0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
PAP II
« -: Октомври 28, 2010, 22:50:37 pm »
Здравейте, дами...
Резултата на цитонамазката ми преди година беше ПАП 2, а преди почти 3 месеца загубих бебето си в 23 семица :( . На прегледа след раждането лекарката забеляза малка раничка... след месец отново съм на преглед и тогава пак ще ми направят цитонамазка...  :? сега много се притеснявам дали това няма да попречи на бъдещи бремености?
Съжалявам, че Ви занимавам с моите проблеми, досега само четях форумите и чак сега набрах кураж да пиша... 
Благодаря предварително:)
*
Re: PAP II
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2010, 08:46:43 am »
Здравей, съжалявам за това, което си преживяла. Не съм много компетентна за отговор на въпроса ти, но се включвам, защото видях, че никой не ти е писал още. Дано ти отговорят момичетата. Аз само ще ти пиша моето мнение. Не мисля, че ПАП 2 е виновно за загубата на бебечето ти. По-точно искам да кажа, че такъв резултат от изследване на цитонамазката имат много жени. Аз също съм от години с ПАП 2. Имах раничка, която си мъкнех 15-тина години. Нашите лекари ми казваха, че не трябва да я барам, преди да родя. Да, ама аз, нераждайки вече толкова години, най-после се престраших и я обгорих. Не е страшно, минава бързо и лека, не знам защо съм чакала да стане толкова голяма. Така, че вече съм обгорена. Това не го направих с цел забременяване, а по-скоро да предпазя себе си от бъдещи заболявания. Това не пречи изследването от цитонамазката ми да е същото обаче.
Та, поста ми стана дълъг, но дано съм те успокоила поне мъничко. Аз лично не мисля, че раничката ще ти попречи да забременееш. Но мисля, че за това най-добре ще те посъветват твоите лекари. Успех и дано следващата ти бременност да завърши благополучно!

*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: PAP II
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2010, 10:04:28 am »
Здравей, Вента.
Не знам дали това ще ти помогне, но на моята приятелка й се наложи да прекъсне първата си бременност, в следствие на което й се образува раничка на шийката, която откриха чак по време на втората й бременност, но тогава й казаха, че ще я обгорят чак след като роди, и така си изкара цялата бременност с раничка.
Съжалявам за загубата ти, дано всичко има хубав край.
Re: PAP II
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2010, 13:01:47 pm »
Нямам личен опит, но кумата ни е с такава раничка и въпреки това не е имала проблем с бременноста и раждането, обгори раничката едва сега, а детето е вече на 4 години. Не се пристенявай и дано скоро гушнеш едно хубаво, пухкаво бебче
Re: PAP II
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2010, 15:33:44 pm »
Venta една приятелка също имаше такава раничка, която и се появи след първата бременност. Обгориха я и след това много бързо се възстанови, а и забременя с второ бебенце. Така че няма страшно това. Пожелавам ти скоро да се похвалиш с  :bfp:

*
Re: PAP II
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2010, 00:13:53 am »
Благодаря Ви много за подкрпата и куража, който ми дадохте...
Сега по-спокойно ще изчакам още около месец до прегледите.
От 1.11 с милото започваме да пием фолиева киселина и след 3 месеца, когато изтече времето, в което трябва да се пзим... дай Боже и ние да се сдобием със здраво и хубаво детенце...

Благодаря Ви отново, защото най-голямото щастие и богатство на света са децата :)