0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #40 -: Май 22, 2012, 11:58:46 am »
Ох, дано всички са добре и седмицата, започнала така драматично да се превърне в една спокойна и здрава празнична седмица!
Аз бях будна и го изкарах на крак и направо се разтреперих от горе до долу! Щеше да ми се пръсне главата от дилемата- да будя ли малчо и да го понасяме надолу или да изчакаме да видим дали ще има втори...Тъкмо се успокоих, изчистих стъклата, прибрах книги и разни предмети, нападали по пода, легнах си, гушнах дребния и айде пак! Направо си изкарах акъла! Звъняхме на 112 да питаме къде е епицентърът, какъв е магнитудът и дали отслабва и дали да помъкваме спящо дете навън, а те рекоха:"Ами не знаем. Слушайте радио!" Нито една телевизия не се "събуди"! Поне по радиото започнаха да дават по малко инфо, та да разберем нещо....
А вчера беше такъв хубав ден! Получихме в наследство дървено колело без педали- ей няма такова детско щастие!И после....Направо ме втриса като трябва да вляза в банята, 'щото там бях...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #41 -: Май 22, 2012, 12:07:14 pm »
Хм, явно в някой квартали е било по-зле, при нас нямаше падащи предмети, за щастие :?
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #42 -: Май 22, 2012, 12:15:14 pm »
това дето всички го знаем за действия при земетресение изобщо не го спазихме :oops:

същата работа... държахме се като олигофрени ние двамката  :oops: Не ми е хрумнало дори да будя Никола. За събиране на багаж и документи също никаква мисъл ... Абе срамна работа  :) Може би защото нещо хич не се уплаших ... де да знам и аз защо
В очакване ....
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #43 -: Май 22, 2012, 12:26:36 pm »
абе аз си го помислих да стана да събера документите и шишенце с вода в една торбичка, но мързела в мен надделя и не се мръднах от леглото. Само при втория по-силен трус станах да си обуя долнището на анцуга, че да не търча по гащи навън ако се наложи :lol:
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #44 -: Май 22, 2012, 12:31:54 pm »
Здравейте и от мен.

Земетресението в Пловдив го усетихме доволно.Живеем на 3тия етаж в къща.Бях в хола и гледах ТВ,че безсъние ме мъчи напоследък,мъжът ми и детето бяха в спалнята.Та явно съм заспала двайсетина минути преди земетресението и сънувам,че навън е страшна ураганна буря и в този момент чувам как почва да звъни една джаджа дето вятарът я движи,само,че аз съм си я сложила на цветарника в хола и си викам в просъницата егати бурята,чак вятъра влезе в хола и се събуждам,стаята светлее от телевизора и имам видимост цветарника подскача,дивана също.Тръгнах към спалнята,отварям вратата и погледа ми директно на леглото,усещам,че мъжът ми е станал в далечния край на стаята но не виждам,че държи детето и викам,боже къде е детето да не се изтърколи под спалнята а Калоян вика спокойно държа я,тя вече будна взе да мига и пита какво става и тръгнахме към свода на външната врата.Беше много дълго,като спря погледнах на вън високите блокове около нас се разсветиха като коледни елхи,те са 4-5 по 16 етажа представям си какво е било там.След това си легнахме и след час усетихме и втория трус но беше много лек.Та така имало да мине викат старите хора,добре че ни се размина.
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #45 -: Май 22, 2012, 12:45:37 pm »
Ние тичахме навън и си стояхме в колата сигурно 40 минути, не че като се прибрахме и си легнахме не ни тресе пак... А за адекватни реакции в просъница, просто нула, Никола ме завлече мен под касата, за децата изобщо не му дойде наум, те пък спяха като порчета, но като мина първия трус ги награбих с по едно яке и вън в колата. За документи ми мина през ума, ама не ги взех, взех си телефона  :oops: У дома, нямаше паднали неща, ние сме на първи етаж над магазини, но пък сме в "Славия" и се усети подобаващо. Ох, дано не се повтаря, че утре заминаваме в странство и не стига, че не спирам да мисля и да се тревожа за майка ми, която продължава да вдига температура и не знаят от какво, а сега и с това земетресение. А децата ще ги гледа свеки в София, изобщо не ми се мисли как ще реагира в такава ситуация...

Иначе майка ми, е доста адекватна когато няма висока температура. Е не, че на моменти не се губи и не говори странни неща, но предвид състоянието и е нормално. В събота за първи път от един месец насам можах да говоря с нея, макар и за малко преди все я заварвах спяща и в лошо състояние...

