0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #40 -: Август 03, 2011, 18:21:20 pm »
Лис, колко време ще сте на Аб?и как се завъжда този стрептокок? Разбрах, че го открихте чрез секрет от носа, и то не от външната част където си имаме стрептокок (това при Бърди го четох, поправи ме ако греша) ама не разбрах как се "хваща".

Вени, Никол пи 10 дни Зинат и сега има още 2 на Сумамед от общо 6. Момчетата също са с по 2 АБ. Как се завъжда незнам, или ни е "по рождение" от болницата или ни е от престоя в инфекционзна клиника зимата като бяхме 3 седмици с децата. По склонна съм да мисля второто защото самите сестри няколко пъти ми казваха да се оправеяме по-скоро и да си ходим, че не се знае с какво друго може да си тръгнем. Предава се чрез слюнката а те трината не спират да си бъркат в устите и в носовете и да си крадат облизаните играчки. И да искам няма как да огранича това за съжаление освен да са разделени децата, което няма как да стане.
Отктихме го чрез секрет от гърлото. В носа аз и момчетата имахме Стафилококи но Никол не, Стрептокока обаче го имаме всички, вкл. и баба им. И признавам, облизвах им лъжичките понякога:)
Днес взех новите им контроли и Никол отново е със Стрептокока. Според д-р Бърди (преди още да са готови резултатите) ако резултата е положителен не е достоверен и вероятно утре ще пусна нова контрола в друга лаборатория.
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #41 -: Август 04, 2011, 08:51:40 am »
Нуну, със сигурност поне до около 15ти август.
Зайче, а от къде го купуваш този ариел?
Ние със сигурност пък ще сме след 15-ти :( Нищо, другият път...
 :wink:
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #42 -: Август 04, 2011, 09:16:24 am »
Привет и от мен в края на седмицата :D От както съм в майчинство все ми е събота и неделя :oops:
Цвете, лоша ситуация с Мона. Пожелавам максимално бързо въстановяване.
Лисо, да му се не видят и гадинките. Бързо да се оправя дружината.
Нуну, не се притеснявай толкова. Добре ще я гледат баба и дядо :D
Мише, ще се справиш, сигурна съм. Аз когато взех книжка, няколко човека ме питаха кой и я даде. Аз пък от първия път взех кормуването :D Ела да ме видиш сега, не е останало и грам притеснение. Предната ми длъжност изискваше яко шофиране. Все си бях в колата и се чувствах прекрасно :D
Бързо да се оправя мома Калина. Дано спрат да те тормозят къртачите.


Ние вчера направихме първата разходка на София изван столицата. Ходихме до Кюстендил и село, което е близо до Дупница. Детето спа през целия път и в двете посоки :D

Здрави да са децата, друго не е важно!

*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #43 -: Август 04, 2011, 09:20:39 am »
Здравейте :)

Мише, стискам палци и аз.
Ние скоро ще взимаме кола автоматик, та и аз така ще премина на "шейна" за зимата. Не, че карам много често де. Но, всетъки 1-2 пъти в месеца ми се налага :)

Рачо, дръж морето да е мокро и топло, че е само началото на август още, ей :)

Тези дни преоткривам прелестите на метенето и прането на ръка. Никол все повече иска да се храни сама, а пък хич не може  :lol: Цялата къща е в трохи от сухари и всичките дрехи са и с петна от пюрета. Особено приятни са петната от моркови :) Не излизат с нищо. Не смея да пера с Вениш и белина, понеже са бебешки дрешки. Та ги търкам с един сапун против петна. Но, някои лекета не излизат и с него. Някакви идеи как да ги остраня?
Раши, откакто съм открила един български препарат за петна, не ползвам друго-казва се Спот и е производство на Перилис. Доволна съм и струва 2лв. или на места до 2.50лв. за София. Само във Варна е по-тънко че го произвеждат в с. Кичево до Варна. :D
Горещо го препоръчвам на всички, които имат този проблем.
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #44 -: Август 04, 2011, 10:19:27 am »
Раши, драмата с петната от моркови и мен дълго ме тормозеше. Сега се спасявам (че вече някои неща яде и сам с ръце) единствено с този модел лигавници: http://www.mothercare.com/Mothercare-Fruit-Friends-Crumbcatcher-2pk/dp/B005D6F30S?ie=UTF8&ref=sr_1_16&nodeId=161707031&sr=1-16&qid=1312441698&pf_rd_r=1QHXQYFJ61NVKAWBS7CX&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=161707031&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5

