0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Психолозите нямат медицинско образование.

Ох, да верно. Забравих. Просто се втрещих, че й се води по акъла.
[/url][/url]
*
Според мен в сектата няма медици, няма и как да има, защото те носят отговорност пред закона за разлика от действително участващите.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
http://www.moetodete.bg/novini/p3_7178_0.html

Това правят за майките и бебетата "онези некадърни садисти в болниците". "Естественичките" как точно биха родили в този случай и то живо и здраво дете и как същото би оцеляло - оставям на вашето въображение ;)

Почвам да се радвам на простичките хора - в случая тази майка е учила до 9-и клас, мъжа й е кравар, бремеността не е планирана и следена /всичко това е кофти/. Хубавото е, че "простата женица" като е усетила, че нещо не е наред - е отишла в болница и благодарение на това - всичко е завършило по този щастлив начин. "Простичкият" й мъж - също не я убеждавал, че е виждал десетки крави да раждат та...аре ся какво толкова. ;) Прости, прости...колко да са по-прости от двама ветеринари, които убиха износено здраве бебе от "много акъл и образованост".
Ако тази майка беше толкова "хай" като онези в сектичката...сещате се как би изглеждала новината от линка.

Поздравелния за екипа в МД!!!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Tarja

  • *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Ха, тъкмо влязох да пиша за това.
Как не ги е срам тия ми ти лекари!?! Кой знае колко ненужни манипулации са извършили върху нещастната жена!
А тя пък да вземе да отиде в болница - къде и е акъла? Що не си стоя а ражда вкъщи? Ама нямало как а го роди това бебе - нищо, то имало мисия, ама каква не знам, защото ги няма тия дето ги чувстват тези неща...

Сега сериозно: Поздравления за специалистите и от сърце желая на мъничето и майка му бързо възстановяване и щастлив и спокоен живот!
         Equally Destructive
Досега си мълчах, защото в общи линии всичко, което ми се върти в главата някой го е казал вече. Но това "наукообразно" интервю ме вбеси!Тези не са фанатички- фанатиците сляпо вярват в нещо! Тези търсят себереализация и показност с безумните си дела. Познавам лично кукувици, които пъшкат и охкат, че родили със секцио, кърмят децата си до 5-6 годишна възраст, не ги ваксинират, не ги дават на детска градина и училище, но те поне са раждали в болница!
Има в момента сериозна "мода" сред еко средите в тази насока. Домашното раждане е екстремно течение в нея. Това, което най-много ме вбесява са претенциите им за знание, което всъщност нямат и самопровъзгласената им интелигентност и образованост.
Единственият начин да се задуши детето бил ако майката, един вид,му спре кислорода поради лоши мисли! Можели да слушат тоновете на бебето!Да се чудиш защо ли акушерките учат 1 година повече от медицинските сестри и защо навремето образованието им се водеше полувисше?
Отплеснах се, а исках само да изкажа подкрепа на Вени и който друг отиде с нея при Марта Вачкова да им видят сметката!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Моля, моля, Inke Tinke, акушерките НЕ учат повече от медицинските сестри!
И двете съсловия учат по 3 години, сега със статут на образование висше, степен специалист.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Добре, явно греша.Но това не променя факта,че за това се учи с години, не с курс през интернет, книга, от човек на човек за няколко минути, както твърдят домашнораждащите. Нито променя факта,че ако нещата не вървят по учебник и най-добрата акушерка вика лекар. Не променя и факта,че благодарение на адекватната и компетентна преценка на лекаря, който следеше бременността ми, детето ми не беше извадено недоносено, нито пък беше оставено да загине в мен- до края на живота си ще съм му благодарна за професионализма, без който нямаше да гушна живо и здраво доносено дете!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Ако бях останала да раждам на дивана, сега нямаше да я има дъщеря ми...И мен може би .
Случаите, в които без лекарска и техническа намеса, са щели да завършат с фатален край ( в много голяма вероятност ) са много, много повече, отколкото са лекарските грешки... И всеки разумен и образован човек, който твърди обратното - може спокойно да отиде да живее в някоя непристъпна гора.

