0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #120 -: Януари 11, 2013, 09:06:07 am »
 :lol: ние повечето тук май сме един калибър.аз съм 157см. :lol: и дам към 8м.колкото съм висока станах толкова и широка :D не бързайте да качвате има време.
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #121 -: Януари 11, 2013, 10:57:06 am »
По-добре да си нисък,тогава изглеждаш сладък и пухкав, аз съм кобилка - 177 съм висока и ако стана и толкова широк,ще могат да ме използват като преградна стена вкъщи :balk_48:
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #122 -: Януари 11, 2013, 11:36:38 am »
Айде и аз към статистиката  :lol:
Забременях 59кг (висока съм 165, преди да започна с лекарствата бях 52-53кг), качих 29, първите 3 месеца нищо не качих, но във втория вече имах корем като преяла, не можех да си закопчавам гащите. В седмия и осмия качвах по кило на седмица, хранех се много малко, защото от всичко имах киселини. В родилното оставих 15кг (6кг бебета, 5 кг плацента и другото води). Излязох 73. Още след 3 месеца смъкнах на 56кг, обаче дойде зимата... и стигнах едни 62-63, които едва това лято смъкнах. Сега съм колкото преди да забременея, има още докато стигна кг от преди това, но и аз като Лиско предпочитам да си поседна  :lol:
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #123 -: Януари 11, 2013, 19:27:29 pm »
Качих 16кг по време на бременността. Родих в 35гс + 5 дена! Бях с 5см разкритие и нямаше как да ги устискам още малко ;)) Родих с цезарово..
Прибрах се от болницата -10кг, после още 11кг се стопиха за по-малко от месец след раждането!!
Като бяхме на 2 мес, кърмата ми окончателно спря! Аз нямах много и само се мъчех, хем да кърмя, хем да помпам..
След като ми спря кърмата, килцата ми направо сън не спаха докато не качих 7 кг! И аз като Лиско, недоспиване, хранене, когато има време, ако има време, по някакви късни доби, преумора.. Вие знаете колко е стресиращо.. На мен стреса ми се отразява на шкембето ;)) и оттам -навсякъде !!  Мисля да си купя елиптикал и да дерзая, когато спят децата! За джим няма време! Едва сварвам за всичко, между работа и в къщи!!

Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #124 -: Януари 14, 2013, 00:30:44 am »
По време на бременността много ядях, сега заради кърменето пак ям доста. Качих 9кг до раждането в средата на 8-ми месец (33г.с. 2 дни), почти цяла бременност само лежах и хапвах :) В родилно влязох 56кг и изязох 3 дни по-късно 50кг. Родих нормално, седмица след раждането нямах корем, а 2 седмици след раждането свалих още 2кг и до обичайното ми тегло остана 1кг. Не съм и правила нищо, за да свалям. Харесвах се и 48кг. На гърдите ми с чашка D, благодарение на кърменето, и това тегло е добре. Около 5-6 месеца след раждането станах отново 47кг, и почнах надолу да свалям и сега само с доста калорична храна - сладки и тестени храни поддържам тегло 46-7кг. Висока съм 164.
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #125 -: Януари 21, 2013, 09:40:52 am »
Здравейте момичета :D

Записвам се и аз при вас, очакваща две момченца след трети инвитро опит. Много съм щастлива :D
Килограмите, които съм качила до момента са около 12, не съм повръщала нито веднъж до сега, имам огромен апетит, старая се да се храня здравословно (избягвам тестени и сладки храни), закусвам чай с мед и разнообразни плодове, в менюто ми обед и вечер почти без изключения присъства месото, за да си набавям необходимото желязо, както и различни зеленчуци (жалко, че периода е беден на зеленчуци).