Никакви други не търпи, готов е да се удуши, но да ги свали (с писъци). Слагам лигавника задължително след като го закопчая в столчето и съм спокойна поне за дрехите (освен ако не яде диня, там спасение няма, защото му тече по брадата). Според мен, метене и миене след всяко хранене ни чака поне до третата им годинка. Пране на ръка категорично отказвам да практикувам, че и без това от миене на чинии, ръце и дупета ми се появиха едни екземи, които със зор оправих. Та с това се спасявам за момента.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #45 -: Август 04, 2011, 11:52:16 am »
А дали предлагат такива лигавници и в размери за плюшени мечки, котки, таралежи, зайци и мишки? :D Че при нас закуската и обядът се делят с дружината, която един по един се натиква в паницата или се омазва с лъжицата!
Иначе, аз съм много доволна от един сапун против петна на Капус- с аромат на лимон, е и с търкане, но дори морковите се предават!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #46 -: Август 04, 2011, 12:51:15 pm »
Мише, имаше ли ефект предупреждението върху онези с хилтито?

Аз петна от моркови съм изприрала веднага с хладка вода и сапун на ръка, и са се изпирали.
Чувала съм, че петна от череша се махат като върху петната се сложи кисело мляко и престои цяла нощ, и на сутринта се изпира. Не съм го пробвала, но моя познате е и казва, че има ефект. Може да стане и върху други петна си мисля.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #47 -: Август 04, 2011, 12:56:05 pm »
Нуну, със сигурност поне до около 15ти август.
Зайче, а от къде го купуваш този ариел?
Ние със сигурност пък ще сме след 15-ти :( Нищо, другият път...
 :wink:


То датата 15ти е ориентировъчна, аз съм в България до края на август :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #48 -: Август 04, 2011, 13:40:55 pm »
Привет от мен! Съжалявам да заваря пак болни деца и дано бързо отшуми на всички.
 
Аз се завърнах от 3 седмично отсъствие -бяхме при баба, леля също дойде от чужбина и беше веселба. Ходихме и на първото си почивка за 4 дни на планина, добре му се отрази на мъника, само последните дни нещо много се размрънка. Мислех че е от смяна на разни места, хора около него, но се оказа че май започнаха пустите зъби да избиват. Обаче забелязах че се търка много отгоре, има ли други на които първо им е избило отгоре първото зъбче??
Друго вече порасва ли, що ли, но голяма мъка настава докато заспи през деня.. до сега не го бях приспивала, но сега виждам че му се спи или знам че му е време (иначе става много кисел) и го слагам да спи, но не може да заспи, мрънкане, мрънкане, на моменти откачам.. но навън доста по-лесно заспива, но в жегите няма как да обикалям.. абе поне здрави сме засега  :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #49 -: Август 04, 2011, 14:50:57 pm »
Мише, имаше ли ефект предупреждението върху онези с хилтито?

Не знам, повръща ми се реално от цялата ситуация!
Днес говорих с някакъв дето им е надзорник...не знам как другояче
да го нарека, защото не им е шеф, но идва да ги надзирава какво правят!
Та обясних им, че аз подчиних две деца на техния режим
и бива малко да се съобразят, обеща машина да не пускат,
но пак хлопат като за последно и ми образуват поредната бръчка от нерви!