По тази престъпна мода могат да се увлекът само изключително наивни и безотговорни егоисти. 
*
Добре бе хора. Аз вече тотално недоумявам какво трябва да се случи в тази държава, че същата в лицето на всичките й институции, агенции, учреждения и н'ам к'во си да вземе отношение по някакъв актуален проблем?!

Ама много ми дотегна и то от години да слушам как "държавата това сме ние" и видиш ли - ние поединично, или в граждански сдружения, или под някаква друга форма - трЕбЕ да се справим и да решим това и онова. Еми като е така - за какво ни е държава, институции, парламент, съд, прокуратура и каквото се сетите още?

Покрай обсъждания тук случай и след ужасната грешка да изчета близо 100 страници в един друг форум /на почивки/ и още по-голямата глупост да пиша там... След осъзнаването, че всеки луд в тази държава има безкрайни и неприкосновени права за всичко и е свободен да вреди на околните както намери за добре и му е угодно на психарията...
Та седях и си мислех, аз като редови данъкоплатец, в качеството си на г-жа Павлова и на "Данаил майка му", как мога да реагирам на всичко това, мога ли изобщо, а трябва ли...? Седя мисля и си изтъпявам, щото е ни така - ни иначе.

Да убеждаваш сектанти и откачалки, че не са съвсем по реда си - труд на вятъра. Те те убеждават, че ти не си наред и от тяхна гледна точка са си прави. Даже дълбоко се обиждат на всякакви подозрения, че вероятно нещо не правят и не мислят както трябва.

Същите живеят в общество и държава, която уж има организация, правила и закони УЖ! И си правят каквото си искат, както и където им скимне, ако някой не е съгласен с безобразията им - показват му среден пръст и продължават да си правят каквото си искат, понеже държавата никаква я няма да им "стъпи на врата". Тя спи и се ослушва и праща фрегата в Либия да "брани на еди кой си орехите". Аз, вие и който и да било, в качеството си на редови граждани - нямаме правото да сезираме която и да било институция, че сме свидетели на нещо нередно и опасно, ама иначе "вие сте държавата". Егати тъпнята!

И сега да се "полаем" с този и онзи по форуми и телевизии /от което нищо не произтича освен "жълтини" и як сеир/. Да се позабрави случката. После откачалките, да продължат необезпокоявано да навиват други откачалки да убиват деца, че било "природно"...до следващото мъртво по такива причини бебе. И после това сега - отначало. И така - до безкрайност. И не е само този проблем, те са много такива и ги има по същите причини. Държава в истинския смисъл - нЕма, "гражданското общество" /доколкото го има/ - не може за всеки конкретен абсурд, да регистрира сдружения и да блъскат същите 10 години, че нещо да се пооправело...

Нищо не предлагам. Просто вече наистина се чудя в какъв Абсурдистан живея и ще доживея ли да е друго... И да ви кажа - не вярвам да доживея. Явно трябва да се примиря с тоталното безхаберие и беззаконие и след някоя година, ако добарам активист на някоя секта да обработва детето ми в двора на училището му - да го гръмна. И да го излежа този същия. Понеже - аз със сигурност ще лежа в затвора за убийство в такава ситуация. И никой няма да отчете, че съм мислела само за доброто на детето си и като майка имам правото да го защитя от всеки, когото намирам за опасен за него. Понеже не принадлежа към някоя "екзотична каста" на която сме длъжни да браним правата и съм счела някой от "Свидетели на Йехова" за по-опасен за детето си, отколкото педиатъра му.

Дълбоко недоумявам също така, как в най-големия и посещаван сайт за родителство в България е допуснато да има тема, в която едни хора съветват други хора, как да планират раждане у дома си. НЕАСИСТИРАНО от медицинско лице! Ми няма проблем нали, щото то било в интернет и като е в интернет - може всичко. Стига да сложиш един надпис, че не носиш грам отговорност за простотиите които рекламираш. 8O Утре да взема да подарявам прах от мухоморки за изглаждане на бръчки и да туря на сайта си надпис "ако мухоморките не ви понасят - не нося отговорност", като опиша да го пиете с половин чаша вода и ви уверя, че след седмица прием - ще изглеждате като на 18. До седмица - никой нЕма да докара де, но да се е информирал повече, за смъртността при приема на мухоморки, не съм длъжна да го информирам аз за рисковете - всеки е отговорен за себе си. Пък като умрете...еееее, ми аз не съм ви карала. Свободен избор.


