0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #40 -: Юни 06, 2012, 09:55:13 am »
Сия, дано всичко мине добре.

Ние с Никол утре отиваме на консулт с анестезиолог и в петък и е ЯМР. Борих се, за направление но ...няма. Варианта беше да ни вкарат в болница и колкото и фиктивно да се водим там трбвало да ни пуснат все пак някакви изследвания (кръв, урина), сутрин за изитацията да сме в болницата. Предпочетох да и спестя това и да си платим. 300 лв е ЯМР и 140 лв е анестезиолога. Това във терапията във Варна (за информация). Снощи цял ден тя ми обяснява как каката ще пише на ръчичката ще капнат водичка и после ще снимат ръчичката докато Ники спи:) И все си повтаря "нама ташно, Ника нама пачи, мама гуши Ника, няма нишо ташно":):):)
 
Не, че ще се случи точно така и пак ще плаче много но да минава и това.:)а ако и резултатите са добри...още по-добре.

Аз да ви кажа, даже и викам по площадките напоследък. На моите деца де:) От изцапани дрехи, ожулени колене и ръце не ме е страх но Никол продължава да блъска и двамата много лошо в къщи и навън а забелязвам, че и към други деца започна да посяга. Доста е опасно това защото и се засилва преди да ги блъсне и все ходя отзаде и като охрана да я следя какво прави.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #41 -: Юни 06, 2012, 10:15:31 am »
Сия, Лис, много стиснати палци и от нас!

Дано всичко мине бързо и лесно, да не се травмират децата!  :(


На мен също ми се иска да водя детенце на тихо и спокойно място, но ...  :(
Вики иска да е във вихъра на купона - още след детската градина и отиваме в парка. Не е възможно всяка вечер да се ходи далече. Понякога кара колело, но и това става опасно, защото има по-големи деца, каращи с бясна скорост, които могат да я "отнесат".
Ако е на площадките хвърчи от люлка на пързалка, от пързалка на катерушка и аз постоянно съм след нея. Не ми е възможно да я оставя и да гледам отстрани. Налага се и да викам  :oops:, просто като е във вихъра даже и не ме чува. :(
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #42 -: Юни 06, 2012, 10:22:42 am »
Сиа, Лиско, прегръщам ви! Всичко да мине бързо и резултатите да са добри!

Ние играем на улицата пред къщи. Късмет, че не е много натоварена. Основно колела се карат, хилки с тежките топчета (май плажен тенис им викат), топки се ритат... Имаме градинка на 200м от вратата, но е толкова пренаселена, че просто не става за игра.
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #43 -: Юни 06, 2012, 10:32:41 am »
Лиско, стискам палци резултатите от ЯМР да са добри.
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #44 -: Юни 06, 2012, 10:52:21 am »
Като ви чета се сещам за подписа на една форумка от БГ мама - преди имах поне три теории как се гледат деца, сега имам три деца и нито една теория  :lol: :lol: :lol: нещо от този сорт беше и според мен важи с пълна сила.
Аз имах големи планове - това ще правя, онова няма да правя, сега четири години по-късно ми става смешно като се сетя. Децата са толкова различни, ето Мишето не ходи по площадки, защото сладката Калина е просто фурия, а аз не ходя, защото Боян не обича такива неща. Просто няма сила, която да го накара да се качи на катерушка, а миналата година, за да се пусне по пързалка трябваше първо да се пускам аз  :lol:

Не ми се налага да забранявам храна, всичко му е позволено в нормални количества.
Бабите пък въобще не са ми драма. Това, че един път седмично е изял една вафла не ме притеснява, но и те се съобразяват - като казвам една вафла, значи наистина е една.
Единствения му порок на Боян е натурален сок праскова. Ако му давам ще изпива всеки ден по един, добре че много обича вода и е съгласен на замяна  :lol: :lol:

ЕДИТ

Лис, дано резултатите са добри
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 10:56:05 am от к(Р)оки »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #45 -: Юни 06, 2012, 11:11:56 am »
Обещах да пиша като мине нашия очен преглед във Визус.
Алекс отиде с голямо желание, обаче като започнаха да я питат кое какво е тя млъкна.
В началото решихме, че се притеснява, но като мина през компютъра излезе +8.25 на дясното око и +3 на лявото. Тя изобщо не е виждала с едното око, затова си е мълчала.
Та така - ще разширяваме зеници и другия вторник пак там.
Ще потърся и второ мнение, но се чудя къде не се чака много и има добри специалисти, че да не стои много без очила детето.