Калина е с червено гърло и те така!Ей, като вдигна снощи и легна,
1000 пъти съжалих за коварните мисли който понякога ми идват да е по-кротка!
Нека да си тича винаги, само здрава да е, пък и в нея ми е надеждата да
се преборя с кантара и килата в +! Само да са здрави, само това!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #50 -: Август 04, 2011, 15:32:03 pm »
Мерси Шаноар, Камбозола :) Имаме и ние такъв лигавник, ама пак се омазва цялата. Бута лъжицата и маже с пръстите, ужас!

Мишанке, представям си какво ти е! Дано бързо да оздравява Калинка! :)

Сами, спокойно, нормално е детето да не може да заспи в тези жеги, особено ако му растат зъбки. Всичко това е период, след който ще започнат други периоди :) хехе :)


Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #51 -: Август 04, 2011, 15:32:08 pm »
Друго вече порасва ли, що ли, но голяма мъка настава докато заспи през деня.. до сега не го бях приспивала, но сега виждам че му се спи или знам че му е време (иначе става много кисел) и го слагам да спи, но не може да заспи, мрънкане, мрънкане, на моменти откачам..

Сами и ни имаме такива моменти и представи две ревящи бебета...(3 не ми се мисли),имаме някои криви дни дето направо полудяваме, единия тъкмо заспи.....другия се пробужда, после докато преспя тоя, айде пак другия се събужда и така цял ден......закуска, обяд....такива екстри не съществуват  :lol:,докато не дойде моя мъж от работа и малко да поеме щафета :lol:
от лудница наскоро слязох до магазина с рокля облечена наопаки  :lol:, както и не режа етикетите и ми се видя и размера и производство и всичкото  :lol:, аз чак след няколко часа се вгледах в шевовете и се осетих   :lol:


на болни детчица по бързо оздравяване, това е най важното.....всичко друго ще се оправи  :wink:
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #52 -: Август 05, 2011, 09:07:05 am »
Моето момче на всяка втора дума казва "бе"  :oops: Помня, че сте коментирали, но не намирам. Какво правите вие - забележки или се правите, че не забелязвате? Аз до тук обяснявам, че не трябва, че е грозно, но имам чувството, че прекаленото обръщане на внимание само влошава нещата  :(
Зори, ти помня си се оплаквала от същото. Как го махнахте?
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #53 -: Август 05, 2011, 13:24:36 pm »
Цветенце, много ми стана мъчно за Мона... Дано намерите най-добрия лекар за нея.

Бързо да се оправят всички болни дечица.

Мише, успех с шофирането!
Много търпелива душа си ти. Аз бих направила забележка за шума между 2 и 4 еднократно, и на следващия ден щях да звънна в полицията. В квартала ни се строи много, та правила съм го няколко пъти, когато децата ми бяха малки. И е имало ефект.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #54 -: Август 05, 2011, 15:10:01 pm »
Мармотче, много съм търпелива и притеснителна вярно е
и честно вече не знам дали това ми качество е добро!
С годините само по-сприхава ставам, а това не ми харесва.

midge, моя Митак от време на време, минава през БЕ,
първо забелязах, че подражава на едно момченце дето го употребява
и след това и себе си хванах в издънка!
Аз се поправих, а на него правех забележка всеки път,
като му обясних, че на мястото на БЕ има човек!
Ох, много завъртяно обяснявам  :oops: ето пример:
Ако каже - Дай ми колата БЕ!
Веднага го поправям, като на мястото на БЕ слагам Калина
и го карам да повтори правилното - Дай ми колата Калина!

Хубав ден на всички!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #55 -: Август 05, 2011, 16:34:33 pm »
Сегаа,аз имам проблем със който предполагам повечето сте се сблъсквали.Та значи моето дете е от рядкото(около мен),което си дава всички играчки.Дразни ме това,че на него никой нищо не му дава,а пък другите грабят.Другото което е,повечето бутат,пошляпват пък той се свие и тича при мен.Говоря му като някой го удари да си върне но не става.Не смятам че решението е да го изолирам да е сам,защото в детската градина ще е същото.Да свикна ли,че ще си страда след като не е "агресивен" или да го науча да бъде и как?Това "учи" ли се изобщо?Лошото е че децата са прекалено много толерирани от своите родители.Вече никой не прави забележка на своето стига то да не е потърпевшото?Защо се изчанчихме така?Много станаха въпросите...досадна съм вече :D

*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #56 -: Август 05, 2011, 16:47:05 pm »
parsi, и моето беше така, но се променят много. Сега ми се оплакваха в яслата, че бута, удря, взима играчки...Говоря, говоря, но не знам какъв ще е резултата. Според възпитателките е нормално да иска да види как ще е (какво ще стане) и ако е лош. Само да отбележа, че не съм го насърчавала да си връща или да не си дава играчките. Явно при вас е по-силно изразено, защото мен не ме е дразнело, че му взимат и не дават, опитвала съм да потушавам и залисвам с нещо друго. Ох, объркано стана, но накратко мисля, че не трябва да го учиш да си връща, а да обясняваш, че поведението на взимащите, недаващите и биещите е лошо. Това е мое мнение, де. Може и да не е правилно.
mishanta, аз го поправям и карам да повтаря с "моля" вместо "бе", но ще се опитам да го замествам с човека на среща. Звучи по-лесно смилаемо. И аз и околните се случва да сбъркам, но внимавам и отбелязвам и на останалите, та дано го махнем, че направо ме боли сърцето - малко, сладко детенце, а говори като каруцар  :oops:
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #57 -: Август 05, 2011, 16:50:10 pm »
парси, за съжаление е така, родителите не правят забележки на децата си за очевидни неща, много е жалко... Аз лично не съм намерила отговор на твоите въпроси, защото и моето дете е като твоето и вече почти на 5г., няма никаква промяна. Дори госпожите от ДГ са ми казвали как децата й грабят играчките от ръцете и тя не прави нищо :(
Децата са лоши, не знам на какво се дължи това, пред блока имаме градина, събират се доста деца и майки, разбира се. Ами честно изобщо не искам да водя там децата си, положението е отчайващо. Не ме разбирайте погрешно, не че се мисля за нещо повече, не, напротив, но децата са ужасни, нагрубяват се, постоянно се делят, напъждат някое и т.н. и това са деца на 4-5-6 г.
Ето сега на село, събират се по 10-12 от 2 до 12 г., играят прекрасно, всички са включени в играта, никой не бива изгонен поради една или друга причина. И на какво се дължи това? Ами всичко е до възпитание и за всичко сме виновни ние родителите, това е.
*
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #58 -: Август 05, 2011, 18:31:28 pm »
Стефи,напълно съм съгласна с теб.И за мен е вярно твърдението,че няма лоши деца-има лоши родители.
Мидж,опитвала съм се да го залисвам,но в един момент почва да тежи,че все твоето е блъснато или му е взето нещо.Разбира се,че е лошо ответното поведение,но в крайна сметка какво добро вижда доброто?

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Гореща лятна седмица - 1 - 7 август
« Отговор #59 -: Август 05, 2011, 21:59:40 pm »
и Жорето е вечно нахапан,бутан,драскан и т.н,направо ми е писнало отвсякъде,ама ... не знам ,какво може да се направи.Лелите се оправдават,че са много деца,а нещата стават бързо и си е така,ама защо все на моето се случва.Баща му го учи ако го тормозят и той да отвръща,което много не ми се нрави,но пък не може и да се оставя.Той обаче не отговаря ,а бяга .А ако сме заедо,се разплаква и идва при нас.Стигна се дотам ,че даже едно дете си свалило гащиите и се изпикал върху Жорко ,както си седял той на едно столче,ей така му хрумнало. :x

 За Бе=то ,още си го използва,ама сякаш малко по-рядко.Поправям го всеки път като го чуя,но пък всеки ден го чува в градината.Понякога такива неща му излизат от устата,че се чудя от къде вижда такова поведение и как ще се справям с него.Един ден сме в магазина и му позволих да си вземе яйце ,той искаше да го отвори веднага,а аз му казах,че ще е след вечеря.Жоро като ме погледна и ми вика "Нещо си се объркала бе момичееее" 8O,направо се втрещих.
<br />