0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« -: Юни 04, 2012, 09:04:56 am »
Привет.
Пускам темата с пожелание да бъде слънчева и усмихната. Изпълнена с много разходки и настроение.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #1 -: Юни 04, 2012, 09:51:06 am »
Привет.
Пускам темата с пожелание да бъде слънчева и усмихната. Изпълнена с много разходки и настроение.  :)
Дано,дано,дано!Здрава седмица и от нас! :)

*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #2 -: Юни 04, 2012, 14:01:40 pm »
Здравейте, спорна седмица и от нас!  8)


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #3 -: Юни 04, 2012, 14:47:37 pm »
Здрава, слънчева и спокойна седмица!

Мишоците оздравяват, аз на крак карам последна от групата ангина с възпалено ухо + АБ,
но сме на село от събота и е свободаааааа-
зайци, кокошки, пилета, котки и всичкото домазлък са в постоянна заплаха!
Щастливи са тук видимо и за два дни бузите им са вече с румен цвят.
Успях с няколко ответни удара да отбия повечето заплахи
от 1 000 000...шоколади и "гмеч" подаръци, но съм заклеймена като майка недавачка,
и "на Митака зъбите са болни щото не му давам сладко"!
Бяс ще добия и иФаркТ, но нЕма да се дам!Ще издържа една седмица атаки...
Щото следващият път на зъболекар ще го заведе поименно всеки умник!

Хубав и усмихнат ден от нас!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #4 -: Юни 04, 2012, 14:52:45 pm »
Като стана дума за зъби, държа да ви се похваля от моето мочен /на 5 г./, което след много месеци страх и несъгласие да мирува при зъболекар, позволи да му се почисти и постави плобма на един от четирите зъба с кариес. Обещал е да оправят и остаталите. А вчера, когато деликатно му наполмих, че този вторник отново сме на зъболекар, ми отвърна много спокойно, през рамо: "Ама аз вече изобщо не се страхувам". И продължи да се рови в играчките. Дано приключат скоро зъбните ни неволи, че много претеснения ни костваха до сега и никакви резултати до миналата седмица, когато явно намерихме подходящия зъболекар с нужния подход към децата. Дано не се радвам прибързано, че има още три зъба да се оправят. Пожелавм на всчики здра и усмихнати деца! /без кариеси, по възможност :lol:/
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 15:14:24 pm от hope-love »
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #5 -: Юни 04, 2012, 15:35:47 pm »
Много здрава, слънчева и успешна седмица на всички!

Днес в градината има тържество, та от снощи стягам официални рокли, сандали, болера, диадеми и т.н.
И добре, че тя тези неща никога не ги забравя, че ....  :oops: сутринта в бързината майка и щеше да отърве роклята! :oops:
Искаше и гердан да слага, :oops: едва успях да я убедя, че на този празник не може да има такива накити! :?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #6 -: Юни 04, 2012, 16:21:28 pm »
Здрава, весела и слънчева (тук се заоблачи, ама ...) седмица ви желая.
Моята започна ужасно - Николета е крива, та се не трае. Но пък обиколихме и трите градини с бърз ход. Ама що ли ги обикаляхме - 27-ма, 44-та и 68-ма резерва. Чудо трябва да стане, че да я приемат.
Още ме е яд, ама здраве да е.
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #7 -: Юни 04, 2012, 16:30:59 pm »
Здрава и слънчева седмица и от нас!
Мише, колко ми е позната тази история! Миналата седмица имахме много работа вкъщи, защото поръчахме нови мебели и пратих малчо със свекъра и свекървата на село за няколко часа - от обед до към 18ч, когато отидохме да си го вземем. И разбирам, че вместо яденето, което аз съм изпратила за обяд е ял кебапчета и пържоли, а за следобедна закуска две вафли и половин пакет солети :x Не мога да ти опиша как се почувствах, при все че винаги повтарям да не се дава това и това и пак ефект нулев. Вечерта ми беше толкова криво, че си го казах на мъжа ми, че ако пак избие строфулус на детето, повече няма да го видят :x Миналата година свекито беше дала нещо и малчо беше с алегрия, а от списъка със забранени храни определено не бях давала нищо, но те само за разходка да го вземат и вече са му набутали някой боклук :x Вече не знам какво да правя с тях, съвети приемам всякакви. И само да уточня, че пред мен всичко отричат, но аз съм установявала поне 2 пъти, че ме лъжат :x
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #8 -: Юни 04, 2012, 17:41:38 pm »
Миналата година свекито беше дала нещо и малчо беше с алегрия, а от списъка със забранени храни определено не бях давала нищо, но те само за разходка да го вземат и вече са му набутали някой боклук :x Вече не знам какво да правя с тях, съвети приемам всякакви. И само да уточня, че пред мен всичко отричат, но аз съм установявала поне 2 пъти, че ме лъжат :x

Крива нива. Не оставяй детето само с тях. Да са покрай теб, на твоя територия, или ти (или мъжът ти) с тях при гостуване на тяхна.