Ние сме егати народеца. Каквато и идиотия да налази "от чужбинско" - фенове колкото щеш. Освен ако не е нещо научно обосновано, доказано в практиката и полезно - тогава сме "анти". Особено, ако ще се зачеват "изкуствени" ин витро бебета, което е нещо "ужасно" и "не щем за това да се плаща от нашите данъци", че се месим така на "Майката Природа". Иначе нЕма никакъв проблем да си умират "природно" бебета, заради нечии малоумщини... Явно такива са сега модите. :?

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Да поразсъждавам и аз за Държавата.

"Държавата - това сме ние" или "Държавата и ние сме два враждуващи лагера, като Държавата е безотговорна, а ние сме безпомощни да променим нещо, така че Държавата е тази, която носи пълната отговорност за лошото ни положение".

Струва ми се, че това са двете крайни позиции, които докато не почнат да се сближават, нищо в живота ни в тази държава, няма да тръгне да се променя към добро.

Ние и държавата не сме едно, но докато не тръгнем към някакъв диалог с нея, ще продължим да си тъпчем на едно място: ние - не доволни; тя - безхаберна за нашето недоволство.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #250 -: Май 14, 2011, 13:44:32 pm »
Вижте момичета, да искате наказателна отговорност за раждане у дома е малко пресилено. Никъде по света няма подобно нещо и смятам, че е прекалено вмешателство на държавата в частни дела, въпреки че разбирам обратната страна, че става дума за бебе. Когато бременността е следена и се знае, че няма усложнения като плацента превиа наприер, тогава  истината е, че няма кой знае какъв риск да си родиш у дома, ако си искаш. Не знам държава, която да забрани със закон подобно нещо.

За мен това са една много малка група хора, която ако ние не вдигаме шум ще си остане такава. Сега покрай този случай всъщност е по-вероятно те да привлекат оше поклоннички, от колкото ние да им променим мнението. Според мен най-доброто е не да им се дава повече гласност по телевизията, а напротив - да се игнорират, да не се спори с тях и въобще отношението да е все едно не съществуват. Това много повече ще помогне на нашата кауза, от колкото на тяхната. Аз спрях да пиша в темата и съветвам и вас да го направите. А Жаси, по-добре да не ходиш никъде. Наистина смятам, че точно обратен ефект ще се получи, ако има още едно подобно предаване - повече и повече жени ще се заинтригуват от темата и някои от тях неминуемо ще бъдат привлечени.

Боби


  
*
Боби, лично аз наказателна отговорност за раждане у дома не искам, понеже това е безумие. Бих искала обаче, да има наказателна отговорност за пълнолетни лица, скланящи други лица към действия, поставящи живота и здравето на деца в риск. Както и наказателна отговорност за лица, които доказано са поставили живота на дете в риск, планирано и напълно осъзнавайки, че го правят. Когато обитаваш общество и държава, в която важат определени ценности, между които защитата на живота и здравето на децата е една от най-важните... Правото ти на свободен избор - няма как да не бъде поне частично ограничено в определена ситуация.
Групички като тази, не може и не трябва да бъдат оставяни необезпокоявано да избиват деца, понеже това им бил личният избор и той видиш ли е неприкосновен. Лицемерието на същите сектанти, пък е просто неописуемо, както и наглостта им. Щом държат да живеят "природно" - моля. По света има безброй места където техните въжделения са реалност и в държави като нашата и като тази, която ти обитаваш - обикновено ги наричаме "страни от третия свят". Да си взимат партакешите и да се заселят там. Там болници и "лекари-садисти" - няма, училища - няма, ваксини - няма, "токсични хапчета" - няма, емисии вредни газове - няма, хората си ходят голи необезпокоявано, жените си раждат в храсталака неасистирано и те и бебетата им си умират в същия храсталак без "насилствени и противоестествени" лекарски намеси и това не впечатлява никого. Храна - има понякога, ама пък не е отровна и не е ГМО.
Няма и много други неща както знаеш, които "естествениците" обаче, ползват с неописуем кеф тук - електричество, течаща вода, интернет и редица други. И в нормалните държави - сепаратисткото поведение на когото и да било - не се толерира. Пък тези са си точно такива. :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Всички ние имаме глави на раменете си! Познавам една от жените родили вкъщи. Наистина интелигентна жена. Макар че като си помисля- от гениалност до лудост крачката е само една. Двете сме в чудесни отношения, но не общуваме, защото просто няма какво да си кажем- нито аз споделям методите и за гледане на дете, нито тя разбира моите....Но сме пълнолетни, надявам се, че сме и вменяеми, така че всеки да си решава! Оставете ги да си раждат вкъщи неасистирано! Сега има толкова много информация, нека всеки си реши кое е правилното за него!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Дълбоко недоумявам също така, как в най-големия и посещаван сайт за родителство в България е допуснато да има тема, в която едни хора съветват други хора, как да планират раждане у дома си. НЕАСИСТИРАНО от медицинско лице!

не само че е допуснато да има такава тема, но и подобни лица се толерират активно. а темата за обсъждане на случая с мъртвото бебе беше цензурирана и заключена.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Боби, лично аз наказателна отговорност за раждане у дома не искам, понеже това е безумие. Бих искала обаче, да има наказателна отговорност за пълнолетни лица, скланящи други лица към действия, поставящи живота и здравето на деца в риск. Както и наказателна отговорност за лица, които доказано са поставили живота на дете в риск, планирано и напълно осъзнавайки, че го правят. Когато обитаваш общество и държава, в която важат определени ценности, между които защитата на живота и здравето на децата е една от най-важните... Правото ти на свободен избор - няма как да не бъде поне частично ограничено в определена ситуация.
Групички като тази, не може и не трябва да бъдат оставяни необезпокоявано да избиват деца, понеже това им бил личният избор и той видиш ли е неприкосновен. Лицемерието на същите сектанти, пък е просто неописуемо, както и наглостта им. Щом държат да живеят "природно" - моля. По света има безброй места където техните въжделения са реалност и в държави като нашата и като тази, която ти обитаваш - обикновено ги наричаме "страни от третия свят". Да си взимат партакешите и да се заселят там. Там болници и "лекари-садисти" - няма, училища - няма, ваксини - няма, "токсични хапчета" - няма, емисии вредни газове - няма, хората си ходят голи необезпокоявано, жените си раждат в храсталака неасистирано и те и бебетата им си умират в същия храсталак без "насилствени и противоестествени" лекарски намеси и това не впечатлява никого. Храна - има понякога, ама пък не е отровна и не е ГМО.
Няма и много други неща както знаеш, които "естествениците" обаче, ползват с неописуем кеф тук - електричество, течаща вода, интернет и редица други. И в нормалните държави - сепаратисткото поведение на когото и да било - не се толерира. Пък тези са си точно такива. :?

Подкрепям всяка дума!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #255 -: Май 14, 2011, 19:18:26 pm »
Жбрул,  те са заблудени, малоумни, каквито искаш там, ама не са убийци.  Никой не може със закон да ги задължава да вярват на лекар. Аз самата често не вярвам ( и доказано с онование), та какво остава за такива  хора. Да се опитваш да узконяваш вярата в лекар е честно казано лудост, която сега може да е полезна за 30те човека, които в случая са засегнати, но като цяло за обществото подобни закони са много опасни и ползата е много по-малка от вредата. Един закон като се прави трябва да се мисли дали не се създава лош прецедент за следващи подобни закони. Ти нямаш право жена да задължиш да ходи на консултации да и се следи бременността, тръгнала си да ги задължаваш да отидат на лекар, за да раждат. А ако не е ходила на консултации въобще и примерно с е плацента превиа и тръгне да ражда и отиде в болница? За такава пак ли искаш съд? Ти в една друга тема ми обясняваше възгледите си за опасносттите от естественото раждане. Утре по същата логика може да сметне някой, че трябав да ме задължи да раждам със секцио. Абсолютно съм против подобни закони провокирани от изолирани случаи!


Б.
« Последна редакция: Май 14, 2011, 19:30:56 pm от Bobbie »


  
Боби, аз отивам от позицията на майка.
А и извини ме, но тъй като аз се свързах със сценаристите на Марта и им разказах за случая ще бъде много глупаво да не се появя.
И защо да мълчим за тази случка?
Ако от нашите гласове поне една колебаеща се майка се откаже от неасистирано раждане, ако поне едно бебе е спасено, то значи всичко това тази седмица имаше смисъл.

