0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #20 -: Юни 05, 2012, 14:14:29 pm »
Колко ще е слънчева не е ясно, но поне да е здрава и весела седмица!
Хванали сте любимата тема... То говорене, то скандали - резултат няма. Вчера поредно ново 20 - пуканките за микровълнова, които племенниците ядът с кашони, и те били полезни бе  :lol: Илияна е с дерматит, който се възпалява зверски от сума неща, предупредени са и продължават. Писна ми и заявих на всички, че могат да и дават каквото решат, само да ме уведомят, да дам порцията лекарства (преувеличено, но за момента само това ги ограничава), щото нали не трябва да е лишена и да бабите да са доволни... Ама карай, да са живи и здрави.
Лисицата е права, единствения начин да ги опазим "лишени" е наистина да не остават сами с добронамерените. Грубо е, но друг известен и работещ начин няма (или поне още не го знам). За съжаление нямам начин и се налага да я оставям  :?

Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #21 -: Юни 05, 2012, 16:06:41 pm »
Мдааа, и аз трудно успявам да изляза на глава. Карала съм се не веднъж и с майка ми и със свекърва ми по темата "Не давай вредни храни на децата!"
Да призная, свеки по ме слуша от колкото родната ми майчица. :x

Майка все като ще се вижда с Михаела и и купува един бял шоколад, защото знае, че нормалният и е забранен. Питам я: "Добре, защо не и купиш 1 банан или ябълка?"
"Ми, щото на шоколада се радва повече детето!"
Отделно от това, все ми казва, че и мен така са ме хранели и нищо ми няма, добре съм си била. :wink:
Но, колкото и да ги критикуваме, все опираме за нещо до тях. :wink:

А свеки, като ще идва у нас, ме пита по телефона, какво да им вземе. Оня ден пък, като отивам да прибера Малчо от тях, приготвила им по един дабъл кроасан в чантичка. Добре че, децата не видяха какво имаше в чантичката. :wink: Както се досещате, майка им "намаза" кроасаните. :lol:



И една случка от събота, но не е свързана с баби. :wink:
Бях с децата в Карфур и си плащаме на касата, когато касиерката любезно вади отдолу някакво панерче пълно със смучащи бонбонки и с усмивка го подава към децата, да се почерпели. 8O Моята реакция бе: "А, не, не, не, благодаря!" А тая ме гледа втрещено 8O, ама много втрещено, ви казвам.
 - Защо!!! - пита ме касиерката, недоумявайки.
 - Ами, защото още не са обядвали, а и нямат нужда от тези бонбонки! Стана леко неловка ситуация, защото бедната жена продължаваше да стои и да ме гледа с недоумение, докато аз си прибирам покупките. За да "разчупя леко леда", се усмихвам и казвам:
 - Ами така е, много съм лоша. :) Не давам бонбонки. :wink:
 - Ама Вие сте за днес ТРЕТАТА такава лоша майка!! :x
 :lol: :lol: :lol:

стана малко като виц. :wink: Любопитна бе и реакцията на Косьо, който взе от пода едно паднало бонбонче и и го върна на касиерката. А онази му вика: "Лапай го, лапай го!" :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Юни 05, 2012, 16:08:54 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #22 -: Юни 05, 2012, 17:14:52 pm »
Оооо, зачекнали сте любимата ми тема за свекървите-'помагачи' и вредните храни... Ами за моята свекърва е нещо напълно нормално и нужно да включва радиатора сега, когато къпе най-малката племенница (на почти месец е), а тукашните ми приятелки тъпчат децата си с царевични пръчки, плодови млека от 'млекарна Гецово" (примерно) и тонове, повтарям тонове шоколадови вафли и бонбони. Това била нужната следобедна закуска на детето. И когато аз кажа, че нашите деца НЯМА да се гледат по този начин се започват едни пледоарии как ние няма да успеем да ги опазим и все някога някоя от тях ще донесе на децата ни шоколадови бонбони Милкинс. Казвам, че лошо няма да носят, защото майката на децата обича Милкинс, но майката на децата е израснала с квасено домашно кисело мляко, екологично чисти продукти и домашно приготвени сладкиши, вместо пълните с боклуци купешки такива....И когато ме попитат - е хубаво де, каква следобедна закуска ще им даваш изобщо тогава??? (защото в 21 век няма друга опция явно освен плодово купешко мляко, кроасан или вафла), отговарям - ами например плод, домашно плодово мляко (от наистина домашно  мляко, у дома купешко не се консумира) и подобни, получавам поглед тип - О, милата, колко глупава и наивна си, ама ще видиш какво е..... :?