Щом и моят свекър започна редовно и с жив интерес се осведомява с какво е захранено 7-месечното ми бебе, преминах границите на недоумението и изненадата. Този човек си няма хал хабер как се гледа дете, но не пропуска да пита даваме ли "брашняна каша" и сокчета. Иначе самият той от години спазва драконовска диета заради диабет и хипертония. Защо българите не можем просто да спрем да даваме акъл и да уважим стремежа на всеки родител да отглежда и изхранва детето си здравословно?! Никой американец не ме съветва с такава охота, просто питат яде ли пюрета и каши, да, браво, и дотам.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #9 -: Юни 04, 2012, 17:57:05 pm »
Най обичам хора, които собствените си деца не са гледали, да ми дават акъли как да гледам моето. Това основно свекъра, свекървата не се обажда. В момента Николета е ужасно крива и ината. Ако нещо не стане на нейната тутакси, веднага и на секундата почва да реве. На пазара си взима от изложените плодове и зеленчуци, ако не я видя де. Не ми харесва никак и не се гордея с това, но последното от което имам нужда е някой да ми каже, че не бива да прави така. Все едно не знам бе мамка му  :x. Вчера като пак ми каза, че не бива да прави нам си какво, му казах, че ще му я пратя за 2 седмици и да ми я върне обучена. Ми тъй де, явно аз съм некадърна да се справя, я дядо ѝ да я научи. То и без това ми е криво, че не са като моите баба и дядо и 1 песничка или приказка не знаят да я научат, ами и акъли ми дават.
Пак вчера изходих канавките по улицата да търся пъпки на мак, че да правим кукли с рокли. Търсих и теснолист живовляк да играем на „гое ъцете“ - “стрелям“ с него. И дядото ме пита що съм ги събирала тия бурени, с глупости съм я занимавала. Викам мен моя дядо ме научи, щом не ти харесва научи я ти на някоя умност. Аман бе.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #10 -: Юни 04, 2012, 21:31:35 pm »
Здрава и слънчева седмица и от нас.

Розовелка, Цигу ти е дала най-добрия съвет:) Не оставяй детето само с тях. Може да е тъпо но от опит ти казвам, че друг вариант няма. Верно хората са различни ама в това бабите и дядовците до голяма степен си приличат. Равни нямат:) Все повтарям как свекърва ми живее на 100 метра но ако се случи нещо спешно да свърша търся хиляди други варианти кой да стои при децата за да мога да изляза. Много често напоследък нищо не успявам да свърша защото те отказват да ядат и спят ако не съм аз при тях.

Свекърва ми оня ден по случай Задушница, донесе на децата бухти поръсени с пудра захар, така, че не си личеше какво е отдоло а като ги стиснах (пред нея) по пръстите ми потече олиото в което ги е пържила, мляко с ориз каквото би трябвало да знае (казвала съм и поне 7 пъти), че децата не обичат и слава богу пъпеш, който опитаха предвид странния му вкус за това време на годината. Моите уважения за труда който си е направила но отдавна не ме интересува колко ще я обидя като и кажа директно в очите какво мисля-какъвто и празник да е.
Та скарахме се отново защото според нея децата вече били големи да ги лишавам (милите, гладни стоят с такава майка) от подобни неща, от какво съм ги била пазила толкова. Казах и "от добри баби като теб ги пазя най-много".

Днес записах децата на градина. На есен с някоя научена песен и бодра стъпка ще се учим да сме разделени с мама:) Никол все за училище говори и за децата, но Алекс докато чуе и "Айсън пачи":) Едва ли изобщо прави връзка какво го чака и защо реши, че ще плаче не зная:)
Иначе, Ники знае първата си песен:)

мамо, моа миааааааааааа
нена, бичка
как мамо кажа
коко бичам те
:)))))) Това се пее крещеййки колкото глас има:) особено когато направи беля:)))
Алекс друга песен освен "Варна, морето, сините вълни" не иска да ме чува да пея а Дани сам си измисля песни и по цял ден ходи и си пее "мамоо, баииии, коба тати, ля тукаааа, чичо доку боциии, дани пачиииии, уйки и пъзалки, нанан даниииииииии"
И обикновено щом единият запее другите двама започват техните си песни...:):):) Тези дни ще ги запиша вече:) В момента само и само да стана от компютъра ми се пее на ухото "мамо как кажа, как кажа мамоооо":)))))

Извинете, ама напоследък ни мога да си кажа две думи с някой на живо, ни по телефона. Не дават:) Та остава писането на чичо доку, който ще изпише на мама хапче:)))))))

Пете, съжалявам за Ники. Много неприети деца има и тук. За нашата градина имаше 170 резерви. умът ми не го побира. Все съм знаела, че е страшно положението обаче май не се бях съвсем замисляла.
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #11 -: Юни 04, 2012, 21:36:34 pm »
Мда, ужасно е :x И моята свекърва не е гледала мъжа ми, но редовно ме осведамява, че е бил захранен с фасул и нищо му нямало. Цигу, опитвам се да не ги оставям, но ми е невъзможно на моменти. Затова пък скъсявам времето им заедно, ако не мога да ги наблюдавам. Закусва, излизат за разходка и след час-два ги искам вкъщи, за да не яде навън. През това време казвам, да не дават нищо, те уж се съгласяват, но после разбирам, че е хапнал да речем 2-3 солети. Те казват толкова, ама може и друго да е. Фактът, че казвам да не го гонят с храна по ред причини, особено с неподходяща храна и свекъра в същия момент взема парче луканка и го гони :x Повишх тон, а той ми вика - ама знаеш ли колко ми е приятно да го гледам, че яде 8O
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #12 -: Юни 04, 2012, 21:56:10 pm »
27-ма, 44-та и 68-ма резерва. Чудо трябва да стане, че да я приемат.

