0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #40 -: Април 01, 2013, 10:43:14 am »
Да се разпиша малко. Всичко е наред, вчера ми дойде с малко закъснение, но важното е, че няма проблеми и чакането приключи. :)
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #41 -: Юли 25, 2013, 16:31:39 pm »
Здравейте,позволих си да пиша в тази тема ,защото съм пила дуфастон,но проблемът ми е друг предполагам.Нужен ми е съвет или информация, и аз вече не зная какво точно.На кратко от 1,5г. се опитвам да забременея ,на 37г съм имам едно детенце.От август миналата година започнаха аномалии с цикъла ми.Не ми идваше на време ,след това изобщо спря да ми идва.Гинекологът ми ми предписа дуфастон 3по 1 табл. 7 дни ,но след приема му ми дойде след 22 дни така нямах цикъл 70 дни.Правих изследване на полови хормони на 3-ти ден от цикъла ,бяха в норма ,щитовидна жлеза също в норма.След това всичко се нормализира до май месец тази година .От 23.05 отново нямам цикъл .Пих дуфастон но минаха 24 дни от тогава,вчера бях на преглед ,гинеколожката вдига рамене,тънка лигавица няма да ми дойде скоро -това и бяха думите.Фоликул 8 мм в десния яйчник ,който не подлежи на коментар и довиждане.Не може да каже нищо без хормонално изследване ,а аз не мога да го направя ,защото не ми идва.Правя си тестове за овулация и имам втора малко по-бледа черта днес.Това е момичета,съжалявам за дългия пост,но молбата ми е ако може някой да ме насочи към изследвания ,лекар или да даде предположения от какво може да се получава това ще съм много благодарна.Дала съм куп пари за прегледи за изследвания ,но всичко на парче ,а яснота нямам.
*
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #42 -: Юли 26, 2013, 00:51:18 am »
Здравей!
Щом няма бременност вече 1,5г ( а и възрастта е над 35г) е редно да се обърнеш към клиника по репродуктивно здраве (независимо, че имаш едно детенце). Ето тук са клиниките, прегледай ги и прецени към коя да се насочиш:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
Там ще ти направят изследвания за оценка на яйчниковия резерв, а те са:
 - FSH, Инхибин Б, АМХ ( направни на 2-5 ден от цикъла);
 - преглед за преброяване на антралните фоликули ( 2-5 ден от цикъла).


От последните хормонални изследвания, които си направила, какво е съотношението на FSH-LH и колко е FSH?

Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #43 -: Юли 26, 2013, 15:02:04 pm »
Благодяря за отговора!За съжаление ,не си пазя изследванията,защото мина почти година от тогава,тогава се доверих на лекаря,че всичко е в норма и ще се нормализират нещата,но ето ,че всичко се повтаря.Сега нямам цикъл и за това не съм пуснала изследвания.
*
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #44 -: Юли 26, 2013, 16:14:13 pm »
Щом изследванията са правени преди година, то те нямат давност. Ще трябва да направиш нови изследвания, но при репродуктивен специалист.
Кажи от кой град си, за да те насочим към кой лекар/клиника да се обърнеш.
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #45 -: Юли 26, 2013, 16:35:41 pm »
От Бургас съм,но тук май няма при кого да отида.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #46 -: Юли 26, 2013, 23:54:04 pm »
Здравей! Аз ходя при д-р Мариана Мърмарова по принцип, но тя не е репродуктивен специалист. За сметка на това, обаче, е добър лекар, знае си възможностите и ако не може да помогне, поне не вреди с експерименти на пациентите си. Не знам дали в твоя случай може да помогне, но може би поне насоки ще ти даде. Иначе, в Бургас нямаш голям избор къде да отидеш. Друг добър гинеколог, за когото се сещам е д-р Гамишев. Той ми води ЖК, нямам други впечатления от него, но съм чувала добри отзиви за него от познати. Освен това знам, че кара специализации по репродуктивна медицина /дано не бъркам/ в чужбина. Друг вариант е да изчакаш д-р Даскалов да възобнови посещенията си в Бургас, но това ще стане есента, доколкото знам. Той и д-р Даскалова правят консултации и прегледи в болницата във Ветрен, иначе практиката им е в Пловдив. Д-р Даскалов е отличен лекар и ако искаш, за да не чакаш до есента, можеш да отидеш до Пловдив на преглед. Ето координати - http://www.invitro-plovdiv.com/ Друг вариант по-близо до Бургас е Варна. Аз бих ти препоръчала тази клиника - http://www.invitro-varna.com/
Ако искаш координати на д-р Мърмарова или д-р Гамишев - пиши ми на лични. Не знам от какво е липсата на цикъл, но твърде вероятно е да е свързано с яйчниковия резерв. Според мен трябва да се направи оценка на резерва. С това мога да ти помогна на този етап.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #47 -: Юли 27, 2013, 20:20:38 pm »
Много благодаря,в момента ходя точно при д-р Мърмърова,но и тя не може за сега да изкаже мнение.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #48 -: Юли 28, 2013, 23:00:32 pm »
Ами тогава - Варна или Пловдив. Това мога да ти препоръчам. И д-р Александров и д-р Даскалов са отлични лекари, впечатленията ми са лични. В Бургас само ще си загубиш времето.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #49 -: Август 03, 2013, 21:30:24 pm »
Здравейте,
и аз миналата година пих 2 месеца дуфастон но нямах никакъв проблем с МЦ. А аз го пих защото два поредни месеца МЦ беше само по 2 дена и се съмнявах за бременност. И АГ ми го предписа за регулиране и така стана всичко беше ОК. На първия месец след спирането си беше както трябва но на следващия пак МЦ ми беше 2 дена и така постепенно само се увеличи на 3 дена до сега. Явно организма си знае.
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #50 -: Май 17, 2015, 18:35:04 pm »
Цикъла ми закъснява с 7 дни пък теста ми е отрицателен?
Ако продължи да ми закъснява да си направя ли още един?
*
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #51 -: Май 17, 2015, 19:53:55 pm »
Кръвен тест най добре, той със сигурност ще каже има или няма бременност , той е най точен  :)
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #52 -: Май 26, 2015, 14:48:00 pm »
Здравейте!
Изписаха ми Дуфастон за да ми се нормализират данните-резултатите на Естрадиол-а, защото при Инвитро трябвало стойността да бъде под 50pg/ml.
Някой сблъскал ли се е с такова лечение.
Сега пия Дуфастон по самоинициатива - за да съм сигурна че резултатите ще са добри за започване на нова Стимулация. /Смених клиниката-след двоен неуспех в първата/.
Дали не правя грешка?
Дуфастон-а има ли връзка със задържан фоликул и високи нива на Естрадиол?
Благодаря предварително
« Последна редакция: Май 26, 2015, 15:00:44 pm от АЯ »
*
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #53 -: Май 28, 2015, 01:27:41 am »
Здравей, АЯ!
За естрадиола, действително при задържан фоликул е възможно стайността на Е2 да е по-висока в началото на следващия цикъл и това да попречи на започването на стимулацията.
Тъй като правих поредица ин витро опити (на ЕЦ и с леки стимулации), случвало се е да имам задържан фоликул и точно Дуфастон са ми изписвали.
« Последна редакция: Май 28, 2015, 01:30:38 am от marsi »

Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #54 -: Август 02, 2017, 11:18:57 am »
Момичета, здравейте...Аз съм на 17 и половина и преди седмици посетих гинеколог изписа ми дуфастон от 16.07 до 26.07 като ми каза, че на 29 ще ми дойде М... Днес е 02.08 цикъла ми го няма имам симптоми но не са  силно изразени имам поява на няколко пъпки и твърди гърди леко ме наболва корема но не ми идва...Изписа ми го заради кръвоизливи и откри ниско желязо пия Феротон...Изписа ми и противозачатъчни Линдинет и каза като му дойде да запична и тях...Може ли някой да ми каже защо се получава така, цикъла ми е с продължителност 7 дни през интервал от 21 дена ...имах контакт без предпазни мерки само веднъж на 28.07 но приятелят ми не е свършвал...иначе винаги е предоазено всичко...на 7.08 отивам на море днес ще направя тест но много се притеснявам дайте съвети ...Моля вии
*
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #55 -: Август 02, 2017, 11:38:17 am »
Карина, ще ти дойде от Дуфастона, но отиди при Личния си лекар и посикай да ти пусне пакет желязо, защото този продължителен цикъл води до анемия.Хубаво е да се разбере защо е толкова продължителен цикъла и да се предприемат мерки.

Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #56 -: Август 02, 2017, 11:46:42 am »
Утре отивам в София за вземане на кръв за да видят дали желязото ми се е повишило...и на 7 имам консултация с гинеколог но на 8 отивам на море и искам да ми дойде...А цикълът ми го няма ..Мисля да не пия противозачатъчните защото искам да ми идва навреме а не да закъснява ...Много се притеснявам да не съм бременна ... А той не е свършвал...но пак дуфастона се изписва и за забременяване...Ако мога с нещо да го предизвикам този цикъл и не мога да разбера защо закъснява като гинеколожката ми каза, че ще ми дойде на датата която трябва да дойде М
*
Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #57 -: Август 02, 2017, 12:15:21 pm »
Щом закъснявам ако си направиш тест веднага ще разбереш дали си бременна.Не винаги при приема на дуфастон МЦ идва на точно определената дата.Противозачатъчните, не забавят цикъла, напротив таймират го!Говори с гинеколожката ти за подходящ метод за предпазване от забременяване!
За изследване на желязото не трябва поне 10 дни да си приемала железен препарат нали знаеш?

Re: дуфастон ,закъснение и отрицателен тест
« Отговор #58 -: Август 02, 2017, 13:21:02 pm »
Карина,

Дуфастонът е хормонален препарат все пак и може от него да ти се измести датата на цикъла без да си бременна. Ако тестът ти за бременност е отрицателен изчакай си цикъла и започни противозачатъчните, които са ти изписали,ако така е преценил гинеколога ти. Те дават почивка на яйчниците и регулират хормоните. Докато ги пиеш ще ти идва по часовник.

Препоръчвам ти да си следиш цикъла с някой ап на телефона, така ще знаеш кога приблизително ти е овулацията (ако не пиеш противозачатъчни) и ще знаеш кои са дните с висока вероятност за забременяване, ако се случи да не ползваш предпазни средства и ще си малко по-спокойна. Все пак съветвам те да ползваш презервативи, за да се предпазиш както от бременност, така и от полово предавани болести.

Успех!
« Последна редакция: Август 02, 2017, 13:25:09 pm от Mirracles »