Забравих да спомена, че откак сме се събрали с Димитър всеки път, когато средния девер си идва от Италия с голямата племенница (вече на 4), свекърите зареждат един шкаф с шоколади, бонбони, желирани бонбонки, кроасани, козуначета и всякакви боклуци, които може да ви дойдат на акъла....както каза Маги - 'детето им се радвало"....И не подлежат на дресировка по този въпрос...е как да ги оставя те да ми гледат децата и аз да съм спокойна....
« Последна редакция: Юни 05, 2012, 17:18:56 pm от Змимка »
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #23 -: Юни 05, 2012, 17:22:45 pm »
Леле, по повод яденето, имам същите проблеми като вас - с майка, свекърва, баща и т.н.  :lol: :lol:
Но, най-тъпото е, че и по градинките деца на по година-две ядат зрънчо, солети, семки и кроасани. И, естествено, моята Никол я черпят с разни боклуци. Тя вече ги разбра, че са вкусни. Сега като види някъде Зайо байо, такъв рев дръпва ако не и дам. Хората наоколо ме гледат все едно съм с две глави и ме питат ама защо не давам на детето  :lol:

Аз и давам вредни храни, да не си помислите че съм много праведна. :lol: Просто гледам да не е често и да не яде по много от тях. Яде кроасани, но и чупя от хлебната част. Яде и солети, но без солта и то не всеки ден.
« Последна редакция: Юни 05, 2012, 17:26:37 pm от Раши »


*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #24 -: Юни 05, 2012, 17:30:33 pm »
Раши, едно е да го даваш в миниатюрни количества като допълнение след ядене, друго е да заместваш изцяло едно хранене с такива боклуци...Далеч съм от мисълта, че децата ми никога няма да сложат шоколад в устата си. Но искам да им изградим някаква култура на хранене, да се знае, че това се яде САМО като си се нахранил и то ако изобщо ти се яде купешко сладко след като у дома ще ядат домашен крем карамел, мляко с ориз и подобни сладки неща.
Разбира се, в нашия случай е 'на нероден Петко', но дългогодишното чакане на дете ми даде едно предимство - всички около нас имат деца, че и по две и имаме възможност да наблюдаваме отстрани различни начини за хранене и отглеждане на деца и да селектираме правилно и неправилно.

Другото, което адски дразни и мен и Митко е играта на 'доброто и лошото ченге' - детето направи беля, като е било предупреждавано 100 пъти да внимава. Единия се скарва, другия се скарва на първия и следва - няма, тати, ела при тати. Детето знае, че може да прави всичко безнаказано, защото дори мама да се кара тати (или в много случаи баба) винаги защитава.

И последно, съвсем за да ме вземете за луда, но откачам когато видя майки с малки деца, които постоянно бягат и крещят след децата си - не пипай там, ще се изцапаш (е нали е дете, защо аз сега не се цапам...), не ходи там, не прави това...и вечното търчане след детето с мокри кърпички Нивеа в ръка, за да се бършат ръцете му през 30 секунди...Ми защо изобщо го изкарваш детето - за да стои седнало до теб на пейката цял ден ли....?  :?
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #25 -: Юни 05, 2012, 17:41:16 pm »
Моята лична цел е да си науча детето да избира какво да яде, защо да и давам шоколад като тя се кефи на домати. Дразня се като ми дават акъл какво да и дам, дразня се като ме убеждават, че еди кое си е супер полезно за нея, ми обичам си детето бе хора, не ща да го тровя!
Раши, въпроса е, че като не ги получава ЕЖЕДНЕВНО не свиква да ги яде. Като изгради навик да избира вместо чипс със сирене, домат със сирене и вместо шоколад плод, ще си яде каквото прецени, поне моето дете.
[bИ последно, съвсем за да ме вземете за луда, но откачам когато видя майки с малки деца, които постоянно бягат и крещят след децата си - не пипай там, ще се изцапаш (е нали е дете, защо аз сега не се цапам...), не ходи там, не прави това...и вечното търчане след детето с мокри кърпички Нивеа в ръка, за да се бършат ръцете му през 30 секунди...Ми защо изобщо го изкарваш детето - за да стои седнало до теб на пейката цял ден ли....?  :?[/b]
Подкрепям, ми ако не се цапа сега  кога да стане това!? Аз си отглеждам прасе, прасе ама щастливо :) Дрехите са консуматив, има 1 рокля за мероприятия, останалото е на принципа ако оцелее. Идеята е да е доволна и щастлива поне докато може :)