Но да ви призная, мен килограмите не ме тревожат. Докато забременея, 20-тина години съм поддържала 50кг без отклонения при 167см. височина и съм сигурна, че след раждането бързо ще се възстановя. Притеснява ме по-скоро болката в гърба и кръста от изместване центъра на тежестта ми. В следобедните часове болката в долната част на гърба е вече осезаема, като стоя права още повече боли. Корема ми е вече доста голям, обиколката на талията ми е вече 98см., а къде е тя още...
Мъжа ми ми прави масажи, но не мога да кажа, че имат някаква осезаема полза.
Имала ли е някоя от вас такива проблеми и как се справихте с тези болки?
Щастлива мама на трима :)
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #126 -: Януари 21, 2013, 10:12:22 am »
Добре дошла, Надежда!
Желая ти да стигнеш колкото се може по-близо до термин и накрая 2 големи и здрави бебета да гушкаш.
За болките в гърба какво да ти кажа, все още имам  :? Гръбнака ми остана изкривен от бремеността (долната част към опашката е по-изпъкнала от преди), но с масажи ми минава за известно време или поне намаля малко. Дано при теб да не се получи така и след като мине и прохождането на малките да нямаш болки  :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #127 -: Януари 21, 2013, 10:13:03 am »
Надежда, пожелавам ти спокойна бременност до края:)

Аз бях със страхотни болки в гърба и кръста, които си останах и до днес. Имаше дни докато бях бременна в които не можех да стъпя на десният си крак от болка в гърба.

На мен в началото ми помагаше колана за бременни. Облекаваше малко тежеста и болката намаляваше. Но това до към 28 седмица. После вече нищо освен лежането с възгалвница между краката не ми помагаше.

И преди съм писала, но след секциото не ме болеше толкова операцията, колкото гърба. Ден след секциото едва вървях защото ми спираше въздуха от болка в гърба. Дори вървях превита почти на две, защото така не ме болеше:)

С Мими сме писали заедно:)
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #128 -: Януари 21, 2013, 10:40:58 am »
Ох, лелеее, след прочетеното от вас момичета разбирам, че по-зле ще става (в предвид че ще ставам все по-голяма), по-добре няма как и май няма илачи, които да помогнат. Наистина тези болки са ужасно бреме.
Колан за бременни вече си поръчах и ще го нося, дано да се чувствам по-добре с него. Ако не - ще минавам на варианта принудително лежане, колкото и да не ми се иска.
Лошото е, че аз и като лежа не се чувствам комфортно. Лежа и спя само на двете си страни, обаче усещам, че единствено като лежа по гръб, гърба и кръста ми се чувстват ОК и ненапрегнати. Но лежането по гръб е вече почти невъзможно за повече от 3-4 минути, тъй като тежестта на корема ми чак ме задушава. Нощем спя доста неспокойно точно по тези причини - въртя се по цяла нощ и не мога да си намеря комфортна поза за сън. Просто е ужасно и не знам как да си помогна...
Лиско, извинявай за лаишкия въпрос, но лежането с възглавница между краката защо е? Ще помогне ли нещо в тази насока или поне за по-спокойния ми сън?
« Последна редакция: Януари 21, 2013, 10:45:17 am от *Надежда* »
Щастлива мама на трима :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #129 -: Януари 21, 2013, 11:06:27 am »
Надежда, на мен възглавницата ми помагаше за болките в гърба и кръста а от това спях и малко повече:)
Не съм си купувала специална такава, макар да има, които после могат да се ползват и при кърменето на децата, но пък аз не съм се и надявала да кърмя и поне за мен сметнах, че е излишен разход.
Ползвах обикновена възглавница за сън но по твърда, и понеже като теб не можех изобщо да лежа по гръб защото се задушавах и ми прилошаваше, я прегръщах с крака, като подпирах/повдигах леко и корема си.Надявам се да ти помогне и на теб.
Ето тук може да прочетеш малко повече за тях и с какво помагат.
http://bremennost.bg/vazglavnica-za-bremenni.html

Между другото и досега спя така:):) Винаги съм с 2 възглавници:) На мен лично ми е голямо облекчение.

А за лежането по гръб те разбирам много добре. Когато ме приеха в болницата за постоянно наблюдение преди раждането, трябваше да мерят тоновете на бебетата всяка сутрин. Първите 2 дни акушерките си мислеха, че се лигавя като им казвах, че не мога да лежа по гръб и едната ми се скара, че не можела да намери тоновете на третото бебе. Е, легнах по гръб и след 5 минути като започна да ми става лошо и почти изгубих съзнание разбра, че не са капризи и лиготии та и в картона ми бяха написали да не ме слагат легнала по гръб:):):)