Много, много ме изненада с изказването си. 8O
[/url][/url]
*
Дълбоко недоумявам също така, как в най-големия и посещаван сайт за родителство в България е допуснато да има тема, в която едни хора съветват други хора, как да планират раждане у дома си. НЕАСИСТИРАНО от медицинско лице!

не само че е допуснато да има такава тема, но и подобни лица се толерират активно. а темата за обсъждане на случая с мъртвото бебе беше цензурирана и заключена.


Мен ме изумява, че там се позволява да си пуснат НОВА ТЕМА, защото предната е отдавна за ключ. Това категорично ми затвърждава твовето мнение. И какво ще се дискутира в новата тема? Съвети и филмчета?
« Последна редакция: Май 14, 2011, 22:33:21 pm от cygnus »
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #258 -: Май 14, 2011, 23:44:41 pm »
За мен това са една много малка група хора, която ако ние не вдигаме шум ще си остане такава. Сега покрай този случай всъщност е по-вероятно те да привлекат оше поклоннички, от колкото ние да им променим мнението. Според мен най-доброто е не да им се дава повече гласност по телевизията, а напротив - да се игнорират, да не се спори с тях и въобще отношението да е все едно не съществуват. Това много повече ще помогне на нашата кауза, от колкото на тяхната. Наистина смятам, че точно обратен ефект ще се получи, ако има още едно подобно предаване - повече и повече жени ще се заинтригуват от темата и някои от тях неминуемо ще бъдат привлечени.
Аз не смятам, че в случая такъв риск реално съществува. Смъртта на едно бебе (извинете за профанския израз) хич не е добра реклама за "естествените" идеи. В този смисъл хората, които ще преоценят възгледите си, ще са по-скоро в обратна посока.
Според мен, за България в момента това е просто мода. Аз не мисля, че тези хора са секта - в смисъл на някаква специално създадена организация, със своите цели, финансов ресурс и т.н. като например "Свидетели на Йехова" и подобните. И за това, колкото повече хора разбират, че прекаляването с "естественото" понякога има трагичен ефект - толкова по-добре.
Жаси, на теб едно голямо БРАВО за обществената позиция. Уважавам хора, които имат готовност и смелост на дело да защитават убежденията и позициите си. Според мен едно общество е толкова по-зряло и развито, колкото повече са хората от тази порода.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Боби, хайде по-полека я карай :wink: Върни се назад, прочети още няколко пъти постовете, които провокираха последните ти изказвания, докато вникнеш в тях и ги разбереш и опитай отново да коментираш. Мисля, че малко ще ти се промени позицията. Никой тук не призовава към крайности, това, както видяхме е прийом на онези от сектичката :wink: Дават се съвсем разумни, според мен, предложения за промяна в НК. В цял свят децата имат права, само у нас нямат. Хайде, викам, да се цивилизоваме в това отношение вече. Това, което тук се случва безнаказано го няма никъде по света, не онова, за което ти говориш. Много буквално и крайно приемаш написаното и също толкова крайно го коментираш. Не всичко е черно и бяло - има закон-няма закон. Има си начини тези жени да бъдат подвеждани под отговорност, когато съзнателно рискуват живота на децата си. Не е нужно това да става чрез законово задължаване да ходят на лекар. Достатъчно е да знаят, че ще бъдат наказани, за да идат доброволно, без някой да ги задължава със закон :lol: Значи, ако си малтретираш детето, биеш го, оставяш го само и т.н. по белия свят има санкции и то сурови за теб, ама ако решиш да го родиш на дивана и да го убиеш от простотия и егоизъм - ми ко да праИм, тя жената права имала, не може да я санкционираме. Е къде е разликата, че да подхождаме различно? И в двата случая съзнателно се вреди на дете или поне се поставя в риск. Разбрахме, че ембрионите до коя там седмица беше не били хора и нямали права. Ама едно доносено бебе си е баш човек, с всички произхождащи от това права. Та викам, да вземе някой да се погрижи за спазването им.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!