0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #220 -: Декември 10, 2011, 16:41:03 pm »
- гюведжета (изчисти хладилника);
- картофена супа;
- кисело зеле с ориз в тавата.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #221 -: Декември 10, 2011, 17:10:35 pm »
гъбена супа
пиле фрикасе с броколи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #222 -: Декември 10, 2011, 18:37:22 pm »
Зелена салата с репички и краставица
Спагети

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #223 -: Декември 10, 2011, 20:51:29 pm »
хехе, тъкмо ще поствам нещо, което може да ти е от полза


Благодаря! Вече се пече във фурната. Само въпрос имам горещият тиквеник го заливам със студения сироп?

Направих и сърми за утре.
Това е традиционното ястие за моя рожден ден и така започваме да се подготвяме за Коледа..
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #224 -: Декември 10, 2011, 22:10:23 pm »
Бъркани яйца със сирене
Салата от настъргани моркови и червено цвекло
Десерта е масленки -домашни  :P


За утре
Заек с ориз на фурна
Крем какао
Домашен хляб


*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #225 -: Декември 11, 2011, 08:03:56 am »
Вчера свинско с гъби и топено сирене, бисквитена торта
Днес баница и таратор и ще дояждаме
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #226 -: Декември 11, 2011, 10:43:54 am »
всъщност, не- поизстиналият тиквеник се залива с горещия сироп

за днес гъби каша
зелена салата с краставички
бейлис бисквитки
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #227 -: Декември 11, 2011, 11:35:08 am »
Пилешки филенца на фурна като в рекламата на Маги без фикса  :lol:
Чушки бюрек
Туршия
Кекс с ябълки и орехи

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #228 -: Декември 11, 2011, 11:39:10 am »
всъщност, не- поизстиналият тиквеник се залива с горещия сироп


Аз точно обратното направих, обаче тиквеника е божествен! Незнам как ще го опазя за гостите довечера!

И поне съм рожденичка, а гостите искаха изцяло български ястия и то приговени на печка с дърва:

боб чорба в гърне
зелеви сърми
баница "Мечка"
заек в гювеч
тиквеник по рецепта на mini  :D

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #229 -: Декември 11, 2011, 11:52:11 am »
пилешки бутчета с картофки и свинка кавърмица  :)

п.п. може ли помощ - исками се да направя чийзкейк без печене, та ако може рецепти.  :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #230 -: Декември 11, 2011, 13:51:29 pm »
всъщност, не- поизстиналият тиквеник се залива с горещия сироп

Аз точно обратното направих

и двата варианта са правилни - или заливаш топлото печиво със студен сироп, или студеното печиво с горещ сироп.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #231 -: Декември 11, 2011, 13:55:24 pm »
пиле с ориз
тути фрути с локум от блога на Мини :)

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #232 -: Декември 11, 2011, 14:52:22 pm »
вчера минах с една баница и зеле с месо от мама
днес: руло стефани със зеленчуци, супа топчета и кекс
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 15:29:06 pm от midge »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #233 -: Декември 12, 2011, 00:43:42 am »
баница "Мечка"
Стоека, моля те осветли обекта - баница "Мечка"

 :eat: вчера
Мешана скара
Картофи по институтски- rally_pat
- горещо препоръчвам цък-цък за рецептата

Кремкарамел

за днес ще умувам като съмне


п.п. може ли помощ - исками се да направя чийзкейк без печене, та ако може рецепти.  :wink:

*Мина* ето моя вариант компилация от няколко рецепти

*** Ягодов чийз кейк *** :photo: :photo:

за бисквитения блат
____________________

250 грама обикновенни бисквити (какао)
3 с.л. меко масло
1-2 с.л пудра захар
4-5 с-л прясно мляко или сок
за да бъде блата по-мек при рязане

за чийз заливката
____________________

2 пакетчета крема сирене
200 мл течна, сладка сметана (Хопла)
може и повече нейното количество определя големината на този блат
1 пакетче разтворен на водна баня желатин

за сладката заливка
_____________________

200-300 грама сладко от ягоди
(или всякакво друго сладко, чийто вкус ще промени името на рецептата)
около кафена чашка сок за разреждане на сладкото
1 пакетче разтворен желатин

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.
Изсипват се в тава за торта, размесват се с мекото масло,
пудрата захар и млякото. С лъжица за картофено пюре
се натиска до получаването на равен блат и слагаме в хладилника.