*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #26 -: Юни 05, 2012, 18:10:41 pm »
Обещах да пиша като мине нашия очен преглед във Визус.
Алекс отиде с голямо желание, обаче като започнаха да я питат кое какво е тя млъкна.
В началото решихме, че се притеснява, но като мина през компютъра излезе +8.25 на дясното око и +3 на лявото. Тя изобщо не е виждала с едното око, затова си е мълчала.
Та така - ще разширяваме зеници и другия вторник пак там.
Ще потърся и второ мнение, но се чудя къде не се чака много и има добри специалисти, че да не стои много без очила детето.
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #27 -: Юни 05, 2012, 18:13:39 pm »
Мимс, вчера с племеника ми на годинка и три месеца се бяхме заровили дружно в един пясък.Детето с такъв кеф ровеше.Е внимавах да не си пъхне нещо в устата, но не съм го лишила от играта.Сестра ми така процедира, той падне тяму се хили, ако го боли наистина си личи, иначе се лиготи, не носи мокри кърпички в себе си, като се нацапа порядъчно директно го мие.Абе не е типичната майка.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #28 -: Юни 05, 2012, 19:00:18 pm »
Ааааа, без мокри кърпички не излизам. Щото имам прасенце и аз, ама прасенце кокона. И с вода да се полее иска да я бърша и преобличам.  :lol:.
Иначе забранените изкушения - ми дори не чака да я почерпят - отива и си взима направо за мой срам :oops: :oops: :oops:. Всеки път обяснявам защо не се прави така, тя послушно повтаря след мен и .... до следващия път. Надявам се да е период.
Иначе викам някоя сутрин да ѝ сипя от моето кафе, може и цигарка да ѝ дам да си дръпне. Ми тъй де, нали по логиката не само на свекърите, така или иначе все някога ще се научи, няма да я опазя.
« Последна редакция: Юни 05, 2012, 19:31:22 pm от Pesheck »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #29 -: Юни 05, 2012, 19:16:14 pm »
Сия слънце, това е то майчино сърце - не трае и усеща!
Прегръщам ви!

Аз трябваше все пак да завърша нашата стоматологична одисея,
на връх първи юни го пломбирахме...Имаме още три, два няма да ги пипаме,
но третия е на зъб който най-късно ще се сменя и него ще го правим септември!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #30 -: Юни 05, 2012, 21:18:01 pm »
аз и шоколад съм давала ( не ме пита де, взе си), ама не ми е ежедневие.
Днес пак - едно дете почерпи със солети всички. С мръсните ръчички...взех и хвърлих, като казах "аз такива неща не давам". Свикнах да ме гледат като луда, свикнах със сцените на истерия и биенето по главата. Не давам с мръсни ръце, не давам солети с много сол и толкова!
[/url][/url]
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #31 -: Юни 05, 2012, 23:14:28 pm »
sia, не е добър резултата от прегледа, но е добре, че вече знаете и съвсем скоро ще имате план за действие. За второ мнение бих потърсила д-р Галя Димитрова, д-р Лолова, или д-р Кемилев. Но не знам при кого колко се чака за час.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #32 -: Юни 05, 2012, 23:54:58 pm »
ох, Сия- успех занапред

Мимсе, аз като видна лошотия не давам на децата си да шават много много, особено когато сме сред много хора, най- вече от притеснение да не досаждат на другите
освен всичко друго не ги водя на пясъчници  /които в градски условия са пълни със загасени фасове и напоени обилно от урината на улични животни/ и по принцип избягвам богато населените площадки- изпитвам страхотен ужас от люлки и рядко ги водя на такива места, а от майки и търчащи и боричкащи се деца още повече
предпочитам полянките и самотните разходки  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #33 -: Юни 06, 2012, 00:03:15 am »
И последно, съвсем за да ме вземете за луда, но откачам когато видя майки с малки деца, които постоянно бягат и крещят след децата си - не пипай там, ще се изцапаш (е нали е дете, защо аз сега не се цапам...), не ходи там, не прави това...и вечното търчане след детето с мокри кърпички Нивеа в ръка, за да се бършат ръцете му през 30 секунди...Ми защо изобщо го изкарваш детето - за да стои седнало до теб на пейката цял ден ли....?  :?