Аз много се противих на тази процедура. Последното, което ми обясниха е, че детското око не е като при възрастните. Можело да се получи спазъм и трябвало задължително с разширени зеници да се направи прегледа. Така било сигурно точното установяване на нужния диоптър. Направихме си прегледа, но аз очила не и сложих. Каза, че я боли глава когато чете или разглежда книжки... Ами наблягаме на колелото и ролерите и кънките на лед. На лаптопа пък не се е сещала да сяда от месеци. Просто не му обръща внимание. Разрешеното не е интересно стана ясно  :).
Ходеше с тъмни очила непрекъснато и и беше трудно. Оставих си я в къщи да не се тормози в градината. Поздрави и пожелания за хубави резултати.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #46 -: Юни 06, 2012, 12:02:16 pm »
Лисано, прегръщам ви два броя лисанки и съм с вас!

И аз викам и тичам...все си повтарям няма, няма и все го правя!

Кроки, много от написаното за Боби се отнася и за Митака,
такова сходство, само дето при нас са динозаври/животни при вас коли!
За протокола Митака се спусна спокойно на пързалка след Калина...

В средногорската обител такъв вятър направо ни отнесе....
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #47 -: Юни 06, 2012, 12:30:38 pm »
Лисе, успех, много сладко говори Ника :)


...дясното око е и мързеливо, та ще има да играем на пирати, предполагам, тя поне е фен. :lol:
Ще разширяваме зениците от събота до вторник и вторник сме на преглед. Какво представлява прегледа и спирахте ли децата през това време от детска градина? Разбрах, че доста ги дразнела светлината.

sia, да, ако се разширява в продължение на няколко дни, ги дразни доста. Особено сега, като се оправя времето и става по-слънчево. Ако има начин, спри я от градина или поне помоли да я държат на сянка, като излизат на двора.

При Дани са разширявали така само веднъж, преди да навърши годинка. Сега на профилактичните прегледи при д-р Димитрова просто записваме час около 4:30 най-късно, да има време да капем капки 1-2 пъти през 30-50 мин и да го прегледа преди края на работното време.

На пирати сигурно ще играете, но сега има всякакви весели материали за оклузия - с картинки и т.н. Между другото, за тази цел ние в началото ползвахме плътни лепенки, а след операцията на очите поддържаме положението, като периодично слагаме на очилата пред здравото око бангертерови фолиа с различна плътност, според както ни препоръча офталмолога. Те пропускат светлината, но според степента на плътност, размазват образа пред здравото око, принуждавайки мързеливото да работи. Виж в гугъл за bangerter occlusion foil, може да го коментирате с вашия лекар. Не съм ги виждала тук обаче, първите ми ги даде д-р Димитрова да пробваме, сега всяко лято моля кумовете да ми донесат, като си идват от Германия. 1 опаковка от десетина евро ми стига за година поддържаща терапия.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #48 -: Юни 06, 2012, 12:50:39 pm »
Къде другаде да плача ако не тук:(

Хора, не издържам вече простотиите и простащината на свекърва ми. Получих нервна криза преди 40 минути заради нея. Всеки път когато Светльо замине тази жена ме тормози психически и издевателства. Изобщо не я интересува, че децата са в стаята.
Много ми е тежко в момента и болно защото и тримата станаха свидетели на нещо много грозно, слава богу поне, че майка ми дойде сутринта и тя също видя до къде може да стигне простащината и. Все не ми вярваха като им казвах, че не издържам.

