0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Боби, точно това беше аргументът и на доктора в предаването по Дарик - забравих му името, но човекът се държа много адекватно. Наблегна, че раждането е един физиологичен процес и ако мине "по учебник" и без усложнения - да, тогава може да се каже, че лекарят е бил излишен. Но в случай, че нещо се обърка понякога дори един само лекар не бива достътъчен.
Аз също смятам, че тук се говори за едно, а всъщност иде реч за нещо съвсем друго. Не мисля, че тези хора искат да се регламентира асистирано раждане у дома, нито пък лошото отношение по болниците е мотивът им да раждат у дома. Мисля, че става въпрос за нещо повече, те явно не искат никаква медицинска намеса изобщо и още подобни принципи - от друг характер.
А Меги много удобно каза, че няма представа какво се пише по форумите (по принцип за домашното раждане и конкретно за случаят с мъртвото бебе).
« Последна редакция: Май 13, 2011, 08:35:26 am от tzvetenze »
Не можах да намеря това предаване в архив на Дарик...
Може ли някой да даде линк?
*
няколко страници по-назад в тази тема е даден линк, от jasmin veni, ако не се лъжа.
http://darikradio.bg/uploads/audio/201105/path_2079.mp3

Меги отлично знае какво се пише, защото се появи в мамата малко след мен, но бързо я навряха на едно място няколко човека. Аз пък хич не знаех, че жената учи онлайн как се става акушерка, направо от последните дни съм втрещена. Аз ще уча онлайн как да присадя бъбрек :lol:
[/url][/url]
"Не бива да плашим хората със затвори, те са господари на здравето си, имат право на избор и този избор трябва да бъде уважаван" Стефан Константинов.
А къде са правата на детето в случая?
Е точно това е Въпросът! Правото на майката  - хубаво. Ами правото на детето да получи мед. помощ?
[/url][/url]
*
Хора на тези жени в действителност им хлопа дограмата. Не мога да допусна, че една майка може да напише това. Просто оставам без думи, без коментар, наистина. И не знам защо се повредиха хората толкова.
Направо това ми прилича на някакво патологично вторачване и фиксиране в акта на раждането, което измества фокуса от самото майчинство.

Цитат
Не може аз да се мъча, да търпя всякакво отношение и ненужни болки, само и само ДЕТЕТО да е добре. То зависи от мен. Моите емоции определят състоянието му.
цитатът е от тяхната тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=550818.1095

Това не е егоизъм, това е патология.
« Последна редакция: Май 13, 2011, 10:10:37 am от cygnus »
*
Журналистите ,търсят само сензация ,все им е едно кой как е умрял.

Онези от другата страна ще акцентират че. Жената имала право да избере къде и как да роди. Да ОК. Обаче както има права така има задължения и то е -да роди живо и здраво дете т.е.-да осигури безопасно раждане за детето си . Не може да има само права ..............Това го няма никъде.

Освен тгова Росица тренира йоги от 5години и може би такива тренирани жени успяват да родят безопасно в неасистирани домашни условия обаче за средностатистическта жена това не е естествен начин на живот.

Онази другата Меги от предаването по Дарик . Тя пък 5 години преди въобще да е забременяла е започнала да учи как да роди в къщи -Което лично на мен ми се видя много незряло и налудничево.

Диалог с тях няма да стане но поне нека всяка жена да знае че като рещи да ражда в къщи ще си поеме отговорноста в случей че не може да осигори безопасно раздане а това значи да понесе последствията ,които могат да бъдат наказателни.Повечето жени незнаят че децата им не са тяхна собсвеност и си мислят че тях не ги лови закона след като им причинят смърт дори и след раждане в домашни и неасистирани условия.
А това, което твърдят ТЕ е, че ако бебето почине то не било грешка на майката, ми защото така искала природата и свишите им сили. Цитата, който следва е отговор на въпросът товага за недоносените и с малформации, какво ще каже:

За всяко нещо си има причина, нищо не е просто прищявка на природата и гените. Тези жени не са виновни!!! Просто на тях им се е случило нещо по време на бременността, нещо за което не са си дали сметка, нещо с което не са наясно, че може да навреди по някакъв начин на децата в утробата им....
Разгледайте така наречените бабини деветини по отношение на бременните и се замислете, защо ли са казани повечето неща и предупреждания, които ние днес, модерните умове, осмиваме като остарели предразсъдъци.


П.С. Сигнус как да вкарам цитат от друга тема, без да копи-пействам?
[/url][/url]
*
За това има аутопсия която да определи как и кога е починало детето. Говорим за конкретния случай. Вероятно нейното дете е починало в нея преди да го роди. Но тя е била многократно предупреждавана от лекарите .че трябва да постъпи в болница и вече притова положение наистина нейния отказ е престъпно дяние.Защото тя не е лекар и не знае какви може да са последствията и в този си случей неможе да инкреминира мнението на лекаря защото това и поведение води до смърт.