Мимка,
напълно споделям написаното. Аз не крещя НЕ. Не крещя: "Ще паднеш! Не там!" и прочие. Аз ги насърчавам да се катерят, да бягат и да падат. Когато Михаела се изкатери най-горе на някоя катерушка и се провикне "Мамо, гледай!" - казвам "Браво! И внимавай много!"
Ако някой падне, не отивам да го вдигна, а само казвам, да стане сам и да се изтупа. Разбира се, ако е лошо падането и има рев, тогава хуквам.
Обикновено Михаела не пада от катерушки, а както си върви/бяга, се спъва и пада.
Сега хита е, че вече и двамата са с колелета. :lol:

Сия,
стискам палци за Алекс. дано чрез очилата се коригира зрението. :bighug:

Мини,
и ние сме фенове на самотните разходки. :)
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 00:06:06 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #34 -: Юни 06, 2012, 05:06:10 am »
От личен дълъг и горчив опит знам, че бабите НЕ мога да превъзпитам, но децата са в мои ръце.

Споменавала съм и друг път, че свекърва ми е възможно най - лошият пример за здрав човек. Тежи 120 кг, трудно изкачва 5 стъпала. Купува си вафли с кашони, готви предимно "постно", което значи пържени картофи или други подобни деликатеси  :lol:... Излезнаха ми мазоли на устата да й повтарям, че на бебето не се дават царевични пръчки, шоколади, сокчета "Калифорния", желирани бонбони... Тръшках се, ревах от яд, преживявах тежко всяко "нарушение" на собствените ми правила. После си дадох сметка, че няма смисъл. Първо, че нямам никакъв шанс да променя 55 годишна жена, второ, че тя не е длъжна да ми гледа детето. Е, родих се, откакто го осъзнах.
 
Заминахме за Америка, постепенно свикнахме, че няма "помощ". Нямаме кафенца с приятели, нито вечерни заведения. Трудно ни беше да нагласяме и работните си графици, но се справихме и изобщо не съжалявам.
Минаха 3 години и госпожа Баба дойде на гости  :lol:. Тони тъкмо беше навършил 6 години и беше започнал да проявява капризи относно храната. Няма да забравя как тя ми се обади с треперещ глас: "При мен всичко си изяде!" Е, вечерята е била половин кекс, но това са си чисти подробности  :lol:.

Реших да се възползвам от ситуацията и когато го изкарах на поляната да играем, го попитах : "Искаш ли да изглеждаш като баба си? Искаш ли да пъшкаш на всяко стъпало? Искаш ли да имаш развалени зъби като нея?"... Той ме погледна притеснено, а аз му обясних нещата, които помни и до днес.

Обяснявам. Понякога се уморявам да повтарям едни и същи неща, но има ефект в дългосрочен план. Няма нищо по - добро от разговорите и личния пример.

И тъй като стана много сериозно, да вметна нещо  :lol:. Като пристигнахме в Чикаго, преживяхме дълга носталгична криза. Редовно разглеждахме снимки на близките хора, детето ги сочеше и наричаше по име. Един ден, говорейки по скайп, той изреждаше хората от една снимка: "Тук сме Тони, мама, баба еди коя си, дядо,... "... Мълчание, не се сеща и аз подсказвам: "Баба..." А той: "Меца!"

Сия,  :bighug:!
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 05:14:42 am от elle22 »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #35 -: Юни 06, 2012, 07:08:43 am »

Мимсе, аз като видна лошотия не давам на децата си да шават много много, особено когато сме сред много хора, най- вече от притеснение да не досаждат на другите
освен всичко друго не ги водя на пясъчници  /които в градски условия са пълни със загасени фасове и напоени обилно от урината на улични животни/ и по принцип избягвам богато населените площадки- изпитвам страхотен ужас от люлки и рядко ги водя на такива места, а от майки и търчащи и боричкащи се деца още повече
предпочитам полянките и самотните разходки  :wink:


Изпитвам голяма вина пред децата, че ги лишавам от такива игри, но и аз не ги водя!
Прочетох Мини и какво облекчение само, не съм единствена!
На катерушки абсурд, само пред един хипермаркет където няма стандартните и са обезопасени,
и то само за да поскачат 10 минути и при нужда да напазаруваме после!
Зет ми и снаха ми ги бяха водили и съответно едва свалили Калина от върха.
Когато съм с двамата сама, а то всеки ден, ако сме на такова място Митака не го виждам изобщо
и това така ме притеснява, че предпочитам да си ги разхождам сама!
Лятото е друго, на Юг ходим в двора на едно училище там има само един изход към улица и майките зорко го следим!...