Приятни празници на всички, дано са спокойни!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #46 -: Май 22, 2012, 12:47:39 pm »
Успех Гери, стискам ти палци от сърце! Бавно и палека, ще се оправят нещата, силно се надявам :lol:
В очакване ....
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #47 -: Май 22, 2012, 13:09:23 pm »
Аз скочих ,грабнах спящия Митко и се затичах към другата стая да взимам и Мишето.Мъжа ми гледал филм в хола излиза,а аз викам"Земетресение,слизам на двора".Той ми каза да остана в трегера под вратата докато не спре да друса.Иначе никаква първоначална реакция за яке,чорапи.Бях го помъкнала бос и по пижамки всичките.За документи и други неща изобщо не съм си помислила в тези секунди.Само знам че като отмина бях като желе-омекнах цялата.Някои хора го изживяват по-невъзмутимо,но аз наистина се уплаших след всичките тия изпълнения в Япония,Италия...

*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #48 -: Май 22, 2012, 13:10:25 pm »
В Стара Загора, или не се усети много силно, или сме на нисък етаж...или не ме бива в паниката мен лично.  :lol: Тооочно заспивах към три и нещо ми се люшна леглото, а бебето ме сбута. /нали спим заедно/ И аз в просъница си викам: "Ееее не спря да ме рита това дете и да се чекне по мен..." После се усещам, че той даже не мърда пък люшкането продължава, че се разсъних. Светнах - гледам дебилната ми котка спи, та спи /смотла/, осветлението вградено, няма нищо което да се заклати за ориентир... Ама аз сигурна, че е земетръс. Поогледах и в другите стаи - никакви белези, освен дръжката на една щора, която се клати пък няма от какво, ако не е било земетресение. Когато се сетих да погледна часовник, беше 03:06ч., значи баш към 03:00 е ударило първия път.
Домързя ме пак да пускам компа, че да се информирам, а и то няма как да се предскаже дали ще има пак и колко силно, та...какво да се информирам всъщност. Отдавна съм изчислила, че в рамките на 10 сек. - не бих могла да стигна навън, дори без дете, така че тази опция я отхвърлих. Взех си дамската чанта /вътре са документи, пари, ключове за кола/ сложих си и мобилния дето е с интернет  :lol:,  а другия си го оставих при мен и цялата тази чанта я метнах в бебешката. Неговата си стои заредена с води, бисквитки, дрехи, памперси и пр., които биха ми трябвали на първо време при изнасяне. Та нея я оставих до входната врата, отключих и така. Викам си, ако пак затресе и то по-силно - като утихне взимам него и чантата и в колата. Пък после ще я мисля.
Втория силен трус не съм го усетила даже, или просто не ме е събудил  :oops: За него чух чак днес в новините. Но все пак сме далчеко от епицентъра, при нас едва ли е лашкало както в София, Перник и региона.

gery_k77 Дано все по-стабилна става мама и да се оправи напълно! Няма да е бързо сигурно, но важното е да се случи и ще се! :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #49 -: Май 22, 2012, 13:15:55 pm »
Гери стискаме палци !

Да ви кажа в такива ситуации като снощи,винаги съм се молила за едно,семейството да бъдем на едно място.Винаги съм си развивала в главата сценарии, при които детето е в градината и в случай на бедствие какво правим и мисълта за това е по-вероятно да ме умори отколкото самото бедствие.
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #50 -: Май 22, 2012, 13:53:20 pm »
И нас в Банско ни друсна, но не както в София.
Събудихме се и си казахме земетресение, сигурно е у Гръцко. Даже се събудихме от пукане и трещене, самия трус не сме усетили.
Следващите не сме ги усетили.

Дано няма повече такива неща.

Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #51 -: Май 22, 2012, 14:23:05 pm »
Момичета, съжалявам много за това, което сте преживели.
Стискам ви палци, да няма повече вторични трусове и земята да се успокои.

Може ли, да сменя леко темата?

Ей сега си пуснах "Часът на мама". Е, възмутих се!
някакъв доктор-шарлатанин много ожесточено коментира с водещата, как още на 7-8 месеца трябва да се започва с гърнетата.
И че нямало лошо в метода "естествена бебешка хигиена". 8O
Значи, според тоя "доктор" било вече прекалено, да чакаме детето да проходи и само да си казва!
А и те пелените колко вредни били - щото причинявали дерматит.... 8O :x

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #52 -: Май 22, 2012, 14:28:00 pm »
При нас не се усети, а и да се е усетило, спах си блажено цяла нощ. Съчувствам ви за кошмарните преживявания!

