Здравей, съжалявам за това, което си преживяла. Не съм много компетентна за отговор на въпроса ти, но се включвам, защото видях, че никой не ти е писал още. Дано ти отговорят момичетата. Аз само ще ти пиша моето мнение. Не мисля, че ПАП 2 е виновно за загубата на бебечето ти. По-точно искам да кажа, че такъв резултат от изследване на цитонамазката имат много жени. Аз също съм от години с ПАП 2. Имах раничка, която си мъкнех 15-тина години. Нашите лекари ми казваха, че не трябва да я барам, преди да родя. Да, ама аз, нераждайки вече толкова години, най-после се престраших и я обгорих. Не е страшно, минава бързо и лека, не знам защо съм чакала да стане толкова голяма. Така, че вече съм обгорена. Това не го направих с цел забременяване, а по-скоро да предпазя себе си от бъдещи заболявания. Това не пречи изследването от цитонамазката ми да е същото обаче.
Та, поста ми стана дълъг, но дано съм те успокоила поне мъничко. Аз лично не мисля, че раничката ще ти попречи да забременееш. Но мисля, че за това най-добре ще те посъветват твоите лекари. Успех и дано следващата ти бременност да завърши благополучно!