Невежеството е страшно, вметвам гордия разказ на майка на дете на две годинки,
като отказах да дадат на Калина близалка-

"Аааа не съм кърмила, от 4 дневен е на БОР ЧВОР, на 4 месеца попара с боб..."

Не си хабих думите ама грам, в тази глава и да се опитам да сипя инфо
няма да влезе никогаш!

Хубав и усмихнат ден!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #36 -: Юни 06, 2012, 08:28:29 am »
Ел,
това, което описваш за свекърва си, се отнася почти в пълна сила за моята майка. Тя е над 120кг. Е, не, не яде вафли и други сладки работи, но си е така.

От време на време и оставям някое от децата у тях. Та, преди година и нещо и бях оставила Михаела у тях да пренощува и на другия ден да си я взема. Вечерта майка ми звъни, да ми похвали Михаела (тук ще вметна, че тя е изключително злояда и яде, колкото врабче) колко много е яла. "Яла е сладолед! Яла е кроасан! Яла е и филийка с масло."
 - Е, викам, то по-добре да не беше яла, вместо да и дадеш кроасан и сладолед. :lol:
 - А, важното е да яде! - заключи майка ми.
 - По-важно е какво яде, а не просто дали яде.

...но, както казахме, оправия няма. 

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #37 -: Юни 06, 2012, 09:00:21 am »
Благодаря ви за подкрепата, Мармотче на теб специално за препоръчаните лекари.
Аз забравих вчера да пиша - дясното око е и мързеливо, та ще има да играем на пирати, предполагам, тя поне е фен. :lol:
Ще разширяваме зениците от събота до вторник и вторник сме на преглед. Какво представлява прегледа и спирахте ли децата през това време от детска градина? Разбрах, че доста ги дразнела светлината.
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #38 -: Юни 06, 2012, 09:12:05 am »


Мимсе, аз като видна лошотия не давам на децата си да шават много много, особено когато сме сред много хора, най- вече от притеснение да не досаждат на другите
освен всичко друго не ги водя на пясъчници  /които в градски условия са пълни със загасени фасове и напоени обилно от урината на улични животни/ и по принцип избягвам богато населените площадки- изпитвам страхотен ужас от люлки и рядко ги водя на такива места, а от майки и търчащи и боричкащи се деца още повече
предпочитам полянките и самотните разходки  :wink:


Нали бяхме седнали на онова заведение последния път - Стара Загора, Варна и София НЕ могат да се сравняват с Разград по отношение на отглеждане на деца. Нашите детски площадки са нови, заградени, с постоянна охрана - тийнове не влизат, кучета не влизат, обезопасени са (правиха ги по някакъв европроект и постоянно ги обновяват - а и в тях няма пясъчници, има люлки (вкл. и за бебета), пързалки, катерушки, а подът е някаква мека гума, покрита с изкуствена трева). Лошото е, че майките не ходят в тях, затова и не се 'захабяват' - майките предпочитат да се събират на един площад на центъра до едни фонтани, където има само огромен площад, пейки и фонтани. Децата могат само да бягат, бягат, бягат....няма дори къде да се спънат. Но майките предпочитат да си лафят с приятелките си, отколкото детето да има къде да играе.
Пък доколкото познаваш Димитър дали аджеба ще успея изобщо да ги вкарам в градски условия? Поляните са му слабост и на него...особено в съчетание с Никона и всичките му принадлежности. В града ще ги водя само когато той е дневна смяна (веднъж седмично)....

Иначе като си такава лошотия я кажи колко шоколада е изяла Стефания откак се е родила?  :P
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #39 -: Юни 06, 2012, 09:31:25 am »

"Аааа не съм кърмила, от 4 дневен е на БОР ЧВОР, на 4 месеца попара с боб..."

Не си хабих думите ама грам, в тази глава и да се опитам да сипя инфо
няма да влезе никогаш!

Хубав и усмихнат ден![/color]


Хаххааа, аз също, когато една майка гордо ми каза, че не е кърмила, а от 6 ден подквасено домашно кисело мляко, от домашна крава (разбирай некъде из София купено в бутилка :lol:)
[/url][/url]