0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Оххх и аз от два дни насам съм като Кроки с колелото, само че за бебешките колела, басейни, батути...бахти мисленето и гледането! :lol:
Благодаря на всички за мненията, предложенията, линковете - ориентираха ме добре какво ми трябва на мен лично, сега остава да намеря точно каквото искам /което се оказа трудно  :?/

Още ми е далечно това с ДГ, но колкото повече ви чета по въпроса - направо се разколебавам. Аз самата мразех ДГ и до ден днешен имам предимно кофти спомени оттам, но все пак беше друго времето, други бяха правилата и оттам са и моите кофти спомени. Или поне така си мисля... За Дани мислех, че ще е добре да ходи на ДГ, за да има постоянна комуникация с други деца на неговата възраст /което трудно бих му осигурила сама/, но ако ще ми е нон стоп болен - то някак безсмислено става цялото упражнение. Ходи на ДГ, ама всъщност не ходи, защото все е болен у дома и всъщност не си играе с деца и...само ядове в крайна сметка. Дори и за мен самата това става абсурдно положение, защото не бих могла да си планирам време, работа и каквото и да било, ако все ще съм в позиция - "оп, детето пак е болно, хайде стой си с него в къщи..." А освен мен - няма кой друг да седи. Може и  в неправилна посока да разсъждавам по въпроса, споделям си впечатленията от всичко което съм чела от вас по темата ДГ. Ясла изобщо не съм предвиждала за него де, но по други причини.

П.П. Май да взема да черпя, че не ми е до главата и ДГ и памперси да махам... :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Много хора казват, че се израства и е период. Още го чакам да отмине  :(

Да, midge, период :wink:, но това, което знам аз, че този период трае до към 5-6-годишна възраст. :?

И моята Михаела всеки месец по 1-2 пъти е болна. Да видим, до кога ще е така. В повечето случаи си боледуват в комплект с Малкия. Не е ходила на ясла. Едва на 3 тръгна на градина. А до тогава почти не знаех какво значи болни деца. Е, от скоро вече знам, какво значи Бронхит, инжекции, антибиотик и т.н.

Иначе, давам витамини, давам мед; по едно време Коластра давах, но полза особена няма. Освен това, че децата се кефят на витамините и на меда. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
*vera, снощи пробвах тоя номер с предлагането на гърне, докато спи. Тя заспива към 9,30, а аз лягам към 12 поне. Та снощи като лягахме, тя ме погледна полусънена, попитах я иска ли да пишка и тя се нави. Та смятам да пробваме така да процедираме.
*
Много хора казват, че се израства и е период. Още го чакам да отмине  :(

Да, midge, период :wink:, но това, което знам аз, че този период трае до към 5-6-годишна възраст. :?

И моята Михаела всеки месец по 1-2 пъти е болна. Да видим, до кога ще е така. В повечето случаи си боледуват в комплект с Малкия. Не е ходила на ясла. Едва на 3 тръгна на градина. А до тогава почти не знаех какво значи болни деца. Е, от скоро вече знам, какво значи Бронхит, инжекции, антибиотик и т.н.

Иначе, давам витамини, давам мед; по едно време Коластра давах, но полза особена няма. Освен това, че децата се кефят на витамините и на меда. :)
Ами на Мишо периода ме трая точно до 6-тата годинка за съжаление.И той беше всеки месец с гнойна ангина.Митко поне само веднъж ми е правил таквоз чудо.Иначе при нас е рекорд-вече трета седмица здрави.

*
ivanita, радвам се за добрите новини от прегледа! Дано на малкия да му хареса гимнастиката и да я правите с удоволствие :D!
Благодаря Вера :-) И да не му хареса особено, ще трае, няма начин. Дано само започнем по-скоро, че е пълно в рехабилитационната болница(или там какво се води)където ще ходим.  :-(  Имам малко връзки, та да видим ;-)
Та в този ред на мисли, невроложката ми каза да го стимулирам да се обръща. Ся, като е по гръб му поставям играчки над главата и той се обръща на една страна(без да застане по корем още де) и се протяга да ги вземе. Обаче се чудих като е по корем, как да го прилъжа да се обърне по гръб, защото на него ръцете му са настрани и да сложа играчка пред него, той я хваща, ама от там нататък как да процедирам? Нещо не ми идва идея.


*
parsi, пу-пу все така да сте  :lol:

ваня, кокиче, все се надявам да отмине по-рано, но няма индикации засега. Живи и здрави да са ни децата!
*
ivanita, радвам се за добрите новини от прегледа! Дано на малкия да му хареса гимнастиката и да я правите с удоволствие :D!
Благодаря Вера :-) И да не му хареса особено, ще трае, няма начин. ...