Да определено за всяко нещо си има причина относно малоформациите или раждане на недоносени си има причина също и тя е физиологична и биологична ,защото така си устроен и неможеш да се намесиш в чивтосването на хромозомите за да промениш бъдещо евентуално увереждане но в процеса на раждане можеш да се намесиш за да предотвратиш смърта на бебето или майката.

« Последна редакция: Май 13, 2011, 12:10:29 pm от zarina »
Имам дете благодарение на РЕПРОДУКТИВНАТА МЕДИЦИНА, а то е живо и здраво, благодарение на модерните технологии и постижения в медицината (апарат за командно дишане, CPAP апарат за дишане, ендоскоп, лазер и още)... през цялото време се молех да оживее...
Всичко описано и цетирано от сектантките по отношение на 'неасистирано раждане' граничи с лудостта!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
от 13 май
http://www.monitor.bg/article?id=291199


"Раждането вкъщи да се наблюдава от лекар, макар и той да не се намесва, освен ако няма пряка опасност за живота на родилката и на бебето. Това предлага заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов. Докато процесът продължава, пред дома на жената трябва да чака линейка с реаниматор, кувьоз и неонатолог."


тоя нормален ли е? чува ли се какви ги плещи? а не иска ли да чака и кметът на общината в линейката?
учудвам се на глупостите, които с лека ръка ръсят хора, дето не би трябвало да са толкова глупави и невежи. в тая дългогодишна криза на здравеопазването и конкретно на спешната помощ, дето има 20 линейки за цяла София, ние ще осигурим за всяка нуждаеща се пръдла линейка с реаниматор, неонатолог и кувьоз да й виси диван чапраз пред вратата часове наред!!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Аз също смятам, че тук се говори за едно, а всъщност иде реч за нещо съвсем друго. Не мисля, че тези хора искат да се регламентира асистирано раждане у дома, нито пък лошото отношение по болниците е мотивът им да раждат у дома. Мисля, че става въпрос за нещо повече, те явно не искат никаква медицинска намеса изобщо и още подобни принципи - от друг характер.



Направо това ми прилича на някакво патологично вторачване и фиксиране в акта на раждането, което измества фокуса от самото майчинство.

Това не е егоизъм, това е патология.

Именно на тези неща се опитах да наблегна от няколко поста насам, поради което и е личното ми убеждение, че и да се узакони в България "асистирано домашно раждане" - тези специално, няма да се възползват от такава опция. И дори да приемем, че е възможно на този етап /а то не е/, да им се осигури такава опция... Достатъчно ги четох, за да ми е ясно, че и с лекар до себе си, те не биха се вслушали в препоръките на същия, че в даден момент вече става рисковано и трябва да се тръгва към болницата.
И ще ви кажа защо не биха се вслушали в съвета на медицинско лице, което им асистира домашното раждане. По същата причина, поради която никоя от нас няма да хукне да слуша някое "гуру" докато ражда и да повярва на подобен екземпляр, че ако си "канализира мисловната енергия", ще успее да размотае пъпната връв от вратлето на душашщото се бебе /примерно/. Вие и аз бихме приели подобен човек за некомпетентен в областта и ще сме на мнение, че такъв - може единствено и само да навреди на нас, или бебето ни. Е, те пък възприемат по точно този начин хората в бели престилки и за тях не съществуват разумни аргументи, които да им променят мнението по въпроса  :? Това е като да се опитваш да спориш с религиозен фанатик, дали има Бог, или няма, искайки рационални доказателства за съществуването му. Фанатикът ще ти отговаря винаги, че той просто вярва в съществуването на Бог и за него това е напълно валиден аргумент в подкрепа на убежденията му. Т.е. ще си говорите на различен език и не съществува опция да се разберете по такъв въпрос. Вие примерно ще продължите да вярвате, че реално Бог не съществува, фанатикът ще продължи да вярва в обратното и оттам насетне "всеки по пътя си и с убежденията си".

И както вече казах - щом пълнолетни лица, които не са освидетелствани /а май трябва/ искат да се самоубиват и да си "цъкат хазарт с живота и здравето си" - тяхна воля. Щом някой има право да се хвърли под влака, или да си пръсне мозъка с ловна пушка, признавам и тяхното право да умират както и когато считат за добре и по начин, който им допада. Само че в случая - не умират те, ами децата им.  :x

И хич не считам, че в държава, която претендира да е цивилизована, е допустимо да няма варианти за защита на живота и здравето на още неродените. Цивилизоваността и демокрацията, предполагат упражняването на редица права, като се залага на чувството за отговорност и здрав разум на всеки индивид за упражняване на същите. Тази групичка конкретно - възприема нещата "по-иначе". Само права, а отговорности - йок. Ами умряло било детето - умряло, голЕма работа, ставали такива неща, то не можело без жертви за "каузата"  8O Е, това пък последното как може да му хрумне и да го напише човек, който е родител, моят нетолкова "възвишен" мозък - хич не може да смели.