Помня земетресението в Бургас (май през 99 г.беше, около 5 по Рихтер) Най-много ме изплаши тътена - все едно се е отворила земята и се чуват гюрултиите адови.

Спим си ние. Аз имам навик да си клатя крака, заспивайки.
Мъжът ми в просъница:
- Спри да клатиш леглото!
- Не съм аз, ставай, земетресение!

Наредихме се под рамката на вратата (от 8-ми етаж няма смисъл да се търчи надолу, не че нямаше идиоти, слезли с асансьора), а детето даже и не се събуди в ръцете ми  :lol:
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #53 -: Май 22, 2012, 14:54:26 pm »

А и те пелените колко вредни били - щото причинявали дерматит.... 8O :x

МНОГО ЯСНО!!! Затова - всички бебета най-добре по голо дупе. За това всъщност е измислено семейното планиране - за да раждат умните жени в средата на пролетта и да не се налага да обуват бебетата.

Ама как може да не ги знаеш тези ЕЛЕМЕНТАРНИ работи :x
В очакване ....
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #54 -: Май 22, 2012, 14:58:47 pm »
Природата днес ни удря нов шамар... такава буря!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #55 -: Май 22, 2012, 15:02:02 pm »
земетресение, преди малко градушка, сега гръмотевици  :(

и аз се изплаших доста, но най-тъпо ми стана, като разказаха колегите в Перник какво е било :( доста са се изплашили, пуснал се слух, че стената на язовира се скъсала и започнало паническо извозване...

а аз в туй прекрасно време тръгвам на море, направо голям смях

Кокиче, и друг път съм разказвала за колежка практикуваща ЕБХ. Изпишкваше 2-3 месечно бебе на мивката  8O свалиха памперса след 2 годишна възраст, както и естествените мърли, като мен.

Гери, наред ще е всичко с мама!
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #56 -: Май 22, 2012, 15:07:55 pm »

А и те пелените колко вредни били - щото причинявали дерматит.... 8O :x

МНОГО ЯСНО!!! Затова - всички бебета най-добре по голо дупе. За това всъщност е измислено семейното планиране - за да раждат умните жени в средата на пролетта и да не се налага да обуват бебетата.

Ама как може да не ги знаеш тези ЕЛЕМЕНТАРНИ работи :x

Естествено, че причняват дерматит. Затова нас са ни гледали с тензухче и са пели песни, стържейки...еди какво си от тях и перейки на ръка. Ма не са знаели тогава за ЕБХ, щото нямало интернет и "умни" майки. Били чували, че до 19-и век имало подобна практика и им се виждало демоде.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #57 -: Май 22, 2012, 15:18:57 pm »
свалиха памперса след 2 годишна възраст, както и естествените мърли, като мен.


 :good_post: даа, тук започва да ми липсва онази опция на ФБ, само да харесвам някои коментари  :) И аз съм естествена мърла, щото изчаквам децата да навършат 2г и да си казват и тогава ги запознавам с този съд, наречен гърне. :lol:

Мацки, обещавам Ви повече да няма трусове, бури, градушки и т.н.
Съчувствам ви. :(

Той тази сутрин оня с голата глава по бТВ предупреди за градушки и бури в западна България, но го направи с присъщия за него оптимизъм. Един вид, каза, че на фона на земетръса, сега градушката всякак ще я преживеем. :wink:


Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #58 -: Май 22, 2012, 15:20:10 pm »
Да ви кажа в такива ситуации като снощи,винаги съм се молила за едно,семейството да бъдем на едно място.Винаги съм си развивала в главата сценарии, при които детето е в градината и в случай на бедствие какво правим и мисълта за това е по-вероятно да ме умори отколкото самото бедствие.

мдам, и на мен това ми е най-глемия страх. ако не дай си боже ще се случва нещо всички да сме на куп.

Гери, настоявай да разберат от какво вдига Т, в момента организма й е много слаб може да развие пневмония, минингит и всичко което се сетиш. :(
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Кратка, работна седмица /21-23-27.05/
« Отговор #59 -: Май 22, 2012, 15:22:51 pm »
Гери, тежък възстановителен период изживява майка ти,
дано бързо премине през него  :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)