Значи аз хич да не се обаждам - Цветомир е много дълбока резерва и в 4-те градини, които писахме - 158-ма, 162-ра, 227-ва и 262-ра резерва. Направо сме в 10-та глуха не, ами оттатък :lol:

Като гледам списъците, повечето деца са резерви - просто явно няма места във Варна, въпреки усиленото строителство на нови корпуси към някои градини.

Ами да, неприятно е, както казваш, Пеше, ама няма как, това е положението. Аз лично хич не хабих нерви да се ядосвам - казах си - той само да ни е живичък и здравичък, пък всичко останало ще го измислим все някак.

Здрава и слънчева седмица на всички! :D


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #13 -: Юни 04, 2012, 21:57:15 pm »
Пак вчера изходих канавките по улицата да търся пъпки на мак, че да правим кукли с рокли. Търсих и теснолист живовляк да играем на „гое ъцете“ - “стрелям“ с него. И дядото ме пита що съм ги събирала тия бурени, с глупости съм я занимавала. Викам мен моя дядо ме научи, щом не ти харесва научи я ти на някоя умност. Аман бе.

ууу, Пеше, твя много яко! само внимавай да не налапа мака, че нали знаеш...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #14 -: Юни 04, 2012, 22:24:22 pm »
Здрава седмица и от нас :) и без пъпки, знайни и незнайни :lol:

Проблемите с храната и бабите са във всяко семейство. Българите сме с ужасна култура по отношение на храненето. Трябва да скъсаме доста нерви, но вярвам, че ще възпитаме децата с в правилно хранене.

както знаете и ние сме аут от градините. Сега се оглеждам и съм се включила в група за създаване на родителски кооператив в нашия квартал или в съседен. Друг вариант освен частна и родителско кооператив нямам.

Ще ви държа в течение с него :)
[/url][/url]
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #15 -: Юни 04, 2012, 22:45:19 pm »
Успешна седмица и здраве за всички пожелавам :D

Момичета, имам малко странна молба.
Предстои ни заминаване на море. Количката ни е страхотна, но заема много място в багажника.
Ако на някоя от вас е останала лятна количка и не я ползва, дали може да ми я заеме за седмица :oops:

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #16 -: Юни 05, 2012, 07:09:59 am »
Ники, с удоволствие бих ти дала нашата но се счупи,
закрепила съм я, защото още драгаляскам Калина из квартала,
но не е за даване, изплати се 1000 пъти страшна работа ми свърши!
Дано някой има вакантна...

Не се ядосвайте момичета просто отбивайте атаките...
или ограничете достъпа, няма друг начин, щом и шикалкавят!
Чудно им на хората как мишоците, щом получат шоколад ми го дават
на мен и аз преценявам кога и в какво количество да си хапнат!
За мен това поведение до съзнание, свекърва ми е с тежък македонски нрав,
но не си е позволила да им даде или купи нещо без да ме пита,
за сметка на това благодарение на тях със свекър ми, хапват извара
от пасли в Пирин планина кози!По мое желание я стерилизират в средни буркани
и аз после им я мажа на филия като крема сирене!
Има и друго, аз козе и овче мляко не обичам, но на децата предлагам
и те си хапват с най-голяма охота, защото е страхотно и полезно!
Уговаряме се кога ще има транспорт към София, квасят ми 10 буркана
и така имам за десетина дни, абе с две думи дадох на македонската жилка
малко средногорска кротост!  8)време за реклама....

Яне, как мина празника?

Лисано, нека пеят, а ти ни пиши, че ми липсваш много!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #17 -: Юни 05, 2012, 09:43:59 am »
Ники, моята лятна количка е в приятелка в Овча Купел. За кога ти трябва и в коя част на София си? Количката е от най-малките и леките, без легнало положение на облегалката. Само за разходка става, но не за спане навън. Пиши става ли?
*
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #18 -: Юни 05, 2012, 09:58:11 am »
Ники, аз имам такава давам ти я с удоволствие но няма положения на гръбчето, иначе е супер лека. Боби се чувстваше добре в нея. Оранжева е моята.

Лисееее, искам да ги чуя как пеят едновременно. Нацелувай ги моля те,  аз до края на лятото може и да успея да ви видя някак си.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: 4.06-10.06.2012г- Слънчева и усмихната !
« Отговор #19 -: Юни 05, 2012, 10:05:05 am »
:))))))))Коки, може да се разберем и на някой светофар да се видим, ще ни чуеш отдалече:) Обикновено около нас шофьорите на колите гледат концерт докато светне зелено:)

Ники и нашата количка е лятна, минете оттук да я вземете:))))))))