сливиците при децата. Питам защото педиатърката ни тези дни за пръв път спомена, че няма да е лошо да махнем сливиците на детето ни, което е на 5 години и половина, не боледува често, но едната му сливица била "анатомично по-уголемена" и при всяка вирусна инфекция ставала още по голяма и пр. Ще го заведа за преглед и консултация при УНГ-специалист, но искам да имам информация предварително и някакви препоръки какво да питам и при какви обстоятелства еветулно да се съглася да се махат сливиците. Няма да крия, че по принцип "не съм фен" на тази операция!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #830 -: Ноември 05, 2012, 15:05:35 pm »
Да се отчета днес ги водих и двамата на контролен преглед малкия е видимо по добре ,но все още кашля и то само вечерно време давеща мокра отхрачваща кашлица ,преслуша го и каза че е по добре но продължаваме с АБ ,Проспан,цинабсин и капките за нос коларгол и куикс,на всичкото отгоре ни никнат кътници отдолу и от двте страни и отгоре от едната страна ..ужас  8O лиги, кашлица...чудна комбинация... :(
При баткото всичко е ок но казах че все още му е като запушен  носа а няма сополи нито хрема нищо кашлицата спря,прегледа го всичко си е ок чисти гърди няма секрети нито зачервено гърло,но изписа и на двамата hydrastis canadensis-9ch (до сега не съм давала такова ).... :? и каза в четвъртък пак контролен и ще пуснем гърлен секрет и на двамата...
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #831 -: Ноември 06, 2012, 00:56:18 am »
Виктория,добре е да изчакаш с гърленият секрет поне седмица(може и повече)след курса с антибиотик.
Все си мислех,че ни е рано за кътниците и на нас,ама....щом казваш,значи да очаквам :D
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 00:58:17 am от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #832 -: Ноември 06, 2012, 07:48:04 am »
Ооо Кисела очаквам 4-ти кътник, а едно познато момиченце е с 16 зъба. Индивидуално е  :D
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #833 -: Ноември 06, 2012, 09:00:37 am »
Ползвате ли имуностимулатори и ако да, какви? И има ли ефект при вас?
Аз вече съм склонна да опитам всичко - хомеопатия, хранителнителни добавки. Александра 3 дена след излекувания трахеит и отит, сега е с остър бронхит.

Мая, съвет не мога да дам, но дано Габи бързо да се повлияе от лечението.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #834 -: Ноември 06, 2012, 12:00:47 pm »
Здравейте!
Моето  детенце е с гнойна ангина.Изписаха и Аугментин,Тантум верде,Линекс бейби.След 2-3  дни сме на контролен преглед.
Аз също се замислям за някакъв имуностимулатор.Преди месец пихме за кратко Елкуид сироп,личната лекарка изказа суперлативи за него
Успешен ден!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #835 -: Ноември 06, 2012, 12:11:49 pm »
Давала съм изопренозин по препоръка и настояване на личната лекарка, но тук съм чела отричателни отзиви за него. Давала съм и бронховаксом на прахчета /сашета/ - за него пък настоя сестра ми, която е лекар-фтизиатър /специалист по белодборни болести/. В сезоните, в които правехме тази профилактика, детото почти не е боледувало и вирусите преборваше бързо и лесно. Разбира се, не мога да бъда сигурна доколко е бил повлиян от тези неща,които е пил. Просто така се случи при нас.
А, и когато беше на три години, педиатърката постави една ваксина срещу пневмо-коки /пнемво -63 или нещо от сорта/, катоказа, че щяла да има действие и през следващите 2-3 години /различно е сезонните противогрипни ваксини/, но ако не греша, май и нея д-р Бърди не я препоръчва. Но нали въпроса беше към майките дали ползваме имуностимулатор, аз чинно си написах всичко, което сме ползвали.
Давам периодично и цветен прашец.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #836 -: Ноември 06, 2012, 12:23:51 pm »
Виктория,добре е да изчакаш с гърленият секрет поне седмица(може и повече)след курса с антибиотик.
Все си мислех,че ни е рано за кътниците и на нас,ама....щом казваш,значи да очаквам :D
Да това го обсъдихме с док. снощи че трябва да минат няколко дни от курса с АБ  :wink:
 за зъбките Ние имаме 0бщо 4 отгоре и 4 отдолу като се има впредвид че първите два избиха като беше на 3 месеца  8O сега 3 кътника наведнъж и страшно  :( но при всяко дете е наистина много индивидуално...
За изопринозина и аз съм давала по настояване на личната но съм чувала много отрицателни мнения а и тук прочетох че не върши нищо и го спрях отдавна един път ни изписаха есберитокс N по 1 табл. моя приятелка много го хвали че била много доволна и т.н.,.....но не видях ефект....
 И аз ще съм благодарна ако някой сподели с този вид медикаменти....
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 12:28:02 pm от Виктория »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #837 -: Ноември 06, 2012, 18:11:48 pm »
Ползвате ли имуностимулатори и ако да, какви? И има ли ефект при вас?
Аз вече съм склонна да опитам всичко - хомеопатия, хранителнителни добавки. Александра 3 дена след излекувания трахеит и отит, сега е с остър бронхит.

Мая, съвет не мога да дам, но дано Габи бързо да се повлияе от лечението.
Здравей, виждам че имало доста негативни мнения към изопринозина ..както и че нямал особен ефект при някои от вас .
Ще кажа нашия опит -миналата есен на 2г и и няколко месеца като се започна едно боледуване и няма спирка .Близнаците се разсипаха просто..нон стоп повече от ден не са били здрави . Даже бях пускала тема за имена на добър УНГ ..както и да е ,лично за мен изопринозина ни помогна .Давахме го както е по листовка на кг тегло .Но го давахме 3месеца ,на мъжът ми в работата някой му беше споменал ,че е нужно по-продължително време да се дава ,за да има реален ефект .Дали сме постъпили правилно-незнам.Дали това е причината за подобрението - пак незнам,но факт ,че след това не са боледували изобщо /дори и когато ние сме били болни т.е. са контактни/ .Тази есен се разболяха ,но вече си знам започнах си изото ..ако кашлят инхалации с физиологичен 1-2 дневно /според кашлицата ако се налага и по-често/ ,капки за нослето си даваме по рецепта ,които ни даде тогава УНГ и за гърлото едни хомеопатични .И засега са ок ,минахме без АБ ,без усложнения /бронхити и пр./ , с две думи мога да си позная децата .Изото мисля да го давам поне месец ,после ще мина на Герисан /него го давах цяла пролет след миналогодишния курс изо/ .
Мисля че всяка майка намира вярното за нейното дете .При моите тази схема действа.
Нашата педиатърка пък не беше много за изопринозина ,но докато не го дадох се влачихме 4 месеца болни ,от хрема ,на гърло и обратно ..естествено слиза надолу ..почват бронхити или към ушите..ужас ..мислех че край няма.
С две думи аз съм доволна. :)
« Последна редакция: Ноември 06, 2012, 18:15:20 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #838 -: Ноември 06, 2012, 22:07:46 pm »
За герисан съм чувала от други майки около мен супер много доволни са,не знам защо аз се лутам и нещо като че ли вяра им нямам на тези сиропчета, хапченца и меченца и подобни ... ,не знам и аз как да го обясня...
Много бих искала ако е възможно да прочета и мнението на д-р Бърди  :wink: по тази тема,мисля че ще е полезна и на другите , ако не се е разяснявала в предишни теми де  :wink:
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #839 -: Ноември 06, 2012, 22:19:12 pm »
Сиа, благодаря за пожеланието, но не вървим към оздравяване, от снощи пак е с Т, тази вечер 39.1, махнаха и абоката сутринта, но явно не е причината в него и утре вероятно ще слагаме нов. Бяхме и на УНГ, но беше безмислено, трябвало да е напълно здрава за да стане ясно има ли трета сливица или не. Идея нямам какво става, лошото е че май и докторите също нямат по-голяма яснота от мен.
Замислям се и аз за нещо подсилващо, само веднъж да оздравее, ще следя коментарите по темата. Давала съм клеева тинктура, но не много редовно, че Габи я усеща и не иска да пие чая или в каквото там съм я сложила.