Кремата сирене се пасира със сметаната до гладък крем
към него се прибавя разтворения на водна баня желатин
и така получения крем се излива върху блата и отново в хладилника да стегне.

Когато чийз заливката е стегнала обикновенно това става
за около 2-3часа се прави и сладката заливка.
Слагаме сладкото в купа с малко сок или вода за да получим
леко втечняване и към него добавяме разтворени желатин!
Получената смес изливаме върху чийз заливката.
И отново връщаме в хладилника за нови 2-3часа.

***работа с желатин

желатина се изсипва в 50гр. вода или сок ( в чаша за чай)
и като набъбне след 10 мин.,чашата с него се потопява
във друга съдинка с вряла вода.Трябва да се разтвори като сироп.
Като изстине се добавя към сместа която ще се желира.


Да Ви е сладко!
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 15:27:42 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #234 -: Декември 12, 2011, 11:31:18 am »
баница "Мечка"
Стоека моля, осветли обекта-баница "Мечка"

Веднага!

Баница * Мечка *


Типично добруджанска баница, научих я от моята баба по бащина линия:
Продукти:
1 ч.ч. топла вода
3 яйца
3/4 кубче мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
250 гр. мас
100 гр. сирене
Брашно около 800 гр.

Във водата се слага маята, солта и захарта. След това се добавят яйцата (единият жълтък го отделям за намазване). Замесва се не много твърдо тесто. Разделя се на 6 топки. Намазвам плота с малко олио, слагам първата топка и разтеглям с ръце, мажа с мас, наръсвам сирене. Слагам отгоре втората топка, разтеглям ги заедно, пак мас и сирене и така докрая. След това навивам на руло и хубаво пак го разтеглям на дължина. Е то тук е момента да се включи мъжът ми :D :D. Той държи единият край на рулото, а аз го усуквам. След това завивам пресуканото руло на спирала и оставям да втасва в тава намазана с олио. Когато втаса, мажа със жълтък и слагам да се пече. Когато в почти готова се настъргва кашкавал и допича. Като се извади се ръси с вода и се покрива с кърпа.

Да ви е сладко!

Тавата е средна големина!
« Последна редакция: Февруари 23, 2013, 07:03:09 am от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #235 -: Декември 12, 2011, 13:40:12 pm »
А да забравих, нарича се баница Мечка, защото се прави на Андреевден -  в добруджанският край този ден е известен и като мечкин ден. А баба, а после и аз винаги я правихме за именият ден на татко, казваше се Андрей, бог да го прости!

Така за да не е спам за днес:
добруджанки за закуска
картофи на фурна с ребра за обяд
зелен фасул за вечеря

за десерт - дояждаме тиквеника, наистина е божествен!
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #236 -: Декември 12, 2011, 15:00:50 pm »
- спана с ориз;
- свински пържоли с моркови, гъби и лук;
- картофена салата с праз.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #237 -: Декември 12, 2011, 19:36:35 pm »
салата зеле и моркови
и една измислена маднджа- кайма с доматен сос на яхния
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #238 -: Декември 12, 2011, 22:37:24 pm »
Пиле с ориз и зеленчуци в гювеча пак
Пиле с гъби и топено сирене
Туршия царска

*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #239 -: Декември 12, 2011, 22:42:10 pm »
Пиле с бял сос, супа дробине, салата зеле с моркови, десерт сладкиш с тиква.