0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
задължително трябва да може да стига до земята с крака, едва ли някой купува такъв размер при който детето да не може да стигне до земята :wink:

Купуват, купуват. Съседи, да направят икономия да не купуват през две години колело на дъщеря им, й взеха 18ка ли, 20ка ли и затова ся две години си стои в гаража, докато порасне детето за него.
*
е да, това изобщо не го обсъждаме - икономията, хора всякакви :)
Докато сте на темата за колелетата, да ви питам:
Някой продава ли изгодно колело 12 инча?

Михаела си кара 14-ка, тя е на 4г. и 100см. и си е добре с него. Много обича да го кара. Търся 12-ка за Малчо.

За столчетата и коланите в колата - ами важно си е да се слагат наистина. Ей, например, в събота катастрофирах. (Уточнявам, че нищо ни няма, само с леки материални щети сме и не е по моя вина.) Но децата си бяха с коланите, както трябва. Те дори и не разбраха, какво се случи. Извиках КАТ, извиках и едно такси. Та с таксито заведох децата у майка и се върнах обратно на мястото на ПТП-то.

А пък за времето, да ви подразня леко, ама тук вече втора седмица си е слънчево и приятно. И понеже Михаела отново е болна, та гледам да ги извеждам повече извън града. Не разполагаме със село, но пак намирам разни забавления извън града. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
задължително трябва да може да стига до земята с крака, едва ли някой купува такъв размер при който детето да не може да стигне до земята :wink:

Моля, моля, аз също не се качвам на колело, ако поне върха на пръстите ми не стига до земята. :)
Стефи, и аз щях да кажа, че твоята Деси е висока и не е „по стандартите“.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Ние бяхме в същата дилема за колело преди 2-3 седмици - подарихме на Жоро за именният ден.
Бяхме се спряли на Драг,но се оказа,че тяхната 16-ка е доста по-малка от на другите фирми още от сега му малее.Пробвахме 18-ката и си я кара без проблем,но се качва доста трудно,защото рамката е много по-високо.Пробвахме доста колелета и накрая взехме 16-ка такова:http://www.detski-magazin.com/-velosipedi-za-porasnali-deca/1386--12-prince-.html- друг цвят е само.Сега му е точно(той е 110см.) ,но ще го кара и другата година,после ще минем на 20ка направо.Решихме,че няма смисъл да се мъчи да се катери на 18-ката,пък и на него това му е първото колело.До сега е карал само на площадката ако някое детенце му даде неговото.
<br />
*
Аз пък се чудя как да възбудя интереса на Митко към колелото.Всички карат и той няма с кой да играе на площадката и му е скучно.А пък като седне,не желае да върти и веднага става.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
ами то не е задължително да кара детето.Аз например не мога и никога не съм искала да карам ,а нашите ми бяха купили колело-така си и остана,подарихме го.
Жоро подкара миналото лято -бил е 3г. и половина.До тогава не е проявявал интерес и даже триколката си рядко караше.Предпочиташе тротинетка.Миналото лято обаче ,сам реши че иска да кара и за 2 дена се научи на колело на приятелче.
<br />
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Коки,провери в Колино срещу Варна Мол, там има доста колела и са по-евтини :))))))
07.10.2009
*
Аз пък се чудя как да възбудя интереса на Митко към колелото.Всички карат и той няма с кой да играе на площадката и му е скучно.А пък като седне,не желае да върти и веднага става.

Парси, разглеждала ли си колелета без педали? Аз бях някак скептично настроена и на Мончето така и не й купихме навремето, взехме й най-малкото на Драг, което е за 2-4г (тя беше на 2,5г), но и тя не искаше да върти, а и не можеше много-много. Научи се да го кара на 4,5г, сега е на 5,5г и взехме за това лято вече по-голямо - кара го много добре, с една такава аристократична стойка  :)
При Тончо обаче взехме без педали. Е нямаше такава радост :) Много бързо се научи кое как става и все едно беше роден на това колело. Сега е на 2,5г. и въпреки че имаме колелото на Драг наследство от Мона, му взехме пак едно без педали - за следващата възраст. Много му е харесва и все щъка нанякъде с колелото.
*
Ами,тука една приятелка има и му го давахме на няколко пъти обаче и на него не желае :).

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Благодаря на Стефитата!
:bighug: :bighug:
Абсурд е да стоим само в къщи! Излизаме сутрин и вечер и ние. Разхождаме се и заобикаляме от далече, ако някое дете се появи изневиделица.
Събота и неделя карахме колело в училището. И ние догодина ще трябва да купуваме по-голямо.
Вече са на корички почти всички. Останаха едни между пръстчетата на крачета и ръчички - много трудно ще зарастнат там!
*
Пешек - за кола без климатик, можеш да направиш следните неща за охлаждане. Да фолирате задните стъкла с фолио, което затъмнява 90% поне - пада значително темепературата, можеш да добавиш и щори за кола към фолиото. Летен калъф на столчето и наистина леко отворен прозорецът на Ники. Също така винаги паркирай на сянка, когато ти е възможно.
Не знам за какво Ауди става дума точно, но ако е с по-мощен двигател, в много сервизи поставят климатик на коли, които фабрично нямат такъв. Сещам се, че моят инструктур по кормуване си сложи такъв на учебната Шкода-октавиа, която фабрично - нямаше такъв. А друг негов колега - сложи на учебно Ауди, което не беше много нов модел, поне 10-ина годишно...

Ако искаш - мога да питам за вашия модел автомобил един приятел в Пловдив, дали изобщо има такава опция и ако има - колко би струвало.

Като казахте колела...моето хлапе се метна на едно с две гуми от тези за бутане, на съседчето на село е въпросният уред, а то е на 4 години. Мисля, че му е твърде рано да се бута на такава играчка, но въпреки че онова "колело" е много високо за него - успя да се бута без да падне.... 8O Сега се чудя дали да купувам такова като за неговия ръст, или си е набутване?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Jbrul, благодаря да идеите, както и на другете. Но нашето Ауди е наистина древно - 89-ти набор. :D Но виж за фолио ще говоря с шофьора.
*
Jbrul, това е нашето първо колело за бутане http://www.mytoys.de/Kettler-KETTLER-Rutscher-Smoovy/Kinderfahrzeuge/Spielen-im-Freien/KID/de-mt.sp.ca01.28.04.07/1923134
Идеално занимание ни беше както за навън, така и за зимните месеци в къщи - у нас няма много мебели и има пространство да шари с колелцето. Как го купихме - докато им пробвахме маратонки в Спорт Депо, Тончо просто се метна на едно такова, подкара го веднага, много му хареса и с него си тръгнахме. При нас си изплати парите.
Ако се спреш на нещо такова, на Puky ми се струват по-добри и стабилни от Кетлер. В сайта на Мисто цените са значително по-евтини от останалите бг сайтове - новото го взехме от там и ни излезе колкото, ако бяхме го поръчали от Май Тойс.
*
tzvetenze, нацели ме на "болното място"  :lol: Не, че до миналото лято изобщо бях наясно със съществуването на марката Puky, ама като пътувахме - в Улм
/Германия/ точно бяха извадили това като нов артикул: http://www.puky.net/en/mod_produkte_produkt/kategorie/Ceety/produkt/CTK_Ceety/index.html?pkysid=51b50b7b89a63e4217019a6a08395a06 Даже го бях споделила тук, всеобщото мнение беше, че е тъпотия и то скъпа, но съм го виждала все пак и на живо - готино е нещото. И има гуми, не да тракат и да скърцат пластмаси...
Тогава реших, че това ще е първото истинско колело /с педали/ за бебето, но проявих благоразумие и все пак не го купих още тогава, Дани все пак беше само на 6 месеца по това време.  :lol: Та за колело - това ще е, пък и като "преходно" от количка е супер.

