0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Детски стаи
« Отговор #20 -: Септември 15, 2011, 21:07:50 pm »
аз бих ви станала дете на всичките, ама кой би искал такова дете като мен?  :D

веднага те вземам - знам, че ще ядеш само полезните храни и никога боклуци, ще използваш аналитичната си мисъл да постъпваш винаги разумно и знаейки колко важен за детето е сънят - ще си лягаш навреме и без проблеми :wink: какво повече да искам :lol:

Стефи, много хубава детската ви - светла и просторна. Кажи колко ти е висока голямата ви госпожица, да добия някаква идея до кога долу горе Мона ще може да ползва леглото си в настоящата му дължина от 1,40м. Изцяло ли смяташ да правиш ново обзавеждане или сега само ще вземете по-голямо легло за Деси, а цялостно обзавеждане - когато и Елена порасне още малко?

Благодаря за поздравленията за стаята, истината е, че макар че в метри е два на два, разбира се й се радваме много, че я имаме. Правила съм я с огромно желание и хубавите ви думи много ме зарадваха :D
*
Re: Детски стаи
« Отговор #21 -: Септември 15, 2011, 21:48:06 pm »
Цвети, благодаря, стаята е голяма и много слънчева, така че не е трудно да изглежда приветлива :) Мисля другото лято да преобзавеждам на цяло, с две големи легла, по-голям гардероб. Не знам дали се подразбира от снимките, но гардероба е в малка ниша, която може да побере по-голям гардероб за дрехите на двете. Срещу него също има ниша, там мисля едно ъглово бюро да сложа и да си остане само диванчето от сегашната.
Деси е висока 118 см., леглото е 140 см., но съответно тя не спи до горе и краката й опират в долната табла :lol:
*
Re: Детски стаи
« Отговор #22 -: Септември 15, 2011, 22:51:36 pm »
Малко снимки и от стаята на Боби





И той още спи в кошарата си /съответно трансформирана в легло/
Трябва да се сменя леглото и да се слагат нещо като секцийки за играчки и книжки /това още преди да дойде ред на бюрото за училище  :?/
*
Re: Детски стаи
« Отговор #23 -: Септември 16, 2011, 03:41:09 am »
добра вечер на всички, ние направихме една многооооого голяма разходка из Югозападна България. Започнахме с Рупите, после Самуиловата крепост, Мелник, Рожен и Роженски манастир, 2 дни в Банско като там  ходихме до връх Вихрен и съответно до ез. Окото /който не е правил планински преход с джапанки и бебе на ръце, да ме пита как става номера/, после с.Добърско и завършихме с Рилски манастир.
Толкова много красота, че чак очите ме заболяха. Не съм и предполагала колко е красиво навсякъде. Обаче ще се наложи да отидем пак, щото нали съм си шматка и то голяма. Оказа се че всичките места, са час от 100-те национални обекта, а аз чак на последното място прочетох за това и си взех книжка с печат и марка. Ама от предните нямам, та сега съм се запънала като магаре на мост, че искам пак да отидем напролет. :lol:
Заредена съм за доста дълго напред. Емоциите още ме държат.
Треската ни тресе и по рожденните дни. Утре Вяра, др. събота Алекс, та не е като да скучаем де. След 10-на дни Алекс започва детска, да видим как ще го понесе.
А за детската стая - толкова години си мечтаех, че ще я направя възможно най шарената и препълнена с играчки. Ами плана преизпълнен, то играчки много - стени малко, та доста от играчките съм ги прибрала. Малко ми е трудно при чистене, но пък нали затова мечтах през всичките години.



