0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И аз съм на Дуфастон(това ми е трето инсе).Казаха ми да си направя тест(14-15 ден след инсе-то) и ако е  :bfp: да го продължа ,а при отр.да престана да го пия.Предлагат ми дилатация и след това да продължим.Ако някоя от вас и е правена дилатация...моля да ми каже колко струва и как преминава процедурата.Дали може да се направи преди самата инсеминация или трябва да пропусна месеца.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
При моето инсе и аз пих дуфастон 14дни- това не е ли задължително  :ask:
Успех на всички стартирали  :crossfingers: :crossfingers:


*
Дуфастонът не е задължителен. Даже в чужбина в първите дни оставят нещата на природата. Дуфастон се дава при повтарящи се аборти. :balk_22:
Re: Инсеминации - Юли, Август, Септември 2011 - Късмk
« Отговор #563 -: Септември 13, 2011, 13:52:33 pm »
почивки между стимулациите не правите ли? Така ли са по-успешни: всеки месец? Не трябва ли да си почине организмът?
Marilena, моят лекар казва, че не е задължително да се прави почивка, зависи от организма. Ако няма задържан фоликул може да се започне с нова стимулация. Каза ми още, че понякога има нещо като "остатъчен ефект" от предният месец..Дефакто има по-голяма успеваемост ако са последователни стимулациите :ask: :ask: Може и да казвам голяма глупост, ама така го разбрах, поправете ме ако греша osi_10
*
Дуфастонът не е задължителен. Даже в чужбина в първите дни оставят нещата на природата. Дуфастон се дава при повтарящи се аборти.

Прогестеронови добавки се дават според случая: ако се наблюдава ниско ниво на прогестерона в лутеалната фаза при жената по принцип, или ако стимулацията е била от определен тип.

Някои препарати за стимулация влияят на яйчниците директно, докато други влияят на хипофизата. Според стимулацията и нуждата от добавъчен прогестерон след овулацията.

Имала съм 4 инсеминации, стимулирани с кломифен, и при нито една не съм приемала нито лекарства за таймиране на овулацията (напр. Прегнил), нито прогестеронови препарати, а всичко протече както трябва. Лекарят преценява.
*
Цигу, действително ли след стимулация с кломифен може фоликулите да се пукнат без прегнил? На мен фоликулите сами се пукат в естествени условия. Може би мога да избегна прегнила, ако ме стимулират с по една таблетка на ден кломифен за ИНСЕ? При теб на кой ден се пукнаха фоликулите след стимулация с кломифен и после без прегнил? :ask:
Аз съм привърженик на процедури възможно близки до естествените, защото моят цикъл е като в учебниците - 30 дена и ову на 15-тия ден.  :crossfingers: Даже с времето цикълът ми стана по-редовен, знае датите от месеца по-добре от мен - с други думи разработи се. :balk_600:
*
Може ами, четири стимулации с кломифен имах, като последната с по 200 мг (4 таблетки) на ден. Правех по 3-4 фоликула и овулирах спонтанно около 14-15ти ден.

Аз дори настоявах за таймиране и Прегнил, но лекарят ми обясни, че не е нужно, стига да не задържам фоликули.
цигу, как се разбира, че не си задържала фоликули? Ултразвук? На кой ден?
*
На 2-3 ден от цикъла с ултразвук.
Как сте момичета, които чакаме да ни зарадвате  :)
Йоли,Маги вие до къде стигнахте.
Коалка, Катрин вие ..?
А аз... :( пак съм на антибиотик - остър бронхит  :BangHead: как месец и половина никой доктор не се сети за това, а чак когато аз настоях за снимка :balk_149:
Ама какво да се прави. Трябва да се оправим,да сме здрави, за да можем да постигнем и другото  :) нали така момичета!? :bighug:


Ех, Веста...пак чакане ти се падна, но знай че е за добро. Нали трябва да си добре за бебето после.
Аз съм добре. Нямам търпение да стане утре и да си видя малките зайчета. Предстои ми половин ден в болницата. Най - после ще ме регистрират при другите бременни ( защото досега не бях). Утре ще разкажа.
*
Веста, по-добре така, и да се излекуваш напълно, отколкото после да се чудиш какво да правиш, като забременееш. Така че, както ти казва и Катрин, всяко зло за добро!
И аз утре съм на преглед, но тук, в СТЗ. Миналата седмица бях в София на преглед и едва ли е нужно толкова често, но нали трябва и тук да имам лекар за всеки случай. Пък и още една среща с бебка не е излишна :) Иначе, освен че съм качила килограми (вече съм към 60), другото ми е ОК.
Хайде чакаме следващите положителни тестчета и с мноооого голямо удоволствие ще споделяме опит :)
*
Веста, аз съм тук, прегледа мина в петък съм на инжекции.Странно с инжекции ще ме стимулират, мислех че ще е с хапчета.После в понеделник на преглед и така.Доктора е доволен от това което видя друго не мога да кажа :) Сега ще чакаме ще си ходим на лекар и ще се надяваме да стане :)Много гадно с това чакане при теб, но я се излекувай добре, че това не е шега работа.

Катрин, Колала, много ви се радвам момичета, вие ни давате кураж.

На всички други успех :)


*
цигу, как се разбира, че не си задържала фоликули? Ултразвук? На кой ден?

Marilena, чрез ултразвуков преглед или след инсеминацията, или в началото на следващата менструация (преди да се почне нова стимулация).
*
 :) ето ме и мен.Вестичка трети ден пия Клостил миличка,ако всичко се развиа по план,би трябвало инсе-то да е около дългите почивни дни!В понеделник съм на преглед да видим дали има фоликлчета..
Мисля този път сама да си таймирам нещата  :lol:  :lol: , макар че,те моите и без това не искат да се пукат,така че няма голямо значение дали ще е на 40 час след Прегнил или на 60-тия  :lol: Сама почнах да се иронизирам..
Много късмет на всички..Чакаме положителни тестчета от много момичета и се надявам да ни зарадват,така както Катрин го направи...
Коалка,Катрин пишете след прегледа :)
Целувки на всички


jolie16, magi_st имате много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :от мен
успех момичета и само пзитивни мисли  :bighug:

magi_st - мен ме стимулираха и с хапеве и с инжекции :crossfingers:
 Кратък отчет след прегледа.Бебетата вървят една седмица напред и има съмнения, че са момченца, но лекарката каза да не се навивам много. Аз й поръчах едно момиченце. :)Серклажът май ще се прави, защото шийката ми е на границата. Иначе сме много добре. Накараха ми се за килограмите и сега малко ще намаля хапването.
 Относно темата за стимулациите, аз винаги съм стимулирана с клостил + инжекции.
 Очаквам отчет и от Коала.
*
Ето ме и мен. За една седмица е качила 160гр госпожицата и вече е 700гр. Явно ще наддаваме тези дни:) Имаше известни притеснения, че нещо в мозъчето й не беше в норма, но сега всичко е ОК, та се успокоих.
Катрин, може пък момиченце да излезе едното. Ама ако не - важното е да са живи и здрави.
Момичета, крайно време е и вие да изживявате такива вълнения!Тези дни чакаме резултати, нали?
*
Малък отчет от мен, биха ми инжекцийката и сега се прибирам към Плевен.В понеделник съм на преглед и евентуално пак инжекция.

jolie16 май по едно и също време ни се падат инсетата и аз така кото броя мето ще е тогава някога, по дългите почивни дни.

*
Маги, много стиснати палци от мен! А как са ти фоликулите и лигавицата?
Вчера ми беше втора по ред инсеменация,сега започва чакането на 14 дни  :youwoman:
 С док решихме че и тази ако е неуспешна ще кандидатстваме във фонда с мъжки фактор.
Спермограмата е в долни граници в повечето критерии,
а аз мисля докато чама 1 год фонда да ме удобри,да направя инвитро на естествен цикъл със слаба стимулация ( пак с клостилбегит)
Някой правил ли е на естествен цикъл ? каква е цената приблизително
успех на всички