"Раждането вкъщи да се наблюдава от лекар, макар и той да не се намесва, освен ако няма пряка опасност за живота на родилката и на бебето. Това предлага заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов. Докато процесът продължава, пред дома на жената трябва да чака линейка с реаниматор, кувьоз и неонатолог."

Аз пък искам, другия път когато раждам /а дано ми се случи/ да дойде да ме вземе лимузина от нас, да ме закара в най-луксозната болница в ЕС, където екипът да ме очаква с карнавални костюми и шапки да ме настани в луксозен апартамент и да ме гъделичка с перца по петичките. :lol: Понеже личното ми убеждение, че трябва да раждам именно така - ми дава правото да го искам. При това го искам за сметка на здравните си осигуровки, а ако нямам такива - пак ми се полага, понеже съм бременна и това ме прави нещо като божество, имащо право на всякакви претенции от всякакъв род. И ако държавата не ми ги изпълни, а обществото не иска да ми ги заплати - в знак на протест, ще си извикам клоун у нас да ми направи секцио с кухненския нож, и ако заколи бебето по невнимание - трябва да ми съчувствате и да ви е ясно, че се е получило така понеже вие сте виновни, че не сте ми осигурили раждане каквото съм си пожелала. И ще си поставям под заплаха живота на детето, колкото си искам, понеже то си е мое...
Сори за черния хумор, ама вече почва да ми прелива, щом се намериха и уж сериозни и нормални хора да пригласят на лудите 8O Д-р Йорданов ли ще плаща за целия масраф, който предлага, че не разбрах? Понеже ми намирисва на мен, че се предвижда да го плащаме ние...
« Последна редакция: Май 13, 2011, 15:59:48 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Добре, защо се говори за криминален аборт?
Според мен и подобни безумия като раждане в къщи с котката също трябва да се криминализира.
http://www.mammaprimitiva.com/journal/2010/11/19/bulgarias-birth-movement-how-we-started.html
http://www.mammaprimitiva.com/journal/2010/11/19/asya-baby-deyans-birth-story-from-bulgaria.html

лидерите на Родилница:
http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/group.php?gid=207349557597

 
Ето къде Клер Лопринци обучава онлайн традиционни акушерки:
http://www.mammaprimitiva.com/

цитирам от статиите:
От първата:
I could only dream of what 2011 will bring for us! Miglena Delcheva
..........
"В Пловдив срещнахме предана и смела акушерка, която беше готова да асиситира на домашни раждания въпреки закона и вече го прави."

"И както обикновено, непланирано, някои от нас асистираха на раждания. Помолени в последния момент да се присъединим за емоционална подкрепа, ние оказахме и толкова необходимата помощ по време на раждане."

От септември 2010 друго дом. раждане повдигна духът ни -a breach baby (не разбирам термина) До края на годината броят на дом. родени бебта възлизаше на 9

"Тази година Clare иска жените, които раждат у дома да се обединят и да започнат да мислят за подпомагане раждане на място. Тя има идея да разпространим знанията си на раждане и сме повече от "запалени" (свободен превод е) от желание да учат. Програмата, която стартира през месец септември на Mamma Primitiva е това, което е необходимо - достъпни, уеб-базирана програма, в традиционните старите начини за акушерка. Днес има 8 българи на него - от София, включително и лекар, който специализира в хомеопатия, 1 във Варна и една в Лондон. 6 Шест от нас са имали homebirth, най-вече без чужда помощ.
[/url][/url]
Интервю 2009 Меги:
http://www.youtube.com/watch?v=K0bDEbq7goE
http://www.youtube.com/watch?v=YI3WpqvNV3Q
Съпругът й е психолог! Демек с мед. образование!

Защо нещо да се случи със сърдечните тонове на бебето по време на раждане?
Можело да си определиш позицията на бебето - как е разположено?
Плацентата излязла след няколко часа.

Мъжът ми каза, че звучи много убедително и една глупава жена би се вързала.
« Последна редакция: Май 13, 2011, 18:14:43 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
 8O
Нямам думи направо
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Психолозите нямат медицинско образование.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много


Мъжът ми каза, че звучи много убедително и една глупава жена би се вързала.

Да може би за една жена от село звучи почти безболезнено едно такова раждане..Обаче жената заради която се надигна дума е вет.лекар.НЕ бих казала че е толкова наивна и ей така да "повярва и върже" на това изказване..Мисля че при нея е дълбоко осмислено което ме навежда на мисълта че тя наистина вярва в това което прави..Т.е. тя е решила че това е "нейното раждане"..Предполагам тази идея е подкрепена от много други жени.Дали има и лекари които ги подкрепят??? Защото тази Маги ли е,Меги ли е не знам ама едва ли с този курс дето го е карала има някакво медицинско образование..
А относно интервюто е просто абсурдно..това че с напъните не сме дишали са глупости...