п.п. Мише, по пътя и на отиване и на връщане, като минавахме през ваше село :wink:все за теб си мислех.
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 03:55:38 am от Mary »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Детски стаи
« Отговор #24 -: Септември 16, 2011, 10:23:40 am »
що не отделим снимките на детските стаи в отделна тема, как мислите?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Детски стаи
« Отговор #25 -: Септември 16, 2011, 11:34:11 am »
Jam идеята е страхотна. И на нас ни е на дневен ред детската. На този етап спим всички заедно. Живот и здраве ще се изнасяме на пролет, така че една отделна тема ще е в помощ не само на мен, но и на други мами  :D

Аз да се похваля! Имаме си първо зъбче! Вчера го забелязах. Не сме имали безсънни нощи, темп. и пр. Дано и занапред е така  :)
*
Re: Детски стаи
« Отговор #26 -: Септември 16, 2011, 11:35:00 am »
що не отделим снимките на детските стаи в отделна тема, как мислите?

Чудесна идея! :D От вчера мисля да помоля да го направите, ама не посмях. На много мами им предстои да обзавеждат детска стая, а лично за мен - снимки на истински, обитаеми детски стаи, са много по-полезна информация откъм идеи, отколкото поредният лъскъв кадър /рядко възможен за изпълнение/ от някое списание, или сайт на магазин примерно.
Само от качените дотук кадри - вече си откраднах 2-3 идеи  :lol:, за които досега през ум не ми беше минавало. А и ако си има отделна тема със снимки, ще може и да се обсъжда, без да бъде досадно за хората на които това не им е на дневен ред, да се споделя информация кое откъде е купувано/поръчано, колко струва, какъв размер е и пр.

Поздравления за добрия вкус на всички, които пейстнаха снимки до момента. Страхотни стаи!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Детски стаи
« Отговор #27 -: Септември 16, 2011, 14:26:30 pm »
Мармотче и Джаме  :thankyousign: за темата!

Mary стаята на Алекс и Вяра е така топла и пълна с любов,
така като ти можеш!

Пропуснах аз на набора Боби стаята, артистична и пълна с емоция
като палавия поглед на притежателя си!
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 14:40:57 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Детски стаи
« Отговор #28 -: Септември 16, 2011, 14:28:20 pm »
благодаря, marmotche!  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Детски стаи
« Отговор #29 -: Септември 16, 2011, 14:48:34 pm »
Marmotche,леглата от къде са купувани, размери ако може да дадеш ще си ми много полезна. Евентуално и цена, ако я знаеш де. Предполагам цената е била за цялата стая, но ако си спомняш. Искам точно такова функционално легло.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Детски стаи
« Отговор #30 -: Септември 16, 2011, 15:30:10 pm »
Marmotche,леглата от къде са купувани...

Направи ми ги мой братовчед от Пловдив, който е мебелист. Аз си ги измислих. Той каза, че става, изчисли цената и ми даде адреса на склада за материали, да си избера цветовете на плоскостите, преди да ги купи. Размерите на матраците са 190 х 90 см, раклите между леглата и стената са широки 30 см. Цялата стая излезе около 2000 лв - двете легла с чекмеджетата и раклите, подматрачните рамки, матраци Магнифлекс Magni и 2-та шкафа-къщички.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Детски стаи
« Отговор #31 -: Септември 16, 2011, 15:36:23 pm »
Мармотче, много ми харесаха и на мен леглата.
Ще  крадна идеята, че много скоро ще трябва да сменяме
*
Re: Детски стаи
« Отговор #32 -: Септември 16, 2011, 18:43:14 pm »
Момичета, страхотни са ви стаите, поздравления!

Ето и от мен няколко снимки.
Пердето е за смяна, не го гледайте, ще купя леко прозрачно в оранжевата гама, ще търся, че все отлагам. Или ако някой има по-добра идея - приемам съвети :)
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 18:45:03 pm от cygnus »
*
Re: Детски стаи
« Отговор #33 -: Септември 16, 2011, 19:39:53 pm »
И аз вече съм си измислила как да направя леглата, хем да има много шкафове, хем да няма пренебрегнати за горно/долно легло и да не се налага да правя гардероб и рафтове допълнително. Това с оглед на факта, че сме в една стая. Засега на хвърчащи листчета съм нахвърляла идеята, дано я осъществя скоро. Незнам обаче колко ще ми излезе, така че ще съм благодарна ако пишете ориентировъчни цени, на това което са ви правили.
Лиско например може да ми каже кой е и майстора и.
Малко ми е нестандартна идеята, като площ заема колкото 2 легла под ъгъл, но не плътно прилепнали едно до друго. И двете легла са на по-високо ниво (може би около метър от земята).
Re: Детски стаи
« Отговор #34 -: Септември 16, 2011, 19:54:37 pm »
Страхотни стаи, момичета!!! Темичката е много приятна и полезна, давайте повече инфо за мебелите  :cheerleader:

*
Re: Детски стаи
« Отговор #35 -: Септември 16, 2011, 21:51:31 pm »
Ето и една идея от мен за кутия за играчки сътворена от подръчни материали - кашон от прахосмукачка, две подаръчни торбички, цветя от плат и тиксо и лепило. Това е защото съм скръндза и не ми се купуват повече кошове, кутии и т.н. за играчки :wink:
на гардероба от горе е, на предните снимки се вижда натурията от пъзели и игри, които се събраха точно вътре :)

*
Re: Детски стаи
« Отговор #36 -: Септември 16, 2011, 22:16:55 pm »
Стефи, точно това се каня да правя тези дни, плюс такива, които да го игрят точно кош за играчки. Видях, че Боян по своя инициатива е прибрал някои играчки в един кашон останал от местенето и реших с малко опаковъчна хартия да го направя цветен и весел. После ще покажа тук.

А, твоят се е получил супер  :D
*
Re: Детски стаи
« Отговор #37 -: Септември 16, 2011, 22:24:11 pm »
Браво, Стефи - с подръчни материали (или + някои специално закупени) наистина могат да се измайсторят красиви и практични неща! А да не говорим, че това може да бъде чудесен начин да прекараш време с детето си и да направите нещо заедно - говоря за по-големичките вече дечица.
Аз много исках в детската стая да има колкото се може повече естествени материи и материали, затова избрахме чамовите мебели, памучен текстил, обичам много да наобикалям малките магазинчета и работилнички за ръчно правени неща, откъдето купуваме по някоя парцалена кукла с коса от прежда, плетени мечета и подобни. Занапред имам идеи с Мончето сами да почнем да си майсторим шити и плетени играчки. За Коледа, например, бях накупила всякакви материали от Слънчогледите и заедно правихме коледни картички и играчки, рязахме шарени картончета, лепихме разкошни лепенки, дантели, ръсихме блестящ прашец върху дървени снежинки за елхата, усещането беше невероятно хубаво.
В Икеа има хубави нескъпи дървени рамки, всяка импровизирана картинка, заобградена с едно красиво паспарту, става чудна картина - аз самоделно правих по този начин рамкираната картина над коша с играчките ни.

На мен голяма слабост са ми текстилите. Ето един сайт с хубави неща предимно от естествени материи - има и интересни аксесоари, които да се вържат с основния текстил, като например разни кутии, декоративни метри за стена, настолни рамки, хубави апликации за стена. Скъпи са, знам, но много красиви.
http://www.textura.bg/katalog-106.htm
« Последна редакция: Септември 16, 2011, 23:01:47 pm от tzvetenze »
*
Re: Детски стаи
« Отговор #38 -: Септември 16, 2011, 22:37:34 pm »
Аз много исках в детската стая да има колкото се може повече естествени материи и материали, затова избрахме чамовите мебели, памучен текстил
Справила си се невероятно, Цветенце. Стаята е просто приказна. Създава усещане за спокойствие, уют и хармония. Много добър подбор и съчетание на всички елементи.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Детски стаи
« Отговор #39 -: Септември 17, 2011, 00:32:08 am »
не знам как е при вас с прибраните в кутии, чекмеджета, кашони и ракли играчки, но при нас, невидимата играчка не е играчка и не съществува.
затова, мен не ме устройва идеята да прибирам играчки в затворени обеми. искам да са подредени, но видими. лошото е, че играчките са твърде много...
купили сме едни етажерки от Комо, които частично решават положението, но само частично. а не може да превърна стайчето на детето в Британски музей, все пак.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!