Аз съм много благодарна на д-р Христова, че прецени, че в нашия случай е достатъчно да стимулирам по-интензивно движение в домашни условия, а не ни прати на рехабилитация. На вашата възраст дъщеря ми имаше много силен страх от непознати и подобни насилствени упражнения в стил "ще трае, няма начин", извършвани от чужди хора в непозната обстановка щяха да са ужасен психически тормоз за детето.
На нас тя ни показа 2-3 упражнения и ни даде общи насоки за повече движение. (Не съм рискувала да повредя детето с измислена от мене гимнастика.)
« Последна редакция: Май 16, 2012, 09:48:50 am от bril »
*
Освен в Токуда, къде мога да заведа София на преглед при очен лекар?
Имам предвид профилактичен преглед.
Благодаря :D

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Освен в Токуда, къде мога да заведа София на преглед при очен лекар?
Имам предвид профилактичен преглед.
Благодаря :D

на купища места. при всеки очен лекар. аз съм водила детето в болница Вита, ама струва 30 лв.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Току що звънях в Токуда - имат часове за 31 май платено, иначе чак за юни с направление, но още нямат графици. Чудех се Алек Топов дали още преглежда в частния кабинет на Пенчо Славейков.
А за доц. Маркова за стоматолог току що записах час за 18 септември.
*
Sia, на мен ми казаха, че нямат и платени часове за май. Това от преди час.

Мерси, Jam. При някой определен лекар или всички са ок?
То е ясно, че на купища места. Искаше ми да е на проверено място.
Имам кофти спомен от ортопеда избран ей така и затова питам.
А, че ще е платен прегледа не се и съмнявам :wink:
« Последна редакция: Май 16, 2012, 11:01:10 am от Ники »

*
Sia, на мен ми казаха, че нямат и платени часове за май. Това от преди час.
На мен вече ми писна за всичко да плащам и когато мога да мина с направление, не си го спестявам. За графиците ми казаха да звънна на 21-22 май. Аз докато питам колко е платения и затвориха.
А детската офталмология към Медицинска академия някой знае ли къде се намира или евентуално телефон за връзка?
*
Аз докато питам колко е платения и затвориха.
На мен ми казаха, 35 лева е :wink:
« Последна редакция: Май 16, 2012, 11:38:11 am от Ники »

*
Във Вита са две лекарки, и двете са ок :)
*
Алек Топов януари ми каза, че вече не работи с толкова малки деца (4г). (Търсих го на мобилен тел, защото от кабинета на Пенчо Славейков ми казаха, че вече не работи там.) Той ми препоръча д-р Кемилев от детски очен кабинет в Александровска болница. Доволна съм. Ние направо отидохме на платен прием, който беше в Сряда от 2 часа. На кабинета пише предварително да се запазва час, но всички бяхме дошли без час около 2 часа и се изчаквахме по реда на идване. Не помня колко струваше прегледа (вероятно не повече от 30лв). Мисля, че докторът приема и с направление, но не знам в кой ден и час от седмицата. Нямам и тел. Кабинетът се намира, като минеш през бариерата на бул.Пенчо Славейков, веднага вдясно (на партера на гърба на болницата).

п.п. Сега видях на сайта на Александровска болница,че е даден тел. 02/9230 576 на Детски очен кабинет, а часовете, в които Кемилев е там, са в Сряда след 2ч.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 11:59:02 am от bril »
*
sia, за Токуда - звъниш в деня , в който са ти казали , че излизат графиците още в 7.30 - 7.45 ч. и се включваш в прегледите по каса. Аз поне винаги така съм правила.
*
Стефан го водя на очен при доктор Галя Димитрова, тя преглежда и в детския очен кабинет на Александровска (там за час се звъни сутрин рано), но и за там и за частния кабинет мисля, че около месец се чака. Сия, аз като се усъмних, че Стефан има проблем с очите и първосигнално влязох в 20 поликлиника на последния етаж има очен кабинет, преглеждат и с направление, докторката се казва пак Димитрова и беше много мила и с двете деца, на Ели много и хареса да гледа на апарата, Стефан беше по кисел тогава, но тя се постара доста да го предразположи. Така, че ако ви е само за профилактичен преглед може и там. Самата докторка, като видя, че при Стефан са сериозни нещата, ми препоръча да го заведа в Александровска.

Ох, аз пак с молба да се помолите за майка ми  :oops: (знам, че това върши чудеса). Вчера, вече беше по добре, но след като и бяха спрели сънотворните и тя не се събуждаше, беше изпаднала в ступор по думите на доктора, т.е. реагираше само на много силна болка. Правиха и пункция, беше вдигнала температура и чак оня ден взе да отваря очи, а вчера слава Богу, беше познала брат ми и баща ми. Ама аз нали каквото чуя и чета из интернет и си се побърквам, ама ми е станало навик, още от време оно... :?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Благодаря на всички за информацията за очните лекари. Отдавна искам профилактично да я заведа, но днес ми каза нещо, което ме притесни. Като се събуди каза, че сега виждала добре, а не замъглено. :? Скоро имаше конюктивит и предполагам, че най-вероятно е от това, но за да съм сигурна, искам да я заведа да я видят.
*
Гери, дано да премине семейството ти през всичко това, дано много скоро нещата тръгнат в положителна посока, дано!
Гери, имаш палците то мен, дано скоро преминете и през това изпитание.

Детски очни лекари, тук има списък с изпитани и препоръчвани лекари - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597071.0. Ние сме пациенти на д-р Галя Димитрова, само добри думи мога да кажа за нея. Имам спомени, че Фуси беше доволна от д-р Лолова. Във Вита д-р Облашка има специализация по детска офталмология, впечатленията ми от нея също са много добри.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07