Изгоних я. Насила я изгоних от вкъщи и повече няма да я пусна да влезе тук. 70% от решението ми веднъж да си подам молба за развод е заради нея, останалите 30% са си заслуга на мъжа ми. Аз също имам вина и тя е 100% към децата ми, че не ги предпазих от всичко това. Извинете ме но толкова ми е тежко в момента, че...

Този път ще отида и ще подам жалба в районния съд за психически тормоз и да и забранят да ме доближава.
Тя щала да  ми държи сметка отсега нататък къде отивали парите, които синът и изкарвал (затова дойде), защото аз съм била виновна, че все сме били без пари. Била съм крадяла, щяла била да дойде с полиция и да влезела с вратата в нас. Хора, това е жена на 65 години напълно с разума си. Един път не попита как е Никол, какво става с нея. Много ми е тежко, побърках ги тези дечица заради скандалите на тази простачка, наистина.

Извинявайте още веднъж, като се успокоя ще пиша.
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #49 -: Юни 06, 2012, 12:56:54 pm »
Пете  :(  :bighug:
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #50 -: Юни 06, 2012, 12:57:13 pm »
Обещах да пиша като мине нашия очен преглед във Визус.
Алекс отиде с голямо желание, обаче като започнаха да я питат кое какво е тя млъкна.
В началото решихме, че се притеснява, но като мина през компютъра излезе +8.25 на дясното око и +3 на лявото. Тя изобщо не е виждала с едното око, затова си е мълчала.
Та така - ще разширяваме зеници и другия вторник пак там.
Ще потърся и второ мнение, но се чудя къде не се чака много и има добри специалисти, че да не стои много без очила детето.

Сия, много е висок диоптъра ЗАДЪЛЖИТЕЛНО направете още една консултация при ДРУГ доктор.
Когато определиха диоптъра на Никола плюс 6 и на двете очи, аз така направих, двама лекари - независими един от друг - за да съм сигурна, защото това са си много силни очила.
Ето контактите на нашата лекарка, Нико ходи при нея от едногодишен. В началото ходихме и при Топов, но тъй като диагнозите и от двете места се потвърждаваха дословно спряхме прегледите при Топов. Д-р Лолова е прекрасна, много внимателна и педантична. Аз и имам доверие
http://www.lolov.com/frames/wtime.htm

Успех ти желая от сърце
ПС
Мислех да си го спестя, ама ще си кажа ... не бих се доверила в никакъв случай на Визус. Там отидохме първо, когато на годинка видях, че Нико криви окото. Д-р Чернодринска каза, че на Никола очите са наред  8O, обаче се налага СПЕШНА операция на слъзните канали. Операция не направихме, оказа се напълно ненужно, но пък диоптрите ... както писах по горе.
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 13:07:14 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #51 -: Юни 06, 2012, 12:59:57 pm »
Леле,Петя,направо чета и не мога да повярвам,че изобщо е възможно подобно нещо 8O.Опитай да се успокоиш заради децата и наистина вземи някакви сериозни мерки.Малко са ти проблемите ми и с простотии да те товари тази.С право си я изгонила.Смени ключалката ако има ключ и я изкъшкай от живота си щом те тормози така.
Прегръдки и успех с Никол!

*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #52 -: Юни 06, 2012, 13:02:04 pm »
Лис  :bighug:

*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #53 -: Юни 06, 2012, 13:05:41 pm »
Лисе ... изчакай да се оттегли малко адреналиновото ти цунами  :wink: и си направи една авто психотренировка. Просто спри контактите с таз персона. Тя звъни - ти затваряш.
Има си такива хора - те се хранят когато те разтреперат и извадят от равновесие. Не й позволявай. Дже и на мъжа си не обяснявай. Просто кажи - с майка ти бяхме до тук и откажи да разговаряш по темата въобще. Приеми, че това е затворена страница за теб и не оставяй старата вещица да ти разваля семейството.

