0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

спонтанен цикъл
« -: Януари 19, 2011, 15:22:10 pm »
Здравейте. Нова съм във форума. Предстои ми преглед при д-р Персенска след неуспешна инсеминация. Ще обсъждаме и какво да правим от тук нататък. Тя беше споменала за ин-витро на спонтатен цикъл. Имам три неуспешни опита /всички със стимулация/ в друга клиника, за които изобщо не ми се говори. Обнадеждена съм от възможността за по-лека процедура /без стимулация/, но ми иска да чуя мненията ви. Има ли бременни след ин-витро /икси/ на сповтанен цикъл? Кажете как е протекло при вас...
Re: спонтанен цикъл
« Отговор #1 -: Януари 19, 2011, 15:28:13 pm »
Разбирам, че си притеснена , но пускане на едно и също питане на две места във форума, няма да ти помогне особено.
Щом ти предлагат на ЕЦ лекарите си знаят работата!Доколкото съм запозната няколко поредни цикъла се вадят яйцеклетките и после се прави трансфер,но момичетата минали през това ще ти бъдат по-полезни и конкретни със сигурност.
Успех ти желая !!!
« Последна редакция: Януари 19, 2011, 15:29:44 pm от evita1717 »
Re: спонтанен цикъл
« Отговор #2 -: Януари 19, 2011, 16:07:35 pm »
Евита говори за това http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37774.0

Има разлика м/у ЕЦ и горе споменатия метод. При първият случай се опложда една Я и се трансферира веднага, при втория се събират яйцеклетки на ЕЦ, оплождат се и се замръзяват. След време се прави ЗЕТ.
Лично аз залагам на втория вариант, но това е лично мнение.
*
Re: спонтанен цикъл
« Отговор #3 -: Януари 19, 2011, 16:19:02 pm »
hope-love, ето една тема за ин витро на ЕЦ:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32560.0

В клиника Малинов се практикува ЕЦ, т.е. без никаква стимулация. Прегледите и изследванията на хормоните са същите като при стимулирания цикъл.
ЕЦ има своите плюсове и минуси естествено.
Като плюс смея да отбележа, че организмът ти не се натоварва с хормонални лекарства и ЕЦ може да се прави всеки месец. Един от минусите е, че въпреки таймирането, понякога фоликулът се "изпуска" и се пука преди пункция. Също така фоликулът може да се окаже кух.
Цената на пункцията на ЕЦ е 350 лв, а на трансфера (ако има такъв)е 650 лв.

Доколкото съм запозната няколко поредни цикъла се вадят яйцеклетките и после се прави трансфер,но момичетата минали през това ще ти бъдат по-полезни и конкретни със сигурност.

В повечето случаи след като има яйцеклетка от ЕЦ, тя е оплодена и се развива нормално, се пристъпва към трансфер. Но може и да се събират ембриони от няколко ЕЦ, да се замразяват, след което да се направи ЗЕТ. Това обаче го решава единствено и само докторът.