Извинете, че съм така подробнна де:)) Напоследък ме е налегнала една носталгия по бременното ми време:))))))))
« Последна редакция: Януари 21, 2013, 11:08:37 am от Lisko »
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #130 -: Януари 21, 2013, 11:24:25 am »
Лиско, много ти благодаря за информацията, задължително ще пробвам да спя с възглавница между краката и дано и на мен ми помогне :D

А ти си майка-героиня с три малки ангелчета. Да са ти живи и здрави и само да те радват :))
Щастлива мама на трима :)
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #131 -: Януари 21, 2013, 11:39:13 am »
Надежда,като чета твоите писания все едно съм го писала аз.По цяла нощ се въртя, на дясно не мога да спя защото едното бебе е точно там и явно го натискам и ме рита,по гръб  корема доста ми тежи и се задушавам и общо взето спя на ляво,въпреки че усещам страхотно сърцебиене,но нямам избор за друга поза. :)

Би ли ми казала от къде си поръча колан за бременни?

[/url]
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #132 -: Януари 21, 2013, 12:03:58 pm »
Съвсем забравих за възглавницата. И аз само така успявах да поспя и то полуседнала, защото на мен пък единия ми беше седнал на жлъчката и имах зверски киселини като легнех  :?
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #133 -: Януари 21, 2013, 12:05:48 pm »
anjela77, поръчах си колан на Аманита от продавалника - неизползван за 20лв., а иначе като му гледам цените в сайта на Аманита, е близо 70лв.
Относно дискомфорта при спане - аз още от тая вечер започвам да спя с възглавница между краката, опитай и ти и дано и двете бъдем облекчени.
 
« Последна редакция: Януари 21, 2013, 12:09:37 pm от *Надежда* »
Щастлива мама на трима :)
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #134 -: Януари 21, 2013, 14:17:02 pm »
Добре дошли на мамите с повече от едно бебета :lol:

Пожелавам Ви лека и безпроблемна бременност до термин и колкото може по малко от дискомфортите на  бременността:P

Надежда прочети малко за мед-а и бременността,до колкото помня не се препоръчва,аз не го консумирах докато бях бременна.
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #135 -: Януари 21, 2013, 15:21:49 pm »
Привет и от мен. Радвам се, че е раздвижила тази тема.
Аз съм висока 168, но до сега едва съм възстановила 3-те килограма, които свалих от якото повръщане до началото на четвъртия месец. Сега съм 54 кг. Постоянно се притеснявам от какво растат тези деца, защото още не се храня добре- повръщам още.
Ям само суха храна и основно картофи и сирена, а толкова обичам готвено. Но повръщам веднага, като хапна нещо такова. За месо да не говорим.
Бебетата за сега добре растат. На 28 януари съм на втора фетална - дано всичко е наред.
Дано изкараме поне до 35 седмица - това ми е мечтата. Аз съм с 2 операции от миоми на матката и се притеснявам доста.
Искрено се надявам и серклажа да избегна. Ще видим другия понеделник какво ще кажат при прегледа.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #136 -: Януари 21, 2013, 15:37:05 pm »
Аз също конусмирах мед в разумни количества като бях бременна. Не мисля, че по една лъжичка в чая би навредил.

Мира, "не ги мисли ти бебетата" от какво се хранят:) Взимат си всичко от запасите в организма на мама:) Все пак ти не гладуваш умишлено за да им навредиш. Ще се нормализират нещата и искрено ти желая да избегнете серклажа и да имаш спокойна бременност до края.
*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #137 -: Януари 21, 2013, 15:56:33 pm »
Благодаря Лиско. Дано да е така. Растат добре за сега бебоците.
Целувки на твоите прелестни сладурчета.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #138 -: Януари 21, 2013, 16:06:20 pm »
Мира, и аз като теб се чудих как растат бебетата като аз почти не се храних през цялата бременост. Чудих се и аз откъде раста без да ям, ама накрая си приличах на барбарон  :lol:
Re: Близнашка тема - 7 част
« Отговор #139 -: Януари 21, 2013, 17:01:26 pm »
Аз пък странно се храня нормално с полезни храни и почти не съм наддала ,а бебетата растат.Ама като гледам другите бременни коремчета и на прегледите все очаквам да ми кажат че нещо не растат бебетата.Аз също имам проблем със спането-голямо въртене.Интересното е че се превъртам през корем ,а не през гръб и понякога се чудя дали не е лошо това.Абе големи глупости ми се въртят в главата.