 :bighug:
В очакване ....
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #54 -: Юни 06, 2012, 13:10:26 pm »
Лисе, правилно си постъпила! Изгонила си я - добре, повече не давай да те тормози.

За молбата за развод ме притесни обаче, подала ли си я вече или обмисляш? Ако проблемът е свекито, има ли възможност да емигрирате само петимата, ако ще в София да е, но мъжът ти да остане до теб, да спре да пътува?

Мислила ли си да се върнеш в София? Сигурна съм, че всички ще помогнем да намериш апартамент, работа.

Ако искаш на лични.
[/url][/url]
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #55 -: Юни 06, 2012, 13:12:10 pm »
Мармотче, наистина много ти благодаря ти за напътствията. Толкова въпроси ми изникват в главата. Ще взема да си ги записвам май, че да не пропусна нещо следващия път. Още свикваме с мисълта, че се оказа толкова голям проблемът и че съм пропуснала този профилактичен преглед когато е трябвало, а и педиатърката ни не и продумала, че трябва да отиде. Д-р Чернодринска като ми показа разпечатката от компютъра видях само 3ката на лявото око и здрава се притесних и мислех че това е големия проблем. Но после в колата видях, че на дясното пише + 8.25, че и със 150 градуса, добре че бях седнала.
Аз имам приятелка с оптика, така че предполагам няма да е проблем като поръчва стъкла да ми поръча и лепенки за оклузия. А предполагам, че могат да се намерят и онлайн.
Алекс засега е възхитена от идеята, че ще е единствената с очила в детската градина, дано и като вземем очилата да е все така.

Фани, много ти благодаря и на теб. Добре, че прочетох, преди да го постна - имаме записан час при д-р Лолова за вторник, веднага след прегледа при д-р Чернодринска. Обясних й съвсем честно, че отиваме за второ мнение без да споделям какви са оплакванията. Само забравих да я питам колко струва прегледа там за да съм подготвена.
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #56 -: Юни 06, 2012, 13:18:42 pm »
40 кинта е прегледа. Няма какво да се притесняваш, напълно нормално е да искаш второ мнение, това не е шега работа. Ти ще я видиш, това е една много мила и кротка жена.

Понеже Никола много я харесва (тя го черпи с бонбони :wink:) и и има доверие, на един от прегледите му капна капки за секунди без да го предупреди  :lol: Той се зачерви целия и ревна да реве с цяло гърло "Защо го направииииии нахалница такава"  :lol: :lol:
В очакване ....
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #57 -: Юни 06, 2012, 13:30:07 pm »
Лис, ако имаш нужда от нещо, знаеш - обади се :bighug:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #58 -: Юни 06, 2012, 13:31:38 pm »
Петина, просто я изключи напълно от живота си. Тя очевидно не е с ума си, невярна ти е анамнезата за статуса й. Брътвежите й го показват ясно. Реално, тя нищо не може да ти направи. Не се занимавай с полиция, ще си загубиш времето. Имаш ключалка на вратата - използвай я.

И най-вече - изчисти я от ума си. Това е най-добрият съвет, който мога да ти дам. Излишни са вълнения на тема "Как може такова нещо".
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #59 -: Юни 06, 2012, 13:41:09 pm »
Тръгнах да пиша сутринта - дойде началник, започнах да пиша преди малко, отново началник  :lol:
Сиа, освен да ви пожелая успех, друго не знам. Аз съм с мързеливо око (и още куп проблеми с очите) Ако мога да бъда полезна съм на линия. На мен ми се ще да заведа Илияна да я видят, но от 100 места ми казват, че е рано.
Лисе, първо стиснати палчета за Никол.
Второ много добре знаеш, че децата са ти най-важни, по тази причина е наложително майка им да е добре! Ако обичаш тегли една майна на мама свекърва и си гледай важните неща в живота!  :grouphug: