Готово, Мише.
Пълнен шаран
Шарана, почистен и измит го филирах и полях с лимонов сок и малко сол. Оставих го да се отцежда около час. През това време си направих плънката от:
4 средни глави лук
около 400гр гъби
2 големи моркова
250гр.ориз
десетина нарязани маслини
необходимата за ориза вода
Всичко това задуших на котлона като накрая се овкусява по желание.
Ври на слаб огън, докато ориза поеме почти цялата вода и е полуготов (да му трябват още 10тина мин)
Напълних шарана, останалата плънка я разпределих отстрани. В прорезите от филирането наредих резени домати и лимон.
Тавата я покрих леко с фолио, за да не изсъхва ориза и резените върху рибата. Пекох около 40мин (моята фурна е стара и по-слаба, ако е по-нова мисля, че 30мин. са достатъчни).
Това ми стана любимата рецепта за приготвяне на шаран.