Обаче тези "бутащите истории" са друго нещо. Гледах подобна четириколкa за бутане, като тази която си показала на "Кетлер", пак е Puky. Обаче не виждам смисъл да я купувам, понеже той вече има нещо подобно, това: http://kasida.bg/fisher-price-prohodilka-lyvche-521-8684.html
А на село се метна и успешно се бута на едно такова: http://www.puky.net/en/mod_produkte_produkt/kategorie/laufrad_lr_m/produkt/Laufrad_LR_M_oceanblue/index.html /обаче беше с дървен корпус/. Гледах, рових - такива с две гуми само ги дават над 2 годинки, а по-често над три. Та това ми е чуденката - да купя ли такова, или е твърде рано и има голям риск да се пребие...то лудичко си пада моето  :oops: Живо и здраво да е!
« Последна редакция: Май 14, 2012, 22:07:29 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Здравейте  :lol:

На Никол много отдавна и взехме от тези триколки дето са с дръжка за родителски контрол отзад. Много се кефи, нищо че още не може да натиска педалите. Стъпва на тях, но явно няма сила да ги върти докрай. :lol: В градинката нон-стоп се катери по количките и колелата на по-големите деца. Голяма страст са и. Едвам я удържам  :lol: Ще чакам да стане на две години и ще и взема най-малкия размер колело - да кара, да пада и така.

Аз като се сетя за детството си, все двойно жулени колене са ми пред очите. Със сестра ми вечно бяхме с колелетата и се катерехме по дърветата. На майка си прилича явно дребната.  :lol:

Момичета, я кажете има ли смисъл купуването на детска спасителна жилетка за морето? Гледам продават ги в Ибея и Спортсдирект и се чудя практични ли са.





Весела седмица и от нас :)

Раши и ние сме с триколка :lol: Защо спасителна жилетка, смяташ да я метнеш да плува сама ли? Пояс и плувки са достатъчни мисля, а и специално плувките не създават фалшивото усещане, че тялото по принцип стои над водата и по-лесно се учи плуване.

Аз нещо се сдухах, защото точките за ясла поради напускането ми паднаха на 7.1, а в същото време не се дава никакъв развой на принципа "парите следват ученика".
[/url][/url]
Първо се извинявам, че така нахлувам в темата, но понеже видях, че се говори за колела :D, Jbrul, от тези без педалите, за бутане, има едни, тип "моторчета" - пластмасови са и са по -нисички, подходящи за деца като на нашата възраст, отзад са с две гуми, отпред с една ;)Дават ги за деца над 18 месеца, взехме на нашите, тъкмо навършили 1г.и 4 месеца,и се справяха още в началото,почти без падане  :)Освен всичко и цената им е доста добра, и дори и да няма интерес, няма да се ядосваш много :D
« Последна редакция: Май 14, 2012, 23:12:46 pm от *sunny* »
*
Вени, как ще я пускам да плува сама бре?  8O Тези жилетки са някакви детски, вместо пояс един вид :)


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Хубава седмица и от нас.

Как искам и тук да завали:) Само слънце и пек, изсъхнаха ми цветята и доматите:)))))) Поливам ги де:)

Коки, виждам, че търсите колело. Магазина на Драг е на 10 мин. от вкъщи. Имат всякакви колела. Преди месец ходих да гледам за нашите, че не искат да карат маклите си триколки и все крадат на децата колелетата. Хубавото е, че ако купиш от този магазин след време като решите да сменяте колелото и ако е пак от техния магазин, ви приспадат част от сумата в зависимост колко ожулено и захабено е старото:) Също така си правят всякакви ремонти на колелетата и поддръжка. Цените бяха от порядъка на 130лв за 12-ските а по големите предполагам ще са и малко по-скъпи. Могат да се видят и пробват. Гоних ги и тримата по улицата докато се изредят на едното колело.:)

Днес най-после успях да стигна до фризьора:) Не бях ходила от август миналата година:) Чувствам се като 7 кг по лека:))))))))